Glacier Express

Boek de Glacier Express via de Treinreiswinkel
  • De mooiste en langzaamste sneltrein ter wereld
  • St Moritz naar Zermatt
  • Panoramaramen en maaltijd op de plaats (tegen betaling)


Glacier Express

Met de langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Express, over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de 2033 meter hoge Oberalppas van St Moritz naar Zermatt.

2e klas

Deze beschikt over open rijtuigen met comfortabele zitplaatsen.

1e klas

Deze bestaat uit open rijtuigen met ruime, comfortabele zitplaatsen.

Extra’s/Bijzonderheden:

Het is verplicht om voor deze trein te reserveren. Panoramarijtuigen (veel glas, uitzicht) zowel in 1e als 2e klas. U kunt desgewenst een deel van de vermelde route (met reservering) reizen.

Restauratie: is aanwezig op deze trein. Drankjes, broodjes en snacks zijn verkrijgbaar. Tijdens lunchtijd wordt een lunch geserveerd. Het is  mogelijk en zeker aan te raden dit voor vertrek te boeken.

Wifi: is niet aanwezig op deze trein.

Business: er zijn geen specifieke voorzieningen voor zakelijke reizigers.

Reizen met kinderen:

Er zijn geen speciale voorzieningen voor kinderen.

Fiets mee:

Het is niet mogelijk om op deze trein een fiets mee te nemen.


Reserveringen Glacier Express

De Glacier Express moet gereseveerd worden. De kosten voor de zitplaatsreservering verschillen per seizoen. In het najaar, winter en lente is het over het algemeen voordeliger.

Reserveren Treinreiswinkel
Via de Treinreiswinkel kunnen alle reserveringen voor de Glacier Express worden geboekt. Daarbij is het ook mogelijk een plaatsvoorkeur door te geven, bijvoorbeeld aan de linkerkant van het rijtuig of een specifiek plaatsnummer. Ook kan een maaltijd worden bijgeboekt. Deze wordt op uw plaats geserveerd.

Treintickets Zwitserland
Alle treintickets naar Zwitserland en binnen Zwitserland zijn via de Treinreiswinkel te boeken. Internationale tickets zijn te boeken via de
>> Internationale Treinplanner.
>> Lees meer over Zwitserland per trein

Swiss Pass - Treinpassen
De voordeligste optie om met de trein door Zwitserland te reizen is met de Swiss Pass. Dit zijn meerdaagse treinpassen die geldig zijn voor vrijwel alle treinen, boten, bussen en heel veel kabelbanen. De pas is in vergelijking met losse treintickets zeer gunstig geprijsd. Met de Swiss Pass is het mogelijk om bijna alle panoramatreinen te nemen, ook de Glacier Express. Een verplichte zitplaatsreservering is wel nodig.
>> Swiss Passen

Video Glacier Express