Orient Silk Road Express

Een bijzondere 10-daagse treinreis door Oezbekistan
 • Volg de oude Zijderoute
 • Veel informatie over het land, de inwoners en hun cultuur
 • Ontmoet de lokale bevolking
v.a.
 • € 2020 per persoon
Prijzen & Boeken

Fascinerende treinreis langs de eeuwenoude Zijderoute van Oezbekistan. Ga terug in de tijd en bekijk de monumentale resten van grote imperiums langs werelds meeste beroemde handelsroute. Bezoek aan 4 locaties die op de Werelderfgoedlijst staan. Afwisselend verblijf op de trein en in hotels.
=> Oriënt Express - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Ervaren lokale gidsen
 • Een arts aan boord van de trein
 • Veel maaltijden inbegrepen

Dag tot dag


Dag 1: Heenreis naar Tashkent

Rond het middaguur vliegt u met KLM naar Moskou. Overstap in Moskou voor de Aeroflot-vlucht naar Tashkent in Oezbekistan. Tashkent, ooit een oase, is nu een toegankelijke metropolis. Na aankomst in de Oezbeekse hoofdstad in de nacht wordt u opgehaald van het vliegveld en naar uw centraal gelegen hotel gebracht.

Dag 2: Tashkent, de Groene Oase

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met “de groene oase van steppe" en bezoekt u onder andere de Madrasah Kukeldash en Amir Timoer monumenten en traditionele huizen. ’s Avonds brengt u een bezoek aan de beroemde Tashkent Navoy Opera (onder voorbehoud), waarna u aan boord gaat van de Orient Silk Road Express en begint aan uw bijzondere treinreis.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 3: Shakhrisabz, geboorteplaats van Timoer Lenk

Vandaag ontdekt u de groene stad Shakhrisabz; de geboorteplaats van Timoer Lenk (ook wel Tamerlane), de veertiende-eeuwse Turks-Mongoolse krijgsheer en stichter van het Timoeridische Rijk. Na warm te zijn verwelkomd door de lokale bevolking, maakt u kennis met de traditionele Oezbeekse manier van leven en geniet u van een folklore voorstelling. Uiteraard is er ook tijd om de vele monumenten die de stad rijk is te bezoeken. Aan het einde van middag stapt u weer aan boord van de trein, waar u enkele Oezbeekse wijnen kunt proeven.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 4, 5 en 6: Samarkand, een Kruispunt van Culturen

Na het ontbijt arriveert de trein in Samarkand; ten tijde van Timoer Lenk werd dit gezien als de mooiste stad ter wereld. U bezoekt de stad van de tombes Shah-e-Zende, de archeologische sites van Afrosiab en de sierlijke marmeren zuilen op het Registan plein. De vijfde dag begint met een bezoek aan Oezbeekse ambachtslieden die zeer vakkundig tapijten maken van zijde, en papier halen uit de schors van de moerbeiboom. Dit bijzondere bezoek wordt gevolgd door het bezichtigen van het Ulugh Beg observatorium, de ruïnes van de Bibi Khanum Moskee en het Gur Emir Mausoleum.
Dag 4 en dag 5 verblijft u in een comfortabel hotel in Samarkand.
Op dag 6 kunt u op eigen gelegenheid genieten van het prachtige Samarkand. Aan het einde van de middag stapt u weer op de trein om verder te reizen naar Khiva.
Overnachting aan boord van de trein.

Dag 7 en 8: Khiva, een sprookje uit “1001 Nacht”

In de ochtend arriveert u in Khiva. De poorten en bastions van Khiva geven een unieke kijk in lang vervlogen tijden en rond de Kalta Minor Minaret lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Door de vele paleizen, moskeeën, minaretten en mausoleums voelt het alsof u dwaalt in een sprookje uit 1001 Nacht. Diner in een traditioneel restaurant en overnachting in een aangenaam hotel in Khiva.
Op dag 8 ontdekt u Khiva en de exotische sfeer die er hangt verder. U heeft lunch in het oude Zomerpaleis van de Emir. De overnachting vindt plaats op de trein.

Dag 9 en 10: Buchara, de Nobele

Midden in de Kyzylkum woestijn ligt de bijzondere stad Buchara. Van de ongeveer 1000 monumenten die de stad herbergt, brengt u vandaag in ieder geval een bezoek aan de Kaljan Minaret met imposant geel metselwerk, de Lab-I Hauz Ensemble, een 500 jaar oude stad rond een vijver en het Nasreddin Hodja monument. Het diner vindt plaats op de binnenplaats van een madrasah, waar u tijdens het eten kunt genieten van een lokale dans- en muziekvoorstelling.
Op de tiende dag van deze indrukwekkende reis gaat u de rest van Buchara ontdekken. U wordt begeleid naar de indrukwekkend Mire-i-Arab madrasah, een 16e eeuwse Islamitische school en één van de meest bijzondere gebouwen van Centraal-Azië. U bezoekt het Samanid Mausoleum, het immense fort “de Ark van Buchara” en de enige vrouwenmoskee in het land.
U overnacht beide nachten in een comfortabel hotel in Buchara.

Dag 11: van Buchara naar Tashkent

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid genieten van het prachtige Buchara. Tegen de middag stapt u weer op de trein om door het mooie groene landschap terug te reizen naar Tashkent. Daar overnacht u in een comfortabel hotel.

Dag 12: Tashkent en de terugreis

Uw bijzondere reis zit er weer op. Vandaag vliegt u, met een overstap in Moskou, terug naar Nederland.

Inbegrepen


 • Reizen per Orient Silk Road Express privé trein
 • Alle benodigde transfers
 • 4 Nachten aan boord van de trein
 • 5 Nachten in 4-sterrenhotels
 • Volpension op dag 2-11 (alleen ontbijt op dag 12)
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Ervaren, Engels-sprekende, lokale gidsen
 • Een arts aan boord van de trein
 • Excursies, inclusief entreegelden
 • Traditionele welkomst ceremonies op de stations van Bukhara en Samarqand
 • Lunch / diner in een madrasah met traditionele dans
 • Wijn proeven

Extra inbegrepen bij inclusief vluchten
 • Retourvluchten Amsterdam - Tashkent in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Visa (graag bemiddelen wij hierin)
 • Grenstoeslag Turkmenistan ($12,- aan de grens te voldoen)
 • Fooien

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Tashkent. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn. Ook dient u twee pasfoto's en $12,- mee te hebben voor binnenkomst Turkmenistan. Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

The Orient Silk Road Express


Categorie Habibi

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee boven- en onderbedden voor maximaal vier personen. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Ali Baba

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Aladdin

Ieder rijtuig heeft acht coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig. Tevens is er aan beide kanten van het rijtuig een douche te vinden en zijn er badjassen en toiletartikelen beschikbaar voor de reizigers.

Categorie Sultan

Per rijtuig in deze categorie zijn er zes coupés. De coupés beschikken over één bovenbed (ca 80 x 174 cm), één onderbed (112 x 184 cm), een stoel met tafel en een kleine kast. Tevens zijn er per coupé een wastafel, toilet en geïntegreerde douche aanwezig.

Categorie Kalif

De coupés van deze categorie beschikken over twee bedden, waarvan één 109 x 190 cm is en eventueel functioneert als tweepersoonsbed. De coupés hebben ook een knus bankje, een tafel en een kast. De Kalif coupés hebben een en suite badkamer met een wastafel, toilet en douche en nog extra ruimte om persoonlijke bezittingen op te bergen. Per rijtuig in deze categorie zijn er maximaal twaalf reizigers.

Algemeen

Voor alle categorieën geldt dat er stopcontacten (110/120 volt) en rokershoekjes aan het eind van ieder rijtuig aanwezig zijn.

Vluchten


Retour Amsterdam - Tashkent via Istanboel
 • Economy Class: standaard klasse

Vliegschema Amsterdam - Istanboel - Tashkent (dagelijks)

TK1958 Schiphol - Istanboel 14:40 - 19:00 (lokale tijden) TK368 Istanboel - Tashkent 00:30 - 07:00 (lokale tijden)

Vliegschema Tashkent - Istanboel - Amsterdam (dagelijks)

TK369 Tashkent - Istanboel 09:00 - 12:20 (lokale tijden) TK1953 Istanboel - Amsterdam 15:05 - 17:30 (lokale tijden)

Bovenstaande vluchtschema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Orient Silk Road Express
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.


NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Orient Silk Road Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Orient Silk Road Express".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen