Interrail

Relaxed en vrij rondzwerven door heel Europa of één Europees land. Kies voor de Interrail Global Pass geldig in 30 landen of de Interrail One Country Pass, geldig in één land.

  • Onbeperkt reserveren!
  • Bijna alle reserveringen in Europa mogelijk
  • Gemakkelijk betalen met iDeal. Geen verzendkosten
  • Geen administratiekosten (t/m 25 jaar)
  • Europees Spoorboek € 16 i.p.v. € 26
  • De mooiste spoorkaart van Europa: Carto Railway Map of Europe € 12,50

De Interrail pas is geldig in de volgende 30 landen

België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zwitserland, Zweden.

Bij de Treinreiswinkel kun je onbeperkt reserveren (allleen in combinatie met aanschaf van de Interrail pas bij de Treinreiswinkel) Dit is wel zo handig, want voor veel hogesnelheidstreinen is tegenwoordig een reservering verplicht. Ook bijna alle nachttreinen in Europa kun je bij ons reserveren. Met de nachttrein leg je al slapend grote afstanden af en bespaar je op overnachtingskosten.

Bij de Interrail pas krijg je een gratis spoorkaart van Europa en een handig boekje met tips.Je kan ook een uitgebreide gedetailleerdespoorkaart kopen: Carto Railway Map of Europe € 12,50.

Treinreiswinkel in Leiden en Amsterdam

De Interrail pas en eventuele reserveringen zijn eenvoudig in één van onze winkels te bestellen.

U bent van harte welkom in de winkel in Leiden, Breestraat 57 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 15.00 uur) of Amsterdam, Singel 393 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 17.00 uur) 

U hoeft geen afspraak te maken. 

Kan ik een Interrail pas kopen voor iemand die buiten Europa woont?

Een Interrail pas is alleen te gebruiken als je inwoner bent van Europa en je ten minste 6 maanden in Europa woont (teruggeteld vanaf de eerste reisdag)

Wat moet ik doen als ik mijn pas ben kwijtgeraakt?

Als je je InterRail pas hebt verloren of deze is gestolen, kun je geen nieuwe kopie krijgen. Dat betekent dat je vervangende treinkaartjes moet kopen om verder te kunnen reizen.

Moet ik een afspraak maken als ik de Interrail pas in de winkel wil bestellen? 

Nee, dat hoeft niet. Je bent van harte welkom in de winkel in Leiden, Breestraat 57 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 15.00 uur) of Amsterdam, Singel 393 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 17.00 uur)

Kan ik in de winkel voor meerdere personen een pas aanschaffen?

Geen probleem! Neem wel het paspoortnummer, naam zoals in paspoort vemeld en de geboortdatum van de andere reiziger(s) mee.

Wat is een reisdag?

Een reisdag duurt 24 uur van middernacht tot middernacht. Je hebt elke reisdag toegang tot de spoornetwerken waar je Interrail pas geldig is.

Wat is een flexi pass (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen)?

Als je een pas hebt die bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen geldig is, kan je zelf kiezen op welke dagen binnen de periode van 10 dagen je de pas gebruikt om te reizen. Bij een flexi pass kan de 19.00 uur-regel erg aantrekkelijk zijn om, zie hieronder.

Wat is 19.00 uur-regel?

Als je een flexi pas hebt (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen) kan het veel tijd en geld besparen om de 19.00 uuur regel in acht te nemen. Dat wil zeggen dat wanneer een trein wordt genomen na 19.00 uur dat deze kan worden genoteerd als één reisdag (namelijk de volgende dag mits de trein na 04.00 uur in de ochtend arriveert op plaats van bestemming)Stel je reist op 5 juli van Rome naar München met de nachttrein. De reisdag die je noteert op de Interrail Pass is 6 juli. Als je bijvoorbeeld op 6 juli doorreist vanaf München naar Nederland heb je een grote afstand afgelegd en heeft dat maar één reisdag gekost.

Moet ik reserveren?

Treinstoelreserveringen zijn vereist op de meeste hogesnelheidstreinen, internationale treinen en nachttreinen. Reserveringskosten zijn niet inbegrepen in je pas.

Het is vaak mogelijk om reserveringen te vermijden door een (vaak langzamere)alternatieve route te nemen.

Geldigheid
De InterRail pas dient in te gaan op de 1e reisdag, ook als de 1e reis met de nachttrein is.

Reserveringen
Bij de Treinreiswinkel is het mogelijk onbeperkt te reserveren, alleen in combinatie met de aanschaf van een InterRail pas. De reis kan ook open worden gelaten, bij het loket kunnen nog reserveringen worden gemaakt. Voor reserveringen die ter plekke aan het loket niet lukken of mogelijk zijn is de Treinreiswinkel niet aansprakelijk.

Reisdagen
Op een kaart met een beperkt aantal reisdagen vult men op de kaart zelf de reisdagen in. Op de ruimte onderaan de omslag om de kaart heen dienen alle treinen te worden opgeschreven. Vul de dagen en treinen niet al van tevoren in. Als het reisschema verandert, moet er worden gestreept en aangepast en kunnen conducteurs denken dat er wordt ‘gefraudeerd’. Een reisdag met de InterRail pas duurt 24 uur, van middernacht tot middernacht (van 00:00 tot 24:00 uur). Op elke reisdag kan men zo veel treinen nemen als gewenst. Het is de eigen verantwoordelijkheid te controleren of alle reizen binnen de geldigheid van de InterRail pas passen.

Nachttreinen
Als men reist met een directe nachttrein die na 19.00 uur vertrekt en na 4 uur 's morgens aankomt, telt alleen de dag erna (de dag van aankomst van de nachttrein) als een reisdag. Op de InterRail pas noteert men de dag van aankomst op het moment van instappen. Deze reis dient wel in zijn geheel (vertrek- en aankomstdatum) binnen de geldigheidsdata van de InterRail pas te vallen.

InterRail en eigen land
Tickets zijn niet geldig in land waar men woonachtig is, 50% korting op tickets tot aan de grens in Nederland. Deze kunnen door de Treinreiswinkel worden afgegeven.

Landen
Met de InterRail pas kan in 30 Europese landen worden gereisd. Op een aantal particuliere spoorlijnen (zoals in Zwitserland) is de pas niet geldig of geeft korting. De pas geeft ook korting op een aantal boot- en busverbindingen.

InterRail boeken
De InterRail pas kan tot de dag van vertrek worden geboekt. Er is geen pasfoto nodig, wel de gegevens zoals die op het paspoort of de identiteitskaart staan vermeld.

Reisdocument
Op de site van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is te zien voor welke landen de identiteitskaart geldig is.

Wijzigingen
Eenmaal gemaakte reserveringen kunnen niet meer worden geannuleerd of gewijzigd. Tijdens de reis kunnen door de Treinreiswinkel geen reserveringen worden bijgeboekt of veranderd, dat kan alleen ter plaatse. Niet gebruikte reserveringen worden niet teruggenomen en niet gerestitueerd.

Treinreis-Winkel

Interrail Per Land

Treinen

Overnachten onderweg

Meer informatie