Zwitserse Panorama's

6-daagse rondreis Zwitserland
 • Grote 6-daagse treinrondreis
 • Verblijf in kleinschalige hotels
 • Bijzonder afwisselende reis met alle hoogtepunten
v.a.
 • € 1.090 1e klas / pers
 • € 795 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Bijzonder afwisselende reis met alle hoogtepunten: Glacier Express, Bernina Express, Golden Pass. Overnachten in Franstalig, Duitstalig, Italiaanstalig en Rhetoromaans gebied.

Verblijf in steden zoals Lausanne en Lugano, en in klein bergdorp, Preda. Dagelijks onderweg (reisdagen ca. 4-7 uur), door afwisseling van trein en boot zijn reisdagen niet lang. Voor meer rust en zien is het inlassen van een rustdag aan te raden in bijvoorbeeld Lauterbrunnen en/of Zermatt. Voor wie met alle mooie panoramatreinen wil reizen.

Dé trein

 • Glacier Express, Gotthard
 • Bernina Express, Golden Pass
 • Wilhelm Tell Express, Lötschberg

Extra's bij te boeken

Glacier Express lunch, Gornergrat (3089m), Jungfraujoch (3454m), Wilhelm Tell Express Bekijk extra's

Dag tot dag


Dag 1

Per ICE reist u naar Basel, aansluitend mooi Juratraject via Delémont naar Biel en met de Zwitserse ICN (hogesnelheidstrein) naar Lausanne. Verblijf in hotel Alagare***, vlakbij het treinstation.

Dag 2

Via Montreux over de Golden Pass-lijn naar Interlaken. Met BOB (Berner Oberlandbahnen) verder naar Lauterbrunnen. Verblijf in hotel Silberhorn***, mooi terras met uitzicht op Staubbachfälle. ’s Middags is er de mogelijkheid tot een uitstapje naar Mürren waar u een prachtig panorama van Jungfrau, Mönch en Eiger treft.

Dag 3

Over de Brünigpass naar Luzern en per boot over het Vierwoudstedenmeer naar Flüelen. Via de Gotthard naar Lugano in mediterrane Ticino. Verblijf in hotel Federale***.

Dag 4

Van Lugano naar Tirano per postbus langs de Italiaanse meren (28/3 - 26/10, buiten deze periode per trein via Milaan). De Bernina Express is een van de mooiste panoramatrajecten, een klim vanaf 421 meter hoogte naar 2253 meter hoogte. Verblijf in Preda*** (8 inwoners) aan de Albula Spoorlijn.

Dag 5

Met de langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Express, over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de 2033 meter hoge Oberalppas naar Zermatt. Verblijf in hotel Adonis***.

Dag 6

Via de Lötschberg-route naar Basel en aansluitend per ICE naar Nederland.

Inbegrepen


 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Zwitserland
 • Zitplaatsreserveringen in ICE
 • ICE toeslagen
 • Alle trein en busreizen in Zwitserland
 • Alle genoemde boottochten
 • Reservering en toeslag in Golden Pass Panoramic Express, Bernina- en Glacier Express, indien beschikbaar in panoramarijtuig
 • 5 nachten logies/ontbijt in 2pk met douche/wc, hotels op max. 200 m van station (deels zonder lift).
 • 50% korting op trein- boot- en busreizen op verlengingsdagen

Uitbreiding


 • Lausanne vanaf € 70 p.p.p.n.
 • Lauterbrunnen vanaf € 70 p.p.p.n.
 • Lugano vanaf € 75 p.p.p.n.
 • Preda vanaf € 64 p.p.p.n.
 • Zermatt vanaf € 74 p.p.p.n.

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • 1-persoonskamer € 150 p.p.
 • Halfpension 5 nachten € 142 p.p.
 • Lunch in Glacier Express € 36 p.p. (aanrader!)
 • Dag 3, reis met de Wilhem Tell Expres (alleen 1e kl. mogelijk), incl. ‘Tagesteller*’ op boot € 32 p.p.
 • Excursie Gornergrat 3089m € 34 p.p
 • Excursie Jungfraujoch (Top of Europe) 3454m €114
 • upgrade superior hotel (hotels met lift, verblijf Interlaken ipv Lauterbrunnen) 2pk € 195 p.p., 1pk € 399 p.p.

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk.

Prijzen & boeken

Zwitserse Panorama's

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Bouwsteen Niesen 2 dagen

"Off the beaten track": geliefd bij de Zwitsers zelf. Uniek berghotelletje (2362m) met 360 graden panorama over het Berner Oberland (Simmental, Kandertal en Thunersee). Naast de kabeltrein loopt de langste trap ter wereld met 11.674 treden. Geen wintersport, enkele wandelpaden, hier gaat men naartoe om van het adembenemende panorama te genieten. Unieke ervaring van zonsondergang en zonsopkomst. Bijzonder: volle maan

 

Het berghotel is onlangs helemaal gerenoveerd, telt 8 kamers, hip ingericht, (gedeeld sanitair), uitstekende maaltijden. De kamers zijn ingericht met natuurlijke materialen, in de bedden komt er geen spijker aan te pas.

€ 161 pp

Excursie Jungfraujoch (3454 m)

Het treinstation Jungfraujoch is met 3454 m hoogte boven zeeniveau het hoogst gelegen treinstation in Europa. Neem de tijd en geniet van deze bijzondere excursie, de reisduur heen- en terug is ca. 5 uur. De Wengernalpbahnen vertrekken vanuit Lauterbrunnen en Grindelwald naar de Kleine Scheidegg (te bereiken vanuit Interlaken Ost met de Berner Oberlandbahnen, altijd directe aansluiting). Leuk om te doen: heen vanuit Lauterbrunnen en terug via Grindelwad. De route via Wengen begint al spectaculair met uitzicht op de watervallen in het Lauterbrunnendal. Na het passeren van de boomgrens duiken de imposante toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau op. Na een overstap op de Kleine Scheidegg (ivm grandioos uitzicht een mooie plek voor een stop) rijdt de Jungfraubahn onder de indrukwekkende Eigernordwand door en via het station Eigergletscher op 2320m door een tunnel naar het Jungfraujoch op 3454m. Bij de stops in Eigerwand en Eismeer is er tijd om van dit ongeloofelijke uitzicht te genieten.

Op het Jungfraujoch (in ticketprijs inbegrepen) is er het 360graden panorama binnen, buiten het uitzichtplatform "Sphinx" en het Ijspaleis in de gletsjer. Fascinerend is het uitzicht over de Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Het hele jaar door is er "Snow Fun" (tegen betaling): slede rijden, skiën en snowboarden, tyrolienne/kabelbaan over gletsjer spleten. Gletsjerbar. Heel bijzonder: een wandeling naar de Mönchsjochhütte, de hoogstgelegen Zwitserse beheerde berghut, looptijd ca een uur, bergschoenen nodig.

Normale prijs Jungfraujoch excursie € 164 p.p.

€114 p.p.

Wilhem Tell Express

Wilhelm Tell Express: bergwereld vanuit het water en de Gotthard route vanuit een panoramarijtuig. Deze excursie is alleen mogelijk met een 1e klas ticket (toeslag mogelijk bij 2e klas ticket).

Het stoomraderboot an sich is al een bijzondere ervaring: door een glazen plaat is er zicht op de krachtige aandrijving. Vanuit Luzern duurt de tocht via o.a. Vitznau en Brunnen ca. 2h45m. Het constant wisselend uitzicht is geweldig, de 1e klas is op het bovendek, de sfeer op de schepen bijzonder vriendelijk en ontspannen. Zwitserse lunch aan boord. In Flüelen overstap op de trein richting Bellinzona/Lugano/Locarno. Het 1e klas panoramarijtuig met gereserveerde zitplaatsen biedt spectaculair uitzicht op de ruige bergwereld op de Gotthard route. Het kerkje van Wassen wordt ivm de keertunnels drie keer gepasseerd en het blijft verrassend aan welke kant van de trein het kerkje nu weer te zien is. De afdaling in Ticino is eveneens verrassend mooi.

Bij de toeslag Wilhelm Tell Express inbegrepen is de `Tagesteller` op de boot, reservering en toeslag panoramarijtuig en een souvenir.

€ 32 p.p.

Glacier Express Lunch

Voor de optionele 3-gangen lunch wordt de tafel met mooi linnen gedekt. In het restauratierijtuig wordt alles vers bereid en met veel zorg op tafel aan uw plaats geserveerd. Met dit uitzicht een heerlijke maaltijd: dit is echt genieten. Een aanrader!

€ 36 p.p.

Excursie Gornergrat (3089m)

De excursie naar de Gornergrat (3089m) is een absolute aanrader. Het uitzicht onderweg en vanuit de Gornergrat zijn zelfs voor Zwitserse begrippen onovertroffen en subliem. Na vertrek Zermatt (station tegenover de Matterhorn Gotthardbahn, bagagedepot) is het uitzicht op de Matterhorn door de oeroude Arvenbossen steeds verrassend. Er zijn nauwelijks tunnels en het onbelemmerde uitzicht ( de ramen kunnen open) is constant adembenemend. Vanuit de top (houd rekening met 10-15 graden kouder dan in Zermatt) is er uitzicht op 29 toppen boven de 4000 meter met naast de Matterhorn oa. Dente Blanche, Monte Rosa en de Dufourspitze. Drie immense gletsjers glinsteren in de diepte. In het Kulm hotel of op het terras is het heerlijk vertoeven. De reisduur is 33 minuten en de treinen vertrekken minimaal ieder half uur.

€34 p.p.

Bouwsteen DFB Furka

Op 12 augustus 2010 heropend: het historische traject Gletsch-Oberwald en hierdoor is de Furkapasroute Oberwald-Realp weer in zijn geheel te berijden. Na de opening van de Furkatunnel in 1982 was deze oorspronkelijke alleen in de zomer geopende spoorlijn over de Furkapas in verval geraakt. Talloze vrijwilligers, velen uit Nederland, hebben in 28 jaar tijd deze bijzondere spoorlijn hersteld en de rijtuigen gerestaureerd. De aan Vietnam verkochte stoomlocomotieven zijn teruggekocht. De route voert over de boomgrens in alpiene hoogte op 2163 meter naar station Furka. De meeste stations liggen afgelegen en zijn niet per auto te bereiken. De stoomtreinen beschikken over rijtuigen 2e klas, een klein aantal plaatsen 1e klas en open rijtuigen (!). Sfeer en route zijn grandioos en adembenemend.

 

Dag 1 - Reis naar Andermatt per Glacier Express, overnachting in hotel*** vlakbij het station.

Dag 2 - Reis met de regionale trein naar Realp. DFB Furka stoomtrein vertrek 10.15 uur, aankomst in Oberwald om 12.25 uur. Vervolgens per regionale trein terug naar Andermatt (u kunt uw bagage 's ochtends in Andermatt achterlaten bij het hotel/station, 's middags heeft u de tijd om deze weer op te halen). Voortzetting van de rondreis met de Glacier Express richting Zermatt. (Indien u met de Glacier Express vanuit Zermatt richting St Moritz reist, reist u met de stoomtrein op dag 1).

 

Vertrek

Rijdagen van de DFB-stoomtrein:

 

20 juni t/m 5 juli: vrijdag, zaterdag en zondag

6 juli t/m 15 augustus: dagelijks

16 augustus t/m 26 september: vrijdag, zaterdag en zondag

va € 145 pp