Met de trein naar Istanbul

De voordeligste treintickets

Reisomschrijving

Met de trein naar Istanbul is een klassieke en avontuurlijke treinreis. Befaamde dichters en politici reisden ruim een eeuw geleden al met de befaamde Oriënt Express over deze spoorroute naar het oosten.

Tegenwoordig is Istanbul goed bereikbaar met reguliere treinen. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar de snelste en de meest handige is om per ICE vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Keulen of Frankfurt te reizen en vandaar met de comfortabele nachttrein naar Wenen.

Vanuit Wenen gaat aansluitend een gloednieuwe en van alle gemakken voorziende Railjet naar Boedapest. Deze treinreis duurt 4 uur.

In Boedapest begint het Oost-Europese treinenavontuur. De treinen worden wat minder modern en rijden een stuk langzamer, maar zijn wel comfortabel.

Vanaf Boedapest gaat de treinreis per Eurocity naar Belgrado waar u  in de avond aankomt. Van hieruit vertrekt een prima nachttrein naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De trein arriveert in Sofia in de ochtend.

Vanuit Sofia vertrekt in de avond de nachttrein naar Istanbul. Deze treinreis gaat dwars door de prachtige natuur van Bulgarije. U arriveert vroeg in de ochtend in het ontwakende Istanbul.
NB: vanwege werkzaamheden aan de Bosporusspoortunnel en de aansluitende hogesnelheidslijn rijden vanaf de Turkse grens tot  Istanbul bussen ipv treinen.

Route

De treinreis naar Istanbul is wat betreft landschappelijk en cultureel schoon een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wat betreft natuur is het traject door Bulgarije één van de mooiste in Europa.

Stations in Istanboel

Istanbul kent twee belangrijke station. Istanbul Sirkeci, aan de Europese kant van de stad, en Istanbul Haydarpasa, aan de Aziatische zijde van de stad. In Sirkeci komt de trein vanuit Bulgarije aan, vanuit Haydarpassa vertrekken treinen naar alle delen van Turkije en naar Iran.

Om van het ene naar het andere station te komen, kunt u bijvoorbeeld een veerboot over de Bosporus nemen.

Tarieven

Vanaf € 166 p.p. per enkele reis.

Hoe eerder geboekt hoe voordeliger.