Orient Silk Road Express

In 14 dagen van Ashgabat naar Almaty
 • Ontdek Turkmenistan, Kazachstan en Oezbekistan
 • Duik in de geschiedenis van o.a. Nisa, Merv, Khiva en Buchara
 • Ervaar de afwisseling van oude steden en spectaculaire natuur
v.a.
 • € 3330 per persoon
Prijzen & Boeken

Treed per trein in de (voet)sporen van ontdekkingsreizigers, handelaren en overheersers tijdens een prachtige reis over de legendarische Zijderoute. U bezoekt maar liefst 7 UNESCO werelderfgoed sites en verkent kronkelende straatjes en bruisende markten. Glinsterende koepels, enorme poorten, eeuwenoude stadsmuren en vriendelijke locals doen uw sprookje uit 1001 nacht tot leven komen.

Parels langs de rails

Nieuwsgierig? Lees hier het verslag van reisjournalist Kim van Dam

Dé trein

 • Luxe reis door Centraal-Azië
 • 7 UNESCO sites onderweg
 • Recent gerenoveerde rijtuigen

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Heenreis, Ashgabat en Nisa

's Ochtends vertrekt u vanaf Schiphol om allereerst naar Frankfurt te vliegen, hier neemt u de vlucht naar Ashgabat waar u net na middernacht aankomt. Na aankomst op het vliegveld van Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan, wordt u naar uw centraal gelegen 4-sterrenhotel gebracht.
De ruïnes van Nisa en de moderne gebouwen van Ashgabat vormen een bijzonder contrast en een mooi beginpunt van uw bijzondere reis.
De tweede avond van de reis gaat u aan boord van de trein waar uw bagage al voor u klaarligt. U dineert en overnacht in de trein.

Dag 3: Merv, de Parel van het Oosten

Vroeg in de morgen komt de trein tot stilstand. Onderzoek de overblijfselen van Merv, de stad die ooit behoorde tot 's werelds grootste en meest indrukwekkende steden.
De nacht brengt u door aan boord van de trein.

Dag 4 en 5: Buchara

Gelegen midden in de Kyzylkum woestijn en met meer dan 1000 monumenten is Buchara het voorbeeld van de gouden eeuw van de Zijderoute. Het historische centrum van Buchara is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. U brengt een bezoek aan onder andere het indrukwekkende Lab-I Hauz complex, waar u ontdekt hoe 500-jaar oude architectuur het mogelijk maakt om midden in de woestijn een vijver aan te leggen. Ook leert u over Sufi Nasreddin, u kunt genieten van lokale dans en Oezbeekse muziek.
Overnachting in een comfortabel hotel

Ook de tweede dag in Buchara is er veel te zien en te beleven, want vandaag brengt u een bezoek aan Mir-e-Arab Madrasah, een 16e eeuwse Islamitische school en en één van de meest bijzondere gebouwen van Centraal-Azië. U bezoekt het Samanid Mausoleum, het immense fort “de Ark van Boekara" en de enige vrouwenmoskee in het land.
Overnachting aan boord van de trein.

Dag 6 en 7: Khiva

Op dag 6 heeft u nog een ochtend de tijd om door de straten van Boekara te dwalen, alvorens u weer op de trein stapt. Tijdens de prachtige rit naar Khiva wisselen spectaculaire landschappen zich af: oneindige steppe, bijzondere luchten, rotsen en in de verte gelegen bergketens.
Overnachting aan boord van de trein.

De volgende cohtend komt u aan in Khiva, waar u zich waant in een sprookje uit 1001 Nacht. De paleizen, moskeeën, minaretten en mausoleums kunnen zich meten met de best bewaarde voorbeelden van Oriëntaalse-middeleeuwse-stedelijke-architectuur.
De nacht brengt u door aan boord van de trein.

Dag 8 en 9: Samarkand

In de tijd van Timoer werd dit de mooiste stad van de wereld genoemd. Samarkand en de omliggende omgeving hebben, zoals u zult ontdekken, zeer veel te bieden. U brengt onder andere een bezoek aan de Necropolis, archeologische sites bij Afrosiab, het Registan Plein, het Ulugh Beg Observatorium, de ruïnes van de Bibi Khanum Moskee en het paleisachtige Gur Emir Mausoleum.
U brengt twee nachten door in een aangenaam hotel.

Dag 10: Shahrisabz

Vandaag maakt u een ontdekkingstocht door Shakhrisabz de geboorteplaats van de 14e eeuwse overheerser Timoer Lenk. U brengt een bezoek aan de ruïnes van het paleis dat Timoer hier bouwde en er wordt een traditionele folklore voorstelling voor u gehouden. Teruggekomen op de trein geniet u in het restauratierijtuig van een Oezbeekse wijnproeverij.
U brengt de nacht door aan boord van de trein.

Dag 11: Tashkent

De trein arriveert vroeg in de Oezbeekse hoofdstad, waarna u van boord gaat om deze “groene oase” te verkennen. U brengt o.a. een bezoek aan de Madrasah Kukeldash, gelegen op een kleine heuvel naast de Juma Moskee met uitzicht op de Chorsu Bazaar. In de 16e eeuw was dit het centrum van de oude stad; een ontmoetingsplek, marktplein en werkplaatsen van de ambachtslieden. Tevens een bezoek aan de Kavoj en Amir Timur monumenten. Wanneer de avond valt reist u per trein verder over de Zijderoute naar Kazachstan.
U brengt de nacht door aan boord van de trein.

Dag 12: Turkestan

Na uw ontbijt komt u aan in Turkestan. Bezoek het Mausoleum van Khoja Ahmed Yawasi uit 1394, één van de grootste en best bewaarde constructies uit de Timuride periode, en reis verder met de trein richting Almaty.
Dit is uw laatste nacht aan boord van de Orient Silk Road Express.

Dag 13 en 14: Almaty

In de ochtend verkent u met uw reisgezelschap de stad. Zo bezoekt u de kleurrijke Ascension Cathedral, de enige houten kathedraal in de wereld, gebouwd zonder spijkers. In de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch in een traditionele yurt.
Na de laatste nacht te hebben doorgebracht in een 4-sterrenhotel in Almaty komt er een einde aan deze onvergetelijke reis. U wordt naar het vliegveld van Almaty gebracht om via Moskou naar Nederland terug te vliegen.

Inbegrepen


 • De treinreis (dag 2 - 13)
 • Alle benodigde transfers
 • 7 Nachten aan boord van de trein
 • 6 Nachten in goede middenklasse of 4-sterren hotels met douche / toilet
 • Ontbijt, lunch en diner (niet op dag 1 en 14)
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Ervaren lokale gidsen
 • Een arts aan boord van de trein
 • Traditionele welkomstceremonies bij aankomst Bukhara en Samarqand
 • Wijnproeven

Extra inbegrepen bij inclusief vluchten
 • Vluchten Amsterdam - Ashgabat / Almaty - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Visa (graag bemiddelen wij hierin)
 • Grenstoeslag Turkmenistan ($12,- aan de grens te voldoen)
 • Fooien

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Ashgabat of Almaty. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn. Ook dient u twee pasfoto's en $12,- mee te hebben voor binnenkomst Turkmenistan.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

The Orient Silk Road Express


De Trein

De Orient Silk Road Express is een comfortabele privé trein en biedt de meest prettige manier om door een regio te reizen die zich doorgaans kenmerkt door lange en oncomfortabele busreizen. Enkele rijtuigen, waaronder enkele slaaprijtuigen en het restauratierijtuig, zijn in 2013 nieuw gebouwd. In de avond heeft het restaurant de functie van gezellige bar waar u met uw reisgenoten kunt napraten over alle opgedane indrukken. De Orient Silk Road Express beschikt over airconditioning en er zijn stopcontacten aanwezig van 110 en 220 volt in iedere coupé-categorie. Aan het eind van ieder rijtuig is een rokershoekje aanwezig.

Categorie Habibi

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee boven- en onderbedden voor maximaal vier personen. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Ali Baba

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Aladdin

Ieder rijtuig heeft acht coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig. Tevens is er aan beide kanten van het rijtuig een douche te vinden en zijn er badjassen en toiletartikelen beschikbaar voor de reizigers.

Categorie Sultan

Per rijtuig in deze categorie zijn er zes coupés. De coupés beschikken over één bovenbed (ca 80 x 174 cm), één onderbed (112 x 184 cm), een stoel met tafel en een kleine kast. Tevens zijn er per coupé een wastafel, toilet en geïntegreerde douche aanwezig.

Categorie Kalif

De coupés van deze categorie beschikken over twee bedden, waarvan één 109 x 190 cm is en eventueel functioneert als tweepersoonsbed. De coupés hebben ook een knus bankje, een tafel en een kast. De Kalif coupés hebben een en suite badkamer met een wastafel, toilet en douche en nog extra ruimte om persoonlijke bezittingen op te bergen. Per rijtuig in deze categorie zijn er maximaal twaalf reizigers.

Vluchten


Amsterdam - Ashgabat en Almaty - Amsterdam via Istanboel
 • Economy Class: standaard klasse

Vliegschema Amsterdam - Istanboel - Ashgabat (dagelijks)

TK1952 Amsterdam - Istanboel 11:20 - 15:50 (lokale tijden) TK322 Istanboel - Ashgabat 20:20 - 02:20 (lokale tijden)

Vliegschema Almaty - Istanboel - Amsterdam (dagelijks)

TK351 Almaty - Istanboel 06:45 - 09:55 (lokale tijden) TK1953 Istanboel - Amsterdam 15:05 - 17:30 (lokale tijden)

Bovenstaande vluchtschema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Orient Silk Road Express
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.


NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Orient Silk Road Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Orient Silk Road Express".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen