Sognefjord

De langste fjord van Noorwegen, 204 km
 • Spectaculaire Flåmsbanen
 • Excursie Fjaerland met gletsjer Bøyabreen en Gletsjermuseum
 • Optioneel fiets- of wandeltochten langs fjord
v.a.
 • € 1159 1e klas / pers
 • € 1069 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Per ferry vanaf Hirtshals (DK) naar de fjordenkust van Noorwegen, drie nachten verblijf in Sognefjord, Flåmsbanen en Bergensbanen naar Oslo.

9 2 beoordelingen

Het was een geweldige reis, we hebben ontzettend veel gezien. Een extra dag in Bergen en in Oslo is zeker aan te raden. Wij zijn vooraf ook nog in Gotenborg geweest, ook dat is een heel mooie stad.

Dag tot dag


Dag 1

Per trein naar Hamburg. Vrije middag in Hamburg, ga bijv. treintjes kijken in Miniatur Wunderland. Overnachting*** bij station.

Dag 2

Van Hamburg naar Hirtshals per trein door Jutland. De ferry van Fjord Line vertrekt om 20.00 uur.

Dag 3

Via Stavanger en de Noorse fjorden vaart u naar Bergen, waar u om 12.30 uur aankomst. Aansluitend snelboot naar Lavik in de Sognefjord. Deze hurtigbåt heeft comfortabele stoelen binnen met panoramavenster en een buitendek om van het zonnetje te genieten. In Lavik verblijft u 2 nachten in het Fjord Hotel.

Dag 4

Vrije dag in Lavik. Tijd voor een mooie wandeling of optioneel een fietstocht langs het Sognefjord naar het Massnes Natuurmuseum.

Dag 5

Per snelboot verder door de Sognefjord naar Balestrand. Optioneel Fjærlandexcursie per boot en bus met bezoek aan gletsjer Bøyabreen en gletsjermuseum. Overnachting in Balestrand in het Kviknes Hotel: bijzonder fraai uitzicht, o.a. vanuit het restaurant.

Dag 6

Snelboot door het Aurlandsfjord naar Flåm en met de Flåmsbanen naar Vatnahalsen. U overnacht in het Hoyfjellshotell.

Dag 7

Vatnahalsen – Oslo: per trein over de Hardangervidda door eeuwige sneeuw. Aansluitend per nachtferry van DFDS Seaways naar Kopenhagen.

Dag 8

Aankomst in Kopenhagen in de ochtend. Per trein via Hamburg (de trein gaat mee op de veerboot tussen Denemarken en Duitsland) terug naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treintickets zoals omschreven vanaf/naar elk station in Nederland
 • Zitplaatsreserveringen
 • FjordLine Hirtshals – Bergen op basis van 2-persoons buitenhut
 • Hurtigboot ticket Bergen - Lavik - Balestrand - Flåm
 • Flåmsbanen
 • Ferry Oslo - Kopenhagen op basis van 2-persoons binnenhut
 • 5 hotelovernachtingen*** in 2pk d/wc
 • Routebeschrijving inclusief trein-, bus- en boottijden

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/verlenging: in alle plaatsen mogelijk, zie hiervoor de boekingsmodule.

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 1-persoonskamer € 360 p.p. (incl. privéhut bootovertochten 2x)
 • Buitenhut op overtocht Oslo – Kopenhagen € 20 p.p. (1-persoonshut € 30)
 • Boeking 1e klas €90 p.p.: u reist 1e klas retour naar Scandinavië. In Noorwegen zelf geen 1e klas maar reserveringen obv NSB-Komfort klas

Korting
 • Leeftijdskorting wordt berekend in de boekingsmodule aan de hand van de ingevulde geboortedatum.

Vertrekdata


 • Vertrek dagelijks mogelijk in de maanden mei t/m september (= periode Expressboot Sognefjord); van 20 juni tot 15 aug vertrekt er op zaterdagen alleen een ochtend Expressboot vanuit Bergen, daarom geen vertrek vanuit NL mogelijk op een donderdag.

Prijzen & boeken

Sognefjord
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Diner- en ontbijtbuffet Fjord Line

Onbeperkt dineren in het Commander buffetrestaurant. Met een breed assortiment aan verschillende gerechten, warm en koud; vis, vlees en vegetarisch. In het restaurant wordt 's ochtends ook het ontbijtbuffet gereserveerd.

€ 60 p.p.

Overnachting in Bergen

Breng een dag door in deze gezellige stad. Slenter door het sfeervolle Bryggen, neem de kabelbaan Ulriken 643 of het treintje Fløibanen voor een panoramisch uitzicht. U verblijft in een centraal gelegen hotel***.

€ 88 p.p.

Excursie Fjaerlandsfjord (1/6-31/8)

U vaart na aankomst in Balestrand eerst naar Fjaerland door het mooie gelijknamige fjord. U passeert kleine dorpen, watervallen en steile bergwanden. Vervolgens rijdt u per bus naar de Bøyabreengletsjer en bezoekt het Noorse Gletsjermuseum. Zie hoe gletsjers het Noorse fjordenlandschap hebben gevormd en nog veel meer in dit interactieve museum. Per bus en boot reist u vervolgens terug naar Balestrand. Vervoer en museumentree zijn in de prijs inbegrepen.

€ 85 p.p.

Diner- en ontbijtbuffet ferry DFDS Oslo-Kopenhagen

Onbeperkt dineren in het buffetrestaurant. Met een breed assortiment aan verschillende gerechten, warm en koud; vis, vlees en vegetarisch. In het restaurant wordt 's ochtends ook het ontbijtbuffet geserveerd.

€ 59 p.p.

Overnachting in Oslo

Ontdek de Noorse hoofdstad Oslo: diverse musea, het Vigelund beeldpark, Akerhusfort. Eén overnachting in centraal gelegen hotel*** inclusief ontbijt.

€ 79 p.p.
9

Sognefjord

De langste fjord van Noorwegen, 204 km
2 beoordelingen

Hieronder de 2 laatste beoordelingen

9
H Delnoy (Fam. met oudere kinderen)
juli 2017

Het was een geweldige reis, we hebben ontzettend veel gezien. Een extra dag in Bergen en in Oslo is zeker aan te raden. Wij zijn vooraf ook nog in Gotenborg geweest, ook dat is een heel mooie stad.

9
Cora (Alleen reizend)
mei 2017

Het is druk doordat iedere dag gereisd wordt en maar één hotel twee nachten gebruikt wordt. Maar toch niet te vermoeiend omdat de reistijd per dag redelijk beperkt is. En ik heb veel mooie uitzichten gehad.