Interrail

Relaxed en vrij rondzwerven door heel Europa of één Europees land. Kies voor de InterRail Global Pass geldig in 33 landen of de Interrail One Country Pass, geldig in één land.
InterRail is er voor alle leeftijden. Jongerenkorting tm 27 jaar, 60+ passen. Bijzonder comfortabel reizen met een 1e klas pas. Vaak is de catering inbegrepen zoals in Thalys en Eurostar.

"7 voordelen van InterRail"

 • Bijna alle reserveringen in Europa mogelijk
 • Geen administratiekosten, geen verzendkosten bij online boekingen
 • Kinderen tm 11 jaar reizen gratis mee
 • Onbeperkt reserveringen maken!
 • Voor alle leeftijden
 • Gemakkelijk betalen met iDeal
 • Sinds 2020 ook gelding in Thello treinen, oa nachttrein Parijs - Milaan - Venetië
 • Sinds 2019 meer categorieën: 3 dagen in 1 maand, 2 maanden aaneen en 3 maanden aaneen
 • Sinds 2019 verruiming geldigheidsduur: 10 en 15 dagen in 1 maand werd 10 en 15 dagen in 2 maanden
 • Leeftijdsgrens jongeren nu tm 27 jaar (was 25 jaar)
 • 60+ korting nu ook op One Country passen
 • Nu ook geldeig op MGB Matterhorn Gotthard Bahn en daarmee op Glacier Express
 • Nu ook geldig op Eurostar naar Londen
 • In 2017 zijn de 1e klas tarieven met 15% verlaagd
 • Sinds 2016 ook geldig in land waar men woonachtig is naar/van de grens, geen gedoe meer met extra kaartjes: reizen alleen met Interrail pas
 • Europees Spoorboek € 19
 • De mooiste spoorkaart van Europa: Carto Railway Map of Europe € 13
 • "7 voordelen van InterRail"InterRail Global Pass - Landen
De InterRail Global Pass is geldig in de volgende landen: België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, VJR Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.
>> InterRail Global Pass

InterRail en reserveringen
Voor veel internationale treinen zijn reserveringen verplicht, waaronder populaire treinen als de Thalys naar Parijs, de Eurostar naar Londen en de TGV in Frankrijk. Via de Treinreiswinkel is het mogelijk om bij je bestelling van de InterRail pas onbeperkt reserveringen bij te boeken. We kunnen bijna alle treinen in Europa reserveren.
>>InterRail - Reserveren en Toeslagen

Dure toeslagen vermijden
Voor een aantal treinen zijn de kosten voor de verplichte reserveringen hoog, bijvoorbeeld de Eurostar naar Londen of de Thalys naar Parijs. Als echte InterRail-specialist kunnen we je adviseren over alternatieve routes die veel goedkoper zijn. Om bijvoorbeeld de toeslag voor de Thalys de besparen is het vaak veel voordeliger om met een Intercity naar Lille te reizen en vandaar de TGV naar Parijs te pakken. Deze reistijd is maar iets langer dan de reis per directe Thalys.
>> InterRail - Dure toeslagen vermijden

InterRail & Veerboten
Met een paar veerboten kan gratis gereisd worden op vertoon van de InterRail-pas, bijvoorbeeld de boot van Italie naar Griekenland. Bij de meeste veerboten kan dat niet, maar is meest wel een korting mogelijk. Voor veerboten geldt ook de 19.00 uur regel, zie hieronder.
>>InterRail en Veerboten

19.00-uur-regel
Als je een flexi pass hebt (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen) kan het veel tijd en geld besparen om de 19.00 uur-regel in acht te nemen. Dat wil zeggen dat wanneer een trein wordt genomen na 19.00 uur deze kan worden genoteerd als één reisdag.
>> InterRail - Vertrek na 19.00 uur

InterRail - Nachttreinen
In de meeste nachttreinen is het mogelijk een zitplaats, ligplaats/bank 4- of 6-persoonscoupé of bed in een 3-, 2- of 1-persoonscoupe te bespreken. Aan weerszijden van de wagon bevinden zich standaard een wastafel en wc.
>> InterRail - Nachttrein

Festivals en evenementen
Reis met de InterRail pas langs de beste festivals en evenementen in Europa.
>> Festivals en evenementen in Europa

Interrail Bestellen via de Treinreiswinkel
Bestel de Interrail pas telefonisch via 071 5137008 of in een van onze winkels of online. Betaal met iDeal of later per overboeking.
>> InterRail - Bestellen

InterRail - Ervaringen
Lees de fantastische ervaringen van andere Interrailers op het forum van worldonrails, het forum voor InterRail in Nederland. Lees daar ook over ervaringen met het bestellen van InterRail tickets en losse reserveringen.
>>InterRail Ervaringen

Kan ik een InterRail pas kopen voor iemand die buiten Europa woont?

Een InterRail pas is alleen te gebruiken als je inwoner bent van Europa en je ten minste 6 maanden in Europa woont (teruggeteld vanaf de eerste reisdag)

Wat moet ik doen als ik mijn pas ben kwijtgeraakt?

Als je je InterRail pas hebt verloren of deze is gestolen, kun je geen nieuwe kopie krijgen. Dat betekent dat je vervangende treinkaartjes moet kopen om verder te kunnen reizen.

Moet ik een afspraak maken als ik de InterRail pas in de winkel wil bestellen? 

Nee, dat hoeft niet. Je bent van harte welkom in de winkel in Leiden, Breestraat 57 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 15.00 uur) of Amsterdam, Singel 393 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 17.00 uur)

Kan ik in de winkel voor meerdere personen een pas aanschaffen?

Geen probleem! Neem wel het paspoortnummer, naam zoals in paspoort vemeld en de geboortdatum van de andere reiziger(s) mee.

Wat is een reisdag?

Een reisdag duurt 24 uur van middernacht tot middernacht. Je hebt elke reisdag toegang tot de spoornetwerken waar je InterRail pas geldig is.

Wat is een flexi pass (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen)?

Als je een pas hebt die bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen geldig is, kan je zelf kiezen op welke dagen binnen de periode van 10 dagen je de pas gebruikt om te reizen. Bij een flexi pass kan de 19.00 uur-regel erg aantrekkelijk zijn om, zie hieronder.

Wat is 19.00 uur-regel?

Als je een flexi pas hebt (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 10 dagen) kan het veel tijd en geld besparen om de 19.00 uuur regel in acht te nemen. Dat wil zeggen dat wanneer een trein wordt genomen na 19.00 uur dat deze kan worden genoteerd als één reisdag (namelijk de volgende dag mits de trein na 04.00 uur in de ochtend arriveert op plaats van bestemming)Stel je reist op 5 juli van Rome naar München met de nachttrein. De reisdag die je noteert op de Interrail Pass is 6 juli. Als je bijvoorbeeld op 6 juli doorreist vanaf München naar Nederland heb je een grote afstand afgelegd en heeft dat maar één reisdag gekost.

Moet ik reserveren?

Treinstoelreserveringen zijn vereist op de meeste hogesnelheidstreinen, internationale treinen en nachttreinen. Reserveringskosten zijn niet inbegrepen in je pas.

Het is vaak mogelijk om reserveringen te vermijden door een (vaak langzamere)alternatieve route te nemen.

Geldigheid
De InterRail pas dient in te gaan op de 1e reisdag, ook als de 1e reis met de nachttrein is.

Reserveringen
Bij de Treinreiswinkel is het mogelijk onbeperkt te reserveren, alleen in combinatie met de aanschaf van een InterRail pas. De reis kan ook open worden gelaten, bij het loket kunnen nog reserveringen worden gemaakt. Voor reserveringen die ter plekke aan het loket niet lukken of mogelijk zijn is de Treinreiswinkel niet aansprakelijk.

Reisdagen
Op een kaart met een beperkt aantal reisdagen vult men op de kaart zelf de reisdagen in. Op de ruimte onderaan de omslag om de kaart heen dienen alle treinen te worden opgeschreven. Vul de dagen en treinen niet al van tevoren in. Als het reisschema verandert, moet er worden gestreept en aangepast en kunnen conducteurs denken dat er wordt ‘gefraudeerd’. Een reisdag met de InterRail pas duurt 24 uur, van middernacht tot middernacht (van 00:00 tot 24:00 uur). Op elke reisdag kan men zo veel treinen nemen als gewenst. Het is de eigen verantwoordelijkheid te controleren of alle reizen binnen de geldigheid van de InterRail pas passen.

Nachttreinen
Als men reist met een directe nachttrein die na 19.00 uur vertrekt en na 4 uur 's morgens aankomt, telt alleen de dag erna (de dag van aankomst van de nachttrein) als een reisdag. Op de InterRail pas noteert men de dag van aankomst op het moment van instappen. Deze reis dient wel in zijn geheel (vertrek- en aankomstdatum) binnen de geldigheidsdata van de InterRail pas te vallen.

InterRail en eigen land
Tickets zijn niet geldig in land waar men woonachtig is, 50% korting op tickets tot aan de grens in Nederland. Deze kunnen door de Treinreiswinkel worden afgegeven.

Landen
Met de InterRail pas kan in 30 Europese landen worden gereisd. Op een aantal particuliere spoorlijnen (zoals in Zwitserland) is de pas niet geldig of geeft korting. De pas geeft ook korting op een aantal boot- en busverbindingen.

InterRail boeken
De InterRail pas kan tot de dag van vertrek worden geboekt. Er is geen pasfoto nodig, wel de gegevens zoals die op het paspoort of de identiteitskaart staan vermeld.

Reisdocument
Op de site van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is te zien voor welke landen de identiteitskaart geldig is.

Wijzigingen
Eenmaal gemaakte reserveringen kunnen niet meer worden geannuleerd of gewijzigd. Tijdens de reis kunnen door de Treinreiswinkel geen reserveringen worden bijgeboekt of veranderd, dat kan alleen ter plaatse. Niet gebruikte reserveringen worden niet teruggenomen en niet gerestitueerd.

Meer Top Bestemmingen

Met de trein naar Parijs
Thalys Amsterdam-Parijs vanaf € 35 p.p.
Essen (Ned. grens)-Parijs vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Londen
Eurostar Brussel - Londen vanaf € 43 p.p.
Amsterdam - Londen vanaf € 59 p.p.

Met de trein naar Berlijn
Nederlandse grens, bv. Bad Bentheim - Berlijn vanaf € 29 p.p.
Intercity Amsterdam - Berlijn vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Brussel
Intercity Roosendaal - Brussel vanaf € 19 p.p.
Thalys Amsterdam - Brussel vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Antwerpen
Intercity Roosendaal - Antwerpen vanaf € 9 p.p.
Thalys Amsterdam - Antwerpen vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Frankfurt
Bad Bentheim/Emmerich - Frankfurt vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Frankfurt vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Dusseldorf
Eindhoven - Dusseldorf vanaf € 9 p.p.
ICE Amsterdam - Dusseldorf vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Keulen
Eindhoven - Keulen vanaf € 14 p.p.
ICE Amsterdam - Keulen vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Munchen
CityNightLine Amsterdam - Munchen vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Munchen vanaf € 39 p.p.


Alle Bestemmingen

Interrail Global Pass - 33 landen

Interrail One Country Pass - één land

Treinreis-Winkel

Interrail Per Land

Treinen

Overnachten onderweg

Meer informatie

Andere treinpassen in Europa #1

Andere treinpassen in Europa #2