Nieuws van de Treinreiswinkel

Nieuws van de Treinreiswinkel

Wintersport per trein
11 Sep 2020
Alpen Express rijdt komende winter heen op vrijdag 18 december, terug zaterdag 26 december, heen vrijdag 19 februari, terug zaterdag 27 februari. Voorboekingen nu mogelijk. Tarieven, alle informatie en boekingen op onze website vanaf 17 september.

De nieuwe directe verbinding van Nightjet gaat rijden vanaf 13 december 2020, elke avond Amsterdam – Innsbruck en Wenen vv. Moderne couchette- en slaaprijtuigen, ook coupes met eigen douche en wc.

Het Komfortticket biedt maximale flexibiliteit in coronatijden. Zie het nieuwsbericht over tarieven en voorboekingsmogelijkheden. Nu te boeken via onze website.

Vanaf medio september zijn onze wintersportvakanties boekbaar via onze website, per dagtrein of met Nightjet.
Corona update
07 Sep 2020
Sinds 1 juli zijn in Nederland weer “niet noodzakelijke” reizen met de trein toegestaan. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Hiermee zijn ook “niet noodzakelijke” internationale reizen per trein weer mogelijk. Tijdens de gehele reis is het dragen van mondkapje verplicht, houd rekening met de impact ervan bij lange reizen. Informeer goed over de coronamaatregelen per land.

Treinrondreizen kunnen we voorlopig niet aanbieden ivm de beperkende maatregelen. In december 2020 hopen we meer zicht te hebben op reismogelijkheden 2021.

Voor stedentrips en vakanties per trein gelden aanvullende voorwaarden in coronatijd: ingestelde nieuwe coronamaatregelen geven niet de mogelijkheid tot annuleren zonder kosten. Ook de annuleringsverzekeringen dekken dit risico niet. Uitgezonderd is wijziging reisadvies in code oranje/rood binnen 14 dagen voor vertrek, in dat geval wordt de reissom omgezet in een SGR coronavoucher.

Treintickets en Interrailpassen voor heel Europa (informatie en boeking) uitsluitend via onze website.

Ivm weinig reismogelijkheden en de afhandeling van tienduizenden annuleringen en omboekingen zijn we genoodzaakt om alleen per mail bereikbaar te zijn. Excuus voor het ongemak. Op werkdagen zijn boekingen binnen 4 uur beantwoord, verwerkt, overige mails binnen maximaal 24h. Onze winkels zijn voorlopig gesloten.

trein&fiets boekingen zijn momenteel niet mogelijk ivm de beperkende voorwaarden van spoorwegmaatschappijen. O.a. geen restitutitiemogelijkheden bij wijziging in reisadvies oranje/rood.

Autotrein Düsseldorf - Innsbruck rijdt tot 27 oktober. Boek nu voordelig een privecoupe.
Dichtbij even er uit: Vakanties in Unkel/Rijn of Reil/Moezel.
wintersporttreinen nu te boeken
Nightjet Amsterdam - Innsbruck/Wenen va 13 december 2020
29 Aug 2020
Vanaf 13 december2020 gaat iedere avond Nightjet rijden van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen. Komfortable nachttrein met slaaprijtuigen (ook coupe's met eigen douche/wc), couchetterijtuigen en zitrijtuigen.
Boekingen mogelijk via onze website vanaf 21 september, voorboekingen mogelijk.
Amsterdam C v 19.30
Utrecht C v 20.02
Arnhem C v 20.37
München H a 07.09
Wörgl H a 08.35
Jenbach a 08.51
Innsbruck H a 09.14
Linz H a 07.24
Wenen H a 08.27

Wenen H v 20.13
Linz H v21.36
Innsbruck H v 20.44
Jenbach v 21.06
Wörgl H v 21.23
München H v 22.50
Arnhem C a 08.49
Utrecht C a 09.25
Amsterdam C a 09.58

Maak nu een voorbeking voor de kerst- en wintersportperiode! Offerteaanvraag via info@treinreiswinkel.nl naar alle bestemmingen in Oostenrijk (ook met aansluiting per bus naar wintersportplaats).
Komforttickets tot 14 dagen voor vertrek te annuleren met € 27 kosten per reisgezelschap.
Komforttickets per enkele reis: zitrijtuig € 99 pp., couchette 4 € 129 p.p.(kinderen tm 14 jaar € 45 p.p.), slaaprijtuig double € 179 p.p., slaaprijtuig de luxe met douche/wc € 199 p.p.(maximaal drie coupe's per trein), slaaprijtuig single € 229, single de luxe € 249 p.p.
Speciale couchettecoupe tarieven per coupe tot 6 personen op basis van beschikbaarheid: € 199 per coupe, € 269 per coupe.
Ivm coronamaatregelen geen indeling in couchette 6 boekbaar, alleen couchette 4.
Dragen mondkapje buiten eigen coupe voorlopig verplicht. Extra hygienemaatregelen Nightjet tijdens de reis.
Directe Eurostar Amsterdam - Londen vanaf 26.10.2020
29 Aug 2020
Vanaf 26 oktober 2020 gaat Eurostar direct rijden vanaf Amsterdam naar Londen. Start is twee keer per dag van maandag t/m vrijdag en zal geleidlijk verder uitgebreid worden. Boekingen zijn mogelijk vanaf 1 september 10.00h via onze website voor 180 dagen vooruit. Enkele reis va € 46. p.p. Alle tickettypes kunnen tot 14 dagen voor vertrek zonder kosten worden gewijzigd.
Amsterdam C v 07.47 v 16.47
Rotterdam C v 08.28 v 17.28
Londen SP a 10.57 a 19.55
ook de Londen - Amsterdam treinen rijden weer en zijn te boeken. In november ivm werkzaamheden veel periodes maar 1 Eurostar per dag.
Sneeuw Thalys winter 2020/2021
28 Aug 2020
In de winter 2020/2021 rijdt Sneeuw Thalys alleen op zaterdagen in de kerst- en krokusvakantie. De reisdata zijn 19.12, 26.12. 2020 en 2.1.2021 en 13.2.,20.2 en 27.2.2021. Boekingen zijn mogelijk via onze website vanaf 1 oktober om 09.00h. Enkele reis vanaf € 89 p.p.
Ziggo Internetstoring voorbij
04 Jul 2020
De Ziggo Internetstoring is voorbij, alle berichten komen weer goed binnen. Als u in de afgelopen dagen een bericht heeft gestuurd: deze is in goede orde ontvangen, we doen er alles aan om alle berichten z.s.m. te beantwoorden.
Ziggo Internetstoring nog niet opgelost door Ziggo
02 Jul 2020
Op dinsdag 30 juni om 12.00 uur is door een fout van een medewerker van Ziggo de internet- en mailverbinding van de Treinreiswinkel verbroken. Ondanks vele toezeggingen lukt het Ziggo niet om de lijn te herstellen. Twintig telefoongesprekken verder zijn we radeloos. Verantwoordelijke bij Ziggo zijn onbereikbaar. Vanmiddag nieuwe toezegging dat we 3 juli weer tijdelijke toegang tot mail hebben. Ons excuus voor de overlast. Zodra weer toegang melden we dit op onze website.
Ziggo Internetstoring
30 Jun 2020
I.v.m. een Ziggo Internetstoring komen alle berichten momenteel helaas met vertraging binnen. Er wordt hard gewerkt om het probleem z.s.m. op te lossen. Excuses voor het ongemak.
Internationale treinreizen
25 Jun 2020


Met ingang van 1 juli zijn in Nederland ook weer “niet noodzakelijke” reizen met de trein toegestaan. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Hiermee zijn ook “niet noodzakelijke” internationale reizen per trein weer mogelijk. Tijdens de gehele reis is het dragen van mondkapje verplicht, houd rekening met de impact ervan bij lange reizen. Informeer goed over de coronamaatregelen per land.

Treinrondreizen kunnen we voorlopig niet aanbieden ivm de beperkende maatregelen. Voor stedentrips en vakanties per trein gelden aanvullende voorwaarden in coronatijd: ingestelde nieuwe coronamaatregelen geven niet de mogelijkheid tot annuleren zonder kosten. Ook de annuleringsverzekeringen dekken dit risico niet. Afwijkende annuleringskosten voor vertrek tm 31 oktober zijn 100%.

Treintickets voor heel Europa (informatie en boeking) uitsluitend via onze website. Trein&fiets boekingen zijn niet mogelijk bij de Treinreiswinkel ivm de coronamaatregelen. In Nederland was het meenemen van fietsen tot zeker 1 september niet toegestaan, dit wordt per 1 juli aangepast in “wel toegestaan”. In andere landen Europa zijn er geen wijzigingen met betrekking tot meenemen van fietsen.

Informatie over het rijden van de Alpen Express 2020/2021 (data/tarieven) wordt eind juli op onze website gepubliceerd.

Boekingen voor de autotrein Düsseldorf – Innsbruck vv via onze website.
Update internationale treinreizen
17 Jun 2020
Voorlopig zijn bij NS binnen Nederland alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Dit geldt ook voor internationale reizen volgens een woordvoerster van NS International. Op 24 juni volgt er nader bericht vanuit NS International. Thalys laat ook recreatieve reizen toe. Het meenemen van fietsen en reizen van groepen met meer dan 5 personen blijft tot zeker 1 september niet mogelijk in en vanuit/naar Nederland. In alle internationale treinen is het dragen van een mondkapje tijdens de hele reis verplicht. Ivm deze beperkingen zijn pakketreizen voorlopig niet mogelijk. Wel mogelijk: Autotrein Düsseldorf – Innsbruck, dagelijks. Reizen met Thalys naar Frankrijk. Reizen vanuit bv een Duits station.
Update Treinreiswinkel in coronatijd
28 May 2020
Zo lang er geen vaccin beschikbaar is, worden er door de Europese landen maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit heeft ook impact op reizen. Het toepassen van corona maatregelen in treinen is complex, vaak worden er alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Het dragen van mondkapjes in treinen is in de meeste landen verplicht. De terugkeer naar “normaal” kan nog lange tijd duren.

Als Treinreiswinkel is het voorlopig zeer beperkt mogelijk internationale treinreizen voor vakantiedoeleinden aan te bieden. Onze reisbureaus Amsterdam Singel en Leiden Breestraat blijven gesloten, ons hoofdkantoor is per e-mail te bereiken, niet telefonisch. We blijven gewoon bereikbaar voor alle vragen en boekingen.

Reizen met vertrekdatum vanaf 1 november 2020 kunt u boeken via het boekingsformulier op onze website. Indien er voor bepaalde landen en bestemmingen eerder mogelijkheden zijn informeren we via onze website.

Wij hopen dat in 2021 Europa weer opengaat en er weer volop internationaal per trein gereisd kan worden. We gaan voor een DUURZAME toekomst: tot 100% minder CO2 uitstoot bij reizen per trein.

Losse treintickets zijn het hele jaar door te boeken via onze online boekingsmodule. Download nu ook de app HappyRail in de App Store voor reizen zonder papieren tickets/printjes.
Corona maatregelen spoorwegmaatschappijen
27 May 2020
NS International
Binnen Nederland zijn voorlopig alleen noodzakelijke reizen toegestaan, geen recreatieve reizen.
Internationale treinen:
-Vanaf 2 juni gaat IC Berlijn weer rijden. Alleen noodzakelijke reizen mogelijk. Mondkapje verplicht.
-Thalys begint in juni weer met twee treinen per dag naar Parijs. Mondkapje verplicht.
-Eurostar naar/van Nederland voorlopig uitgesteld.

Meenemen van fietsen in internationale treinen (en ook binnenlands) is voorlopig niet toegestaan. (in andere landen, zoals Duitsland, wel toegestaan).

Groepsreizen vanaf 6 personen zijn voorlopig niet toegestaan. (in andere landen, zoals Duitsland, wel toegestaan).

DB Bahn
Mondkapje verplicht. Maximaal 50% van alle plaatsen mogen bezet worden. Extra schoonmaak in treinen en handwasmogelijkheden op stations.
Denemarken
Ook reserveringsplicht op regionale treinen.

Zwitserland
Start Glacier Express 20 juni 2020 (1 trein ipv 3 treinen per dag)
Update coronavirus en Treinreiswinkel, reizen 1 juni t/m 31 oktober 2020
04 May 2020
De impact van maatregelen om het coronavirus in te dammen beperken de mogelijkheden van reizen enorm. Het versoepelen van lockdowns in de diverse Europese landen zal nog lange tijd in beslag nemen, los van het risico van een tweede golf van besmettingen. Overheden richten zich op de 1,5 meter maatschappij, de vooruitzichten op terug naar normaal zijn een kwestie van lange adem. Ook spoorwegmaatschappijen zoeken een weg in een 1,5 meter maatschappij, heel ingewikkeld bij een vervoermiddel waar per definitie veel mensen tegelijk reizen. Daarnaast maakt de angst voor besmetting dat iedereen thuisblijft of kiest voor vakantie in eigen land.

Dit alles bij elkaar opgeteld heeft ons gedwongen om realistisch te zijn en doet ons besluiten om alle pakketreizen van de Treinreiswinkel te annuleren t/m vertrek 31 oktober 2020.

1. Pakketreizen met vertrekdatum 1 juni t/m 31 oktober 2020
Uw geboekte pakketreis kan ingewisseld worden tegen een SGR-Corona voucher. Het voucher is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan voor alle pakketreizen van de Treinreiswinkel worden ingewisseld en valt onder de SGR garantie, Stichting Garantiefonds Reisgelden. U bent als consument op die manier 100% beschermd. De huidige reis wordt geannuleerd zonder kosten en u kunt bepalen of u dezelfde reis op een later tijdstip wilt boeken of het bedrag aan een andere reis wilt besteden. Uiterlijk op 24 mei zult u per e-mail het SGR-Corona voucher ontvangen.

2. Losse treintickets zonder bij de Treinreiswinkel geboekt verblijf
Voor boekingen van losse treintickets gelden de voorwaarden van de vervoerder (zoals NS, DB, SNCF, Trenitalia etc.) voor annuleren en wijzigen. De administratiekosten € 9,50 p.p. met een maximum van € 19 per boeking blijven staan. Indien u uw tickets wilt annuleren voor vertrek t/m 31 oktober 2020 vragen we u in de maand mei met ons contact op te nemen. Tickets van Deutsche Bahn zijn nu ongeacht de oorspronkelijke reisdatum te gebruiken t/m 31 oktober 2020. Voor Interrailpassen zijn er soepele omboekings- en annuleringsvoorwaarden. Thalystickets met vertrek t/m 31 juli kunnen zonder kosten worden geannuleerd (administratiekosten € 9,50 p.p., max € 19 per boeking).

Treintickets boeken via onze boekingssite HappyRail blijft gemakkelijk en voordelig. Ook reizen met tickets op de smartphone is mogelijk: onze app HappyRail is sinds kort beschikbaar in de app store!

Met vriendelijke groet,

Helmut Brall (directeur Treinreiswinkel)
Update coronavirus en Treinreiswinkel
17 Apr 2020
De beperkingen om het coronavirus in te dammen blijven in veel landen voorlopig zeer strikt en reizen wordt afgeraden.

1. Pakketreizen met vertrekdatum 16 t/m 31 mei
Uw geboekte pakketreis kan ingewisseld worden tegen een SGR-Corona voucher. Het voucher is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan voor alle pakketreizen van de Treinreiswinkel worden ingewisseld en valt onder de SGR garantie, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De huidige reis wordt geannuleerd zonder kosten en u kunt bepalen of u dezelfde reis op een later tijdstip wilt boeken of het bedrag aan een andere reis wilt besteden. U bent als consument op die manier 100% beschermd. De komende week zult u per e-mail het SGR-Corona voucher ontvangen.

2. Losse treintickets zonder bij de Treinreiswinkel geboekt verblijf
Voor boekingen van losse treintickets gelden de voorwaarden van de vervoerder (zoals NS, DB, SNCF, Trenitalia etc.) voor annuleren en wijzigen. Op dit moment hanteren de meeste vervoerders de mogelijkheid om zonder kosten te kunnen annuleren voor vertrekken tot eind april 2020. De administratiekosten bedragen 10% van de ticketprijs. U kunt de betaalde reissom laten staan voor een later in het jaar te boeken reis, er worden dan geen administratiekosten berekend. Over vertrekken in de maand mei volgt nader bericht.

3. Pakketreizen met vertrekdatum vanaf 1 juni
Voorlopig komen reizen met vertrekdatum vanaf 1 juni niet in aanmerking voor omwisseling in SGR corona-voucher. Indien u niet op reis wilt gaan dan kunt u de reis annuleren op basis van de ANVR-voorwaarden. U kunt ook uw boeking verplaatsen (€ 27,- wijzigingskosten + eventuele meerkosten nieuwe boeking). Het is mogelijk om de boeking te verplaatsen naar vertrekdatum in 2021. Indien u gebruik wil maken van deze mogelijkheid, dan verzoeken wij u om een nieuwe vertrekdatum door te geven. Eventuele restbetalingen hoeft u op dit moment niet te voldoen.

Momenteel zijn we genoodzaakt thuis te werken en daarom telefonisch niet te bereiken. Wel kunt u per e-mail contact met ons opnemen. Omboekingen en annuleringen worden in volgorde van vertrekdatum afgehandeld. We verwachten dat het niet kunnen reizen in Europa van tijdelijke aard is en u over niet al te lange tijd weer mooie reizen kunt maken en zorgeloos kunt genieten.

Treinreiswinkel houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Meer informatie op de website van de ANVR.

Wij vertrouwen op uw begrip in deze voor u en ons uitzonderlijke situatie.

Met vriendelijke groet,

Helmut Brall (directeur Treinreiswinkel)
Interrail & het coronavirus
31 Mar 2020
Vandaag heeft Interrail de volgende voorwaarden aangepast (ipv wijziging dd 17 maart jl)

- Voor reizigers die in het bezit zijn van een nog te gebruiken Interrailpas is het mogelijk de periode van reizen te verplaatsen tot elf maanden vooruit gerekend vanaf inwisseldatum. Op dit moment is er geen actie nodig, pas op het moment van bepalen nieuwe reisdatum wordt een nieuwe pas uitgegeven. Dit geldt voor alle Interrailpassen aangeschaft voor 1 april 2020.
- Omwisseling van promo passen dient te gebeuren voor 30 april 2020 tegen zelfde pas soort promotarief. Promopassen kunnen ook na 30 april worden omgewisseld, dan is er een bijbetaling tot de standaard Interrail-pass tarieven.
- Het annuleren van een reeds gekochte promopas (normaal gesproken 100%) is mogelijk tegen 15% administratiekosten.
Reizen tot en met 31 mei 2020
26 Mar 2020
Om het Coronavirus in te dammen zijn door heel veel landen inreisbeperkingen ingevoerd en wordt reizen afgeraden.

1. Pakketreizen met vertrekdatum t/m 15 mei:
Uw geboekte pakketreis kan ingewisseld worden tegen een SGR-Corona voucher. Het voucher is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan voor alle pakketreizen van de Treinreiswinkel worden ingewisseld en valt onder de SGR garantie, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De huidige reis wordt geannuleerd zonder kosten en u kunt bepalen of u dezelfde reis op een later tijdstip wilt boeken of het bedrag aan een andere reis wilt besteden. U bent als consument op die manier 100 % beschermd. De komende week zult u per e-mail het SGR-Corona voucher ontvangen.

Berner Oberland actie 2=1 in de meivakantie
Deze reis wordt verplaatst naar het najaar en/of 2021. U heeft gisteren een mail hierover ontvangen.

2. Pakketreizen met vertrekdatum vanaf 15 mei t/m 31 mei
Voorlopig onder afwachting van verdere ontwikkelingen in reismogelijkheden raden wij u aan om nog af te wachten tot 3 weken voor vertrek, omdat het dan duidelijk is voor welke reisgebieden - op basis van het reisadvies van de Nederlandse overheid - een code oranje/ rood geldig is en we wel/niet een SGR- Corona voucher kunnen afgeven. Indien u niet zolang wilt wachten kunt u of uw boeking verplaatsen ( € 27 wijzigingskosten + eventuele meerkosten nieuwe boeking) of uw boeking annuleren conform ANVR voorwaarden.
Besluit u te wachten tot 3 wk voor vertrek dan hoeft u niet te reageren op deze mail en zullen wij begin april opnieuw contact met u opnemen. Een restbetaling op uw boeking is voor nu niet van toepassing.

Groepsreis Zwitserland met vertrek 21 mei
Vrijdag 27 maart ontvangt u hierover een aparte mail.

3. Pakketreizen met vertrekdatum vanaf 1 juni.
Voorlopig gaan we ervan uit dat in deze periode weer gereisd kan worden. Indien u niet op reis wilt gaan dan kunt u de reis annuleren op basis van de ANVR-voorwaarden. U kunt ok uw boeking verplaatsen ( € 27 wijzigingskosten + eventuele meerkosten nieuwe boeking).

4. Losse treintickets zonder bij de Treinreiswinkel geboekt verblijf
Voor boekingen van losse treintickets gelden de voorwaarden van de vervoerder (zoals NS, DB, SNCF, Trenitalia etc.) voor annuleren en wijzigen. Op dit moment hanteren de meeste vervoerders de mogelijkheid om zonder kosten te kunnen annuleren voor vertrekken tot eind april 2020. De administratiekosten bedragen 10% van de ticketprijs. U kunt de betaalde reissom laten staan voor een later in het jaar te boeken reis, er worden dan geen administratiekosten berekend. Over vertrekken in de maand mei volgt nader bericht.

5. Nieuwe pakketreizen – Treinreiswinkel garantie.
Bij nieuwe boekingen voor vertrek vanaf 1 juni 2020 geldt vanaf 16 maart 2020 deze Treinreiswinkel garantie:
Indien u tot zes weken voor vertrekdatum de reis zou willen annuleren i.v.m. het coronavirus dan kan dit zonder kosten. Door het verplaatsen van het reisseizoen naar zomer/najaar 2020 is de kans groot dat bij laat boeken reizen/accommodaties vol zitten en/of veel duurder worden.

Tot slot
Momenteel zijn we genoodzaakt thuis te werken en daarom telefonisch niet te bereiken. Wel kunt u per e-mail contact met ons opnemen. Omboekingen en annuleringen worden in volgorde van vertrekdatum afgehandeld. We verwachten dat het niet kunnen reizen in Europa van tijdelijke aard is en u over niet al te lange tijd weer mooie reizen kunt maken en zorgeloos kunt genieten.

Treinreiswinkel houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Meer informatie op de website van de ANVR.

Wij vertrouwen op uw begrip in deze voor u en ons uitzonderlijke situatie.

Met vriendelijke groet,

Helmut Brall (directeur Treinreiswinkel)
Tijdelijke sluiting reiswinkels
20 Mar 2020
Met ingang van donderdag 19 maart zijn onze winkels Amsterdam Singel en Leiden Breestraat voor bezoekers tijdelijk gesloten.
We zijn per mail en telefoon te bereiken.
Update coronavirus en Treinreiswinkel
17 Mar 2020
De ontwikkelingen rond het indammen van het coronavirus hebben een steeds grotere impact. Gezondheid en indammen virus hebben nu alle voorrang.
Reizen binnen Europa per trein is op dit moment sterk af te raden en ook steeds minder mogelijk.

- Pakketreizen (zoals stedentrips, vakanties, rondreizen) met vertrek tm 24 april 2020
Inwisselen tegen SGR-corona voucher. Het voucher is geldig tot 1 jaar naar uitgifte en kan voor alle pakketreizen van de Treinreiswinkel worden ingewisseld en valt onder de SGR garantie, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De huidige reis wordt geannuleerd zonder kosten en u kunt bepalen of u dezelfde reis op een later tijdstip wilt boeken of het bedrag aan een andere reis wilt besteden. Indien u een pakketreis heeft geboekt met vertrek tm 24 april dan hebben we op 16 maart u per mail een bericht gestuurd met verzoek om de ontvangst te bevestigen. Indien u deze mail niet ontvangen heeft graag contact opnemen met de Treinreiswinkel.

- Pakketreizen (zoals stedentrips, vakanties, rondreizen) met vertrek va 25 april 2020
Voorlopig onder afwachting van verdere ontwikkelingen in reismogelijkheden zijn hier de ANVR voorwaarden van toepassing bij wijzigen en annuleren. https://www.treinreiswinkel.nl/voorwaarden
We raden u aan om nog af te wachten. Vanaf ca 3 weken voor vertrek is het mogelijk uw boeking in te wisselen tegen een SGR-corona voucher. Indien u nu al uw boeking wilt verplaatsen dan kan dat voor € 27 per boeking. Indien u uw reis nu wilt verplaatsen of 3 wk voor vertrek wilt inwisselen laat het ons weten per mail. We sturen een ontvangstbevestiging.

- Berner Oberland actie 2=1 in meivakantie
we onderzoeken de mogelijkheid deze actie naar het najaar te verplaatsen. Zodra er meer bekend is nemen wij contact op, uiterlijk 25 maart 2020.

- Losse treintickets zonder bij de Treinreiswinkel geboekt verblijf.
Voor boekingen van losse treintickets gelden de voorwaarden van de vervoerder (zoals NS, DB, SNCF, Trenitalia etc.) voor annuleren en wijzigen. Op dit moment hanteren de meeste vervoerders de mogelijkheid om zonder kosten te kunnen annuleren voor vertrekken tot eind april 2020. De administratiekosten bedragen 10% van de ticketprijs. U kunt de betaalde reissom laten staan voor een later in het jaar te boeken reis, er worden dan geen administratiekosten berekend.

- Interrail passen
Vandaag heeft Interrail de volgende voorwaarden aangepast:

- Voor reizigers die momenteel onderweg zijn en naar huis moeten ivm coronavirus kan een nieuwe pas worden afgegeven mits originele pas wordt ingeleverd met diary en bij 3 en 4 dagen passen maximaal 2 dagen zijn gebruikt en bij passen vanaf 5 dagen maximaal 4 dagen zijn gebruikt. Neem contact met ons op per mail.
- Voor reizigers die in het bezit zijn van een nog te gebruiken Interrailpas is het mogelijk de periode van reizen te verplaatsen tot zeventien maanden vooruit. Op dit moment is er geen actie nodig, pas op het moment van bepalen nieuwe reisdatum wordt een coulancevoucher aangevraagd en uitgegeven. Dit geldt voor alle Interrailpassen aangeschaft voor 1 april 2020, dus ook voor passen ivm de lopende promo actie.
- Het annuleren van een reeds gekochte promopas (normaal gesproken 100%) is mogelijk tegen 15% administratiekosten.

- Nieuwe boekingen pakketreis – Treinreiswinkel garantie
Bij nieuwe boekingen voor vertrek vanaf 1 juni 2020 geldt vanaf 16 maart 2020 deze Treinreiswinkel garantie:
Indien u tot zes weken voor vertrek de reis zou willen annuleren i.v.m. het coronavirus dan kan dit zonder kosten. Door het verplaatsen van het reisseizoen naar zomer/najaar 2020 is de kans groot dat bij laat boeken reizen/accommodaties vol zitten en/of veel duurder worden.

Ivm de enorme hoeveelheden te verwerken geannuleerde reizen vragen we om uw begrip en geduld dat het afhandelen enige tijd in beslag neemt. De annuleringen worden behandeld op datum van vertrek.
Het coronavirus en Treinreiswinkel
15 Mar 2020
Laatste update 15 maart 2020

Beste Treinreiswinkelklanten,

Veel landen in Europa treffen op dit moment ingrijpende maatregelen om het coronavirus in te dammen. Tussen een aantal landen is het treinverkeer stilgelegd zoals tussen Duitsland en Denemarken, Tsjechië, Polen en Italië. Op dit moment zorgen we ervoor dat alle reizigers die onderweg zijn met een pakketreis (trein en verblijf) naar Nederland kunnen terugkeren indien gewenst/noodzakelijk. Ook hebben we alle pakketreis – reizigers met vertrek t/m 17 maart geïnformeerd om niet te vertrekken. Om wachttijden aan de telefoon te voorkomen hebben we een dringend verzoek aan u om ons te mailen en niet te bellen. Omboekingen en annuleringen worden in volgorde van vertrekdatum afgehandeld. We verwachten dat het niet kunnen reizen in Europa van tijdelijke aard is en u over niet al te lange tijd weer mooie reizen kunt maken en zorgeloos kunt genieten.

Treinreiswinkel houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Meer informatie op de website van de ANVR.

Vanaf 16 maart zijn onderstaande maatregelen van kracht:

- Pakketreizen (zoals stedentrips, vakanties, rondreizen) met vertrek t/m 24 april 2020.
Inwisselen tegen SGR –Corona voucher.
Met ingang van maandag 16 maart kunnen alle pakketreizen met vertrek t/m 24 april 2020 ingewisseld worden tegen een SGR-Corona voucher. Het voucher is geldig tot 1 jaar naar uitgifte en kan voor alle pakketreizen van de Treinreiswinkel worden ingewisseld en valt onder de SGR garantie, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De huidige reis wordt geannuleerd zonder kosten en u kunt bepalen of u dezelfde reis op een later tijdstip wilt boeken of het bedrag aan een andere reis wilt besteden. Wij zullen u hierover benaderen per mail op maandag 16 maart. Indien u hiervan gebruik wenst te maken graag zo spoedig mogelijk bericht. Indien u er voor kiest om de oorspronkelijke reis door te laten gaan (behalve naar gebieden aangemerkt door Ministerie Buitenlandse Zaken met kleurcode rood) dan ook graag bericht. Uw reis wordt dus niet zonder uw toestemming en niet zonder contact met u geannuleerd.

- Pakketreizen ( zoals stedentrips, vakanties, rondreizen) met vertrek vanaf 25 april 2020.
Voorlopig onder afwachting van verdere ontwikkelingen in reismogelijkheden zijn hier de ANVR voorwaarden van toepassing bij wijzigen en annuleren. https://www.treinreiswinkel.nl/voorwaarden

- Losse treintickets zonder bij de Treinreiswinkel geboekt verblijf.
Voor boekingen van losse treintickets gelden de voorwaarden van de vervoerder (zoals NS, DB, SNCF, Trenitalia etc.) voor annuleren en wijzigen. Op dit moment hanteren de meeste vervoerders de mogelijkheid om zonder kosten te kunnen annuleren voor vertrekken tot eind april 2020. Onder voorbehoud van wijzigingen.

- Nieuwe boekingen – Treinreiswinkel garantie
Bij nieuwe boekingen voor vertrek vanaf 1 juni 2020 geldt vanaf 16 maart 2020 deze Treinreiswinkel garantie:
Indien u tot zes weken voor vertrek de reis zou willen annuleren i.v.m. het coronavirus dan kan dit zonder kosten. Door het verplaatsen van het reisseizoen naar zomer/najaar 2020 is de kans groot dat bij laat boeken reizen/accommodaties vol zitten en/of veel duurder worden.


Beperkingen in treinverkeer
Geen grensoverschrijdend treinverkeer op dit moment tussen Duitsland en Denemarken, Polen, Tsjechië, tussen Oostenrijk en Italië, Stuttgart/München – Zwitserland, geen Nightjet Hamburg/Berlijn – Zürich en Berlijn – Wenen, Noorwegen- Zweden. Minder binnenlandse treinen in Italië en minder Thalys treinen. Glacier Express en Bernina Express rijden niet t/m 26 april 2020.

Reisadviezen van het Ministerie Buitenlandse Zaken
Werken met de volgende kleurcodes:

Groen en geel:
Bij code groen of geel kan de reis normaal worden uitgevoerd en is er geen reden om niet naar deze bestemming te reizen; er kan niet kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden. Voor vertrekken tot en met 24 april 2020 bestaat de mogelijkheid tot inwisselen tegen SGR Corona voucher, zie boven.

Oranje:
Bij oranje is het aantal besmettingen in een regio relatief hoog, maar kan de reis wel uitgevoerd worden. Bij annuleringen gelden de reële kosten en afhandelkosten met een maximum van de ANVR- annuleringsvoorwaarden. Voor vertrekken tot en met 24 april 2020 bestaat de mogelijkheid tot inwisselen tegen SGR Corona voucher, zie boven.

Rood:
Bij code rood is er sprake van een negatief reisadvies en kan de reis niet doorgaan. In dat geval hanteren wij het principe ‘wait and see’, afhankelijk van de vertrekdatum van de geboekte reis. Is er binnen twee weken voor vertrek nog steeds sprake van een negatief reisadvies of is er een voorlopige datum vastgesteld voor afloop negatief reisadvies, dan bieden we de gelegenheid om de reis om te boeken of kosteloos te annuleren. Voor reizen naar landen waarvoor een visum nodig is, verzoeken we u om, voordat u een visum aanvraagt, eerst contact met ons op te nemen (dit geldt voor o.a. Trans Siberië reizen). Voor vertrekken tot en met 24 april 2020 bestaat de mogelijkheid tot inwisselen tegen SGR Corona voucher, zie boven. Kijk voor een uitgebreide uitleg omtrent de kleurcodes op de website van Buitenlandse Zaken

Wij vertrouwen op uw begrip in deze voor u en ons uitzonderlijke situatie.

Met vriendelijke groet,

Helmut Brall ( directeur Treinreiswinkel)
Noorwegen en Zweden
27 Feb 2020
Na een aanbestedingsprocedure wijzigen in Noorwegen en Zweden de treinvervoerders.
Treinen op Dovre- / Rauma-/ en Nordlandbanen in Noorwegen worden vanaf13 juni uitgevoerd door de Zweedse spoorwegmaatschapij SJ onder de naam NORD. Nachtreinen Stockholm – Lapland en Narvik in Noorwegen worden vanaf 13/12/20 uitgevoerd door de Noorse spoorwegen Vy.
OV in Luxemburg gratis
26 Feb 2020
De regering in Luxemburg heeft besloten al het openbaar vervoer (trein, bus) gratis te maken in de 2e klas. Reizen 1e klas € 3. Bij boekingen vanaf 2 maart 2020 wordt hier bij internationale tickets mee rekening gehouden.
Thello treinen nu ook met Interrail Global pass
17 Feb 2020
Thello nachttrein Parijs – Venetië vv

Met Global pass 2e klas
Couchette 6 € 29 p.p.
Couchette 4 € 40 p.p.

Met Global Pass 1e klas
Slaaprijtuig T3 € 45 p.p.
Slaaprijtuig double € 65 p.p.
Slaaprijtuig single € 100 [.p.
Slaaprijtuig double d/wc € 75 p.p.
Slaaprijtuig single d/wc € 125 p.p.

Thello dagtrein Marseille – Nice – Milaan
Reservering niet verplicht, wel mogelijk € 3 p.p.

Boek hier een Interrailpas
Thalys met Interrail per 18/2/20
17 Feb 2020
Met ingang van 18 februari 2020 worden de toeslagen voor het reizen met Thalys met een Interrail Global pass aangepast. De toeslag Nederlands opstapstation – Parijs of omgekeerd is zowel met een 2e klas als met een 1e klas pass € 30 p.p. per enkele reis. Bij Interrailpas 1e klas worden plaatsen toegewezen afhankelijk van beschikbaarheid in Premium of in Comfort.

Boek hier een Interrailpas
Finally: directe Eurostar Amsterdam – Londen va 30 april 2020, boeken va 11 feb 2020
04 Feb 2020
Per 30 april 2020 gaat Eurostar direct rijden Amsterdam – Londen zonder overstap. Tickets enkele reis va € 40 p.p. en te boeken vanaf 11 februari 2020. In het begin 2 directe treinen per dag met uitbouw naar 5 treinen per dag. Vertrek vanaf Rotterdam va 18 mei.

Dit is groot nieuws voor alle reizigers en voor de vermindering van CO2 uitstoot. Ook voor de 2,5 miljoen vliegreizigers wordt het nu aantrekkelijk om per trein te reizen en CO2 uitstoot te verminderen. Bv Londen – Amsterdam 3.55h en Rotterdam – Londen 3.29h. Reis van stadshart naar City Centre. St. Pancras International waar Eurostar aankomt is één van de mooiste stations in Europa, hartje Londen. 6 metrolijnen. Overstappen naar directe treinen Kent, en via de ernaast gelegen stations Kings Cross en Euston very easy naar Midlands en Schotland.

De nieuwe Eurostartreinen zijn bijzonder comfortabel en de reis is zeer aangenaam door rustig rijgedrag, veel ruimte en zitplaatsconcept met veel privacy. In Standard Premier en Business Premier is de catering aan de plaats inbegrepen. Wifi bij alle plaatsen.

Douanecontrole In Amsterdam en Rotterdam.

Sinds april 2018 rijdt Eurostar reeds direct Londen – Amsterdam.

Eurostar niet op zo niet op za
Amsterdam C 07.48 18.48
Rotterdam C 08.28 19.28
London SP 10.57 21.57

Eurostar niet op zo dagelijks niet op za
London SP 07.16 11.04 17.16
Rotterdam C 11.32 15.32 21.32
Amsterdam C 12.11 16.11 22.11
Zon Thalys te boeken vanaf 6 februari
06 Jan 2020
Vanaf 6 februari is de Zon Thalys te boeken. Deze rijdt 27/6-29/8/2020 op zaterdagen van Amsterdam C, Schiphol, Rotterdam C naar Valence TGV, Avignon TGV, Aix en Provence TGV en Marseille SC vv.
Van 6/2 – 13/2 promo tarief Premium klasse 89 pp.

Boek hier de Zon Thalys
Klimaatwet Duitsland: korting op treintickets tot 10%.
03 Jan 2020
Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.
o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure/website..

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar/via Duitsland van 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.


Ook voordeliger:
zitplaatsreserveringen 2e klas van € 4,50 p.p. naar € 4 p.p.
Bahncard 100 van € 4395 naar € 3950
Internationale fietstickets van € 10 naar € 9

Boek hier uw stedentrip per trein.
Boek hier uw vakantie per trein.
Boek hier uw treinrondreis.
Alpen Express in NOS journaal en het Jeugdjournaal
27 Dec 2019
De Alpen Express, een ontspannen manier van reizen rechtstreeks van Nederland naar Oostenrijk. Geen file, slechte weersomstandigheden, kosten overnachtingen, tolgelden. Acht hele dagen skiën en reizen met de minste CO2 uitstoot.
Alpen Express wordt door Treinreiswinkel geëxploiteerd.

Bekijk hier het fragment uit het NOS acht uur journaal

Bekijk hier het fragement uit het Jeugdjournaal

European Timetable 2020 is uit
20 Dec 2019
Bestel de European Timetable 2020!

Vakantiebeurs Amsterdam 11 en 12 januari 2020
20 Dec 2019
De Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen 2020 Beurs van Berlage Openingstijden Beurs van Berlage:

zaterdag 11 januari: 11:00 – 18:30 u
zondag 12 januari: 10:00 – 18:00 u

Meer informatie vakantiebeurs Amsterdam

Vakantiebeurs Utrecht 16 – 19 januari 2020
20 Dec 2019
Bezoek de Treinreiswinkel in het paviljoen “Trein&Vakantie” in hal 10. Alle informatie over treinrondreizen, vakanties per trein, stedentrips, Trans Siberië en Alpen Express.
Tijdens de Vakantiebeurs is er een bijzondere beursaanbieding en kunnen reizen en tickets ter plekke worden geboekt.

Jaarbeurs Utrecht
Donderdag 16 januari: 09:30 – 17.30 uur
Vrijdag 17 januari: 09:30 – 17.30 uur
Zaterdag 18 januari: 09:30 – 20.00 uur *horeca open tot 20:30 uur*
Zondag 19 januari: 09:30 – 17.30 uur

Bestel hier toegangskaarten met korting.

Meer informatie vakantiebeurs Utrecht

NS International stopt met verkoop veel internationale treinen
12 Dec 2019
Met ingang van 11 december 2019 is NS International gestopt met de verkoop van veel internationale treinen. Dit zijn verbindingen waarvoor door NS International nog papieren tickets werden afgegeven en een investering in nieuwe ticketprinters door NS International als niet gerechtvaardigd gezien wordt. Reizigers wordt aangeraden om deze tickets ter plekke aan te schaffen.

Alle verbindingen zijn bij de Treinreiswinkel gewoon verder verkrijgbaar (meeste als e-ticket) en we verzorgen graag de complete reis. Onze missie is het alle treintickets te kunnen aanbieden, voor de meest voordelige tarieven, zoals ook in de verschillende landen zelf.

Het gaat om deze verbindingen:
- Swiss Passen
- alle treinen Frankrijk – Spanje, zoals Parijs – Barcelona
- Treinen naar Polen
- Nachttreinen naar Hongarije
- Nachttreinen binnen Frankrijk
- Nachttrein München – Kroatië
- Tickets in Noorwegen, Zweden, Polen, Kroatië, Slovenië
- Nachttreinen Hendaye/Madrid – Lissabon
- Treinen Berlijn/Parijs – Moskou
- alle hogesnelheidstreinen in Zweden
- Spaanse dag- en nachttreinen
Het lukt in Europa maar niet de hoofdsteden met een snelle trein te verbinden. Zondag met Lubach. 8/12/19
09 Dec 2019
Bekijk hier het fragment uit Zondag met Lubach

Urgente knelpunten volgens de Treinreiswinkel:

Amsterdam – Londen: Sinds Eurostar april 2018 rechtstreeks ging rijden van Londen naar Amsterdam is het wachten op de directe Amsterdam – Londen route (2,5 miljoen vliegpassagiers op deze route, 80% zouden op trein kunnen overstappen). Op 25 september meldt oa de Volkskrant dat de staatssecretaris laat weten dat Eurostar gaat rijden op 1,2 of 10 januari 2020. Op 9 december 2019 is nog steeds geen startdatum bekend gemaakt. Reistijd Londen – Rotterdam was in 2018 3.01h, in 2019 is dit 3.16h geworden. Met opening nieuw hsl traject bij Mechelen eind 2020 zou er ca 10 minuten af kunnen en zonder stop in Brussel nog eens 10 minuten. Londen – Rotterdam in 2h 41 en Londen – Amsterdam in 3h20. Bij reistijden tot 3 uur stappen bijna alle reizigers over van vliegtuig op trein.

Amsterdam – Berlijn: Lokwissel ivm andere stroomspanning in Bad Bentheim: bijna alle goederentreinen in Midden Europa kunnen in verschillende landen reizen met verschillende stroomspanningen. In 2022 worden de nieuwe treinen Amsterdam – Berlijn in gebruik genomen die in beide landen kunnen rijden, geen stop bij de grens. Tijdwinst 15 minuten. Bij een testrit met Rogier van Boxtel in september 2018 was de tijdwinst Amsterdam – Bad Bentheim zonder stop in Nederland 30 miunten. Huidige reistijd 6.22h – 15 minuten – 30 minuten – minder stops in Duitsland: reistijd 4.59h goed te realiseren. Stops in Hengelo, Osnabrueck en Hannover. Extra tijdwinst: afschaffen van alle spoorwegovergangen in Nederland op dit traject en dan met 180km/h in Nederland rijden.

Amsterdam – Wenen: vanaf december 2020 directe nachttrein

Thalys treinen (als verlenging ipv Brussel – Zuid Frankrijk TGV) Amsterdam – Bordeaux (5h30) /Marseille (6h30) zonder overstap in Parijs van het ene naar het andere station.

Aanvulling spoorbreedte: HSL heeft in Spanje de Europese spoorbreedte. Doorgaande HSL treinen bv Marseille – Madrid. Over enkele jaren mogelijk om in 1 dag per hsl te reizen Amsterdam – Malaga.
Vanaf voorjaar 2020 Amsterdam – Londen rechtstreeks
28 Nov 2019
Zodra de precieze startdatum bekend is zullen we dit hier vermelden. In de reisschema’s is rekening gehouden met de drie dagelijkse directe treinen vanaf 31 maart 2020. Op kortere termijn uitbreiding naar 5 dagelijkse treinen gepland.
Thalys End of the Year Parijs va € 35 p.p.
01 Nov 2019
Tarieven per persoon per enkele reis

Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Parijs
Standard € 35
Comfort € 60
Premium € 99

Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Marne la Vallee
Standard € 30
Comfort € 49

Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Parijs
Standard € 30
Comfort € 49

Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Chambery/Bourg St. Maurice
Standard € 89
Premium € 109

Boeken: 5/11 – 18/11
Reizen 9/12-5/3 (Franse Alpen tm 21/3)

boek hier!
Brussel – Wenen, directe Nightjet, boekbaar va 31 oktober
31 Oct 2019
boek hier!
De Caledonian Sleeper nu op alle trajecten tussen Londen en Glasgow, Edinburgh, Aberdeen, Inverness en Fort William.
14 Oct 2019
Sinds vrijdag jl rijden op alle trajecten (tussen Londen en Schotland) van Caledonian Sleeper de nieuwe treinen. Een investering van GBP 150 miljoen.

De nieuwe treinen reden sinds april al tussen Londen en Glasgow / Edinburgh. Nu kunnen gasten ook reizen tussen Londen en Aberdeen, Inverness en Fort William.

De nieuwe treinen zijn ontworpen voor de moderne reiziger en bieden accommodaties variërend van compleet nieuwe comfortstoelen voor de budgetreiziger tot kamers met tweepersoonsbedden en en-suites - voor het eerst in de geschiedenis van Caledonian Sleeper. De verschillende accommodaties zijn:
• Volledig nieuwe, opnieuw ontworpen comfortstoelen met persoonlijke locker, leeslamp en oplaadpunt
• Classic rooms (alleen of gedeeld gebruik met een optie van onderling verbonden kamers, toiletartikelen)
• Club rooms (alleen of gedeeld gebruik met en-suite, toegang tot stationlounge, ontbijt, luxe toiletartikelen)
• Caledonian Double (tweepersoonsbed met en-suite, toegang tot stationlounge, ontbijt, luxe toiletartikelen)
• Accessible kamers (tweepersoonsbed of 2 aparte bedden, toiletartikelen en direct grenzend aan toegankelijk toilet)

Andere nieuwe aspecten in de nieuwe treinen zijn bijvoorbeeld een keycard-toegangssysteem in hotelstijl, oplaadpanelen en WiFi.

Prijzen voor Comfort Seats vanaf £ 45, Classic Rooms vanaf £ 140 voor alleengebruik of £ 170 voor twee personen, Club Rooms vanaf £ 205 voor alleengebruik en £ 250 voor 2 personen en Caledonian Doubles van £ 335 voor alleengebruik en £ 400 voor 2 personen.

Ryan Flaherty, directeur van Serco voor Caledonian Sleeper, zei: "Onze nieuwe treinen zijn al jaren in de maak en het is voor alle betrokkenen buitengewoon opwindend om in ze werking te zien."
“De Highlander-route is altijd populair geweest - er gaat niets boven in slaap vallen net buiten Londen en wakker worden aan de voet van de bergen in de Schotse Hooglanden. Met de nieuwe service zijn we er zeker van dat bekende gezichten de reis tussen Londen en Schotland blijven maken, en veel nieuwe gasten gaan genieten van een service die geschikt is voor de hedendaagse reiziger, waarbij moderne faciliteiten worden gecombineerd met dat gevoel van nostalgie dat voortkomt uit lange- afstand reizen per trein. “We hebben heel hard gewerkt om te leren van de introductie van de treinen op de laaglanderroute eerder dit jaar. We hebben er nu alle vertrouwen in dat de passagiers op de Caledonian Sleeper een geweldige nachtelijk reis zullen beleven.”


• De Caledonian Sleeper-service is een nachtelijke treinreis tussen Schotland en Londen die wordt beheerd door Serco namens Transport Scotland.
• De Caledonian Sleeper-dienst in Schotland is geprezen als een van de ‘Super Sleeper Trains’ van Lonely Planet en de Londen-naar-Fort William-dienst heeft de top tien van de best verkopende reisgids ter wereld gemaakt.
• Elke nacht, behalve zaterdag, rijdt de trein tussen Inverness, Aberdeen, Fort William, Glasgow, Edinburgh en Londen Euston en vv.
• Caledonian Sleeper zet zich in voor het ondersteunen van lokale gemeenschappen en leveranciers; het menu aan boord bevat eten en drinken met de beste natuurlijke producten uit Schotland.
• De nieuwe slaaptreinen Caledonian Sleeper zijn te boeken via www.happyrail.com
boek hier!
• In de namiddag met de Eurostar naar Londen; om 21.15 uur vertrek uit Londen met de nieuwe Caledonian Sleeper naar Schotland. De volgende morgen, na een Schots ontbijt, om 08.58 uur aankomst in Corrour - een eenzaam stationnetje, midden op de Schotse Hoogvlakte. Overnachting in Signal Box, direct aan het perron. Eenzaamheid troef - prachtige wandelingen mogelijk.
Boek hier!
• Trein- wandelvakantie per Canelodian Sleeper naar Rannoch Moor, Schotland. In het meest geïsoleerde gebied van Schotland zijn prachtige wandelingen mogelijk. Verblijf in ‘anti-stress-zone-hotel’
Boek hier!


Vanaf ca Q1 2020 directe Eurostar Amsterdam – Londen
10 Oct 2019
Vanaf ca Q1 2020 gaat Eurostar rechtstreeks rijden vanuit Amsterdam via Rotterdam naar Londen met een reistijd onder de vier uur (Rotterdam ca 3h15). Zodra de exacte datum bekend is gaan we dit hier vermelden. Sinds april 2018 rijdt Eurstar rechtsteeeks vanuit Londen naar Amsterdam.

Lees hier meer!

Nachttrein Amsterdam – Wenen
10 Oct 2019
Vanaf december 2020 gaat Nightjet vanuit Amsterdam vertrekken ipv vanuit Duesseldorf. Hoe meer directe treinen hoe meer reizigers per trein reizen; een goede ontwikkeling. Vanaf december 2019 gaat Nightjet twee keer per week vanuit Brussel vertrekken naar Wenen.

Lees hier meer!

15 oktober nieuwe dienstregeling boekbaar
09 Oct 2019
Vanaf dinsdag 15 oktober zijn alle treinen uit de nieuwe dienstregeling te boeken, geldig vanaf 15 december 2019.

Boek hier!

Met Caledonian Sleeper naar de Schotse Hooglanden
16 Sep 2019
De Volkskrant reisde met de spiksplinternieuwe treinen.

Lees hier het verslag.

De nieuwe slaaptreinen Caledonian Sleeper rijden op de trajecten Londen – Glasgow vv en Londen – Edinburgh vv.
boek hier!

In de namiddag met de Eurostar naar Londen; om 21.15 uur vertrek uit Londen met de nieuwe Caledonian Sleeper naar Schotland. De volgende morgen, na een Schots ontbijt, om 08.58 uur aankomst in Corrour - een eenzaam stationnetje, midden op de Schotse Hoogvlakte. Overnachting in Signal Box, direct aan het perron. Eenzaamheid troef - prachtige wandelingen mogelijk.
Boek hier!

Trein- wandelvakantie per Canelodian Sleeper naar Rannoch Moor, Schotland. In het meest geïsoleerde gebied van Schotland zijn prachtige wandelingen mogelijk. Verblijf in ‘anti-stress-zone-hotel’
Boek hier!


Op de trajecten Londen – Aberdeen/Fort William/ Inverness vv rijden op dit moment de oude slaaptreinen. De inzet nieuwe treinen wordt in het vierde kwartaal 2019 verwacht. Zodra deze datum bekend is zullen we dit hier vermelden.
Sneeuw Thalys te boeken vanaf 12 september
08 Aug 2019
Maak nu een voorboeking voor alle aanbiedingen tarieven.

boek hier!
Nightjet verbindingen nieuwe dienstregeling
07 Aug 2019
Nightjet verbindingen nieuwe dienstregeling met vertrek vanaf 15 december 2019 zijn vanaf 17 september voor 180 dagen vooruit te boeken. Maak nu een voorboeking!

boek hier!
Turkije – Teheran weer direct
12 Jul 2019
Vanaf ca september rijden er weer directe treinen Van/Turkije naar Teheran. Te boeken via de Treinreiswinkel. NL – Wenen- Boekarest- Istanbul dagelijks. Istanbul – Ankara per hogesnelheidstrein, Ankara – Tatvan op zondag, aan maandag 11.00 – 10.46+1, ferry naar Van, overnachting Van, Van – Teheran op dinsdagen, aan Teheran op woensdag 12.00- ca 16.00+1.

boek hier!
Hamburg – Kopenhagen per 15/12
11 Jul 2019
Vanaf 15/12 2019 rijden de Hamburg – Kopenhagen treinen niet meer met de ferry Putgarden – Roedby, maar via Flensburg. Ivm ingebruikname eerste stuk hogesnelheidslijn in Denemarken kortere reistijd. Na ingebruikname tunnel/brug Puttgarden – Roedby en nieuwe hogesnelheidslijnen wordt de reistijd Hamburg – Kopenhagen ruim 3 uur. Nog 1 keer met de trein op de ferry? Reis met de Interrail Golden Autumn promotion naar Scandinavië.

boek hier!
BritRail Free Day promo
28 Jun 2019
Boek nu een Britrail pass en ontvang een gratis extra reisdag.
Boeken tm 31/7, reizen tm 31/12/19
Geldig voor; Britrail passen, BritRail Engeland passen, London Plus Pass, South West pass

boek hier!
Korting op korting! Supersparpreis DB met 25% korting
05 Jun 2019
Te boeken tm 4 juli as: Supersparpreis van Deutsche Bahn is al supervoordelig maar nu tijdelijk met nog eens 25% korting! Geldig naar alle stations waar IC Berlijn/ICE Frankfurt stopt. bv vanaf elk station in Nederland naar Keulen va € 14,95 pp of naar Berlijn en Frankfurt va. € 29,95 pp. Niet te wijzigen of annuleren.

boek hier!
Staking NS 28 mei
23 May 2019

Staking NS 28 mei (update)

NS verwacht vandaag zeer ernstige hinder voor treinreizigers in het hele land als gevolg van de aangekondigde landelijke pensioenacties. Ook internationale treinen rijden niet of nauwelijks.

Treinverkeer richting/vanuit België

De treinen tussen Maastricht en Visé en de treinen tussen Roosendaal en Essen rijden vandaag niet in Nederland. Het Belgische traject vanaf Visé en Essen zal wel worden gereden. Eurostar keert in Brussel en zal in Nederland niet rijden. IC Brussel keert in Antwerpen en zal in Nederland niet rijden. Thalys zal niet rijden in Nederland.

Treinverkeer richting/vanuit Duitsland

IC Berlijn keert in Duitsland te Bad Bentheim en zal in Nederland niet rijden, er rijden vervangende bussen tussen Amsterdam Centraal en Bad Bentheim. ICE keert in Duitsland te Emmerich en zal in Nederland niet rijden, er rijden vervangende bussen tussen Amsterdam Centraal en Emmerich. Regionaal (grens)verkeer Groningen - Leer (bus), Hengelo - Bielefeld, Enschede - Münster/Dortmund, Venlo - Hamm en Maastricht - Herzogenrath rijdt volgens dienstregeling

Treinreiswinkel heeft alle klanten van bestaande boekingen geinformeerd over reismogelijkheden en alternatieven. Reizigers die op 28 mei alsnog reizen: houd rekening met vertraging, uitval treinen in Nederland, geen aansluitend vervoer van uitstapplaats internationale trein naar huis.
Fietsreservering in de zomer op IC Brussel verplicht
22 May 2019
In de periode 1/7 – 31/8/2019 is bij het meenemen van een fiets op de IC Brussel een reservering verplicht, € 4 per fiets.
Bij boekingen naar bv Frankrijk is men verzekerd van een fietsplek in de trein naar Antwerpen, wel zo prettig.
Het boekingssysteem is vanaf 19 juni beschikbaar. Bij boekingen via de Treinreiswinkel worden tzt de fietsplaatsen automatisch ingeboekt.
Zwitserland online
18 Apr 2019
Nieuw: alle treintickets en de meeste treinpassen in Zwisterland asl e-ticket. Ook alle tot nu toe alleenlokaal verkrijgbare aanbiedingen online. Dagpas voor heel Zwitserland vanaf € 45 p.p.

HappyRail
UK online
18 Apr 2019
Nieuw: alle treintickets zoals in UK verkrijgbaar met alle aanbiedingen online te boeken. Retours zijn vaak voordeliger dan enkele reizen. Boek nu in 1 oogopslag vanuit Nederland naar elk station in UK, en altijd met de meest voordelige prijs.

HappyRail
Franse TGV’s te boeken tot 1 september
22 Mar 2019
Met ingang boekingsdatum 26 maart zijn Franse TGV treinen ruimer van tevoren te boeken, namelijk al het hele zomerseizoen tm 1 september 2019.
Thalys (Nederland – Parijs vv)is vier maanden vooruit te boeken.
Thalys Disneyland Paris is nu ook te boeken voor reizen tm 1 september 2019.

Boek hier de TGV
Nieuwe Talgo treinen voor Amsterdam – Berlijn zijn besteld
14 Mar 2019
Vanaf 2023 is de planning om met deze nieuwe treinen te rijden op de route Amsterdam – Berlijn vv. ICE komfort en 30 minuten kortere reistijd.
Met de "ECx" biedt de Deutsche Bahn echt ICE-comfort: naast WLAN biedt dit ook voldoende ruimte voor bagage, een bord-bistro en passagiersinformatie met real-time gegevens. Daarnaast biedt de trein een traploze ingang wat het voor iedereen toegankelijker maakt om in te stappen.
Nieuwe spoortunnel Marmaris van Europa naar Azië
22 Feb 2019
Op 19 februari reed de eerste hogesnelheidstrein door de nieuwe spoortunnel Marmaris van Europa naar Azië. Opening hogesnelheidslijn Halkali – Ankara wordt binnenkort verwacht.
Bezoek de Treinreiswinkel op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht 1- 3 maart
18 Feb 2019
Zon Thalys te boeken va 7 feb. va € 59 p.p.
07 Feb 2019
Vanaf 7 februari is de Zon Thalys te boeken. Deze rijdt 29/6-31/8/2019 op zaterdagen van Amsterdam C, Schiphol, Rotterdam C naar Valence TGV, Avignon TGV, Aix en Provence TGV en Marseille SC vv.
Van 7/2 – 15/2 promo tarief Premium klasse 89 pp.

Boek hier de Zon Thalys
Tijdelijk groter aanbod van de voordeligste tarieven bij Thalys
29 Jan 2019
Boek voordelig een trip met Thalys naar Antwerpen, Brussel of Parijs!

Verkoopperiode
29/1 tot en met 4/2/2019

Reisperiode
25/2 tot en met 7/4/2019

Prijzen
Standard:
€ 35 Amsterdam/Schiphol/Rotterdam - Parijs
€ 29 Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Antwerpen/Brussel

Comfort:
€ 69 Amsterdam/Schiphol/Rotterdam - Parijs
€ 45 Amsterdam/Schiphol/Rotterdam – Antwerpen/Brussel

Beschikbaarheid
Meer dan 30.000 plaatsen in Standard tussen NL - Parijs
Meer dan 15.000 plaatsen in Standard tussen NL – BE

Boek hier de Thalys
Vakantiebeurs Utrecht 10 t/m 13 januari 2019
14 Dec 2018
Bezoek de Treinreiswinkel in het paviljoen “Trein&Vakantie” in hal 10. Alle informatie over treinrondreizen, vakanties per trein, stedentrips, Trans Siberië en Alpen Express.
Tijdens de Vakantiebeurs is er een bijzondere beursaanbieding en kunnen reizen en tickets ter plekke worden geboekt.

donderdag 10 januari: 10.00 - 17.30 uur
vrijdag 11 januari: 10.00 - 17.30 uur
zaterdag 12 januari: 10.00 - 20.00* uur
zondag 13 januari: 10.00 - 17.30 uur

* Ook dit jaar is de Vakantiebeurs op zaterdag tot 20.00 uur geopend. Deze avond wordt extra feestelijk met nog meer entertainment en een internationaal activiteitenprogramma.

Entreeticket met korting bestellen

Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen 5 & 6 januari 2019
13 Dec 2018
Bezoek de Treinreiswinkel stand in de Beurs van Berlage, Amsterdam, op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari 2017. Alles over treinen, treinrondreizen, bijzondere treinen, once-in-your-lifetime reizen.
Zaterdag 11.00 - 20.00h
Zondag 10.00 – 18.00h

Entreeticket bestellen

Disney Thalys te boeken va 18 december
07 Dec 2018
Vanaf reisdatum 31 maart 2019 rijdt Thalys vanuit Nederland naar twee nieuwe bestemmingen. Aeroport Roissy-Charles de Gaule en Marne la Vallee Chessy (station van Disneyland Parijs). Reistijd Rotterdam C – Disneyland 2.58h. Enkele reisw va € 35 p.p., kinderen tm 11 jaar va € 15 p.p.

Reisschema:
Thalys 9916 9964
Amsterdam C 07.15 15.15
Schiphol 07.34 15.34
Rotterdam C 07.58 15.58
Antwerpen C 08.34 16.34
Brussel Zuid 09.23 17.23
Paris CDG Airport 10.47 18.47
Marne la Vallee (Disney) 10.56 18.56

Thalys 9939 9985
Marne la Vallee (Disney) 12.04 20.04
Paris CDG Airport 12.18 20.18
Brussel Zuid 13.52 21.52
Antwerpen C 14.30 22.30
Rotterdam C 15.06 23.06
Schiphol 15.28 23.28
Amsterdam C 15.44 23.44


Boekingen voor deze nieuwe Thalysverbinding zijn mogelijk vanaf 18 december 2018, en dan vier maanden vooruit.
3e directe Eurostar boeken per 13 december
06 Dec 2018
Vanaf 9 juni 2019 gaat er een derde directe Eurostar per dag rijden Londen Amsterdam 11.04 -16.12h.
De derde Eurostar Amsterdam – Londen rijdt 13.48-16.57h (onder voorbehoud opening terminals in Nederland).

Boekbaar vanaf 13 december 2018
Feestdagen sluiting
28 Nov 2018
Op 5, 24 en 31 december is de Treinreiswinkel om 16.30h gesloten.
21 december extra rijtuigen Alpen Express
22 Nov 2018
Door inzet van extra rijtuigen zijn boekingen voor vertrek 21 december Alpen Express weer mogelijk.

Boek hier de Alpen Express
Hogesnelheidslijn Marokko geopend
21 Nov 2018
Op 16 november j.l. is de nieuwe hogesnelheidslijn Marokko geopend, reizen met 320 km/h.
Tanger – Casablanca met dubbeldekker TGV en stops in Kenitra en Rabat. De eerste HSL in Afrika. Marokko plant een spoorwegnet van 1500 km HSL.
In 2019 maakt de treinrondreis Marokko gebruik van de hogesnelheidslijn Casablanca – Tanger.

Treinrondreis Marokko
Update reparaties traject ICE Frankfurt/Basel
30 Oct 2018
Voorlopige wijziging in dienstregeling ICE’s Amsterdam – Frankfurt/Basel vv (van toepassing voor reizen naar Midden- en Zuid Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Zuid-Oost Europa).
Vanwege noodreparaties aan de HSL tussen Keulen en Frankfurt rijdt DB (Duitse spoorwegen) met een aangepaste dienstregeling tm 17 november as.

ICE Amsterdam – Basel vv
ICE 105 en ICE 104 rijden weer volgens dienstregeling tussen Amsterdam en Basel SBB.

ICE Amsterdam – Frankfurt vv
Alle overige ICE’s Amsterdam – Frankfurt vv rijden alleen tussen Amsterdam Centraal en Keulen vv. Reizigers met bestemming Frankfurt of verder kunnen in Keulen overstappen op een van de ICE’s welke wel over het HSL-traject doorrijden. Reizigers vanaf Frankfurt of zuidelijker terug naar Nederland kunnen reizen met een van de ICE’s die wel rijdt over het HSL-traject tot aan Keulen om vervolgens verder te reizen met de eerstvolgende ICE met bestemming Nederland.

Uitzondering hierop zijn de ICE treinen hieronder, deze rijden wel hun normale route:
• ICE 129 Amsterdam - Frankfurt ma t/m zo (vertrek 16.32 uur)
• ICE 221 Amsterdam - Frankfurt Hbf ma t/m do en zo (vertrek 18.40 uur)
• ICE 220 Frankfurt - Amsterdam ma t/m zo (vertrek 07.27 uur)
• ICE 222 Frankfurt - Amsterdam ma t/m vr (vertrek 05.29 uur)

Via deze reisplanner is een alternatieve reis uit te zoeken (ticket is geldig op de alternatieve verbinding).

Bij vragen kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.
Nieuwe Thalys vertrek Parijs 20.25h
29 Oct 2018
Met ingang van de nieuwe dienstregeling rijdt er een extra Thalys met vertrek om 20.25h naar Nederland.
Treinen Frankrijk boekbaar va 11 oktober
11 Oct 2018
Vanaf 11 oktober zijn de binnenlandse treinen boekbaar vanaf de nieuwe dienstregeling die op 9 december ingaat.
Nieuwe dienstregeling va 9 december boekbaar vanaf 16 oktober
10 Oct 2018
Vanaf 16 oktober zijn alle treinen uit de nieuwe dienstregeling die 9 december ingaat boekbaar. Maak nu een voorboeking Treinen naar/via Duitsland zijn 6 maanden vooruit te boeken, Eurostar naar Londen is 180 dagen vooruit te boeken en Thalys vier maanden vooruit.
In 4 uur naar Berlijn
18 Sep 2018
Gisteren organiseerde NS een versnelde IC trein naar Berlijn. Na Amsterdam geen stop in Nederland leverde een tijdwinst op van 27 minuten. De ambitie is om de reistijd Amsterdam – Berlijn terug te brengen naar vier uur, en dit op kortere termijn.
Lees hier het achtergrond artikel uit de Volkskrant.
50 Plus Beurs 18 – 22 sep.
13 Sep 2018
Bezoek de Treinreiswinkel stand op de 50 Plus Beurs in Utrecht, Jaarbeurs hal 11. Dinsdag 18 – zaterdag 22 september. Open 10 – 17.00h.
Krokus Express 23 feb/2 maart
11 Sep 2018
Ook in de tweede krokusvakantie week gaat een Krokus Express dagtrein rijden vanuit Nederland naar Oostenrijk.
Zonder overstap rechtstreeks naar Oostenrijk op de dag met het drukste verkeer op de weg. Ontspannen en comfortabel met deze gezellige vakantietrein. Heenreis op zaterdag 23 februari en terugreis op zaterdag 2 maart 2019.

Info/boekingen hier
Nightjet 2019 boekbaar va 12 sep
07 Sep 2018
Vanaf 12 september zijn de Nightjet verbindingen boekbaar voor de nieuwe dienstregeling va 9 december 2018. Deze treinen kunnen 180 dagen vooruit geboekt worden. Dit geldt ook voor het meenemen van voertuigen op de lijnen Düsseldorf – Innsbruck vv en Hamburg – Wenen vv. Nieuw in 2019: Nightjet Berlijn – Wenen via Wroclaw met koersrijtuig naar Krakow en Prezemysl. In Prezemysl aansluiting naar Lviv en Kiev.

boek hier!

ÖBB investeert in nieuwe slaap- en couchetterijtuigen voor Nightjet
06 Sep 2018
ÖBB investeert fors in nieuwe nachttreinen. Er zijn 13 compleet nieuwe treinen besteld, die uiterlijk 2022 gaan rijden.

Bekijk hier de impressies van de nieuwe slaaprijtuigen
Nieuwe Nightjet verbinding Berlijn – Wenen/Krakow/Przemysl
06 Sep 2018
Nieuw in 2019 (vanaf nieuwe dienstregeling 9 december 2018): Nightjet Berlijn – Wenen via Wroclaw met koersrijtuig naar Krakow en Przemysl. In Przemysl aansluiting naar Lviv en Kiev. Sparschiene tarieven va € 29 p.p.

Woensdag 12 sep, 21.30h RTL4
05 Sep 2018
Geheime tips voor mooie reisbestemmingen houden we het liefst “low profile”. Wel meer weten? Op 12 september een reportage over de voor velen meest indrukwekkende plek tijdens een Trans Siberië reis: Ger tent bij Bert in Mongolië in “Ragas reist rond” op woe 12 september. O.a. in een van de drie groepsreizen Trans Siberië 2019.

RTL4, woe 12 sep, 21.30h.
ÖBB agent
31 Aug 2018
Sinds kort is Treinreiswinkel officiële ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) agent en aangesloten op het Oostenrijkse ticket- en reserveringssysteem. Alle tickets en reserveringen kunnen worden afgegeven zoals in Oostenrijk zelf. Bestel nu het gunstige “Einfach-Raus-Ticket” of combitickets trein en bus naar bijna alle bestemmingen in Oostenrijk. Ook voordelige tickets Nederland – Oostenrijk en alle Nightjet- en Railjettickets.

boek hier!

Sneeuw Thalys te boeken vanaf 13 september, 9.00h
30 Aug 2018
Ook komende winter rijdt de Sneuuw Thalys rechtstreeks vanuit Amsterdam naar de Franse Alpen. Dit is de snelste treinverbinding naar de Alpen en bijzonder comfortabel. Sneeuw Thalys rijdt van 21/12/2018 tm 23/3/2019. Enkele reis va € 69 p.p..

boek hier!

HSL Guangzhou - Hongkong
29 Aug 2018
In september 2018 wordt de hogesnelheidslijn geopend Guangzhou – Hongkong. Met 350 km/h wordt de reistijd 48 minuten. Peking – Hongkong is dan mogelijk met hogesnelheidstreinen. 2371 km in 10 uur.

  
Eurail Aid Office
02 Aug 2018
Sinds 1 augustus 2018 zijn de vestigingen van de Treinreiswinkel in Amsterdam Singel 393 en Leiden Breestraat 57 officiële Eurail Aid kantoren. Hier kunnen Eurail passen worden aangeschaft voor reizigers woonachtig buiten Europa. Ook kunnen Eurail passen worden gevalideerd en reserveringen voor reizen per trein met Eurail passen in Europa worden gemaakt.
Sparpreis Europa ook met Cityticket
25 Jul 2018
Bij boekingen vanaf 1 augustus 2018 is bij een Sparpreis Europa ticket van Deutsche Bahn ook een Cityticket inbegrepen. Hiermee kan op dag van aankomst of op dag van vertrek gebruik gemaakt worden van al het openbaar vervoer in meer dan 100 Duitse steden. Dit maakt het reizen per trein/openbaar vervoer nog makkelijker, comfortabeler en voordeliger.

boek hier!

Overzicht van alle steden:
Aachen
Aalen
Aschaffenburg
Augsburg
Bad Homburg
Baden-Baden
Bamberg
Bayreuth
Berlin
Bergisch-Gladbach
Bielefeld
Bochum (Bochum-Dahlhausen*)
Bonn (Bonn-Beuel*)
Bottrop (Feldhausen*)
Braunschweig
Bremen
Bremerhaven
Chemnitz
Celle
Cottbus
Darmstadt
Delmenhorst
Detmold
Dortmund
Dresden
Duisburg (Duisburg-Ruhrort*)
Düren
Düsseldorf
Erfurt
Erlangen
Essen (Essen-Altenessen*)
Esslingen am Neckar
Flensburg
Frankfurt (Main)
Freiburg (Brsg)
Friedrichshafen
Fulda
Fürth(Bay)
Gelsenkirchen (Gelsenkirchen-Buer*)
Gera
Gießen
Göppingen
Göttingen
Greifswald
Gütersloh
Hagen
Halle
Hamburg
Hamburg-Harburg
Hameln
Hamm (Westf.)
Hanau
Hannover
Heidelberg
Heilbronn
Herford
Herne
Hildesheim
Ingolstadt
Iserlohn
Jena
Kaiserslautern
Karlsruhe
Kassel
Kiel
Koblenz
Köln
Konstanz
Krefeld
Leipzig
Leverkusen
Lippstadt
Lörrach
Lübeck
Lüneburg
Ludwigsburg
Ludwigshafen
Magdeburg
Mainz
Mannheim
Marburg
Minden (Westf)
Moers
Mönchengladbach
Mülheim (Ruhr)
München
Münster (Westf.)
Neumünster
Neuss
Neustadt/W.
Nürnberg
Oberhausen
Offenbach
Offenburg
Oldenburg (Oldb)
Opladen
Osnabrück
Paderborn
Passau
Pforzheim
Potsdam
Ravensburg
Recklinghausen
Regensburg
Remscheid
Reutlingen
Rheine
Rostock
Saarbrücken
Salzgitter
Schwerin
Siegen
Solingen
Speyer
Stuttgart
Trier
Tübingen
Ulm/Neu-Ulm
Wanne-Eickel
Weimar
Wilhelmshaven
Wiesbaden
Witten
Wolfsburg
Worms
Wuppertal
Würzburg
Zwickau

Bekijk hier de tariefgebieden per stad
Supersparpreis DB va 1 aug.
24 Jul 2018
te boeken vanaf 1 augustus: Supersparpreis van Deutsche Bahn va € 19,90 pp. bv vanaf elk station in Nederland naar elk station in Duitsland. Niet te wijzigen of annuleren.

boek hier!
Uitslag Interrail promo wedstrijd
18 Jul 2018
Overweldigend hoeveel originele en mooie reisplannen gepost zijn. De Treinreiswinkel vond het bijzonder lastig te kiezen met zo veel creatieve inzendingen. Vrijheid, avontuur en romantiek van het reizen per trein sprong voor ons er uit. En vaak genoemd: geen last van turbulentie…

We verzoeken de winnaars contact met ons op te nemen via info@treinreiswinkel.nl .

1. Omschrijf in max. 50 woorden jouw ideale reisplan met een 5 in 15 dagen Interrail.
2. Beschrijf in max. twee zinnen waarom jij degene bent die de Interrailpas moet winnen.
3. Noem drie redenen om te kiezen voor de trein als vervoermiddel in plaats van het vliegtuig?

Winnaar publiek met de meeste likes: Djayden Jung
1. Mijn ideale reisplan is interrailen door Scancinavië. Niet te veel plannen, dan wordt je het meest verrast. Maar wat wel op de planning staat is Noorwegen zodat ik daar de dansfilm the battle, waar ik (in nederland) in heb gefigureerd, in de bioscoop kan bewonderen.
2. Dan kan ik eens andere liedjes in de trein zingen dan; met de trein naar Zandvoort.
3. Ik heb niet alleen maar wolken op de foto De mobiel hoeft niet op vliegtuigstand dus even jaloersmakende foto’s delen onderweg Duurzamer dus kom maar door met die karmapunten

Winnaar Treinreiswinkel jury: Mieke Huisman
1. Naar Kemijärvi, op zoek naar kabouters, zoals twee mannen die in december 1900 met de Nord-West Express richting Finland reisden. Ik wil hun spoor volgen langs de bevroren Botnische Golf, op sneeuwschoenen van Zweden naar Finland lopen, en verder naar het noorderlicht. Wie niet bang is voor kou mag mee!
2. Vanaf november ga ik vier maanden reizen. Ik wil niet naar een ver oord vliegen, maar reizen per trein, boot, bus, fiets en te voet.
3. Vliegen is snel en goedkoop, maar treinen is magisch: als ik het station uitrol en het landschap langzaam zie veranderen, ben ik pas echt op reis. Verder ben ik met de trein vrij om uit te stappen waar ik wil en sta ik direct in het centrum van een stad. En ten slotte wil ik op avontuur, maar ook neutraal reizen, met zo min mogelijk vervuiling. Met de trein kan dat!

Deze inzendingen stonden in de top 10 van de jury
Interrail Promo 16 juli 24.00h
12 Jul 2018
De bijzondere Interrail promoactie met 15% korting op alle Globalpassen is te boeken tot maandag 16 juli 23.45h. Ivm deze bijzondere actie is onze Internet boekingsafdeling op maandag 16 juli geopend tot 24.00h. De winkels in Leiden en Amsterdam zijn geopend tot 17.30h.

Interrail Global Pass
Sud Express van/naar Hendaye
11 Jul 2018
Al meer dan honderd jaar is het vertrek van de treinen uit de Franse grensplaatsen Hendaye/Irun naar Spanje en Portugal asymmetrisch: heenreis Franse trein naar Irun/Spanje en Spaanse trein vanaf Irun, terugreis Spaanse trein naar Hendaye/Frankrijk en verder met Franse TGV.

Sud Express naar/van Lissabon verbreekt deze traditie: Deze trein vertrekt nu uit Hendaye en komt aan in Hendaye, een duidelijke verbetering in de verbinding naar Lissabon met goede aansluitingen.
Fiets reserveren op IC Brussel
03 Jul 2018
Vanaf 9 juli wordt het mogelijk om op de IC Brussel fietsplaatsen te reserveren. In het hoogseizoen zijn 4 fietsplaatsen per trein regelmatig te weinig. Voor reizigers richting Lille en verder met TGV door Frankrijk een goede service om ontspannen op reis te gaan. Bij boekingen via de Treinreiswinkel wordt met deze reserveringsmogelijkheid rekening gehouden.
London St. Pancras – Brighton nu direct
02 Jul 2018
Met opening van de nieuwe Canal tunnel in Londen is er nu een directe treinverbinding Londen St. Pancras (waar Eurostar aankomt) naar Brighton, ieder half uur.
Montpellier Sud vanaf 7 juli
02 Jul 2018
Op 7 juli wordt het nieuwe TGV station Montpellier Sud geopend aan een nieuw traject hogesnelheidslijn ten zuiden van Montpellier tussen Nîmes en Narbonne. De reistijd vanuit Parijs naar Montpellier wordt met 20 minuten verkort.
“Iedereen heeft het ineens over reizen per trein”
12 Jun 2018
Recent verschenen artikelen in NRC Handelsblad.
"Iedereen heeft het ineens over reizen per trein" - NRC 6 juni 2018
"Lang wachten op snelle trein naar Duitsland" - NRC 6 juni 2018
"Geef het spoor vleugels" - NRC 5 juni 2018
"Topmannen KLM en NS pleiten voor trein in Europa" - NRC 5 juni 2018
Interrail gratis voor 18-jarigen
24 May 2018
Ben je 18 jaar en wil je Europa ontdekken en kennis maken met andere culturen?
Houd dan de website in de gaten en solliciteer voor één van de 15.000 gratis Interrailpassen die die de EU uitgeeft in 2018.

Autotrein Nightjet vanaf 28 mei als e-ticket
23 May 2018
Vanaf 28 mei 2018 worden de autotreintickets van OeBB Nightjet e-tickets en niet meer papieren waardedocumenten. Net zo makkelijk, geen risico bij verlies en ook handig bij een last minute boeking.

Autotrein Düsseldorf - Innsbruck
RhB nostalgietrein 10/5 – 28/10 zonder toeslag
15 May 2018
Van 10.5 – 28.10.2018 een bijzondere reis met de Rhätische Bahn: Op het traject Davos Platz – Filisur vv rijdt twee keer per dag een nostalgie trein getrokken door cult-locomotief “Krokodil”. Er rijdt ook ene open uitzichtwaggon mee. Spectaculair traject door Zügenschlucht en over Wiesner viaduct. Er is geen toeslag verschuldigd!

Davos Platz v 10.18 16.18
Filsur a` 10.53 16.53

Filisur v 11.06 17.06
Davos Platz a 11.41 17.41
  
Alpen Express en Krokus Express winter 2018/2019
15 May 2018
De Alpen Express Nederland – Oostenrijk rijdt van 21 december 2018 tm 16 maart 2019 iedere vrijdagavond heen en zaterdagavond terug. Rechtstreeks tot vlakbij de piste, geen overstap en gesjouw, uitgerust aankomen en acht hele dagen om te skiën. Keuze uit couchette 6, couchette5 comfort en slaaprijtuigen. Ook mogelijk om aansluitend een transfer erbij te bespreken naar veel Oostenrijkse wintersportplaatsen. Afgelopen winter was de Alpen Express in een vroeg stadium voor veel data uitverkocht, vroeg boeken wordt aangeraden! De Krokus Express dagtrein naar Oostenrijk rijdt heen op zaterdag 16 februari en terug op zaterdag 23 februari.

Alpen Express
Krokus Express
Stakingen Frankrijk
14 May 2018
De stakingen bij SNCF worden voorgezet. Reed in de eerste periode maar 1 op de 8 TGV’s zo rijden er nu op sommige stakingsdagen 1 op de 2 TGV’s. Tot nu toe heeft Thalys Nederland – Parijs vv geen last gehad van de staking. Ook Eurostar ondervind relatief weinig hinder op de route Brussel – Londen – Brussel en geen hinder op Londen – Amsterdam. Treinreiswinkel probeert zo veel mogelijk alle reeds geboekte klanten te informeren en alternatieven aan te bieden.


Stakingsdagen kalender
  
RailwayMap 2018 verschijnt 17 mei
13 May 2018
Geheel vernieuwde A Travellers’ Railway Map of Europe verschijnt op 17 mei 2018. Hierin alle nieuwe hogesnelheidslijnen en geactualiseerde spoorwegnetten.
Bestel nu! Ook leuk om als cadeau te geven.
"Dit is nodig om ons in de trein naar Barcelona te krijgen"
03 Apr 2018
Volkskrant journalist Dion Mebius reisde per trein naar Barcelona. Lees hier het verslag van 31 maart 2018
Bert Wagendorp schrijft op 3 april 2018 in de Volkrant zijn column:
 

Ingezonden reactie in Volkskrant 4 april 2018:
 
Teken de petitie op www.petitiestarter.nl
29 maart opening TGV boekingen Brussel – Zuid Frankrijk zomer
27 Mar 2018
Vanaf 29 maart worden de TGV boekingen geopend voor reizen met TGV Brussel – Zuid Frankrijk voor de periode 29/6 – 3/9/2018.
Dagelijks vanuit Brussel naar o.a. Avignon, Marseille en Straatsburg.

Boek hier!
Thalys/Eurostar voordeeltarieven Londen nu te boeken
26 Mar 2018
De Thalys/Eurostar voordeeltarieven zijn nu te boeken. Amsterdam – Londen in 4h40 vanaf € 59 pp.
Londen – Amsterdam direct in 3.41h vanaf € 40 pp

Boek hier!
Stakingen SNCF Frankrijk
20 Mar 2018
In Frankrijk zijn grote stakingen aangekondigd voor
1. woe 21.3. 19.00h – vr 23.3. 08.00h, info vanaf vandaag 17.00h zichtbaar op sncf.com. (geen Thalys van/naar NL, wel drie Parijs – Brussel treinen)
2. 2 april tm 1 juli (rode data beneden) 2 – 4 dagen per week, 36 aangekondigde stakingsdagen

In de periode 2 april tm 1 juli 2018 kunnen op genoemde rode data gedeeltelijk uitvallen:
TGV, TGV Lyria FR-CH, TGV FR- ES,TGV/ICE FR-DE Intercity FR, regionale treinen.
Thalys NL – Parijs en Eurostar BE/NL – GB worden op dit moment niet genoemd.

Nieuwe boekingen voor rode data beneden zijn niet mogelijk voor deze treinen.
We verwachten kort van te voren meer informatie te ontvangen of geboekte treinen geraakt zijn en welke alternatieven mogelijk zijn. Aangekondigd is dat op de dag voor de stakingsdag vanaf 17.00h dit getoond wordt op SNCF.com.
Geboekte reizigers zullen we proberen op dat moment hierover te informeren.


Voor reizigers die treintickets hebben geboekt geldt: Voor reizen met vertrek tm 29 april is het mogelijk om zonder kosten te annuleren voor rode data. (Niet voor Thalys)
Hotelreserveringen vallen buiten deze regeling
Franse autotrein is niet te boeken tm 1 juli 2018.
Een aangekondigde staking kan altijd nog wijzigen.

Stakingsdagen kalender
  
IC Brussel va 9 april via HSL/Breda.
16 Mar 2018
IC Brussel va 9 april over HSL via Breda. De reistijdverkorting vanuit Amsterdam/ Schiphol is 30 minuten. Reistijd vanaf Rotterdam blijft gelijk. Verbetering aansluiting uit het zuiden van het land naar België door overstap in Breda. Geen stop meer in Dordrecht en Roosendaal. Nieuwe vroegboektarieven (tot 7 dagen voor vertrek te boeken, wegval van weekendretour en superdagretour). Er zijn alleen 4 fietsplaatsen beschikbaar ivm veiligheidseisen HSL. Alternatief is reizen met stoptrein van Roosendaal naar Antwerpen. Ook vier keer per dag rechtstreeks den Haag HS – Brussel Zuid via Breda.   
  
  

Fietsen mee op directe Eurostar Londen – Amsterdam
16 Mar 2018
Vanaf 5 april rijdt er twee keer per dag de directe Eurostar Londen – Amsterdam. Op de ochtendtrein met vertrek om 08.31 h is het mogelijk om fietsen mee te nemen. GBP 30.
Boekingen Eurostar Londen – Amsterdam va 20 feb, 17.00h
20 Feb 2018
Boekingen voor de nieuwe directe Eurostar Londen – Amsterdam zijn mogelijk vanaf 20 februari 17.00h. Enkele reis Londen – Amsterdam va € 40 pp. Ook de nieuwe combitarieven Thalys/Eurostar zijn dan te boeken, enkele reis Amsterdam – Londen va € 59 pp. Voorlopig zijn deze tarieven alleen per mail/telefonisch/in onze winkels te boeken, nog niet online. Nader bericht over online boekingen volgt.

Bekijk een filmpje over de Eurostar Londen-Amsterdam
Eurostar Londen – Amsterdam va 4 april 2018!!!!
09 Feb 2018
Londen, 9 februari 2018
Eurostar start zijn nieuwe verbinding Londen-Amsterdam op 4 april 2018

• Historische stap in de toekomst voor het internationale hogesnelheids-treinverkeer
• Van het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks naar Nederland per Eurostar in slechts drie uur
• Reistijden: 3u41 (Londen-Amsterdam) en 3u01 (Londen-Rotterdam)
• Tickets vanaf € 40 enkele reis, beschikbaar vanaf 20 februari

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, meldt dat de nieuwe rechtstreekse verbinding van Londen naar Amsterdam start op 4 april 2018. Tickets zijn te koop vanaf 20 februari.

De lancering van de route van Londen naar Amsterdam markeert een historische mijlpaal in de uitbreiding van internationale hogesnelheidstreinen en revolutioneert de verbinding tussen deze belangrijke reisbestemmingen. Voor het eerst kunnen reizigers slechts in drie uur met een snelheid van 300 km/u van St Pancras International in hartje Londen rechtstreeks naar Nederland reizen.

Treinen rijden vanaf 4 april 2018
Na een uitgebreide voorbereiding en talloze tests op de Nederlandse hogesnelheidslijn en de bouw van Eurostar-terminals in Amsterdam en Rotterdam, start de nieuwe route van Eurostar naar Nederland op 4 april 2018 met tickets vanaf € 40 enkele reis. Er zullen twee treinen per dag rijden vanuit London St Pancras International naar Rotterdam en Amsterdam met vertrek om 8:31 u. en 17:31 u.

In de beginperiode rijden reizigers rechtstreeks van Londen naar Amsterdam en Rotterdam. Op het traject van Amsterdam naar Londen reizen reizigers met Thalys tot Brussel-Zuid, waar de paspoort- en veiligheidscontroles plaatsvinden. Vervolgens nemen ze een Eurostar-aansluiting naar Londen.

De overstap tijdens de reis naar Londen is een tijdelijke maatregel terwijl de regeringen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland een verdrag sluiten dat het mogelijk maakt om paspoortcontroles uit te voeren bij vertrek in Nederland, net als in de andere belangrijke Eurostar-bestemmingen*. De regeringen hebben toegezegd om dit verdrag tegen eind 2019 in te voeren, zodat Eurostar-reizigers in beide richtingen van een rechtstreekse reis kunnen genieten.

Een markt met veel groeipotentieel
Met jaarlijks meer dan 4 miljoen reizigers tussen Londen en Amsterdam is de markt even groot als die tussen Londen en Parijs ten tijde van de introductie van Eurostar in 1994. In de afgelopen drieëntwintig jaar is de markt voor reizen tussen Londen en Parijs meer dan verdubbeld, doordat reizigers in toenemende mate kiezen voor de hogesnelheidstrein in plaats van het vliegtuig. Naarmate de populariteit van Nederland als belangrijke zakelijke en toeristische hub toeneemt, is het potentieel voor de nieuwe dienstverlening en de volledige markt aanzienlijk.

Nicolas Petrovic, CEO Eurostar:
“De lancering van onze nieuwe route naar Nederland is een spannende stap voorwaarts voor reizen over het Kanaal en luidt een nieuw tijdperk in voor de internationale hogesnelheidstreinen. Met een rechtstreekse verbinding van Londen naar Nederland, België en Frankrijk, hervormen we het reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en drie van Europa’s belangrijke handelsnaties.”

“Onze nieuwe route markeert het hoogtepunt van de omvangrijke investering in hogesnelheidstreinen aan beide zijden van het Kanaal. Door de investering van 1 miljard Britse pond in onze nieuwe hoogtechnologische treinen en de verbeterde connectiviteit op het Europese netwerk, kunnen reizigers nu genieten van een snelle, naadloze treinverbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland en van een compleet nieuwe reiservaring.”

Nu ook met Eurostar van Nederland naar Brussel

Vanuit Amsterdam Centraal kunnen Eurostar-reizigers tweemaal daags naar Brussel-Zuid reizen om 7:48 u. en 16:48 u, en vanuit Rotterdam Centraal om 8:25 u. en 17:25 u. Vanuit Brussel-Zuid rijden dagelijks twee treinen naar Rotterdam en Amsterdam, om 11:19 u. en 20:19 u.

*Door een overeenkomst tussen België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vinden alle immigratie- en paspoortcontroles plaats vóór het instappen in de trein in plaats van bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

Boek hier de Eurostar
Zon Thalys te boeken va € 49 pp
08 Feb 2018
Vanaf 8 februari is de Zon Thalys te boeken. Deze rijdt 30/6-1/9/2018 op zaterdagen van Amsterdam C, Schiphol, Rotterdam C naar Valence TGV, Avignon TGV, Aix en Provence TGV en Marseille SC vv. Van 8/2 – 15/2 promo tarief Premium klasse 89 pp.

Boek hier de Zon Thalys
Alpen Express 16 en 23 februari extra plaats
07 Feb 2018
Er zijn nog enkele extra coupes slaaprijtuig te boeken voor de Alpen Express met vertrek op 9, 16 en 23 februari.

Boek de Alpen Express

Autotrein Perpignan
31 Jan 2018
In de zomer 2018 rijdt de Frans autotrein nieuw op de route Parijs – Perpignan. Ook handig voor reizen naar Spanje. Binnenkort boekbaar via onze website, of maak reeds een voorboeking.
Düsseldorf-Innsbruck extra rijtuigen autotrein
30 Jan 2018
Van 18 mei – 30 september rijdt er dagelijks een extra autorijtuig mee op de OeBB Nightjet Düsseldorf – Innsbruck vv. Hiermee wordt de capaciteit verhoogd met 33%. Heeft u een boeking willen plaatsen en de trein was reeds uitverkocht: neem contact met ons.
Vakantiebeurs Utrecht 10-14 januari 2018
21 Dec 2017
Bezoek de Treinreiswinkel in het paviljoen “Trein&Vakantie” in hal 10. Alle informatie over treinrondreizen, vakanties per trein, stedentrips, Trans Siberië, Autoslaaptrein en Alpen Express.
Tijdens de Vakantiebeurs is er een bijzondere beursaanbieding en kunnen reizen en tickets ter plekke worden geboekt.
Dagelijks 10.00 - 17.30h en zaterdag 10.00 - 22.00h.

Entreeticket met korting bestellen

Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen 6-7 januari 2018
21 Dec 2017
Bezoek de Treinreiswinkel stand in de Beurs van Berlage, Amsterdam, op zaterdag 6 januari en zondag 7 januari 2017. Alles over treinen, treinrondreizen, bijzondere treinen, once-in-your-lifetime reizen.
Zaterdag 11.00 - 20.00h
Zondag 10.00 – 18.00h

Entreeticket bestellen

Brochure 2018 is verschenen
19 Dec 2017
De brochure Treinreiswinkel 2018 is uit, 1001 ideeën voor reizen per trein.

>>Bekijk de brochure hier
European Rail Timetable is uit
18 Dec 2017
De nieuwste European Rail Timetable winter 2017/2018 is uit.
Koop 'm in één van de winkels of bestel 'm hier!
Hamburg - Kopenhagen fietsen mee
01 Nov 2017
In 2018 is er op een aantal Eurocity treinen van Hamburg naar Kopenhagen de mogelijkheid om fietsen mee te nemen. Ideaal voor een fietsvakantie Denemarken, Zuid Zweden of via Göteborg naar Noorwegen.

Boek hier!
Start regionale trein Hengelo- Bielefeld
30 Oct 2017
Start regionale trein Hengelo- Bielefeld 14 januari ipv 10 december

Boek hier!
Nightjet Oostenrijk 2018 boekbaar
21 Sep 2017
De Nightjet nachttreinen zijn va 28 september (telefonisch en per mail vanaf 21 september) te boeken voor 2018. Het aanbod meenemen van auto’s is aangepast: Düsseldorf – Innsbruck is nu dagelijks, Düsseldorf – Wenen wordt niet meer aangeboden. Hamburg – Wenen dagelijks, en Hamburg – innsbruck wordt niet meer aangeboden. Goed nieuws voor reizigers naar Zwitserland: Met een overstap in Hannover is de directe Nightjet Hannover – Zürich te bereiken.
Amsterdam – Hannover 17.01 – 21.18h
Hannover – Zuerich Hb 23.26h – 09.05h
Zuerich Hb – Hannover 20.00h – 06.04h
Hannover – Amsterdam 06.40 -11.00h (zo 08.40 – 13.00h)


Nightjet
Thalys nu 3 boekingsclasses
20 Sep 2017
Met ingang van 10 december heeft Thalys de service uitgebreid naar drie boekingsclasses:
Standard (2e klas), Comfort (1e klas zonder maaltijden), Premium (1e klas met maaltijden).
De tarieven zijn verlaagd. NB: Interrail passen 1e klas zijn geldig in Comfort class, niet in Premium.


Boek hier!
Stremming spoorlijn Duitsland - Zwitserland (update)
14 Sep 2017
Update 14 september
DB heeft aangekondigd dat de herstelwerkzaamheden zullen duren tot en met 1 oktober. Vanaf 2 oktober zullen de treinen weer rijden volgens het normale reisschema.

In de reisplanners staan momenteel nog wel bussen ingeladen voor de periode 2 t/m 6 oktober. Naar verwachting krijgen de reisplanners eind volgende week een nieuwe update.


Update 31 augustus
De herstelwerkzaamheden aan de spoorlijn Duitsland – Zwitserland zullen langer duren dan in eerste instantie verwacht. De prognose afronding herstelwerkzaamheden staat nu op 7 oktober 2017. De reisplanners zijn aangepast.

NB: door stopzetten van werkzaamheden op een mogelijke omleidingsroute is het nu ook mogelijk om geheel per trein naar Zwitserland te reizen bv via Horb en Singen.

Het is nog steeds mogelijk om het traject tussen Rastatt en Baden-Baden per bus af te leggen. Deze verbinding met bus tussen Rastatt en Baden-Baden is tot en met 7 oktober bijgewerkt in de reisplanner.
Reeds geboekte tickets zijn ook geldig op omleidingsroutes via Stuttgart en Singen of via Ulm en Lindau. Reeds geboekte tickets zijn niet geldig voor alternatieve verbindingen via Frankrijk.

Reizigers met fiets die hiervoor een boeking via Treinreiswinkel hebben gemaakt, zullen apart worden geïnformeerd.

Actuele informatie via de website van Deutsche Bahn


Nieuwsbericht 14 augustus
Door een verzakking in het spoor ten zuiden van Karlsruhe is de spoorlijn vanuit Duitsland naar Zwitserland tot en met 26 augustus gestremd.

Nederland - Zwitserland
- De ICE vanuit Nederland zal rijden tot aan Karlsruhe.
- In Karlsruhe stapt u over op hetzelfde perron op een ICE naar Rastatt, reistijd 15 minuten.
- Van Rastatt rijden er iedere 6 minuten treinvervangende bussen naar Baden-Baden, reistijd 15 minuten.
- Vanaf Baden-Baden rijdt er ieder uur een vervangende ICE-trein naar Basel.
- Binnen Zwitserland rijden aansluitende verbindingen elk uur of vaker, u kunt de volgende verbinding nemen.

De verwachte vertraging zal hierdoor 1 uur bedragen, u komt 1 uur later aan op uw bestemming in Zwitserland. Voor de vervangende treinen is het niet mogelijk om reserveringen te maken.

Zwitserland - Nederland
- Vertrek een uur eerder vanaf uw Zwitserse beginstation.
- Vanaf Basel SBB vertrekt om 14.13 een vervangende ICE naar Baden-Baden, het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren in deze vervangende ICE.
- Vanaf Baden-Baden rijden er treinvervangende bussen naar Rastatt, deze bussen rijden iedere 6 minuten. Reistijd 15 minuten.
- Vanaf Rastatt rijdt er iedere 10 minuten een trein naar Karlsruhe, reistijd 10-15 minuten.
- Vanaf Karlsruhe reist u per ICE. Als u per directe ICE (ICE104) naar Nederland reist, vertrekt deze uit Karlsruhe om 17.02. Zitplaatsreserveringen gemaakt vanaf Basel zijn ook geldig vanaf Karlsruhe.

De verwachte vertraging vanuit Zwitserland naar Nederland zal 1 uur bedragen. Door een uur eerder uit Zwitserland te vertrekken voorkomt u aankomstvertraging in Nederland.

Actuele informatie via de website van Deutsche Bahn
Thalys nieuwe dienstregeling boekbaar
12 Sep 2017
Vanaf vandaag is het mogelijk om de Thalys te boeken voor de nieuwe dienstregeling; vanaf 10 december 2017
HappyRail
Skithalys te boeken vanaf 14 september
12 Sep 2017
Wekelijkse rechtstreekse hogesnelheidstrein naar de Franse Alpen is te boeken vanaf 14 september. Op de heenreis vroeg vertrekken en in de middag aankomen, op de terugreis in de namiddag vertrekken; veel ski-uren!

Reis razendsnel met de trein naar Chambery, Moutiers, Aime-la-Plagne, Bourg-St.Maurice. Aansluitende transfers naar de volgende skigebieden: Valmorel, Val d'Isere, Belle Plagne, Champagny, Courchevel, La Rosiere, La Tania, Les Arcs, Les Menuires, Mottaret, Meribel, Tignes, Val Thorens.

SkiThalys boeken
Treinen 2018 boekbaar vanaf 17 oktober
01 Sep 2017
Boekingen voor de dienstregeling 2018 die op 10 december 2017 ingaat zijn mogelijk vanaf 17 oktober 2017. Maak nu een voorboeking voor de beste tarieven en beschikbaarheid. NB Thalys is drie maanden voor vertrek boekbaar en Eurostar vier maanden voor vertrek.

HappyRail
Promo jongeren België € 14,90 p.p.
21 Aug 2017
Reis met IC Brussel of via Maastricht/Luik: elk station Nederland – elk station België €14,90 pp.
Geldig voor jongeren tm 25 jaar, voor reizen ma –do na 09.00h
Boeken tm 21/9, reizen 1/9 – 30/9.

HappyRail
Treinreiswinkel in Het Parool
11 Aug 2017
Je internationale treinreis begint op het Singel.
Door Henk van Unen, 10 augustus 2017

Lees het artikel in Het Parool
Eurostar in december 2017
14 Jul 2017
Vanaf 14 juli 2017 zijn boekingen mogelijk voor Eurostar Brussel – Londen voor de periode 10/12/17 – 6/1/18 Tot ca medio oktober zijn deze tickets nog niet online te koop, alleen telefonisch of per mail. Boek vroeg en reis in de kerstperiode voor het meest voordelige tarief elk station in Nederland – Londen € 59 p.p.
Nieuwe dienstregeling 2017-2018
13 Jul 2017
De nieuwe diensteregeling 2017-2018 gaat in op 10 december 2017. Naast de reistijdverkorting door ingebruikname van de nieuwe hogesnelheidslijn Neuenberg – Erfurt wordt er ook op veel andere trajecten reistijdverkorting en frequentieverhoging ingevoerd. Door inzet van kantel-ICE’s wordt de reistijd Frankfurt – Wenen met 20 minuten verkort. Een nieuwe Italiaanse hogesnelheidstrein rijdt dagelijks van Frankfurt naar Milaan via Basel vv. De reistijd Berlijn – Praag wordt met 15 minuten ingekort door inzet van nieuwe locomotieven. De spiksplinternieuwe ICE 4, met oa mogelijkheid om fietsen mee te nemen, rijdt standaard ieder uur op de route Hamburg – München en Hamburg – Stuttgart.

HappyRail
Opening hogesnelheidslijn Neurenberg - Erfurt
11 Jul 2017
Op 10 december wordt de nieuwe HSL Neurenberg - Erfurt geopend. 30% van de dienstregeling in het oosten van Duitsland wordt hierdoor gewijzigd. De reistijd München - Berlijn wordt met 2 uur ingekort naar 3h55.

HappyRail
15 jaar Treinreiswinkel - Wist u dat?
30 Jun 2017
- er meer dan 1,5 miljoen internationale treinreizigers via de Treinreiswinkel hebben gereisd
- de gemiddelde reisafstand 1550 km bedraagt
- 5 % van alle Nederlandse vakantiegangers per trein reist, en 20-25 % aangeven per trein te willen reizen mits…
- de “mits’en” zijn: tarief van treinreis zelf kunnen opzoeken, meenemen van bagage (sinds dé uitvinding minder belangrijk: rolkoffer). wat te doen bij vertraging, de prijs
- 50 gepassioneerde medewerkers bij de Treinreiswinkel ervoor gaan: mooie, comfortabele reizen met de beste prijs
- de Treinreiswinkel eigen treinen laat rijden zoals de Autoslaaptrein, Alpen Express en Krokus Express
- er in 2017 voor het eerst eigen groepsreizen naar Zwitserland aangeboden worden
- 13 reserveringssystemen nodig zijn om toegang tot alle treinen in Europa te hebben, te kunnen reserveren,(in 2002 waren dit er twee)
- treintickets bij de Treinreiswinkel dezelfde prijs hebben als in het land zelf, via internet of aan het loket
- ook in 2017 een reis door meerdere landen door te laten rekenen/boeken aan de balie/telefoon/per mail honderden Euro’s kan schelen tov internettarieven
- door de komst van hogesnelheidstreinen de afgelopen 15 jaar veel meer reizigers per trein reizen, bv Brussel – Londen met Eurostar is 80% van het vervoer per trein
- de integratie van reserveringssystemen in Europa nog steeds moeizaam verloopt
- de trein 75% minder CO2 uitstoot heeft dan vliegen (66% minder dan auto) , meer dan 50% van de CO2 uitstoot van een vakantie vervoer is, en indien veel meer reizigers per trein zouden reizen, er grote milieuwinst te behalen is
- bestemming nummer 1 voor TRW-treinreizigers Zwitserland 1 is
- de subjectieve top 3 mooie treinreizen is (zie ook Lonely Planet) 3. Bergen-Oslo, 2. Bernina Express 1. Glacier Express
- onze treinticket boekingssite “HappyRail” in 2016 gelanceerd is en door de gebruikersvriendelijkheid en voordelige tarieven gebruikt wordt door reizigers uit de hele wereld
- de langste te maken treinreis ter wereld is Vila Real Santo Antonio/Portugal – Saigon/Ho Chi Minh City 19.043 km
- we het leuk vinden als u uw “wist u dat” mailt aan info@treinreiswinkel.nl en we dit aan deze lijst toevoegen
2 juli opening Parijs-Bordeaux/Rennes
29 Jun 2017
Op 2 juli 2017 wordt de TGV hogesnelheidslijn geopend Parijs – Bordeaux en Parijs – Rennes.
De reistijd Parijs – Bordeaux (570 km) wordt verkort van 3h18 naar 2h04, ieder uur rijdt er een TGV non stop.
Ook directe TGV’s Lille – Bordeaux.
European Timetable zomer 2017 is binnen
08 Jun 2017
Bestel de nieuwste European Timetable, editie zomer 2017 online of kom langs in de winkel in Leiden of Amsterdam

European Timetable 2017
Treinreiswinkel 15 jaar: iedere maand jubileumaanbiedingen
01 Jun 2017
Op 1 juli 2017 bestaat de Treinreiswinkel 15 jaar. Om dit te vieren zijn er iedere maand jubileumaanbiedingen met een “15” er in. In juni € 15 korting p.p. op alle vakanties per trein naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië, voor reizen in het hoogseizoen: juli en augustus.

Alle treinvakanties
Alpen Express winter 2017-2018
25 May 2017
In de winter 2017, 2018 rijdt de Alpen Express van 22 december tm 17 maart, vrijdag heen en zaterdag terug.
Ivm beperkte capaciteit (minder dan 2016,2017) is vroeg boeken aan te raden.

Alpen Express winter 2017-2018
Alle Franse treinen via HappyRail
24 Apr 2017
Via HappyRail boekt u nu rechtstreeks alle Franse treinen zoals in Frankrijk te boeken zijn. En dit in combinatie met aanreis vanuit elk station in Nederland.
Altijd de meest voordelige tarieven online boekbaar, ook o.a. naar Barcelona

HappyRail
Fiets mee in nieuwe TGV Bordeaux
23 Apr 2017
In de nieuwe snellere TGV’s Parijs – Barcelona/Hendaye va 2 juli a.s. kunnen fietsen niet gedemonteerd mee. Maximaal 2 fietsen per trein. Vroeg boeken aan te raden. Parijs – Bordeaux in 2h05.

Reserveer plaatsen
Treinreiswinkel in VARA's Groen Licht
11 Apr 2017
VARA Groen Licht. Journalistiek programma over groene feiten en fabels.
Maandag 10 april 2017 was het item 'Groen op vakantie' met daarin een opname in de Treinreiswinkel Amsterdam: per trein naar Griekenland?
Sparpreis Europa 6 maanden vooruit te boeken
07 Apr 2017
Sinds 2017 kunnen alle voordeeltickets naar en via Duitsland zes maanden vooruit geboekt worden ipv drie maanden vooruit.

> Boek nu voordelige treintickets voor de zomervakantie.
Arnhem - Düsseldorf regionale trein
06 Apr 2017
Sinds 6 april 2017 rijdt er een regionale trein Arnhem - Emmerich - Duisburg - Düsseldorf Flughafen - Düsseldorf Hbf.
Ieder uur.
Alle Duitse voordeeltickets zoals Schönes Wochenende Ticket en Schöner Tag Ticket zijn geldig van/naar Arnhem.
Fietsen kunnen mee.

> Schönes Wochende Ticket
tm 31 maart 2017 Interrail Promo-korting
29 Mar 2017
Vanaf de namiddag 31 maart 2017 zijn op onze website de Interrail tarieven 2017 zonder Promo-korting geladen.
Bij iedere boeking gemaakt per telefoon, via de website of in onze winkels tot en met 31 maart 2017, 17.30h worden de Promo-tarieven gehanteerd en de 15% vroegboekkorting toegepast (deze is op de factuur verwerkt).
Geldig op alle Interrail passen, ook voor de meeste One Country-passen.

Boekingen binnengekomen vanaf 31 maart 17:30h zullen op basis van de Interrail tarieven 2017 (zonder korting) worden bevestigd.
Graag maken wij uw Interrail boeking in orde.
Bezoek onze winkels en maak nu online uw afspraak
14 Mar 2017
Het is nu mogelijk om ook een afspraak te maken voor één van onze vestigingen: Breestraat Leiden of Singel Amsterdam. Indien u interesse heeft in één van onze rondreizen, onze Trans-Siberië reizen of luxe treinreizen zoals de Shongolo of Oriënt Express kunt u online een afspraak maken. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 09h30 - 12h00 en 14h00-17h30. Wij trekken circa 30-45 minuten uit voor de afspraak. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, geeft u op het reserveringsformulier al aan om welke reis het gaat. Helaas is het niet mogelijk om een afspraak te maken wanneer u losse treintickets komt bestellen, interesse heeft in een stedentrip of vakantie per trein.

Maak een afspraak!

WiFi in ICE
09 Mar 2017
Met het nieuwe WiFi netwerk is de snelheid WiFi in de ICE uitstekend. Gratis in de 2e klas en 1e klas. Beschikbaar in heel Duitsland en vanaf voorjaar 2017 ook op het Nederlandse traject. Geleidelijk worden alle ICE’s voor het Nederlandse traject met deze techniek uitgerust.
Alpen Express en Krokus Express tickets
11 Feb 2017
Op dit moment zijn de meest tickets met vertrek 17 en 18 februari verstuurd.
Overige tickets worden op 13 en 14 februari verstuurd per mail.
Heeft u op 15 februari nog geen tickets neem dan contact met ons op.

De tickets met vertrek 24 en 25 februari worden 15 -17 februari verstuurd.
Bezoek TRW op de Fiets- en Wandelbeurs
09 Feb 2017
11 en 12 februari is in de Jaarbeurs te Utrecht de Fiets- en Wandelbeurs. Treinreiswinkel staat in hal 4.

> Info/entreetickets
9 februari gaan boekingen open voor Zon Thalys 2017
31 Jan 2017
Zon Thalys 24/6 – 26/8/2017
Rechtstreeks naar Valence, Avignon, Aix en Provence en Marseille.va € 49 p.p.

Boek tickets!

2 februari gaan boekingen open voor TGV zomer 2017
30 Jan 2017
Donderdag 2 februari gaan de boekingen open voor TGV's binnen Frankrijk zomerseizoen 2017.
Vertrek 30/6 - 27/8.
Maak voor een combi Thalys/TGV een voorboeking en reis voor de allervoordeligste tarieven in het hoogseizoen.

Boek tickets!

WiFi in ICE voorjaar 2017
30 Jan 2017
In het voorjaar 2017 worden geleidelijk alle ICE’s van Nederland naar Duitsland uitgerust met gratis WiFi.

Boek tickets!

Sparpreisen naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland al vanaf 180 dagen voor vertrek boekbaar
26 Jan 2017

Boek tickets!

Nieuw in 2017 Groepsrondreis Zwitserland met bagagevervoer
23 Dec 2016
Op veler verzoek orgnaiseert de Treinreiswinkel in 2017 twee groepsrondreizen Zwitserland over de mooiste trajecten. Nederlandse reisleiding, bagagevervoer, alle reizen 1e klas. O.a. Bernina en Glacier Express. Vol is vol!

Bekijk groepsreis Zwitserland 1e klas met bagagevervoer

European Timetable 2017 is binnen € 19
23 Dec 2016
De European Rail Timetable is enorm gedetailleerd, up to date informatie, alle dienstregelingen in Europa en wereldwijd.
Onmisbaar bij een Interrail reis of bij het plannen van reizen per trein.
Nu te koop bij onze winkels Amsterdam en Leiden of via de website.

Bestel online

Vakantiebeurs Utrecht 11-15 januari 2017
22 Dec 2016
Bezoek de Treinreiswinkel in het paviljoen “Trein&Vakantie” in hal 10. Alle informatie over treinrondreizen, vakanties per trein, stedentrips, Trans Siberië, Autoslaaptrein en Alpen Express.
Tijdens de Vakantiebeurs is er een bijzondere beursaanbieding en kunnen reizen en tickets ter plekke worden geboekt. Neem ook een kijkje bij onze award winning treinticket boekingssite: > HappyRail.com

Dagelijks 10.00 - 17.00h en vrijdag 10.00 - 20.00h.

Entreeticket met korting bestellen

Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen 7 en 8 januari 2017
21 Dec 2016
Bezoek de Treinreiswinkel stand in de Beurs van Berlage, Amsterdam, op zaterdag 8 januari en zondag 9 januari 2017. Alles over treinen, treinrondreizen, bijzondere treinen, once-in-your-lifetime reizen.
Zaterdag 11.00-20.00h
Zondag 10.00 – 18.00h

Entreeticket bestellen

Brochure 2017 is op 20 december 2016 verschenen
20 Dec 2016
Veel mooie nieuwe rondreizen per trein: Noorwegen - Sogneford en Soerlandsbanen + Bergensbanen, Moldavië - uithoek in Europa, van Allgäu naar Engadin door vier Alpenlanden en Treinrondreis Japan - hét treinenland bij uitstek met verblijf in o.a. Ryokans en uitbreidingsmogelijkheden met fietsroute Shimanamo Kaido en wandelroute Kodo va € 1999 p.p..

>>Bekijk de brochure hier
HappyRail wint Blije Reizigers Prijs
28 Nov 2016
De Blije Reizigers Vakprijs ging naar HappyRail. HappyRail stak volgens de vakjury met kop en schouders boven de andere genomineerden uit.

> HappyRail
Alpen Express krokusvakantie extra capaciteit
24 Nov 2016
In de krokusvakantie is er weer extra capaciteit en kan geboekt worden voor de Alpen Express Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Zit-, lig- en slaaprijtuigen.

>>Boek hier de Alpen Express
ICE Brussel – Keulen nu 6x per dag (ipv 3x per dag)
12 Nov 2016
Met ingang van 11 december 2016 rijdt ICE 6 keer dag ipv nu 3 keer per dag vanaf Brussel Zuid via Keulen naar Frankfurt. Vertrek iedere twee uur. Hiermee zijn de reismogelijkheden vanuit België naar en via Duitsland enorm verruimd.

> Boek hier
Jeugdleeftijd gaat omhoog, 27 jaar!
07 Nov 2016
Bij ticketafgifte va 11 december 2016 gaat de jeugdleeftijd voor Interrail en German Rail Passen van tot en met 25 jaar naar tot en met 27 jaar. De extra korting op Interrail voor Plussers blijft op vanaf 60 jaar.
ÖBB Nightjet, droomreizen door Europa. Nu te boeken!
14 Oct 2016
Vanaf 11 december biedt ÖBB (de Oostenrijkse spoorwegen) een groot aantal nachttreinen in Europa aan. Onder de naam Nightjet, zijn er onder andere verbindingen tussen Düsseldorf, München, Wenen, Innsbruck, Rome en Milaan. Op basis van comfortabele slaap- couchette- en ligrijtuigen reist u comfortabel door de nacht en komt u 's ochtends uitgerust aan op uw bestemming, midden in de stad. De treinen zijn vanaf nu te boeken met vertrek binnen zes maanden.

>>Boek hier!
18 oktober gaan de boekingen open voor reizen na 10 december 2016
23 Sep 2016
De dienstregeling 2017 komt beschikbaar. Op 18 oktober zijn alle tijden bekend en kan er geboekt worden voor reizen vanaf 11 december 2016.

>>Boek hier vanaf 18 oktober!
Autoslaaptrein 2017
Düsseldorf – Verona 19/5- 30/9 2017 en nieuw Düsseldorf – Livorno 5/7 – 31/8/2017
15 Sep 2016
In 2017 zijn er weer meer vertrekken van de Autoslaaptrein. Van 19/5 – 30/9 vertrekt de Autoslaaptrein op vrijdag van Düsseldorf naar Verona, de terugreis is op zaterdag. Van 5/7 – 31/8 is onze nieuwe route Düsseldorf – Livorno/Toscane, heenreis op woensdag en terugreis op donderdag.

>>Boek nu!
Autoslaaptrein 2017
Nieuw: meenemen van fietsen voor reizigers zonder auto.
15 Sep 2016
Vanaf 2017 is het mogelijk om op de Autoslaaptrein fietsen mee te nemen. Fietsen worden in een container vervoerd (opgehangen, bagage er af). Nieuw is ook de regionale trein Arnhem – Düsseldorf met aansluiting aan de Autoslaaptrein. Enkele reis € 24 per fiets. Vanuit Verona zijn met aansluitende regionale treinen met fietsvervoer o.a. Venetië en Florence te bereiken, vanuit Livorno o.a. Rome.

>>Boek nu!
ÖBB nachttreinnet fors uitgebreid
01 Sep 2016
Met ingang van 10 december worden de nachttreinen van City Night Line compleet opgeheven. Vanaf 11 december gaat ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) hun nachttreinnet fors uitbreiden met moderne treinen, goed materieel. O.a. Düsseldorf – München – Innsbruck, München – Rome/Milaan/Venetië naast Düsseldorf – Wenen. Er komen speciale aansluittickets vanuit Nederland. Op de treinen Düsseldorf – Wenen en Düsseldorf – Innsbruck is het mogelijk om auto’s mee te nemen. De ÖBB nachttreinen zijn te boeken vanaf 7 oktober 2016.

>>Maak nu een voorboeking!
Railjet neemt nu ook fietsen mee!
30 Jun 2016
Het fietsseizoen is al in volle gang en de ÖBB komt met goed nieuws over de mogelijkheid om fietsen mee te nemen op alle Railjets. In de toekomst zullen alle Railjets zijn uitgerust met fietsplaatsen, momenteel nog op een beperkt aantal treinen.
Railjet is een samenwerkingsverband tussen DB, ÖBB en MAV (hongaarse spoorwegen) en biedt snelle verbindingen tussen Zürich, Innsbruck, Wenen, München en Budapest. Met één keer overstappen (nachttrein naar München, Railjet naar Budapest) is het mogelijk om bijvoorbeeld de Donauradweg te fietsen.

>>Meer informatie
1e prijs Europese Spoortop voor Treinreiswinkel / HappyRail, één site voor alle treintickets ter wereld
25 Jun 2016
Op de Europse Spoortop heeft de Treinreiswinkel de Erasing borders award gewonnen voor het beste initiatief: HappyRail.com, één website voor alle treintickets in de wereld.

We zijn op dit moment aan het bouwen, testen en bijschaven, en verwachten de bètaversie binnen enkele maanden te lanceren. Naast volledigheid streven we ernaar dat de site heel erg gebruiksvriendelijk wordt, voor consumenten, maar ook voor bedrijven en organisaties. De tarieven zijn hetzelfde of lager dan wanneer je bij de treinmaatschappijen zelf boekt. Daarnaast ontwikkelen we een aantal nieuwe features waarmee we denken dat reguliere treinreizigers heel blij zijn én waarmee nieuwe reizigers over de streep worden getrokken.

In essentie willen we toe naar een systeem dat in de vliegwereld al decennia de norm is: alle maatschappijen op één plek, makkelijk boeken, altijd e-tickets.

We zien dit als een revolutie binnen de treinenwereld en kijken heel erg uit naar de lancering.

Benieuwd? Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter en Facebook
30 juni Europe Endless Express
23 Jun 2016
Op de laatste dag van het EU voorzitterschap Nederland vertrekt de Europe Endless Express richting Europa.
Een ontdekkingsreis op een nachttrein van drie dagen en twee nachten door zes Europese landen. De route blijft onbekend.
Aan boord bevinden zich internationale kunstenaars, filosofen, theatermakers, wetenschappers, schrijvers en muzikanten.

-->Europe Endless Express
Nieuw: Britrail 2=1, veel voordeel
21 Jun 2016
Geniet van vele kortingen op diverse attracties/bezienswaardigheden met de Britrail 2FOR1. Slechts op vertoon van je Britrail Pass.

-->Boek nu een Britrail Pass!
-->Britrail 2FOR1
Interrail voordeliger dan gewoon ticket
10 Jun 2016
Hoe eerder geboekt hoe voordeliger, dit geldt ook voor treinen.
Wie nu voor het hoogseizoen boekt kan met hoge tarieven te maken hebben.
Vaak is dan een Interrail Global pass voordeliger. Nieuw is dat ook de reis in Nederland inbegrepen is.
Deze passen zijn 15 dagen of 1 maand geldig.
En: terplekke nog extra reisdagen te besteden!


5 in 15 dagen
2e klas

tm 11 jaar € 0 p.p.
12 tm 25 jaar € 200 p.p.
26 tm 59 jaar € 264 p.p.
60+ € 238 p.p.

1e klas
tm 11 jaar € 0 p.p.
12 tm 25 jaar € 331 p.p.
26 tm 59 jaar € 413 p.p.
60+ € 372 p.p.

7 dagen in 1 maand
2e klas

tm 11 jaar € 0 p.p.
12 tm 25 jaar € 246 p.p.
26 tm 59 jaar € 315 p.p.
60+ € 284 p.p.

1e klas
tm 11 jaar € 0 p.p.
12 tm 25 jaar € 393 p.p.
26 tm 59 jaar € 491 p.p.
60+ € 442 p.p.

>>Boek nu!
Elk station Frankrijk va € 204
09 Jun 2016
Hoe eerder geboekt hoe voordeliger, dit geldt ook voor treinen. Op korte termijn naar Frankrijk?
Met Interrail Amsterdam, Schiphol, Rotterdam naar elk station in Frankrijk va € 204 p.p. inclusief reservering/toeslag Thalys + eventuele reserveringskosten TGV € 9 of € 18 per trein.
Thalys naar Parijs uitverkocht? Thalys Lille met TGV aansluiting heel Frankrijk zonder overstap Parijs lukt bijna altijd.
En: terplekke nog een extra reisdag vrij te besteden.


2e klas
tm 11 jaar € 30 p.p.
12 tm 25 jaar € 204 p.p.
26 tm 59 jaar € 253 p.p.
60+ € 223 p.p.

1e klas
tm 11 jaar € 30 p.p.
12 tm 25 jaar € 324 p.p.
26 tm 59 jaar € 387 p.p.
60+ € 340 p.p.

>>Boek nu!
European Rail Timetable zomer 2016 is binnen € 19
07 Jun 2016
De European Rail Timetable is enorm gedetailleerd, up to date informatie, alle dienstregelingen in Europa en wereldwijd.
Onmisbaar bij een Interrail reis of bij het plannen van reizen per trein.
Nu te koop bij onze winkels Amsterdam en Leiden of via de website.

>>Bestel de European Rail Timetable
Thalys 20 jaar viering gaat door tm 9 juni
25 May 2016
De jarige trakteert:
NL – Antwerpen/Brussel/Lille Comfort 2 va € 25 p.p.
NL – Parijs Comfort 2 va € 35 p.p., Comfort 1 va € 59 p.p.
Boeken 20/5 – 9/6, reizen 1/7 – 31/8

>>Boek hier uw Thalys ticket
Het autoslaaptrein seizoen 2016 is begonnen
23 May 2016
Bekijk hier een videoverslag van de eerste reis Verona – Düsseldorf:

>>Videoverslag autoslaaptrein
THALYS 20 jaar! Alle tickets € 20 p.p.! (comfort 2)
17 May 2016
Op vrijdag 20 mei viert Thalys het 20-jarig bestaan. Alle tickets, comfort 2, voor vertrek 20 mei - 20 september voor € 20 p.p.

Pak deze kans! Boekingen zijn uitsluitend mogelijk op 20 mei vanaf ca. 07.30h.
Amsterdam, Schiphol, Rotterdam naar Antwerpen, Brussel, Lille, Parijs.

Onbeperkte beschikbaarheid. Bij eventuele online overbelasting: het kan ook telefonisch of per mail bij Treinreiswinkel geboekt worden.

Ook geldig voor Zon Thalys 25/6 - 27/8 naar Valence, Avignon en Marseille (hier beperkte beschikbaarheid).

Stedentrips Parijs nu va € 79 p.p., boeking 17 tm 20 mei.

>>Boek hier uw Thalys ticket
>>Alle stedentrips Parijs
Bij Swiss Pass nu ook bergtreinen Schynige Platte inbegrepen.
24 Apr 2016
Vanaf 2016 is bij een Swiss Travel Pass ook de reis naar de Schynige Platte inbegrepen.

Vanaf Wilderswil bij Interlaken met nostalgisch bergtreintje naar 1967m.

Op Schynige Platte heeft men het panorama van de Eiger, Mönch en Jungfrau maar evengoed een uitzicht op de Thunersee en de Brienzersee. Het is de start van een wandelweg op hoogte langs de Faulhorn naar First van waar men kan afdalen naar Grindelwald.

>>Swiss Passen
Interrail One Country Pass nu ook met 60+ korting
15 Apr 2016
Vanaf april 2016 geldt er een korting voor personen van 60 jaar en ouder voor de Interrail One Country Pass.

Ontdek Europa per trein met Interrail!

>>Interrail One Country Pass
Autoslaaptrein 20 mei extra capaciteit
14 Apr 2016
Op 20 mei rijden er twee Autoslaaptreinen Duesseldorf – Verona.
De vertrektijden zijn voor de eerste trein 17.00h en voor de tweede trein 18.35h.

NB: voor deze datum geldt ook de aanbieding auto op terugreis gratis bij terugreis op 28 mei en 4 juni

>>Autoslaaptrein
Carbon calculator wint Tourism for Tomorrow Award/Treinreiswinkel
12 Apr 2016
Persbericht ANVR:
"Uit maar liefst 157 nationale en internationale inzendingen is onze carbon calculator, waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO₂-vakantievoetafdruk kunnen meten, door een internationale 20-koppige jury gekozen tot het beste initiatief van de wereld. 
En natuurlijk zijn wij daar apetrots op", roept vanuit Dallas een opgetogen Frank Oostdam, directeur ANVR. Oostdam en ANVR-manager duurzaam toerisme Gerben Hardeman mochten namens de NHTV en tal van andere met de brancheorganisatie samenwerkende partners de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen. 
 
"Wij verwachten dat er vanuit nationale en internationale reisondernemers voor deze voor de wereld unieke vakantievoetafdruk-calculator veel belangstelling bestaat, omdat deze calculator ook internationaal is te gebruiken. Reisondernemingen kunnen hiermee de reis samen stellen dat deze zo min mogelijk effect heeft op het klimaat", aldus een enthousiaste Oostdam.

Deze online calculator -die net zijn testfase goed heeft doorstaan- meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat ook niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar zelfs totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.

De award, een initiatief van de World Travel Tourism Council en bestemd voor het beste en meest toonaangevende initiatief op het gebied van verantwoord reizen, behoort tot de hoogste onderscheidingen in de reisindustrie en vertegenwoordigt de gouden standaard in duurzaam toerisme. De ontwikkeling van deze calculator is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Climate Neutral Group, Hogeschool Zeeland, Eceat, iBuildings, ANVR en tal van andere toeristische bedrijven.

Treinreiswinkel is één van de 11 touroperators die aan de ontwikkeling van de Carbon Calculator hebben meegewerkt. Vanaf 2017 is bij de reizen van de Treinreiswinkel te zien wat de CO₂ uitstoot per reis is. Reizen per trein heeft gemiddeld 75% minder CO₂ uitstoot dan vliegen en 66% minder dan autoreizen. Tevens let Treinreiswinkel bij accommodaties op gunstig energieverbruik en acties tot afvalscheiding.

> Kijk hier voor alle persberichten
Alpen Express 2016/2017
01 Apr 2016
In de winter 2016, 2017 rijdt de Alpen Express Oostenrijk van de Treinreiswinkel van 23 december 2016 tm 18 maart 2017. Heenreis op vrijdag en terugreis op zaterdag.
Van 18 februari tm 4 maart 2017 rijdt er ook een Alpen Express naar Zwitserland (Landquart en Chur) en Italië (Bolzano).
De Alpen Express beschikt over slaaprijtuigen, comfortabele couchette 4 rijtuigen, en eenvoudigere couchette 6 rijtuigen. Beddengoed is inbegrepen.
In het slaaprijtuig is ook het ontbijt inbegrepen, in de couchetterijtuigen kan dit voor € 6,50 p.p. per enkele reis bijgeboekt worden.
In het midden van de trein bevindt zich een barrijtuig met aan beide kanten zitrijtuigen met uitschuifbare banken. Het barrijtuig is tot 01.00h geopend, de nachtrust in de zitrijtuigen gaat om 22.30h in, in couchette- en slaaprijtuigen om 22.00h.

Op 31 december is de terugreis niet ’s nachts maar overdag, zo dat men voor 19.30h in Amsterdam is.

In 2016 heeft deze trein met deze rijtuigen gereden onder de naam Sneeuw Express.
>>Alpen Express Oostenrijk
>>Alpen Express Italië
>>Alpen Express Zwitserland
Treinreiswinkel nu ook agent voor Eurail passen
30 Mar 2016
Eurail passen zijn populaire rondreispassen voor ingezetenen van buiten Europa. Vaak wordt gereisd met een ingezetene van Europa (Interrail) en is het wel handig om samen te kunnen reizen/te reserveren. Treinreiswinkel is nu officieel agent voor Eurailpassen en kan zo ook de gezamenlijke reserveringen voor pashouders Interrail en Eurail verzorgen.

Tot 30 april 2016 geldt de aanbieding: 1 dag gratis bij een Eurail pass, bv, 6-daagse pas voor de prijs van een 5-daagse pas.

Eurail pass van € 240 p.p. (Saverpass 2e klas Benelux/Duitsland 4 dagen binnen 2 maanden) tot € 1771 (drie maanden aaneengesloten 1e klas heel Europa)

>>Eurail passen
Thalys nu 4 maanden vooruit te boeken
14 Mar 2016
Tickets voor de Thalys naar Brussel en Parijs en tickets voor België en Luxemburg zijn nu 4 maanden voor vertrek te boeken.

>>Koop uw tickets
Nieuwe TGV Brussel - Strasbourg per 3 april
18 Feb 2016
Vanaf 3 april nieuwe directe TGV Brussel – Strasbourg, heen 7.17-11.22, terug 14.35 – 18.43.
De hogesnelheidslijn Parijs – Strasbourg wordt op 3 juli in gebruik genomen, ipv 3 april.
Fietsen meenemen in Eurostar
18 Feb 2016
Het is nu mogelijk om fietsen mee te nemen in de Eurostar. Indien bij boeking aangemeld dan kan de fiets in dezelfde Eurostar mee. GBP 29 per enkele reis.
Zo is het mogelijk om in 1 dag vanuit Nederland met fiets naar Ierland te reizen.

>>Trein & Fiets UK
Fiets- en Wandelbeurs 20 en 21 februari
16 Feb 2016
Bezoek de Treinreiswinkel stand op de Fiets- en Wandelbeurs in hal 4 op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari.
NB: de Fiets- en Wandelbeurs is verhuisd naar de Jaarbeurs in Utrecht, niet meer in de RAI.
Openingstijden beide dagen: 10.00 – 17.00h.
Reisbescheiden Krokus en Sneeuw Express
05 Feb 2016
De reisbescheiden voor de Krokus Express en Sneeuw Express met vertrekdata 19/2 - 20/2 en 26/2 - 27/2 zullen medio volgende week per email worden verzonden.
Interrail lente korting
29 Jan 2016
Interrail lente korting va € 175 1/ 2 – 31/3 voor reizen met laatste vertrekdatum 16 mei: 15% op alle Globalpassen.

>>Interrail Global Pass
Couchettetoeslag verlaagd naar € 10 p.p.
19 Jan 2016
Bij boekingen van een Sparpreis Europa ticket is de couchette toeslag op City Night Line nu verlaagd naar € 10 p.p. Geldig in heel 2016.

>>BOEK UW REIS MET DE CITY NIGHT LINE
(klik bij verbinding op prijsopgaaf)
Extra rijtuig Sneeuw Express 26 februari
13 Jan 2016
Meer beschikbaarheid gecreëerd op 26 februari op de Sneeuw Express naar Oostenrijk.
Boek nu uw reis naar de wintersport.

>>DE SNEEUW EXPRESS
Vakantiebeurs Utrecht 13 – 17 januari
05 Jan 2016
Bezoek de Treinreiswinkel in het paviljoen “Trein&Vakantie” in hal 9.
Alle informatie over treinrondreizen, vakanties per trein, stedentrips, Trans Siberië, de Autoslaaptrein.
Tijdens de Vakantiebeurs is er een bijzondere beursaanbieding en kunnen alle tickets en reizen ter plekke worden geboekt.
Leuk: de modelspoorbaan van de Rhätische Bahn met Alp Grüm.

Dagelijks 10.00- 18.00h en vrijdag 10.00 – 20.00h.
> Info/entreetickets
Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen 9 en 10 januari
04 Jan 2016
Bezoek de Treinreiswinkel stand in de Beurs van Berlage op zaterdag 9 januari en zondag 10 januari 2016.
Alles over “treinen”: treinrondreizen, bijzondere treinen, once-in-your-lifetime reizen.
Zaterdag 11.00 – 20.00h.
Zondag 10.00 – 18.00h

> Info/entreetickets
European Timetable 2016
10 Dec 2015
De European Timetable 2016 is binnen. Uitgebreide dienstregeling, ook met gedeelte buiten Europa. € 19.

>>European Timetable.
Nieuwe brochure Treinreiswinkel 2016
07 Dec 2015
De nieuwe brochure Treinreiswinkel 2016 verschijnt 19 december.

>>Bestel de brochure hier.
Nieuweschans – Leer
04 Dec 2015
Na aanvaring met groot schip is de spoorbrug over de Eems compleet vernield. Herstel kan vijf jaar duren. Dit betekent bus ipv trein Nieuweschans – Leer.
December 2016 Parijs-Bordeaux/Rennes in 2 h
29 Oct 2015
In december 2016 worden de hogesnelheidslijnen Parijs - Bordeaux en Parijs - Rennes in gebruik genomen. Parijs - Bordeaux 560 km in 2.05h ipv de huidige 3 uur.
Ook de reistijden vanuit Lille worden korter.

>>BOEK UW TICKETS ONLINE
14 december 2015 opening HSL Erfurt - Halle/Leipzig
25 Oct 2015
Door de opening van de HSL Erfurt - Halle/Leipzig per 14 december 2015 wordt de reistijd Nederland - Leipzig of Dresden met een uur verkort. Ook Berlijn-Frankfurt veel sneller.

>>BOEK UW TICKETS ONLINE
Europa special aanbieding Duitsland va € 14 p.p.. Boeken 19-31 okt.
19 Oct 2015
Tijdelijk een superscherpe aanbieding voor reizen naar Duitsland met IC en ICE. “Dichtbij” bestemmingen zoals Keulen, Düsseldorf of Osnabrück € 14 p.p., overige bestemmingen in heel Duitsland (bv. Berlijn) € 29 p.p.. Tickets zijn geldig vanaf elk station in Nederland. Alleen in 2e klas.
Boeken 19/10 – 31/10, reizen 1/11 – 30/11.
Extra ruime beschikbaarheid.

>>BOEK UW TICKETS ONLINE
City Night Line va 13 dec. 2015
16 Oct 2015
Met ingang van 13 december 2015 is er een aantal wijzigingen betreffend de City Night Line verbindingen van/naar Nederland.

Locomotief wissel en stop in Emmerich komen te vervallen. Hierdoor is er een reistijdverkorting naar Basel en Zürich van 28 minuten.
Dit geeft in Basel SBB aansluiting aan de directe EuroCity naar Milaan, aan 10.35h en aankomst Rome om 13.55h. De reistijdverkorting naar Milaan en Rome is meer dan een uur, en 2 keer minder overstappen.
Ook naar alle Zwitserse bestemmingen is er een reistijdverkorting van 30 – 60 minuten: ideaal voor de wintersporter met vroege aankomst.

De couchetterijtuigen zijn uitsluitend als 5-persoonscoupés te boeken. Er zijn geen 4-persoons en 6-persoons coupés meer.

De ruststoel rijtuigen worden vervangen door moderne IC-rijtuigen. City Night Line wordt gecombineerd met een nacht IC en geeft o.a. een late verbinding naar/van Frankfurt (Main) Hbf ipv de huidige ICE. Op de nacht IC zijn Europa special tarieven beschikbaar va € 39 p.p.

Naar Zürich wordt een compacter fietsenrijtuig ingezet met 8 fietsplaatsen ipv de huidige 20 fietsplaatsen. Naar München blijft het fietsenrijtuig met 20 plaatsen. Vroeg boeken wordt aangeraden.

De City Night Line naar Praag en Warschau begint in Keulen ipv Oberhausen. Vanuit Nederland is de overstap in Düsseldorf aan te raden, aansluiting met de nieuwe nacht IC.

>>BOEK UW REIS MET DE CITY NIGHT LINE
13 oktober nieuwe winterdienstregeling boekbaar
08 Oct 2015
Vanaf dinsdag 13 oktober is de nieuwe dienstregeling 2016 bekend en boekbaar. De dienstregeling gaat in op 13 december 2015. Hoe eerder geboekt hoe meer kans op voordeeltarieven.
Treinreiswinkel op de Plus beurs in de Jaarbeurs Utrecht 15 tm 19 september
10 Sep 2015
Naar de Plus beurs in de Jaarbeurs Utrecht 15 tm 19 september? Bezoek de Treinreiswinkel stand in hal 8, C021. Kom alles te weten over de nieuwe Interrailtours, speciaal geselecteerde tours per trein om zeer comfortabel te reizen en veel te zien zonder ingewikkelde rompslomp. Reizen naar en/of door Spanje, Frankrijk en/of Italië.
www.interrail-tours.nl
Ski Thalys 2016 nu te boeken!
03 Sep 2015
Wekelijkse razendsnelle wintersporttrein naar Frankrijk. 2e klas va € 65 per enkele reis, 1e klas va € 99 per enkele reis. Hoe eerder geboekt, hoe voordeliger!
>>Plan uw reis met de Ski Thalys
Autoslaaptrein 2016, 20 mei t/m 25 september
05 Aug 2015
In 2016 gaat de Autoslaaptrein van de Treinreiswinkel weer rijden van Düsseldorf naar Verona in Italië. Heenreis iedere vrijdag van 20 mei tot 23 september 2016, terugreis iedere zaterdag van 21 mei - 24 september 2016. De voorboekingen van repeaters zijn nu verwerkt en de autoslaaptrein 2016 staat nu open voor boekingen.

Op bepaalde data gaan auto's of motoren gratis mee en er zijn speciale actietarieven in voor- en naseizoen.

De Autoslaaptrein beschikt over couchetterijtuigen met 5-persoonscoupes met airco, slaaprijtuigen met 3-persoonscoupes met wastafel/airco en een restauratierijtuig. Op de heenweg dineren op de mooie route langs de Rijn, op de terugweg mooie route in de Dolomieten. Vertrektijd heen is 18.36h en aankomsttijd is 09.45h.

Ontspannen reizen, uitgerust aankomen en ter plekke beschikken over eigen auto of motor, ideaal! Dit is 2016 de enige autoslaaptrein naar het zuiden, ivm de beperkte beschikbaarheid is vroeg boeken aan te raden.
>>Plan uw reis met de Autoslaaptrein
Nieuwe wintertrein na vervallen Alpen Express en Skitrein: Railpromo Austria Express
25 Jul 2015
Ivm het stoppen van alle activiteiten van Euro Express treincharter is ook een einde gekomen aan het rijden van Alpen Express en Skitrein.

De vergunningen voor de volgende trein waren reeds aangevraagd en zijn nu definitief:

Railpromo Austria Express
Opstapstations Roosendaal, Rotterdam C., Utrecht C., ’s-Hertogenbosch, Venlo
Stations Oostenrijk:
Kufstein, Wörgl, Jenbach, Innsbruck, Ötztal, Imst-Pitztal, Landeck
Kufstein, Wörgl, Westendorf, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, Saalfelden, Zell am See, Schwarzach-St. Veit, St. Johann im Pongau, Bischofshofen
Rijdagen: Heen op vr/za van 18 december 2015 tot en met 18 maart 2016
Terug op za/zo van 19 december 2015 tot en met 19 maart 2016
Samenstelling Zitrijtuigen, couchetterijtuigen, barrijtuig
Services Catering, ontbijt, wasgelegenheid in ieder couchetterijtuig
Goede prijs - kwaliteit verhouding.
hypermoderne locomotieven waardoor de reis sneller verloopt en geen lange stops aan de grenzen nodig zijn.
Plan uw reis met de Austria Express
Sneeuw Express ook met slaaprijtuigen
23 Jul 2015
De Sneeuw Express 2016 rijdt nu ook met comfortabele slaaprijtuigen.
Comfortabele bedden met echt matras, overdag omgebouwd tot stoel. Beddengoed en handdoeken inbegrepen. Wastafel in de coupe. Toiletten op de gang. Inclusief ontbijt. Alleen als privecoupe te boeken en als retour.
De Sneeuw Express 2016 rijdt heen op 19, 26 februari en 4 maart en terug op 20, 27 februari en 5 maart.
=> Plan uw reis met de Sneeuw Express
Krokus Express nu ook met 1e klas
22 Jul 2015
In 2016 rijdt de Krokus Express ook met rijtuigen 1e klas. Deze rijtuigen rijden anders in de EuroCity treinen Brussel - Zwitserland. Ruimere coupes (22% mee ruimte per coupe dan in 2e klas), mooie bekleding, vloerbedekking. Retour 1e klas met de Krokus Express € 179 p.p., kinderen tm 16 jaar € 129 p.p.. Coupeprijs privecoupe € 895 per coupe. De Krokus Express 2016 rijdt heen op 20 en 27 februari en terug op 27 februari en 5 maart.
=> Plan uw reis met de Krokus Express
Deutschland-Pass: 1 maand treinen va € 159 p.p.
19 Jun 2015
Zomeraanbieding: een hele maand aaneengesloten onbeperkt door Duitsland reizen, zonder toeslagen in ICE en Intercity (bv naar Hamburg en Berlijn). 2e klas en 1e klas.
Boeken: 19 juni - 15 aug. Reizen: 27 juni - 13 sep (13 sep is voor alle passen laatste geldigheidsdatum.

Jeugd tm 18 jaar 2e klas € 159
Jeugd 19 tm 26 jaar 2e klas € 269
Va 27 jaar 2e klas € 349, 1e klas € 449, maximaal 4 kinderen tm 14 jaar reizen gratis mee
2 personen/gezin 2e klas € 469, 1e klas € 669, maximaal 3 kinderen reizen gratis mee

Extra voordeel: met Deutschland-Pass € 50 korting op Interrail Globalpass tm 30 sep 2016
Pass geldig vanaf grenspunten. In City Night Line reserveringsplicht en toeslag.
=> Boek hier uw pas
Europa special tickets Zweden fors uitgebreid, nu ook van Nederland naar Lapland va € 78 p.p.
12 Jun 2015
Het aantal bestemmingen in Zweden voor Europa special tickets is met ingang van 15 juni 2015 fors uitgebreid.
Nu vanaf elk station in Nederland naar Lapland 2e klas va € 78 p.p. en 1e klas va € 108 p.p. o.a. naar Gaellivare, Kiruna, Abisko en Riksgransen.
Geldig in Zweden uitsluitend op treinen van SJ, X2000 en IC.
Kinderen tm 14 jaar reizen gratis mee
Inclusief toeslag en zitplaatsen in X2000 en IC treinen

elk station in Nederland naar
Zone 1: 2e klas va € 68 p.p., 1e klas va € 98 p.p.
Goeteborg C, Helsingborg, Lund C, Halmstad, Tranas, Katrineholm, Varberg, Falkenberg, Almhult, Naessjo, Linkoeping C, Norrkoeping C, Alingsas, Boras C, Falkoeping C, Hallsberg, Herrljunga, Joenkoeping C, Toreboda, Uddevalla C, Vara, Vanersborg C.

Zone 2: 2e klas va € 78 p.p., 1e klas va € 109 p.p.
Flemingsberg, Soedertaelje Syd, Stockholm C, Uppsala C, Abisko Turist en Ostra, Arlanda C, Arvika, Arvesta Krylbo, Bjorkliden, Boden, Bollnas, Borlange, Bracke, Charlottenburg, Degerfors, Djuras, Duved, Eskilstuna, Gagnef, Gaellivare, Gaevle, Hedemora, Hudiksvall, Harnosand, Isnjon, Jarpen, Jarvso, Karlstad, Katterjakk, Kil, Kiruna, Kramfors, Kristinehamn, Krokom, Leksand, Ljusdal, Lulea C, Laktajakka, Mora, Murjek, Nattavaara, Riksgraensen, Rattvik, Sala, Sunderby, Sundsvall, Sater, Soederhamn, Timra, Tallberg, Umea C, Undersaker, Vassijaure, Vasteras, Ange, Are, Oernskjoeldvik, Oestersund, Falun
Sparpreis actie DB Bahn Duitsland € 19
11 Jun 2015
Bijzondere Sparpreis actie van Deutsche Bahn: Enkele reis binnen Duitsland € 19 p.p. ongeacht de afstand (bv Berlijn - Munchen of Keulen - Hamburg) Alleen boekbaar voor IC- en ICE verbindingen.
Boeken 14/6 - 31/7/2015, reizen 15/6 - 31/10/2015.
Alleen 2e klas. Kinderen tm 14 jaar reizen gratis mee. Beperkte beschikbaarheid.
Ideaal te combineren met Europa special Nederland naar het eerste station in Duitsland. Boekingen in onze winkels of telefonisch.
Staking GDL afgelopen 21 mei 19.00 h
21 May 2015
De staking van vakbond GDL bij Deutsche Bahn wordt 21 mei om 19.00h beeindigd. Het treinverkeer wordt geleidelijk volledig hervat.

Alle klanten Treinreiswinkel die we konden bereiken met reisdatum 21 mei zijn gisteren geiniformeerd over de alternatieve dienstregeling en er zijn reserveringen op alternatieve treinen gemaakt.
Indien er op 22 mei bepaalde treinen nog niet rijden dan worden klanten Treinreiswinkel in de namiddag van 21 mei geinformeerd.
Staking vakbond GDL Duitsland
19 May 2015
Betreffende de staking GDL Duitsland is de Treinreiswinkel alleen per mail te benaderen, niet telefonisch. Alle door de staking getroffen klanten proberen we per mail te bereiken en de alternatieve reisroute voor te leggen.

Op 19 mei proberen we alle klanten met vertrek nachttrein 19 mei en dag-/nachttrein 20 mei te bereiken en te informeren over de alternatieve dienstregeling.
Op 20 mei worden alle klanten met vertrek 21 mei geinformeerd. Zo lang de staking aanhoudt volgt de informatie 1 dag voor vertrek ivm publicatie alternatieve dienstregeling.

De alternatieve dienstregeling is hier te vinden: Alternatieve dienstregeling DB
Reizen vanuit/naar Nederland: ICE's rijden. 105/104 tot Keulen, overstap op EC naar Basel en Zürich voor Zwitserland.
IC Berlijn: met 1 overstap in Duisburg naar Berlijn.
Nachttreinen rijden beperkt.
Alle tickets zijn ook geldig op alternatieve treinen en routes.
Staking vakbond GDL Duitsland
06 May 2015
Op 6 mei proberen we alle klanten met vertrek 7 en 8 mei te bereiken en te informeren over alternatieve dienstregeling.
Op 7 mei worden alle klanten met vertrek 9 mei geinformeerd..
De alternatieve dienstregeling is hier te vinden: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?sotRequest=1
Reizen vanuit/naar Nederland: ICE's rijden. 105/104 tot Keulen, overstap op 505/504 naar Basel voor Zwitserland.
IC Berlijn:met 1 overstap in Duisburg naar Berlijn.
. Nachttreinen rijden beperkt
. Alle tickets zijn ook geldig op alternatieve treinen en routes.
Graag Treinreiswinkel alleen per mail benaderen, niet telefonisch. Vandaag volgt bericht op alle mails betreffend de staking.
Staking vakbond GDL Duitsland 5 - 10 mei
04 May 2015
De vakbond GDL heeft weer een staking aangekondigd in Duitsland voor 5 mei 02.00h tm 10 mei 09.00h. In de loop van vandaag wordt een alternatieve dienstregeling bekend gemaakt. Indien deze lijkt zoals de vorige keren dan zijn alle reizen an sich wel mogelijk, alleen soms via andere route of met andere tijden. Berlijn was/ bv het beste te bereiken via ICE via Duisburg. Alle tickets zijn op alternatieve verbindingen geldig. Treinreiswinkel maakt reserveringen voor de alternatieve verbindingen.

In de loop van vandaag worden Treinreiswinkel klanten actief geinformeerd over alternatieve reisroute met vertrek 5 en 6 mei, op 6 mei met vertrek 7 - 10 mei.. Svp ons niet bellen, alleen mailen, om de bereikbaarbaarheid goed te houden. U kunt de alternatieve diestregeling bekijken op bahn.de.
Bereikbaarheid
02 May 2015
Sinds 16 april jl na het plotselinge stoppen van de Auto Slaaptrein uit den Bosch/Euro Express treincharter wordt de Treinreiswinkel overspoeld met telefoontjes en mails en zijn onze 20 beschikbare telefoonlijnen bijna constant bezet geweest.

Ons welgemeende excuus aan alle klanten die ons niet konden bereiken en dank voor het geduld bij extreem lange wachttijden.
We verwachten dat vanaf nu onze bereikbaarheid weer wordt zoals gebruikelijk.
.
Klanten Auto Slaaptrein Euro Express die bij Treinreiswinkel geboekt hebben: alle annuleringen en omboekingen zijn verwerkt, alle terugbetalingen zijn gedaan. Er zijn nog enkele klanten die wij niet konden bereiken of met ons nog geen contact hebben opgenomen: graag zo spoedig mogelijk contact opnemen per mail.

Klanten Auto Slaaptrein Euro Express die bij Euro Express geboekt hebben: gelieve niet meer bij de Treinreiswinkel te informeren over de status van uw annulering en terugbetaling, uitsluitend bij Euro Express, voor adresgegevens zie uw factuur.

Boekingen voor de nieuwe autoslaaptrein Auto Express Italia Duesseldorf - Verona via onze website.
Boeken Auto Express Italia Düsseldorf - Verona uitsluitend via website, niet telefonisch
21 Apr 2015
Op 20 april zijn de boekingen voor de vervangende autoslaaptrein zomer 2015 geopend: Auto Express Italia Duesseldorf - Verona 3 juli tm 15 augustus.

Op dit moment worden bestaande boekingen van klanten Treinreiswinkel met voorrang afgehandeld.

NIEUWE BOEKINGEN (o.a. die eerder bij EETC geboekt hebben) ZIJN UITSLUITEND MOGELIJK VIA DE WEBSITE, niet telefonisch.

=> Auto Express Italia Dusseldorf-Verona

De boekingsbevestigingen volgen zo spoedig mogelijk en binnen maximaal 72 uur.
Alle vragen over de autoslaaptrein kunnen ivm de grote drukte op dit moment uitsluitend per mail gesteld worden.
Autoslaaptrein zomer 2015 nu definitief: Auto Express Italia
20 Apr 2015

=> Auto Express Italia Dusseldorf-Verona

Vandaag is deze informatie gestuurd aan alle bestaande klanten met een boeking autoslaaptrein 2015.

Naar aanleiding van ons bericht van 16 april jl. kunnen wij vandaag het volgende berichten:
er is deels goed nieuws en deels slecht nieuws.

Het slechte nieuws is dat we er met Euro Express Trein Charter niet uit zijn gekomen. In verband met het korte tijdsbestek en de moeizaam lopende onderhandelingen, heeft Treinreiswinkel de stekker uit deze gesprekken getrokken. Wij verwijten EETC contractbreuk en de nodige juridische stappen zijn gezet.

Het goede nieuws is dat wij met een eigen product op de markt komen. Namelijk de AutoExpress Italia. Dit wordt een autoslaaptrein die gaat rijden van Düsseldorf naar Verona op vrijdag heen en zaterdag terug. Reisdata 3 juli - 15 augustus. We bieden ligrijtuigen met airco, ook voor privé gebruik. Tevens wachten we nog op bevestiging voor slaaprijtuigen. Er is helaas geen diner vooraf te boeken. Wel is er een bistrorijtuig met warme maaltijden. Düsseldorf is op 1.5 uur rijden vanaf Utrecht. De voorlopig geplande vertrektijd van de trein is 20.00 u en aankomsttijd in Verona 09.00 u. Onze tarieven staan vanavond, uiterlijk morgen op onze website.

Wat betekent dit concreet:
1. Onze klanten met een oorspronkelijke boeking in genoemde periode naar Alessandria, Livorno of Koper met of zonder auto, kunnen t/m 30 april (op = op) met voorrang een plek op deze trein boeken. Geeft u zelf per omgaande mail ovv dossiernummer aan of u dit wilt en u ontvangt van ons een nieuwe bevestiging op basis van de nieuwe tarieven. Indien u ervoor kiest dit NIET te willen dan ontvangt u de hele reissom retour. Graag uw IBAN rekeningnummer vermelden.
2. Voor onze klanten die de AutoSlaaptrein geboekt hebben naar Alessandria, Livorno of Koper op de overige data ( dus niet 3 juli t/m 15 augustus) kunnen wij helaas geen alternatieve autotrein organiseren. Wel is het mogelijk u om te boeken op een reguliere trein met aansluitend autohuur ter plekke. Dit onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien u deze mogelijkheid door ons wilt laten uitzoeken, dan kunt u dit per omgaande mail kenbaar maken. Tevens graag een IBAN rekeningnummer zodat wij de reissom voor de Autoslaaptrein kunnen retourneren.
3. Helaas is er GEEN fietstranssport mogelijk op de nieuwe trein. Wel is het mogelijk u om te boeken op een reguliere trein. Dit onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien u dit door ons wilt laten uitzoeken dan kunt u dit ovv van uw dossiernummer per omgaande mail kenbaar maken. Tevens graag een IBAN rekeningnummer, zodat wij de reissom voor de Autoslaaptrein kunnen retourneren. Het spijt ons verschrikkelijk dat u als klant de dupe bent geworden van het, in onze optiek, onverantwoordelijk handelen van Euro Express Trein Charter (EETC).

Als ANVR-reisagent hebben wij bemiddeld bij het sluiten van de vervoersovereenkomst/ reisovereenkomst tussen u en EETC. Wij hanteren daarbij de ANVR boekingsvoorwaarden. Omdat wij niet zelf het vervoer verzorgen, zijn wij niet aansprakelijk voor de dienstverlening door EETC. Aangezien u als klant een vervoersovereenkomst/reisovereenkomst heeft met EETC zult u zich met klachten of eventuele schade moeten richten tot Euro Express Trein Charter die als dienstverlener wel aansprakelijk is voor uitvoering van de vervoersovereenkomst.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Helmut Brall
Directeur

=> Auto Express Italia Dusseldorf-Verona
Autoslaaptrein zomer 2015 doorstart
17 Apr 2015
Treinreiswinkel doet er alles aan om een autoslaaptrein zomer 2015 te laten rijden, de afspraken zijn in een ver gevorderd stadium.

AutoSlaaptrein is een chartertrein die geëxploiteerd wordt door Euro Expres Trein Charter ( EETC). Op 15 april jl. om 17.00h heeft EETC ons laten weten met onmiddellijke ingang de exploitatie stop te zetten vanwege extreem gestegen kosten voor het gebruik van locomotieven en infra.

Als Treinreiswinkel zijn wij boos over de gehele gang van zaken. Wij vinden dat onze klanten enorm worden gedupeerd.

Op dit moment zijn we met andere partijen in gesprek die het vervoer willen overnemen. Om dit goed te organiseren hebben wij tijd nodig. Uiterlijk dinsdagmiddag 21 april a.s. laten we alle bestaande klanten weten of de autoslaaptrein zomer 2015 doorgang kan vinden. Tevens volgt een vermelding op deze website.
AutoSlaaptrein stopt met rijden zomer 2015
15 Apr 2015
Treinreiswinkel onderzoekt op dit moment in hoeverre de autoslaaptrein zomer 2015 door andere partijen kan worden uitgevoerd.
Alle bestaande klanten ontvangen op 16 april einde dag informatie hierover. Alle bestaande klanten ontvangen in ieder geval de gehele reissom terug.

Euro Express heeft op 15 april deze melding gepubliceerd.
AUTOSLAAPTREIN rijdt deze zomer niet meer
Delft, 15 april 2015
EETC Vakantietreinen BV, de organisatie die de AUTOSLAAPTREINEN naar LIVORNO / ALESSANDRIA & KOPER exploiteert, heeft besloten haar activiteiten per direct te beëindigen. De autotreinen zullen vanaf deze zomer al niet meer rijden.
Er is geen sluitende exploitatie meer te realiseren en de verliezen gaan te ver oplopen.
Buitenlandse spoorwegen verlangen dit jaar extreme prijsverhogingen tot wel 30% voor levering van locomotief en gebruik infra. Ook ProRail verhoogde haar tarieven voor 2015 met 50%. En bovendien werd de zwitserse frank 28% duurder. Echter we kunnen moeilijk aan onze klanten honderden euro's extra vragen.
Heel jammer dat we dit besluit moeten nemen. Het betekent immers ook dat ongeveer 50 medewerkers hun baan verliezen, maar ook tienduizenden reizigers hun vakantie moeten aanpassen.
Alle reisgelden die nu al ontvangen zijn, worden terugbetaald. Zo worden onze klanten in elk geval niet financieel de dupe.
Meer informatie hierover staat op www.autoslaaptrein.nl vanaf 16 april.
Hoogachtend,
EETC Vakantietreinen BV
Leo Weeber,
directeur
Vanaf 2 april TGV Brussel - Zuid Frankrijk en TGV's binnen Frankrijk boekbaar tm 25 augustus.
01 Apr 2015
Alle vroegboektarieven nu voor de zomervakantie, bijvoorbeeld Brussel of Parijs naar Avignon, Marseille en Bordeaux>>BOEK UW TICKETS ONLINE
ALLE TREINTICKETS online boeken nu ook naar Denemarken, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Slovenië, Kroatië.
01 Apr 2015
>>BOEK UW TICKETS ONLINE
Interrail combineren met Thalys, nu eenvoudiger en voordeliger
26 Mar 2015
Met ingang van 1 april 2015 wordt het reizen met een Interrail Pass met Thalys eenvoudiger en een stuk voordeliger: Nederland – Parijs: 2e klas € 25 p.p., 1e klas € 35 p.p. Ruime beschikbaarheid. Geldig voor Global Pass en voor One Country Pass Frankrijk.
>>KOOP EEN INTERRAIL ONE COUNTRY PASS FRANKRIJK
>>KOOP EEN INTERRAIL GLOBAL PASS
Interrail nu in Spanje ook geldig op FEVE. Met 1192 km het langste smalspoornet in Europa/Noord Spanje.
24 Mar 2015
Interrail nu in Spanje ook geldig op FEVE. Met 1192 km het langste smalspoornet in Europa/Noord Spanje.
>>KOOP EEN INTERRAIL ONE COUNTRY PASS SPANJE
>>KOOP EEN INTERRAIL GLOBAL PASS
Aansluitticket Nederland aan City Night Line Praag/Warschau € 12 p.p.
03 Mar 2015
In 2015 vertrekt City Night Line Praag en Warschau vanaf Oberhausen Hbf. Vanaf 1 april 2015 is er een voordelig aansluitticket verkrijgbaar voor de aansluitende ICE Amsterdam - Oberhausen vv. 2e klas € 12, 1e klas € 19, inclusief zitplaatsreserveringen. Beperkte beschikbaarheid. (Voor-) boekingen mogelijk per mail, telefoon of in de Treinreiswinkel Amsterdam of Leiden.
ICE 227 Amsterdam C v 18.35, Oberhausen H a. 20.24h, v. 21.38h, Praag a. 09.25h/Warschau a. 12.05 Praag v 18.30h/Warschau v 17.55h, Oberhausen H a. 07.19h, ICE 222 v 07.34h, Amsterdam a. 09.27h
Enkele reis Oberhausen - Praag/Warschau va € 29 p.p.
Zon-Thalys boekingen mogelijk va 12 februari
04 Feb 2015
Vanaf 12 februari zijn boekingen mogelijk voor de Zon-Thalys.
27 juni tm 29 augustus op zaterdagen rechtstreeks Amsterdam C v 07.20h , Schiphol, Rotterdam Cv 08.04h naar Valence TGV a 13.42h, Avignon TGV a13.45h , Aix-en-Provence en Marseille SC a 14.24h vv.
Enkele reis va € 60 p.p.
Hoe eerder geboekt hoe meer kans op voordeeltarieven.

>>BOEK DE ZON-THALYS
Zomerboekingen TGV Frankrijk dit jaar vanaf 5 februari ipv drie maanden voor reisdatum
03 Feb 2015
Zomerboekingen TGV Frankrijk zijn dit jaar mogelijk vanaf 5 februari ipv drie maanden voor reisdatum.
Vanaf 5 februari zijn boekingen mogelijk voor de TGV Parijs - Zuid Frankrijk via Lyon voor reizen in de periode 3 juli - 30 augustus. Amsterdam - Parijs met Thalys va € 35 p.p.
Vanaf 2 april zijn boekingen mogelijk TGV Brussel - Zuid Frankrijk en overige TGV's binnen Frankrijk voor reizen in de periode 5 juli - 30 augustus.
Enkele reis per TGV va € 25 p.p. Hoe eerder geboekt hoe meer kans op voordeeltarief.

>>BOEK DE TGV FRANKRIJK
Zwitserland: Treinreiswinkel houdt reizen scherp geprijsd!
22 Jan 2015
Treinreiswinkel houdt reizen naar Zwitserland scherp geprijsd. Na de vrijgave van de ondergrens CHF dreigde een forse prijsverhoging Zwitserland reizen. Treinreiswinkel is er in geslaagd met veel hoteliers prijsafspraken te maken waardoor de tarieven nauwelijks stijgen of zelfs gelijk blijven. Laat u niet weerhouden van een vakantie in het unieke en prachtige Zwitserland. Alle Swiss Travel Passen zijn in prijs niet aangepast!

- Rondreizen Zwitserland
- Vakanties op 1 plek Zwitserland
Fiets- en Wandelbeurs Amsterdam RAI 31 januari en 1 februari
20 Jan 2015
Naar de Fiets- en Wandelbeurs Amsterdam RAI zaterdag 31 januari en zondag 1 februari? Bezoek de Treinreiswinkel in de hal "fietsen".
Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen Maastricht 24 en 25 januari
19 Jan 2015
Bezoek de Treinreiswinkel stand tijdens de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen Maastricht zaterdag 24 januari 10.00 - 20.00h en zondag 25 januari 11.00 - 1800h. Locatie MECC Maastricht, naast treinstation Maastricht Randwyck.
Bezoek de Treinreiswinkel op de Vakantiebeurs. Bestel entreetickets hier met € 4,50 korting!
03 Jan 2015
Zie Vakantiebeurs
Zwitserse trams in Rotterdam en Den Haag
23 Dec 2014
13 weken lang rijden in Rotterdam en Dan Haag trams in Zwitserland en Treinreiswinkel outfit. Al gespot? stuur een foto naar info@treinreiswinkel.nl! Wat te denken van een mooie treinrondreis Zwitserland 2015?

Treinrondreizen Zwitserland
Vanaf 2 januari 2015 op zaterdagen tot 17.00h geopend
22 Dec 2014
Vanaf 2 januari 2015 zijn ook de winkel Leiden Breestraat 57, het CallCanter 071 5137008, de Afdelingen Zakelijk, Treinrondreizen en Online op zaterdagen tot en met 17.00h geopend. De winkel Amsterdam Singel 393 was reeds altijd op zaterdagen tot 17.00h geopend.
Brochure Treinreiswinkel 2015
20 Dec 2014
Boordevol met mooi trein-reismogelijkheden. alles over treintickets, rondreizen, vakanties per trein en stedentrips. Nieuw in 2015: treinrondreizen Hanzesteden en Oostzee, Golden Pass en Chocoladetrein, Ierland, Yorkshire en Toscaanse Eilanden. Vakanties per trein in Islola di Giglio, Alp Grüm, Usedom, Wilderswil en Interlaken.

Brochure bekijken
European Rail Timetable 2015
18 Dec 2014
De European Rail Timetable is het meest uitgebreide spoorboek van Europa, de opvolger van de Thomas Cook Timetable. Even secuur met alle treintijden in heel Europa. Onmisbaar voor het plannen van een mooie treinreis, ook in het digitale tijdperk. Bestel deze nu of kom hem ophalen inze winkels Amsterdam of Leiden. € 18 per stuk, verzendkosten € 3,50.

Treinreis-Winkel
In 2015 terug van weg geweest: Autotrein Düsseldorf - Wenen va € 165
19 Nov 2014
Zie Autotrein Düsseldorf - Wenen
Staking België 24 november en 1, 8 en 15 december
14 Nov 2014
Staking België 24 november en 1, 8 en 15 december

In België zijn voor de volgende data stakingen aangekondigd. Alle reeds geboekte klanten zullen door de Treinreiswinkel worden geïnformeerd en indien nodig omgeboekt, u kunt ook zelf met het boekingskantoor contact opnemen.

24 november: provincies Henegouwen, Luxemburg, Limburg, en Antwerpen, Thalys, Intercity Brussel, regionaal Belgisch treinverkeer
1 december:provincies Namen, Luik, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, regionaal Belgisch treinverkeer
8 december:provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel Thalys, Intercity Brussel, TGV, Eurostar, regionaal Belgisch treinverkeer
15 december: geheel België (nationaal), Thalys, Intercity Brussel, TGV, Eurostar, regionaal Belgisch treinverkeer

Welke treinen rijden wel/niet?
Thalys
23 november:.
Thalys 9995 van Lille naar Amsterdam zal niet rijden.
Thalys 9381 Amsterdam – Parijs zal niet rijden tussen Brussel en Amsterdam.
Thalys 9394 Amsterdam – Parijs zal niet rijden.

24 november:
De treinen die normaal van en naar Nederland zullen vanaf Brussel rijden. Vanuit Nederland zijn er geen mogelijkheden deze treinen te halen..
Thalys 9308 en 9375 (Parijs – Oostende) rijden tot Brussel..
De treinen Duitsland – Parijs zullen beginnen en eindigen in Brussel..

30 november
Thalys 9483 Parijs – Luik zal niet rijden.

1 december
De treinen van en naar Nederland zullen vooralsnog normaal rijden.
Thalys 9308 en 9375 (Parijs – Oostende) rijden tot Brussel.
Thalys 9406 (Parijs – Luik) zal niet rijden.
De treinen Duitsland – Parijs zullen beginnen en eindigen in Brussel.

7 december
Thalys 9483 Parijs – Luik zal niet rijden.
Thalys 9394, 9389 en 9399 (Parijs – Brussel) zullen niet rijden.
Thalys 9394 (Nederland – Parijs) zal rijden tot Brussel.

8 december
Thalys 9395 en 9394 rijden tussen Parijs en Brussel.
Thalys 9995 rijdt tussen Lille en Amsterdam.
De overige Thalys treinen zullen niet rijden.

15 december
Thalys 9483 Parijs – Luik zal niet rijden.
Thalys 9389 en 9399 (Parijs – Brussel) zullen niet rijden.
Thalys 9995 (Lille – Amsterdam) zal niet rijden.

15 december
Thalys 9394 rijdt tussen Amsterdam en Parijs.
De overige Thalys treinen zullen niet rijden.

Intercity Brussel

23 november
Op 23 november zal trein 1261 vanuit Den Haag HS (v. 20.44 uur) en 1266 vanuit Brussel-Zuid (v. 20.52 uur) niet rijden .

24 november en 8 december
Intercity Brussel zal vanuit Nederland niet rijden. Het overige treinverkeer in België is naar alle waarschijnlijkheid zeer ontregeld.

14 december
Op 14 december zullen vanuit Amsterdam Centraal de 9268-9272 (v. 19.52 en 20.52) en vanuit Brussel-Zuid de 9272-9271 (v. 19.52 en 20.52) niet rijden.

15 december
Intercity Brussel zal vanuit Nederland niet rijden. Het overige treinverkeer in België is naar alle waarschijnlijkheid zeer ontregeld.

Eurostar Londen
8 en 15 december
Eurostar treinen naar/vanuit Londen zullen beginnen en eindigen in Lille. In België zullen deze treinen niet rijden.

TGV Brussel-Zuid Frankrijk
7 en 14 december
Op 7 en 14 december zal TGV 9882/3 niet rijden.

8 en 15 december
TGV 9882/3 zal vooralsnog normaal rijden. TGV’s vanaf Parijs zullen volgens de normale dienstregeling rijden. Vanuit Nederland zijn er geen mogelijkheden deze treinen te halen.
TGV’s vanaf Brussel zullen niet rijden.
Boek nu ook online treintickets binnen Engeland, Wales en Schotland! Betaal veilig met iDeal of creditcard.
10 Nov 2014
Treintickets boeken
Autoslaaptrein 2015 nu te boeken! O.a. naar Italie, Kroatie en Oostenrijk
04 Nov 2014
Voor meer informatie zie Autotreinen
Promo Duo Senior op de TGV Brussel - Frankrijk van 21 oktober t/m 20 januari 2015
21 Oct 2014
Bestemd voor 2 reizigers van 60 jaar of ouder die samen reizen. Boek de Promo Duo Senior tussen 21 oktober 2014 en 20 januari 2015. Reizen kan tussen 24 oktober 2014 en 28 februari 2015. Tot drie dagen voor vertrek te boeken. Boeken van treintickets voor de TGV Brussel - Frankrijk kan via de Internationale Reisplanner
Ski Trein en Alpen Expres vertrekken in winter 14/15 ook vanaf Amsterdam Centraal! Retour naar Oostenrijk vanaf € 80
18 Oct 2014
De Ski Trein en Alpen Expres naar Oostenrijk vertrekken dit jaar naast Utrecht, Den Bosch en Venlo ook vanaf Amsterdam Centraal. De Ski Trein en Alpen Expres zijn wekelijkse nachttreinen die het hele winterseizoen elke vrijdagavond naar heel veel Oostenrijkse wintersportbestemmingen rijden. Boek een retour Ski Trein vanaf € 80 p.p.
Meer informatie over de Ski Trein Oostenrijk
Directe Thalys naar Lille tijdelijk extra voordelig voor jongeren - Reis va € 15
17 Oct 2014
Tijdelijk extra veel voordeel voor Jongeren op de directe Thalys naar Lille. Boeken kan tussen 14 oktober en 11 november, reizen tot 3 maanden na boekingsdatum. Geldig vanaf elk station in Nederland. Boeken via de Internationale Reisplanner of bekijk meer informatie over de Thalys naar Lille. Vanuit Lille per TGV naar Parijs of Eurostar naar Londen.
Krokus Express, direct naar Oostenrijk in de Krokusvakantie. Nu extra beschikbaarheid! Vanaf € 99
13 Oct 2014
De Krokus Express is een directe wintersporttrein die in de krokusvakantie overdag naar veel Oostenrijkse wintersportbestemmingen rijdt. De heen- en terugreis zijn op zaterdag. De Krokus Express vertrekt vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem.
Meer informatie over de Krokus Express naar Oostenrijk
Lastminute Kortingen Parijs - Profiteer van 60% korting
08 Oct 2014
Boek tussen 14 en 10 dagen voor vertrek uw tickets voor de Thalys naar Parijs en profiteer van 60% korting. OP=OP
Meer info over de lastminute kortingen naar Parijs
City Night Line nieuwe dienstregeling
07 Oct 2014
Met ingang van 14 december 2014 wijzigt de dienstregeling van City Night Line van/naar Nederland. De trein naar Warschau/Praag begint in Keulen en vanuit Nederland is er een overstap mogelijk in Duisburg. Vanaf 2 november 2014 wordt al de verbinding naar Kopenhagen stopgezet en in 2015 rijden er geen nachttreinen meer naar Kopenhagen. Reizen per fiets: Praag en Warschau via Venlo en Düsseldorf, Denemarken per dagtrein.
Treinreiswinkel Website per 1 oktober 2014
30 Sep 2014
Met ingang van 1oktober 2014 is de nieuwe website Treinreiswinkel live gegaan. Alle treintickets, alle reizen per trein. Altijd op zoek naar de meest voordelige reismogelijkheden en de mooiste plekjes. Graag horen we wat u van onze nieuwe website vindt: info@treinreiswinkel.nl.
Winterdienstregeling vanaf 14 december
16 Sep 2014
Vanaf 14 oktober zijn boekingen mogelijk voor de nieuwe winterdienstregeling die 14 december 2014 ingaat. Thalys en Eurostar boekingen zijn nu al mogelijk voor na 14 december. Maak nu een voorboeking voor de meest voordelige tarieven.