VOLG ONS

Rond de wereld in 40 dagen

> Een wereldreis… per trein
>Vier continenten, ontelbare onvergetelijke indrukken
> Een ontdekkingsreis langs wereldattracties

Deze unieke treinreis voert u over exotische, ongebruikelijke, afgelegen en beroemde routes. In korte tijd - en toch zeer op uw gemak - ziet u meer bezienswaardigheden dan u ooit in uw leven op al uw andere reizen samen zag.

Uw reis begint in Amsterdam en gaat via Noorwegen, Zweden en Finland naar Rusland. Na een lange en boeiende reis via Mongolië naar China komt u in Hong Kong. Van West naar Oost Australië. Van Los Angeles naar Vancouver, via de Rockies naar Toronto en tenslotte aankomst in New York.

line_lang.jpg

Highlights reisprogramma

Maandag 1 Amsterdam – Kopenhagen

In de avond vertrekt u met de City Night Line in een luxe coupé met douche en toilet naar Kopenhagen.

Dinsdag 2 Kopenhagen - Oslo

Na aankomst in Kopenhagen gaat u verder per snelle X2 trein naar Göteborg. Na een overstap komt u aan in Oslo. Overnachting in het naast het station gelegen Hotel Opera.

Woensdag 3 Oslo – Trondheim - Fauske

Na het ontbijt per dagtrein naar Trondheim. Onderweg maakt u kennis met het spectaculaire landschap. Er is tijd om de voormalige hoofdstad van Noorwegen te verkennen. De nachttrein naar Fauske vertrekt vlak voor middernacht. Terwijl u ligt te slapen in een comfortabele 2-persoons coupé, passeert u de Poolcirkel.

Donderdag 4 Fauske - Narvik

Vanaf Fauske reist u per comfortabele touringcar naar de havenstad Narvik. Uw hotelovernachting is in het Norlandia Hotel.

Vrijdag 5 Narvik - Stockholm

Na het ontbijt kunt u Narvik op eigen gelegenheid ontdekken. In het begin van de middag per nachttrein zuidwaarts naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden.

Zaterdag 6 Stockholm - Helsinki

Na een kort oponthoud in deze op 14 eilanden gebouwde stad gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Per comfortabele vlucht van Scandinavian Airlines of een overtocht per nachtferry naar Helsinki, de hoofdstad van Finland, waar Oost en West elkaar ontmoeten. Dit komt bijvoorbeeld duidelijk tot uitdrukking in de fascinerende architectuur. Overnachting in het Presidentti hotel.

Zondag 7 Helsinki - St. Petersburg

Na het ontbijt begint het grote treinavontuur met de nieuwe HSL 'Allegro' die u in 3,5 uur naar St. Petersburg brengt. In deze door Tsaar Peter de Grote bijna 3 eeuwen geleden naar Nederlands voorbeeld gebouwde stad, kunt u de vele 17e en 18e eeuwse paleizen en monumenten gaan bezoeken. Transfer naar het Admiralteiskaya hotel. Overnachting.

Maandag 8 St. Petersburg - Moskou

De uitgebreide stadstour die u na het ontbijt gaat maken, zal o.a. het wereldberoemde Hermitage en de Petrus en Paulus vesting aandoen. Vlak voor middernacht volgt de transfer naar het station om aan boord te gaan van alweer een bekende (nacht)trein: de 'Krasnaya Strela', die na ruim 8 uur de hoofdstad Moskou zal bereiken.

Dinsdag 9 Moskou

Na aankomst volgt de transfer naar het Zarya hotel. 's Middags maakt u een stadsrondrit door Moskou. Het Kremlin en het Rode Plein met de gekleurde torens van de St. Basilicus kathedraal worden met een bezoek vereerd.

Woensdag 10 t/m maandag 15 Moskou - Ulan Bator (6304 km)

Na het ontbijt heeft u voldoende tijd om bijvoorbeeld een kijkje te nemen in de Arbat, de belangrijkste winkelstraat van Moskou. In de namiddag brengen wij u naar het Jaroslovski treinstation, waar de 'Trans Mongolië Express' klaar staat voor de enerverende maar onvergetelijke reis naar Mongolië. De eerste kilometers gaan door de onmetelijke Russische Taiga. Een witte obelisk bij Pervoralsk geeft de grens aan tussen Europa en Azië. Na Irkutsk bereikt u het grootste meer ter wereld, het Baikalmeer. Bij Naushki passeert u de grens met Mongolië. U ziet de nomadententen op de vlakten van de Gobi woestijn.

In de 'Trans Mongolië Express' hebben wij 2-persoons coupé in de 1e klasse voor u gereserveerd. Aan beide uiteinden van de wagons bevinden zich een toilet- en wasruimte. De maaltijden (niet inbegrepen) kunt u gebruiken in een apart restauratierijtuig.

Maandag 15 Ulan Bator

Rond 8 uur 's morgens komt u aan in Ulan Bator, de 600.000 inwoners tellende hoofdstad van Mongolië. Transfer naar het hotel. Na de lunch kunt u een bezoek b.v. brengen aan het Gandan klooster, gebouwd in 1840 en het belangrijkste Lamaïstische heiligdom van het land. Diner en overnachting in hotel Chengis Khaan.

Dinsdag 16 Ulan Bator

Vandaag bezoekt u na het ontbijt ondermeer het Nationaal Historisch Museum en het buitenpaleis Bogd Khan, waar de laatste Mongoolse koning in het begin van de vorige eeuw woonde. Dit was een Tibetaanse levende Boeddha, aangezien tot 1924 het Tibetaanse Lamaïsme de staatsgodsdienst in Mongolië was. Lunch, diner en overnachting.

Woensdag 17 Terelj National Park

Verblijf op een boerderij midden in het Nationale Park, ca. 30 minuten vanaf de verharde weg. Boerderij van een Nederlander getrouwd met een Mongoolse vrouw. Verblijf in een Gertent, voorzieningen: basic, d.w.z. wassen in rivier, primitieve WC. Alle maaltijden inbegrepen. Mogelijkheid tot paardrijden. Een heel bijzondere ervaring. 

Donderdag 18 Ulan Bator - Beijing  

In de vroege ochtend volgt na het ontbijt de transfer naar het station. Rond 08.00 uur vertrekt u met de trein naar Beijing, een rit van ongeveer 30 uur. Spectaculair is de wisseling van de treinonderstellen in Erlian in verband met de wijziging in spoorbreedte. Onderweg reist u langs de stad Datong waar u delen van de Chinese Muur ziet.

Vrijdag 19 Beijing 

Na aankomst in Beijing in de namiddag volgt de transfer naar hotel Tianlun Dynasty. Na de lunch (niet inbegrepen) brengt u de middag door in de Verboden Stad, de voormalige residentie van de keizers en vroeger voor gewone mensen streng verboden gebied. Binnen de rode muren liggen duizenden kunstschatten op uw bewonderend oog te wachten. Overnachting.

Zaterdag 20 Beijing- Hongkong

Na het ontbijt. Trein # 97 vertrekt om 12.00 uur voor een 2-daagse afwisselende treinreis naar Hongkong.

Zondag 21 Hongkong

Op eigen gelegenheid naar het Marco Polo Prince hotel, dichtbij de Star Ferry. De rest van de dag kunt u een bezoek brengen aan dit winkelparadijs, niet alleen voor allerlei electronica en luxe gebruiksvoorwerpen, maar zeker ook voor kleding. Overnachting

Maandag 22 Hongkong

’s Morgens een excursie over Hongkong Island, vervolgens worden Repulse Bay, het vissersdorp Aberdeen met zijn vele jonken en sampans en de 550 meter hoge Victoria Peak bezocht. Bij mooi weer heeft u vanaf dit punt een prachtig uitzicht over deze imponerende stad. Overnachting.

Dinsdag 23 Hongkong - Perth

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Van Hongkong rechtstreeks met Cathay Pacific naar Perth vliegen. Overnachting in het Novotel Langley.

Woensdag 24 t/m zaterdag 27 Perth - Sydney

Vandaag gaat u een van de beroemdste treinreizen maken. Met de 'Indian Pacific' legt u in 4 dagen zo'n 4000 kilometer af tussen de Indische en de Stille Oceaan in 1e klas luxe rijtuigen (maaltijden inbegrepen). Dwars door de onherbergzame Australische outback. Over de Nullabor Plain reist u over het langste rechte spoortraject ter wereld, 478 km zonder een bocht.

Zaterdag 27 Sydney

Rond 10.00 uur 's morgens bereikt u de hoofdstad van New South Wales. De rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in het 1e klas hotel The Menzies, waar u op eigen gelegenheid naar toe gaat.

Zondag 28 Sydney

Op deze dag maakt u nader kennis met de belangrijkste attracties van deze voormalige strafkolonie. Op het programma: een lunchcruise door de haven, een bezoek aan Sydney Opera House, Chinatown, Harbour Bridge, Kings Cross, het beroemde surfstrand Bondi en de Victoriaanse wijk Paddington. Overnachting.

Maandag 29 Sydney - Los Angeles

Rond de middag vertrekt u voor een gedenkwaardige vlucht over de datumgrens naar uw volgende continent, Amerika, waar u 's morgens (op dezelfde dag!) aankomt. In Los Angeles 'the City of Angels' : visioenen van weelde, glamour en filmsterren in Beverly Hills. Overnachting in Hotel Bonaventure.

Dinsdag 30 Los Angeles - Seattle

Vroeg opstaan want de 'Coast Starlight' vertrekt al om 10.15 uur naar Seattle. Met deze populairste trein uit de stallen van de nationale spoorwegmaatschappij Amtrak, verkent u de fascinerende westkust tussen Los Angeles, San Francisco en Seattle. Onderweg komt u zowel vruchtbare valleien als schitterende berglandschappen tegen met de kustlijn van de Stille Oceaan als vast decor. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen en wordt overnacht in luxe bedrooms op de benedenverdieping van deze dubbeldekker Superliners.

Woensdag 31 Seattle - Vancouver

Vanaf het treinstation van Seattle is er aansluitend busvervoer naar Vancouver, waar u rond middernacht incheckt in het Century Plaza hotel.

Donderdag 32 Vancouver

In uw eigen tempo kunt u bijna 2 volle dagen van deze stad, die als één van de mooiste ter wereld wordt beschreven, genieten. Bezoek bijvoorbeeld English Bay of Gastown of maak een boottocht naar Victoria op Vancouver Island, trots op zijn koloniale verleden. Overnachting.

Vrijdag 33 t/m dinsdag 37 Vancouver - Toronto

'The Canadian' begint vanavond aan de bijna 4500 km lange tocht, die u het mooiste dat Canada te bieden heeft, zal tonen. Ruige Rockies, wouden en meren en het platteland, trekken in een rustig tempo aan u voorbij. Verzorging aan boord is op basis van volpension. Deze route is onmiskenbaar het hoogtepunt van deze wereldreis per trein.

Dinsdag 37 Toronto

Aankomst in Toronto aan het eind van de avond.

Overnachting in Days Inn Downtown.

Woensdag 38 Toronto - New York 

De laatste etappe per trein wordt afgelegd met de 'Maple Leaf' die u in ongeveer 12 uur van Toronto naar 'The Big Apple', het bruisende New York zal brengen. Overnachting in het Edison hotel.

Donderdag 39 New York - Amsterdam

Deze laatste dag kunt u op eigen gelegenheid met volle teugen genieten van deze metropool, waar alles mogelijk is. Bijvoorbeeld winkelen op 5th Avenue, het bezoeken van musea (b.v. Guggenheim), of om het stadsgewoel te ontlopen, slenteren in Central Park. Een musical op Broadway kan natuurlijk ook. Aan het eind van de dag naar de luchthaven J.F. Kennedy. De KLM vlucht vormt het sluitstuk van deze reis om de wereld.

Vrijdag 40 Amsterdam

Aankomst op Schiphol rond het middaguur.

Het grote avontuur ligt achter u. U heeft vier continenten leren kennen en ze van hun mooiste kant gezien. Onderweg heeft u vele mensen van de meest uiteenlopende nationaliteiten kunnen spreken en wellicht nieuwe vriendschappen gesloten. Het is een unieke, onvervangbare ervaring die u onschatbaar heeft verrijkt en uw kijk op de wereld en haar bewoners ongetwijfeld voorgoed en ingrijpend heeft veranderd.

U zult deze treinreis rond de wereld in 40 dagen per trein uw leven lang niet vergeten!

De vertrekdag en reisduur van de treinen kan afwijken. Reisschema onder voorbehoud.

line_lang.jpg

Vertrek

Elke maandag. NB: U kunt deze reis uiterlijk 8 weken vóór vertrek boeken.

line_lang.jpg

Reissom 2013

P.P.1e klas
Op basis van 2 personen15895
Toeslag 1 persoonskamer/-coupé3660

line_lang.jpg

Inbegrepen

>alle treinreizen in 1e klas
>zitplaatsen 1e klas, overnachtingen in een 2-persoonscoupé
>alle beschreven vliegreizen in economy class
>alle transfers station-airport of hotel vv in Rusland, Mongolië en China
>1e klas hotels op basis van 2-persoonskamers
>maaltijden volgens uitgebreide beschrijving (op aanvraag)
>genoemde excursies met Engelssprekende gids inclusief entreegelden
>visa+bemiddeling voor Rusland, Mongolië, China en Australië voor Nederlandse paspoorthouders
>wereldstekker
> 'De mooiste treinreizen'-fotoboek ter waarde van 39,95

line_lang.jpg

Niet inbegrepen

icon_meer_info.pngDrankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.
icon_meer_info.pngAnnulerings- en reisverzekeringen (sterk aan te raden).

line_lang.jpg

Diashow

Narvik - Norlandia Hotel
Rond de wereld in 40 dagen

Rond de wereld in 40 dagen, Aanvraagformulier

Na het versturen van het formulier ontvangt u binnen één werkdag bericht.

U kunt ook informatie aanvragen en/of een boeking maken door telefonisch contact op te nemen: 071-5161256, of per mail: treinrondreizen@treinreiswinkel.nl
Met hoeveel personen gaat u reizen?
x
Wenst u een extra type op te geven?
x
Vertrekdatum? (Startdatum uit Amsterdam.) *
- - Select Date
Opmerkingen/ preferenties

Gegevens reizigers

Naam zoals in paspoort plus geboortedatum alle reizigers *

Gegevens hoofdboeker

Aanhef


Achternaam *
Voorletter(s)
Adres
Straat & huisnummer
Postcode & woonplaats
Telefoon overdag *
Telefoon avond
E-mail *

Totaalprijs/ annuleringsverzekering/ adm. kosten

Administratiekosten: € 15,00
Calamiteitenfonds: € 2,50
Annuleringsverzekering
 
Totaalprijs

Deze boekingsopdracht is definitief onder voorbehoud van beschikbaarheid. Latere wijzigingen of annuleren brengen kosten met zich mee. De voorwaarden ontvangt u samen met de factuur. Na het inboeken ontvangt u een schriftelijke boekingsbevestiging per e-mail. Indien boeking niet beschikbaar leggen we alternatieven voor.

Zoek op trefwoord