Met de trein naar Moskou

De voordeligste treintickets

Reisomschrijving

Moskou is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar per trein.

Iedere zondag en maandag kunt u om 11.00 uit Amsterdam vertrekken, u stapt in Berlijn over op de nieuwe "Swift"-nachtttrein naar Moskou en komt de volgende dag aan het begin van de middag in Moskou aan.
Op andere dagen (maandag t/m vrijdag van april t/m begin november) kunt u de vroege trein uit Amsterdam nemen en via Berlijn naar Warschau reizen. Vanaf Warschau rijdt dagelijks de "Polonez"-nachttrein met aankomst de volgende middag in Warschau.
De terugreismogelijkheid is op zaterdag- en zondagochtend met de "Swift"-nachttrein via Berlijn en op andere dagen met de "Polonez"-nachttrein via Warschau.

De nachttrein Warschau-Moskou en Berlijn-Moskou zijn comfortabeler dan misschien verwacht wordt. Er is keuze uit 2- of 4-persoonscompartimenten met goede bedden en een tafeltje om te “picknicken”.  De treinen zijn voorzien van restauratie.

Houd er rekening  met visa. Voor Wit-Rusland is een transit visum nodig en voor Rusland een visum.

Route

Met de trein naar Moskou is een waar treinavontuur. Buiten trekken prachtige landschappen voorbij, terwijl  binnen de drankjes vaak rijkelijk vloeien.  De "Polonez"-nachttrein wordt nog opgetild aan de grens om van spoorbreedte te wisselen, de "Swift"-nachtttrein heeft instelbare assen en wordt niet opgetild.

De treinreis naar Moskou is op zich een mooi avontuur, maar het is ook een prachtige start van de de Transsiberie Express.

Stations in Moskou

Moskou kent een aantal hoofdstations. De trein vanuit Warschau komt aan op Moskou Belorusskaja.

De Transsiberië Express vertrekt vanaf Moskou Iaroslavskaja, aan de andere kant van de stad.

Beide station zijn verbonden door de metro. Moskou kent een uitstekend metronetwerk. Het kan geen kwaad om alvast wat Cyrillysch te leren (het Russische alfabet), want vrijwel alle bordjes zijn in het Cyrillisch geschreven.

Tarieven

Vanaf € 259 p.p. per enkele reis voor de nachttrein in een 4-persoonscoupé, 2e klas.

Vanaf € 329 p.p. per enkele reis voor de nachttrein in een 2-persoonscoupé, 2e klas.