Orient Silk Road Express

In 14 dagen van Almaty naar Ashgabat
 • Ontdek Turkmenistan, Kazachstan en Oezbekistan
 • Duik in de geschiedenis van o.a. Nisa, Merv, Khiva en Bukhara
 • Ervaar de afwisseling van oude steden en spectaculaire natuur
v.a.
 • € 3010 per persoon
Prijzen & Boeken

Treed per trein in de voetsporen van ontdekkingsreizigers, handelaren en overheersers tijdens een prachtige reis over de legendarische Zijderoute. U bezoekt maar liefst 7 UNESCO werelderfgoed sites en verkent kronkelende straatjes en bruisende markten. Glinsterende koepels, enorme poorten, eeuwenoude stadsmuren en vriendelijke locals doen uw sprookje uit 1001 nacht tot leven komen.

Parels langs de rails

Nieuwsgierig? Lees hier het verslag van reisjournalist Kim van Dam

Dé trein

 • Luxe reis door Centraal-Azië
 • Bezoek 7 UNESCO sites
 • Recent gerenoveerde rijtuigen

Dag tot dag


Dag 1 – 2: Almaty

Na aankomst in Almaty wordt u naar uw centraal gelegen 4-sterrenhotel gebracht.
De volgende ochtend verkent u met uw reisgezelschap de stad. Zo bezoekt u de kleurrijke Ascension Cathedral, de enige houten kathedraal in de wereld, gebouwd zonder spijkers. In de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch in een traditionele yurt. Later op de middag gaat u aan boord van de trein om te beginnen aan een onvergetelijke treinreis door Centraal-Azië.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 3: Turkestan

Na uw ontbijt komt u aan in Turkestan. Bezoek het Mausoleum van Khoja Ahmed Yawasi uit 1394, één van de grootste en best bewaarde constructies uit de Timuride periode, en reis verder met de trein richting Tashkent in Oezbekistan.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 4: Tashkent

De trein arriveert vroeg in de Oezbeekse hoofdstad, waarna u van boord gaat om deze “groene oase” te verkennen. U brengt o.a. een bezoek aan de Madrasah Kukeldash, gelegen op een kleine heuvel naast de Juma Moskee met uitzicht op de Chorsu Bazaar. In de 16e eeuw was dit het centrum van de oude stad; een ontmoetingsplek, marktplein en werkplaatsen van de ambachtslieden. Tevens een bezoek aan de Kavoj en Amir Timur monumenten. ’s Avonds reist u langs de Zijderoute naar Shakhrisabz.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 5: Shakhrisabz

Vandaag maakt u een ontdekkingstocht door Shakhrisabz, de geboorteplaats van de 14e eeuwse overheerser Timoer Lenk. U brengt een bezoek aan de ruïnes van het paleis dat Timoer hier bouwde en er wordt een traditionele folklore voorstelling voor u gehouden. Teruggekomen op de trein geniet u in het restauratierijtuig van een Oezbeekse wijnproeverij.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 6 – 7: Samarkand

In de tijd van Timoer werd dit de mooiste stad van de wereld genoemd. Samarkand en de omliggende omgeving hebben, zoals u zult ontdekken, zeer veel te bieden. U brengt onder andere een bezoek aan de Necropolis, archeologische sites bij Afrosiab, het Registan Plein met sierlijke marmeren zuilen en gewelven, het Ulugh Beg Observatorium, de ruïnes van de Bibi Khanum Moskee en het paleisachtige Gur Emir Mausoleum.
U overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 8 - 9: Samarkand-Khiva

U brengt de ochtend nog door in Samarkand, waarna u weer op de trein stapt om door te reizen over de Zijderoute. Prachtige uitzichten van eindeloze steppe, indrukwekkende luchten en in de verte gelegen bergketens trekken aan u voorbij.
U overnacht aan boord van de trein.

Tijdens een bezoek aan Khiva waant u zich in een sprookje uit 1001 Nacht. De paleizen, moskeeën, minaretten en mausoleums kunnen zich meten met de best bewaarde voorbeelden van Oriëntaalse-middeleeuwse-stedelijke-architectuur.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 10 - 11 Bukhara

Gelegen midden in de Kyzylkum woestijn en met meer dan 1000 architectonische meesterwerken is Bukhara het voorbeeld van de gouden eeuw van de Zijderoute.
U overnacht in een comfortabel hotel.
Ook de tweede dag in Bukhara is er veel te zien en te beleven, want vandaag brengt u een bezoek aan Mir-e-Arab Madrasah, een 16e eeuwse Islamitische school en en één van de meest bijzondere gebouwen van Centraal-Azië. U bezoekt het Samanid Mausoleum, het immense fort “de Ark van Bukhara” en de enige vrouwenmoskee in het land.
U overnacht voor de laatste keer aan boord van de trein, terwijl u doorreist naar Merv.

Dag 12 – 14 Merv, Ashgabat en Nisa

Vroeg in de ochtend komt de trein aan in de oude oase-stad Merv. In de 12e eeuw was dit nog een van de grootste steden ter wereld, tegenwoordig staat het bekend om de imposante ruïnes. De lunch wordt verzorgd door een lokale familie.
De laatste twee nachten van uw reis brengt u door in uw hotel in Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan.
De ruïnes van Nisa en de moderne gebouwen van Ashgabat vormen een bijzonder contrast en het eindpunt van uw bijzondere reis.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • De treinreis (dag 2 - 13)
 • Alle benodigde transfers
 • 7 Nachten aan boord van de trein
 • 5 Nachten in goede middenklasse of 4-sterren hotels met douche / toilet
 • Ontbijt, lunch en diner (niet op dag 1 en 14)
 • Reisbegeleiding
 • Ervaren lokale gidsen
 • Een arts aan boord van de trein
 • Traditionele welkomstceremonies bij aankomst Bukhara en Samarkand
 • Wijnproeven

Niet inbegrepen
 • Visa (graag bemiddelen wij hierin)
 • Grenstoeslag Turkmenistan ($12,- aan de grens te voldoen)
 • Fooien
 • Vluchten (wij organiseren dit graag voor u)

Verder nog nodig
 • Een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis
 • Visa
 • Twee pasfoto's en $12,- voor binnenkomst Turkmenistan

The Orient Silk Road Express


De Trein

De Orient Silk Road Express is een comfortabele privé trein en biedt de meest prettige manier om door een regio te reizen die zich doorgaans kenmerkt door lange en oncomfortabele busreizen. Enkele rijtuigen, waaronder enkele slaaprijtuigen en het restauratierijtuig, zijn in 2013 nieuw gebouwd. In de avond heeft het restaurant de functie van gezellige bar waar u met uw reisgenoten kunt napraten over alle opgedane indrukken. De Orient Silk Road Express beschikt over airconditioning en er zijn stopcontacten aanwezig van 110 en 220 volt in iedere coupé-categorie. Aan het eind van ieder rijtuig is een rokershoekje aanwezig.

Categorie Habibi

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee boven- en onderbedden voor maximaal vier personen. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Ali Baba

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Aladdin

Ieder rijtuig heeft acht coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig. Tevens is er aan beide kanten van het rijtuig een douche te vinden en zijn er badjassen en toiletartikelen beschikbaar voor de reizigers.

Categorie Sultan

Per rijtuig in deze categorie zijn er zes coupés. De coupés beschikken over één bovenbed (ca 80 x 174 cm), één onderbed (112 x 184 cm), een stoel met tafel en een kleine kast. Tevens zijn er per coupé een wastafel, toilet en geïntegreerde douche aanwezig.

Categorie Kalif

De coupés van deze categorie beschikken over twee bedden, waarvan één 109 x 190 cm is en eventueel functioneert als tweepersoonsbed. De coupés hebben ook een knus bankje, een tafel en een kast. De Kalif coupés hebben een en suite badkamer met een wastafel, toilet en douche en nog extra ruimte om persoonlijke bezittingen op te bergen. Per rijtuig in deze categorie zijn er maximaal twaalf reizigers.

Prijzen & boeken

Orient Silk Road Express
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar