Trans Canada by rail

16-daagse treinreis dwars door Canada
 • Dwars door Canada per trein
 • Icefield Parkway & Athabasca Glacier
 • Prachtige tocht per Rocky Mountaineer
v.a.
 • € 4175 per persoon
Prijzen & Boeken

Vanuit Toronto reist u met 'The Canadian' van VIA Rail naar Jasper. Na een verblijf in de Rocky Mountains vervolgt u uw reis aan boord van de Rocky Mountaineer vanuit Banff naar Vancouver. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het mooie Vancouver Island.

Dé trein

 • The Rocky Mountaineer
 • The Canadian
 • Maid of Mist

Dag tot dag


Dag 1, 2 en 3 - Toronto + Niagara Falls

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid verder naar uw hotel voor de komende 3 nachten. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech architectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. Van alle Canadese steden bezit Toronto het grootste aantal restaurants en theaters. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. één van de hoogste, vrijstaande toren ter wereld, en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot populairst startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt. Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en restaurants, in het hart van de binnenstad! Op dag 2 maaktu een stadsrondrit door Toronto en is de rest van de middag ter vrije besteding. Dag 3: vandaag staan de Niagara watervallen op het programma. U kunt aan boord van de “Maid of the Mist” tot vlak onder de watermassa’s varen. Voordat u naar Toronto terugkeert, brengt u een bezoek aan het charmante stadje Niagara-on-the-Lake en kunt u genieten van een lunch (inbegrepen).

Dag 4, 5 en 6 - Toronto + The Canadian

U heeft nog een dag de tijd om Toronto te verkennen. Om ca.14.00 uur vertrekt The Canadian voor haar reis richting Vancouver. 3 overnachtingen aan boord van The Canadian. Korte stop van 4 uur in Winnipeg: diverse excursies mogelijk (niet inbegrepen).

Dag 7 en 8 - Jasper

Tegen de klok van 09.15 uur rijdt The Canadian het station van het vriendelijke bergstadje Jasper binnen en staat u tussen de machtige bergen van de Rocky Mountains. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u de komende 2 nachten verblijft. Jasper bevindt zich in het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park van de Rocky Mountains. Een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren.
De volgende dag heeft u de hele dag om Jasper en omgeving te bezoeken. ’s Ochtends maakt u onder deskundige leiding een 3,5 uur durende Wildlife Discovery Tour.

Dag 9 - Jasper - Lake Louise

U vertrekt vandaag per bus over de Icefield Parkway naar Lake Louise. De Icefield Parkway behoort tot de mooiste routes ter wereld, waarbij u langs de hoogste bergen en meest indrukwekkende gletsjers van Canada komt. U maakt onderweg een stop bij de Sunwapta Watervallen voordat u de immense Athabasca Gletsjer bereikt. Op deze gletsjer maakt u een tocht per SnowCoach, een bus met hoge wielen, waarmee u de gletsjer oprijdt. Voordat u Lake Louise bereikt, komt u langs Bow Lake en Peyto Lake en heeft u zich op de Crowfoot Gletsjer.

Dag 10 - Lake Louise - Banff

Neem de tijd om in de morgen het dorpje Lake Louise te verkennen. Maak een wandeling rond het schitterende meer of huur een kano en geniet vanaf het helderblauwe water en van het u omringende prachtige berglandschap. Daarna zult u via de kronkelende wegen door Banff National park aan komen bij u hotel in Banff City.

Dag 11, 12 en 13 - Banff - Kamloops - Vancouver

In de ochtenduren maakt u een excursie door Banff en bezoekt u onder andere “The Hoodoos”, Tunnel Mountain Drive met mooie uitzichten op Bow River Valley. Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6.641 km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren. In de vroege ochtend van dag 12 gaat u op eigen gelegenheid naar het Rocky Mountaineer station, waar u aan boord gaat van de Rocky Mountaineer. Tijdens deze 2-daagse treinreis, die u volledig bij daglicht aflegt, mist u niets van het u omringende landschap dat wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien. Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is heel de reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is indrukwekkend. U overnacht halverwege in een middenklasse hotel te Kamloops. Tegen het eind van dag 13 arriveert de Rocky Mountaineer in Vancouver. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 3 nachten.

Dag 14 - Vancouver

De komende dagen heeft u de tijd om zelf te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver willen wonen en werken. Ook staat er een 4,5 uur durende excursie op het programma. Vancouver is een stad om verliefd op te worden. Prachtig gelegen aan het water, met op de achtergrond de contouren van de Rocky Mountains. Een stad waar wolkenkrabbers en laagbouw harmonieus samengaan met de vele parken en groenvoorzieningen. Een bezoek aan de historische wijken of aan Stanley Park mag niet ontbreken evenals een bezoek aan het bruisende avondleven.

Dag 15 - Victoria

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island. U bezoekt de stad en de prachtige Butchart Gardens. De kalme sfeer in deze stad wordt in de zomermaanden versterkt door de overvloed aan bloemen. In de beginjaren was Victoria de handelspost, maar werd later voorbij gestreefd door Vancouver. Maar het bij de toeristen geliefde Victoria is nog steeds het politieke hart van de provincie. Aan het einde van de dag keert u terug naar Vancouver.

Dag 16 - Vancouver

Einde van uw reis.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer o.b.v. SilverLeaf Service (GoldLeaf Service bij Deluxe Hotels).
 • Treinreis is inclusief hotelovernachting in Kamloops, ontbijt en lunches aan boord van de trein
 • VIA Rail treinreis Toronto - Jasper aan boord van The Canadian (3 nachten) inclusief betreffende accommodatie en alle maaltijden aan boord, Standaard - Beneden en Bovenbed; Deluxe - Cabin for 2
 • 12 hotelovernachtingen o.b.v. logies
 • Genoemde excursies en transfers
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids
 • Reisdocumentatie

Niet inbegrepen in de reissom
 • Vluchten Amsterdam - Toronto & Vancouver - Amsterdam
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA reistoestemming ( E-visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten

Toeslag
 • Rechtstreekse KLM vluchten van Amsterdam naar Toronto / Vancouver - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse N) of Economy Comfort Class. Business Class op aanvraag
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hogere boekingsklasse indien N-klasse uitverkocht

Vertrekdata


Vertrekdata
 • Zondagen

Uitbreiding


 • Uitbreiding in alle plaatsen mogelijk, op aanvraag

Vluchten


Schiphol - Toronto & Vancouver - Schiphol rechtstreeks met KLM
 • Economy Class: standaard klasse
 • Economy Comfort Class: meer beenruimte, een stoelleuning die verder naar achteren kan én als eerste het vliegtuig verlaten
 • Business Class: comfort en luxe, toegang tot KLM lounges, een stoel om in weg te dromen, een bijzondere culinaire ervaring en meer

KLM vliegschema Schiphol - Toronto (dagelijks)

KL691 1055 - 1245 uur

KLM vliegschema Vancouver - Amsterdam (dagelijks)

KL682 1740 - 1215*uur (aan: volgende dag)

Prijzen & boeken

Trans Canada by rail
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

In de tabel genoemde tarieven zijn vanaf tarieven. Afhankelijk van beschikbaarheid en boekingsdatum kunnen deze prijzen afwijken. Indien dit het geval is, ontvangt u eerst een offerte van ons.

Vanaf prijs gebaseerd op discounted / standaard hotels (er is ook een discounted / deluxe hotels versie,  tarieven op aanvraag)

 

Tarieven 1 pers kamer op aanvraag