TGV Frankrijk - Treintickets va € 29

Boek nu de TGV naar Frankrijk

Algemeen

Hogesnelheidstrein die met name verbindingen heeft in Frankrijk, onder andere naar Avignon, Lyon, Bordeaux, Nice, Marseille en Barcelona. Op een beperkt aantal trajecten rijden vanuit Frankrijk ook TGV’s naar België, Duitsland en Italië.

2e klas

Deze beschikt over open rijtuigen met zitplaatsen met verstelbare rugleuning, hoofd- en voetensteun, een opklapbaar  tafeltje  en een leeslampje.

1e klas

Deze bestaat uit open rijtuigen met hetzelfde zitplaatscomfort als bij de 2e klas, alleen zijn de zitplaatsen wat ruimer van opzet en is er een stopcontact bij iedere zitplaats aanwezig.

Extra’s/Bijzonderheden

Sommige TGV’s zijn toegankelijk voor reiziger met rolstoel en diens begeleider. In de directe nabijheid  aangepast toilet aanwezig.

Restauratie: Deze voorziening is op bepaalde TGV-verbindingen aanwezig. U kunt hier terecht voor een ruim assortiment aan dranken, warme gerechten, belegde broodjes en snacks. Daarnaast kunt u hier tijdschriften, spelletjes voor de kinderen en bij voldoende beschikbaarheid  metrotickets voor Parijs verkrijgen.

Wifi: is nog niet aanwezig in deze trein

Business: er zijn geen specifieke voorzieningen voor zakelijke reizigers

Reizen met kinderen:

Op sommige trajecten is in 2e klas is  een gezinsafdeling (Carré, Familieruimte) met een nursery ruimte aanwezig met een aankleedkussen en een wastafel . Indien u een flesje of babymaaltijd wilt opwarmen, kunt u terecht bij de restauratiemedewerkers.

Fiets mee:

Op een beperkt aantal trajecten is het mogelijk een fiets mee te nemen, reserveren verplicht.

Treintickets boeken

TGV Brussel Zuid-Frankrijk

Dagelijks rijden directe TGV's vanaf Brussel Zuid naar onder andere Lyon, Marseille, Avignon, Bordeaux en Valence. Het grote voordeel van deze directe TGV's is dat ze om Parijs heenrijden waardoor een compelxe overstap van het ene naar het andere station met de metro niet nodig is.TGV Frankrijk

Reis razendsnel dwars door Frankrijk met de TGV. Alle grote steden zijn meteen hogensnelheidsnetwerk aan elkaar verbonden. De TGV gaat ook over grenzen: dagelijks meer directe TGV's vanaf Brussel naar Zuid-Frankrijk. Ook TGV's tussen Parijs en Barcelona, Turijn en Zwitserland.

TGV Brussel
Dagelijks meerdere directe TGV's naar Zuid-Frankrijk, onder andere naar Lyon, Avignon, Valence en Bordeaux.


Meer info

TGV Parijs
TGV's naar alle uithoeken van Frankrijk. Het is sneller om vanuit Parijs in Marseille te komen dan naar het vliegveld en te vliegen. De TGV's zijn comfortabel: het is nauwelijks te merken als de trein met 300 km/h door het Franse land scheurt.
Meer info

TGV Barcelona
Nieuwe verbinding tussen Parijs en Barcelona, raas in vijf uur tussen Frankrijk en Spanje.
Meer info

TGV Lille
Lille is goed bereikbaar vanuit Nederland en een perfect begin voor een reis met de TGV naar alle hoeken van Frankrijk.
Meer info

TGV Bordeaux
Razendsnel bereikbaar met de TGV vanuit Parijs, Lille of Brussel.
Meer info