Met de trein naar Venetie

De voordeligste treintickets

Reisomschrijving

Venetië is goed bereikbaar per trein vanuit Nederland. De treinreis is zowel overdag als ’s nachts te maken waarbij de treinreis per nachttrein aan te raden is in verband met de relatief lange reisduur overdag (minimaal 13 uur)

Vanuit Düsseldorf vertrekt dagelijks de comfortabele CityNightLine naar Innsbruck. In Innsbruck komt u in de ochtend iets na 9 uur aan. Aansluitend vertrekt de Eurocity naar Venetië, waar u iets voor 14.00 uur aankomt.

Met de dagtrein naar Venetië: per ICE International via Frankfurt naar München. Vanuit München per Eurocity naar Verona en het laatste stuk naar Venetië met de Eurostar, de Italiaanse hogesnelheidstrein. 

Route

Het traject van München naar Venetië gaat dwars door de Oostenrijkse Alpen.

Stations in Venetië

Venetië heeft twee hoofdstations: Venezia Mestre en Venezia Santa Lucia.

Venezia Mestre ligt op het vasteland en is voor toeristen geen handig uitstapstation tenzij in de buurt een accommodatie is geboekt.

Venezia Santa Lucia ligt midden in het oude centrum van Venetië. Net buiten het station bevindt zich de wereldberoemde Rialto brug. Venezia Santa Lucia is door middel van een lange dam verbonden met het vaste land.

In Venetië bieden we mooie en betaalbare hotels aan in combinatie met een treinreis. Voor meer informatie zie Stedentrips Venetië.

Tarieven

Vanaf € 78 p.p. per enkele reis

Hoe eerder geboekt, hoe voordeliger.