Wintersport per trein

Boek alle treinen naar de wintersport via de Treinreiswinkel, de specialist voor alle ski treinen. Speciale chartertreinen met comfortabele overnachtingsmogelijkheden zoals de Krokus Express, Austria Express, Sneeuw Express of Schnee Express. Of per reguliere dagtrein of per dagelijks CityNightline naar Zwitserland, Oostenrijk of Duitsland. Of per speciale Ski Thalys razendsnel naar de Franse sneeuw. Reis met de nachttrein naar de wintersport in Oostenrijk of Zwitserland en bespaar overnachtingskosten en krijg je twee extra skidagen cadeau door de vroege aankomst. Of reis comfortabel per dagtrein naar Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland of Frankrijk. Reis razendsnel per ICE International vanuit Nederland naar Munchen of Basel / Zurich, of per directe Ski Thalys naar de Franse Alpen. Boek nu alle ski treinen!

Skitrein Frankrijk va september boekbaar
De Ski Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel is vanaf september boekbaar. iedere zaterdag in de winter vroeg in de ochtend heen, iedere zaterdag laat in de middag terug. Vanaf het uitstapstation is het mogelijk een bustransfer naar de accommodatie in de uiteindelijke bestemming bij te boeken. Voor de Ski Thalys Frankrijk geldt: hoe eerder geboekt, hoe voordeliger.
>>Skitrein Frankrijk boeken

Ski Trein en Alpen Expres va 2015 / 2016 opgeheven
In 2015 zijn de Ski Trein en Alpen Expres, de populaire wekelijkse wintersporttreinen naar Oostenrijk, opgeheven. EETC, de exploitant van deze wintersporttreinen, heeft al haar diensten in 2015 beëindigd. Alternatieven voor de Ski Trein en Alpen Expres zijn de wekelijkse Railpromo Austria Express of de CityNightLine; in de krokusvakantie zijn goede alternatieven de Sneeuw Express en de Krokus Express.

Wintersport en Trein Zwitserland
Iedere dag is er een directe nachttrein naar Zwitserland, de CityNightLine vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel en Zurich. Daar vandaan zijn prima aansluitingen naar vrijwel alle wintersportbestemmingen in Zwitserland. Tip: boek een Swiss Transfer Ticket, vaak voordeliger dan een los ticket vanaf Basel of Zurich. Zwitserland is ook prima bereikbaar met de dagtrein, bijvoorbeeld met de directe ICE vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel SBB. Treintickets zijn te boeken via de Internationale Treinplanner.
>>Trein en Wintersport Zwitserland

Trein en Wintersport Oostenrijk
De volgende treinen rijden naar Oostenrijk in de winter: wekelijkse CityNightLine naar Innsbruck, prima aansluitingen naar alle wintersportbestemmingen in heel Oostenrijk. Wekelijkse nachttrein, de Austria Express, vanuit Nederland, o.a. Utrrecht, naar heel veel wintersportbestemmingen in Oostenrijk, o.a. Scladming en Kufstein. In de Krokusvakantie rijden de speciale chatertreinen de Krokus Express en Sneeuw Express naar de Oostenrijkse sneew. De Sneeuw Express is ee nachttrein, de Krokus Express rijdt overdag.

NB: De Ski Trein en Alpen Expres rijden niet meer sinds de winter 2015 / 2016. EETC, de exploitant achter deze winterpsorttreinen, heeft in 2015 al haar diensten beëindigd.
>>Wintersport en Trein Oostenrijk

  • Uitgerust aankomen op de wintersportbestemming
  • Geen last van files of slecht weer
  • Vroege aankomst en laat vertrek, "2 extra dagen"
  • Op de wintersportbestemming is vaak geen eigen vervoer nodig
  • Veel vakantiegangers waarderen het reizen per trein in de winter
  • Boek alle ski treinen via de Treinreiswinkel

Ski Thalys - Ski Trein Frankrijk

De Ski Thalys is een directe hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar de Franse Alpen. De Ski Thalys vertrekt heel vroeg in de ochtend zodat de trein vroeg in de middag aankomt in de Franse Alpen, en dus nog een volle middag geskied kan worden. Vanaf de aankomstplaatsen van de Ski Thalys is het mogelijk om een bustransfer bij te boeken die u voor de deur van uw appartement of vakantiehuis aflevert.

 >> Ski Trein Frankrijk

De Krokus Express - Ski trein Oostenrijk

De Krokus Express is een speciale dagtrein die alleen rijdt tijdens de Krokusvakantie. De trein rijdt op zaterdag heen en een week later op zaterdag weer terug. De comfortabele dagtrein vertrekt uit meerdere plaatsen in Nederland en reis rechtstreeks naar een groot aantal wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Het is mogelijk om op het aankomststation een transfer bij te boeken.

Krokus Express: Den Haag - Schladming / Bludenz (dagtrein voor wintersporters) 
Heenreis:  Zaterdag 20 of 27 februari 2016
Terugreis: Zaterdag 27 februari of 5 maart 2016
Opstapplaatsen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Arnhem
Bestemmingen Oostenrijk: divers. Eén treindeel brengt wintersporters naar Schladming via o.a. Kirchberg in Tirol, Zell am See en Bischfshofen. Het deel naar Bludenz stopt onder andere te Innsbruck, Ötztal, Landeck en St Anton am Arlberg.
Treinkaartjes tarieven:  Retourticket 2e klas 149 euro, 1e klas 179 euro.  

Sneeuw Express - Ski Trein Oostenrijk

De Sneeuw Express is een speciale nachttrein die alleen rijdt tijdens de Krokusvakantie. Vanuit meerdere Nederlandse vertrekplaatsen rijdt de trein direct naar een groot aantal wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Het is mogelijk om ter plaatse een transfer naar het vakantiehuis of appartement of hotel bij te boeken.

Sneeuw Express: Den Haag - Bludenz / Bischofshofen (nachttrein)
Heenreis: op vrijdag 19, 26 februari of 4 maart 2016
Terugreis: op zaterdag 20, 27 februari of 5 maart 2016
Opstapplaatsen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Arnhem
Bestemmingen Oostenrijk: divers. Eén treindeel brengt wintersporters naar Bischofshofen via o.a. Kirchberg in Tirol en Zell am See. Het deel naar Bludenz stopt onder andere te Innsbruck, Ötztal, Landeck en St Anton am Arlberg.
Tarieven: 149 euro per persoon voor een zitplek, 200 euro voor een ligplek (Lig 6) of 318 euro voor een bedplaats bij 3 personen. 

Austria Express - Ski Trein Oostenrijk

De Austria Express is een wekelijkse wintersporttrein die direct vanuit een groot aantal Nederlandse vertrekplaatsen naar heel veel Oostenrijkse wintersportbestemmingen rijdt. De Austria Express wordt uitgevoerd door Railpromo en beschikt over comfortabele rijtuigen. Het is mogelijk om een ontbijt bij te bestellen. Een transfer naar de verblijfplaats kan bijgeboekt worden.

Austria Express: Brussel - Utrecht - Oostenrijk (nachttrein) 
Heenreis: Iedere vrijdag van 18 december
Terugreis: Iedere zaterdag van 19 december
Opstappen in Nederland: Roosendaal, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Venlo
Wintersportbestemmingen Oostenrijk: o.a. Zell am See, Innsbruck, Bischofshofen,
St.Johann, Landeck, Kufstein, Wörgl, Öztal en Jenbach
Tarieven (retour): 
Zitplek 159 euro laagseizoen / 179 euro hoogseizoen / 289 euro hoogseizoen
Lig 6 (3 bedden boven elkaar): 169 euro laagseizoen / 199 euro hoogseizoen
Lig 4 (2 bedden boven elkaar): 249 euro laagseizoen 

CityNightLine Munchen/Innsbruck en Basel/Zurich

de hele winter rijdt dagelijks een directe nachttrein, de CityNightLine, van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Munchen en Basel/Zurich. Vanuit Munchen zijn prima verbindingen naar vrijwel alle wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Vanuit Basel en Zurich zijn goede aansluitingen naar alle wintersportplaatsen in Zwitserland. 1x per week rijdt de CityNightLine naar Innsbruck.

Heenreis: Dagelijks tot München, vrijdags in het winterseizoen vanaf Amsterdam naar Innsbruck.
Terugreis: Dagelijks vanaf München, in het winterseizoen zaterdags vanuit Innsbruck.
Opstappen in Nederland: Amsterdam, Utrecht en Arnhem
Oostenrijkse bestemmingen:  Innsbruck, Wörgl,  Kufstein, Jenbach
Tarieven: Voor deze wintersporttrein gelden flexibele tarieven, vanaf 29 euro enkele reis. Geen boekingskosten (online).

Wintersport Zwitserland

Wintersport Duitsland

Overige - Italie en Tsjechie

Wintersportvakanties - Uitgelicht

Trein of huisje?