Met de trein naar Italië

Met de trein naar Italië

Met de trein naar de stranden van de Middellandse Zee. Boeiende steden en indrukwekkende landschappen. Sneller en comfortabeler dan verwacht. Boek altijd de voordeligste treintickets naar en binnen Italie via de Treinreiswinkel, bijvoorbeeld naar Milaan, Rome, Florence en Venetie.

  • Hogesnelheidslijn Turijn - Milaan - Bologna - Florence - Rome - Napels - Salerno met Frecciarossa (De Rode Pijl) tot 320 km/u.
  • Cinqueterre: steil kustgebied alleen per trein bereikbaar
  • Mooi trajecten: Sardinië, Sicilië, Bologna-Rome en nog veel meer

Met de trein naar Italie

Italië is per trein goed bereikbaar. Dit kan zowel overdag, als met de nachttrein. De laatste optie is aan te raden, omdat de dagtrein er de hele dag over doet, van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en meestal meerdere overstappen heeft.

Er gaat een nachttrein vanuit Nederland naar München. Verder reist u met de Eurocity door de Oostenrijkse Alpen naar Verona. Vanaf daar vertrekken vele treinen naar verdere bestemmingen.
De andere goede optie om per trein naar Italië  te reizen is met de dagtrein naar München en vanuit hier de directe nachttrein naar Florence, Rome of Venetië te nemen. Deze verbinding is over het algemeen voordeliger dan de verbinding met de nachttrein naar Zürich/München en vervolgens overdag per trein naar Italië, maar is landschappelijk minder fraai en vaak is er minder beschikbaarheid. De nachttrein tussen München en Rome/Florence heeft meestal maar drie rijtuigen.

In Italië zelf is er een uitstekend hogesnelheidsnetwerk. De TGV’s van Italië rijden onder de naam Eurostar, niet te verwarren met de trein tussen Brussel en Londen die onder dezelfde naam rijdt. Net als de TGV in Frankrijk heeft in Italië de Eurostar de concurrentiestrijd van het vliegtuig tussen de grote steden gewonnen.
Naast de Eurostar-treinen kent Italië comfortabele Intercitytreinen die tussen alle grote en middelgrote steden dienst doen en regionale treinen die de kleine steden en dorpen met de grote steden verbinden. Ook zijn er prima nachttreinen vanuit het noorden naar het diepe zuiden, bijvoorbeeld van Milaan naar Palermo (met de trein op de boot naar Sicilië )

HOGESNELHEIDSLIJN Turijn - Milaan - Bologna - Florence - Rome - Napels - Salerno met Frecciarossa (De Rode Pijl) tot 320 km/u.
 

Meer Top Bestemmingen

Met de trein naar Parijs
Thalys Amsterdam-Parijs vanaf € 35 p.p.
Essen (Ned. grens)-Parijs vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Londen
Eurostar Brussel - Londen vanaf € 43 p.p.
Amsterdam - Londen vanaf € 59 p.p.

Met de trein naar Berlijn
Nederlandse grens, bv. Bad Bentheim - Berlijn vanaf € 29 p.p.
Intercity Amsterdam - Berlijn vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Brussel
Intercity Roosendaal - Brussel vanaf € 19 p.p.
Thalys Amsterdam - Brussel vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Antwerpen
Intercity Roosendaal - Antwerpen vanaf € 9 p.p.
Thalys Amsterdam - Antwerpen vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Frankfurt
Bad Bentheim/Emmerich - Frankfurt vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Frankfurt vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Dusseldorf
Eindhoven - Dusseldorf vanaf € 9 p.p.
ICE Amsterdam - Dusseldorf vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Keulen
Eindhoven - Keulen vanaf € 14 p.p.
ICE Amsterdam - Keulen vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Munchen
CityNightLine Amsterdam - Munchen vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Munchen vanaf € 39 p.p.


Alle Bestemmingen