Rondreis Japan

Treinenland bij uitstek
 • Hightech en traditie
 • Shinkansen bullettrain
 • o.a. Tokyo, Fuji, Kyoto, Hiroshima
v.a.
 • € 2074 1e klas / pers
 • € 1999 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Japan is het treinenland bij uitstek. In 10 dagen langs de hoogtepunten van Japan: Tokyo, Fuji, Kyoto en Hiroshima. Combinatie van hightech en traditie.

8,7 19 beoordelingen

Prachtige reis, veel te zien in 13 dagen.

Dag tot dag


Dag 1

Heenreis Amsterdam - Tokyo met KLM, reisduur 11 uur.

Dag 2

In de ochtend aankomst in Tokyo. Op alle treinstations is de informatie in het Engels aangegeven, de omroepen in de langeafstandstreinen en bijna alle regionale treinen zijn in het Engels. Het is even wennen, maar het is makkelijk om de weg te vinden in treinen en stations. Alles is enorm goed geregeld, je ziet altijd waar je rijtuig stopt op het perron, bij alle poortjes is treinpersoneel aanwezig die zeer behulpzaam zijn. En dat elke conducteur een buiging maakt om je als reiziger te bedanken dat je met de trein meereist maakt het reizen per trein tot een genot. De Narita Express trein naar Tokyo door rijstvelden geeft de eerste prachtige indrukken van Japan. Overnachting in centraal gelegen hotel*** vlakbij treinstation, 3 nachten.

Dag 3

Optioneel treinexcursie naar Nikko (2 uur reistijd, met Shinkansen en 1 overstap) , tempelstad in de bergen ten noordwesten van Tokio. Vanaf het station een leuke wandelroute tot het hoogtepunt, de Toshogu Shrine. Er zijn 103 monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan.

Dag 4

Optioneel treinexcursie Hakone merengebied met uitzicht op Mount Fuji. Per Shinkansen naar Odawara en verder met Hakone Tozan Railway. Bijzonder is de Switchback Railway naar Gora, zigzaggend de berg omhoog, bij ieder keerpunt wisselen conducteur en machinist van plaats. Met de kabelbaan naar Owakuduni, met uitzicht over Mount Fuji (mits niet bewolkt). De kabelbaan zweeft over een vulkaankrater met dampende zwavel, je ontvangt een mondkapje voor het geval dat. Verder per kabelbaan naar Togendai en aansluitend per replica piratenschip over Lake Ashi. Voor deze excursie is naast de bij de reis inbegrepen treinpas een Hakone Freepas aan te raden, ca € 38 p.p., ter plekke aan te schaffen.

of

optioneel treinexcursie Kurobe Tateyama: Alpine route, negen trajecten door de Japanse Alpen, heetwaterbronnen, torenhoge sneeuw, kabelbanen, trolleybussen.

Per Shinkansen naar Nagano en per bus naar startpunt Alpine route. Regelmatig zijn er apen onderweg te zien. Door bergtunnels met trolleybussen, wandelen over een stuwdam, kabelbanen hoog de bergen in, treintjes en een heel mooie busrit door de Alpen: deze bijzondere excursie is mogelijk van begin april tm 30 november. In Murudo, op het hoogste punt, zijn mooie (korte) wandelingen te maken, bv naar hete bronnen en een meer met kokend water. Voor deze excursie is naast de bij de reis inbegrepen treinpas een excursie ticket nodig van ca € 95 p.p. In april en mei rijdt de bus bij Murodo door minimaal 7 meter hoge sneeuwmuren, deze kunnen oplopen tot 20 meter. Terugreis per Hokuriku Shinkansen vanuit Tateyama naar Tokyo.

Dag 5

Per Shinkansen van Tokyo naar Kyoto, onderweg wordt Mount Fuji gepasseerd. 2 overnachtingen in Kyoto, vlakbij het station. Het hypermoderne station is groots en een bezienswaardigheid an sich, neem de lucht-loopbruggen op de 12 e verdieping. Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad, telt meer dan duizend tempelcomplexen. Bij onze reisbescheiden geven we tips om de meest bijzondere te bezoeken.

Dag 6

Optioneel dagretour met de trein naar Nara (1 uur). Het grootste houten gebouw ter wereld met een enorm Buddha beeld is op loopafstand van het station.

Dag 7

In de ochtend per Shinkansen naar Hiroshima. Overnachting vlakbij het station. Peace Memorial Park is op loopafstand. Bijzonder indrukwekkend zijn o.a de A-Bomb Dome, de Cenotaph en het Peace Memorial Museum. In de namiddag bezoek aan het eiland Miyajima, beroemde shintoschrijn en tempel in zee die bij eb droogvalt. De ferry naar het eiland is bij de treinpas inbegrepen.

Dag 8

Reis per Shinkansen via Osaka naar Mount Koya, tempelstad op hoog plateau in beboste bergen. Het laatste stuk gaat per kabelbaan. Verblijf in tempel accommodatie met diner en ontbijt. Het verblijf is Japanse stijl, dwz in de kamer wordt het uitgebreide diner en ontbijt geserveerd terwijl u op de tatami matten zit aan een lage tafel, stoel zonder poten met rugleuning. Na het eten worden de slaapmatten uitgerold op de tatami mat met heerlijke dekbedden. Het is meestal ook mogelijk om optioneel een ceremonie bij te wonen, hier komt men heel dicht bij de Japanse cultuur en tradities.

Dag 9

In de ochtend bezoek aan de vele bezienswaardigheden van Mount Koya, wandel door de mysterieuze sfeer van Okunoin. In de namiddag per Nankai Electric Railway naar Osaka, overnachting vlakbij het station.

Dag 10

Terugreis dagvlucht Osaka – Amsterdam met KLM.

Inbegrepen


 • Rechtstreekse KLM vluchten Amsterdam-Tokyo / Osaka-Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse N)
 • 7 nachten in 2pk Western style, inclusief ontbijt
 • 1 nacht Mt Koya in Japanese style, inclusief diner en ontbijt
 • Treinpas dag 2-8 incl. JR boot Miyajima
 • Zitplaatsreserveringen (tijdstip ter plekke te bepalen)
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud wijzigingen)

Exclusief
 • Kabelbaan/bus Mt Koya ca € 8 p.p., ter plekke
 • Mt Koya – Osaka en Osaka – luchthaven ca € 42 p.p.
 • Excursie Kurobe Tateyama Alpine Route ca € 95, ter plekke

Toeslag
 • Hogere boekingsklasse indien N-klasse uitverkocht

Uitbreiding


 • Bouwsteen Shimanami Kaido fietsroute (65 km), zie tabblad Extra's
 • Bouwsteen Pelgrimsroute Kumano Kodo (2 trajecten), zie tabblad Extra's

Toeslag


 • 1pk b €610, b/f €770 b/k €995 b/f/k €1150
 • Hoogseizoen toeslagen 30/3 - 10/4, 27/4 - 10/5, 10/8 - 17/8, 1/11 - 30/11, 29/12 - 3/1

Vertrekdata


 • Dagelijks

Vluchten


Schiphol - Tokio / Osaka - Schiphol rechtstreeks per KLM
 • Economy Class: standaard klasse

KLM vliegschema Schiphol - Tokio (dagelijks)

KL861 1440 - 0840*uur (aan: volgende dag)

KLM vliegschema Osaka - Schiphol

KL868 1025 - 1510 uur

Prijzen & boeken

Rondreis Japan
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Bij vertrek binnen 3 maanden zou er een toeslag (indicatie € 100 - € 300) van toepassing kunnen zijn voor de vlucht. Bij uw boekingsaanvraag wordt dit met u doorgesproken, indien van toepassing, en naar de meest voordelige en comfortabele optie gekeken.

Let op dat op hoogseizoen data er toeslagen gelden. Tarieven zijn op aanvraag.

In verband met de Olympische Spelen (17 juli - 12 augustus 2020 ) zijn reizen in deze periode alleen op aanvraag via transsib@treinreiswinkel.nl

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Bouwsteen fietsen Shimanami Kaido

Dag 8 
Laat de grotere bagage achter in hotel Hiroshima, per trein naar Onomichi. Hier begint de Shimanami Kaido fietsroute, 65 km over 6 eilanden en 7 bruggen door de Seto binnenzee naar Shikoku.
Bij het station van Onomichi is het verhuurstation. Er worden fietsen met vijf versnellingen en een mandje voor bagage verhuurd (ca € 14 per dag) en mountainbikes zonder bagagedrager (ca € 35 per dag). De standaardfietsen fietsen makkelijk, alleen zijn Japanse fietsen beperkt op langere westerlingen ingesteld/hoogte zadel. Er hoeft niet gereserveerd te worden. Men ontvangt een routekaart. Verdwalen is onmogelijk, “follow the blue line”, deze is op het asfalt geschilderd en gaat tot het eindpunt van de route. Tevens zijn er overal routeborden met afstanden. Bij het verhuurstation neemt men een pont naar het eerste eiland, iedere 5 minuten. De fietsroute gaat meestal over vrij liggende fietspaden of over rustige weggetjes. De opritten naar de bruggen hebben een stijging van maximaal 3 en bovendien zijn de opritten  bijzondere kunstwerken. De bruggen zijn immens groot en hoog, recent geopend. De route voert langs mooie stranden, rijstvelden, mandarijnenplantages, kleien dorpjes en haventjes, scheepswerven en biedt constant prachtige uitzichten. Neem een pauze bv bij een leuk visrestaurantje, waar vers gevangen visjes gebarbecued worden.

Overnachting halverwege de fietsroute in een Ryokan, een traditioneel Japanse accommodatie op basis van halfpension. Proef de Japanse keuken bij een heel bijzonder diner en ontbijt. Japans bad aanwezig.

Dag 9 
Het meest spectaculaire stuk staat vandaag op het programma met de hoogste en de langste brug.
Fiets inleveren bij het treinstation Imabari en per trein naar Matsuyama, per veerboot langs veel eilanden naar Hiroshima (3h).

Dag 10 wordt dan 8 van bovenstaande reis

Inclusief uitgebreide routebeschrijving en fietshuurbeschrijving, 2 overnachtingen waarvan 1 overnachting Japanse stijl, (halfpension), uitbreiding treinpas naar 14 dagen, bootticket Matsuyama-Hiroshima.
Exclusief fietshuur ca € 14 per dag, tolgelden ca € 10 (officieel aangegeven, in de praktijk worden deze niet geheven voor fietsers).

€ 445 p.p.

Bouwsteen wandelen Kumano Kodo

Dag 8 
Per trein naar Kii Tanabe en per bus door mooi berggebied naar Yonomine. Verblijf in traditioneel Japanse accommodatie (ryokan) met uitgebreid Japans diner en Japans ontbijt. In Yunomine zijn er veel hete bronnen en deze Ryokan beschikt over een eigen hete bron tbv het badhuis. Ook privebaden.

Dag 9 Met de lokale bus naar Hosshinmon-Oji (30 min.) om een deel van de Kumano Kodo pelgrimspad te bewandelen (7 km, 2.5 uur) naar Kumano Hongu, het Santiago de Compostela van Japan. Vervolg de Kumano Kodo naar Yunomine (3,5km, 1,5h) of per bus, 10 miunten. Overnachting in Yunominen

Dag 10 ’s Ochtends met de bus naar Kii Katsuraa. Bagage bij het hotel achterlaten. Per bus naar Daimon om weer een stuk van het pelgrimspad te bewandelen (2.5 km, 1.5 uur) richting Kumano Nachi Taisha en de Nachi Watervallen, de hoogste watervallen van Japan. Terug naar Kii-Katsuura met de bus. Overnachting Kii Katsura.

Dag 11 wordt dan dag 8 van bovenstaande reis, per trein via Kii Tanabe; prachtig traject langs de kust.


Inclusief uitgebreide routebeschrijving, 3 overnachtingen waarvan 2 overnachtingen Japanse stijl, (halfpension), uitbreiding treinpas naar 14 dagen.
Exclusief benodigde trein- en bustickets ter plekke ca € 44 p.p..

€ 790 p.p.

Bouwsteen fietsen Shimanami Kaido en wandelen Kumano Kodo

Dag 8 
Laat de grotere bagage achter in hotel Hiroshima, per trein naar Onomichi. Hier begint de Shimanami Kaido fietsroute, 65 km over 6 eilanden en 7 bruggen door de Seto binnenzee naar Shikoku.
Bij het station van Onomichi is het verhuurstation. Er worden fietsen met vijf versnellingen en een mandje voor bagage verhuurd (ca € 14 per dag) en mountainbikes zonder bagagedrager (ca € 35 per dag). De standaardfietsen fietsen makkelijk, alleen zijn Japanse fietsen beperkt op langere westerlingen ingesteld/hoogte zadel. Er hoeft niet gereserveerd te worden. Men ontvangt een routekaart. Verdwalen is onmogelijk, “follow the blue line”, deze is op het asfalt geschilderd en gaat tot het eindpunt van de route. Tevens zijn er overal routeborden met afstanden. Bij het verhuurstation neemt men een pont naar het eerste eiland, iedere 5 minuten. De fietsroute gaat meestal over vrij liggende fietspaden of over rustige weggetjes. De opritten naar de bruggen hebben een stijging van maximaal 3 en bovendien zijn de opritten  bijzondere kunstwerken. De bruggen zijn immens groot en hoog, recent geopend. De route voert langs mooie stranden, rijstvelden, mandarijnenplantages, kleien dorpjes en haventjes, scheepswerven en biedt constant prachtige uitzichten. Neem een pauze bv bij een leuk visrestaurantje, waar vers gevangen visjes gebarbecued worden.

Overnachting halverwege de fietsroute in een Ryokan, een traditioneel Japanse accommodatie op basis van halfpension. Proef de Japanse keuken bij een heel bijzonder diner en ontbijt. Japans bad aanwezig.

Dag 9 
Het meest spectaculaire stuk staat vandaag op het programma met de hoogste en de langste brug.
Fiets inleveren bij het treinstation Imabari en per trein naar Matsuyama, per veerboot langs veel eilanden naar Hiroshima (3h).

Dag 10 
Per trein naar Kii Tanabe en per bus door mooi berggebied naar Yonomine. Verblijf in traditioneel Japanse accommodatie (ryokan) met uitgebreid Japans diner en Japans ontbijt. In Yunomine zijn er veel hete bronnen en deze Ryokan beschikt over een eigen hete bron tbv het badhuis. Ook privebaden.

Dag 11 Met de lokale bus naar Hosshinmon-Oji (30 min.) om een deel van de Kumano Kodo pelgrimspad te bewandelen (7 km, 2.5 uur) naar Kumano Hongu, het Santiago de Compostela van Japan. Vervolg de Kumano Kodo naar Yunomine (3,5km, 1,5h) of per bus, 10 miunten. Overnachting in Yunominen

Dag 12 ’s Ochtends met de bus naar Kii Katsuraa. Bagage bij het hotel achterlaten. Per bus naar Daimon om weer een stuk van het pelgrimspad te bewandelen (2.5 km, 1.5 uur) richting Kumano Nachi Taisha en de Nachi Watervallen, de hoogste watervallen van Japan. Terug naar Kii-Katsuura met de bus. Overnachting Kii Katsura.

Dag 13 wordt dan dag 8 van bovenstaande reis, per trein via Kii Tanabe; prachtig traject langs de kust.

 

Inclusief uitgebreide routebeschrijvingen en fietshuurbeschrijving, 5 overnachtingen waarvan 3 overnachtingen Japanse stijl, (halfpension), uitbreiding treinpas naar 14 dagen, bootticket Matsuyama-Hiroshima.
Exclusief fietshuur ca € 14 per dag, tolgelden ca € 10 (officieel aangegeven, in de praktijk worden deze niet geheven voor fietsers), benodigde trein- en bustickets ter plekke ca  44 p.p..

€ 895 p.p.
8,7

Rondreis Japan

Treinenland bij uitstek
19 beoordelingen

Hieronder de 19 laatste beoordelingen

8
Anoniem (Met partner)
november 2019

Prachtige reis, veel te zien in 13 dagen.

10
Paulus Meeuwsen (Met partner)
juli 2019

Het is echt een prachtige reis geweest. Japan is erg mooi. De plekken die we bezocht hebben waren echt het bezoeken waard.Zeer behulpzame mensen ontmoet. De pelgrimstocht een van de twee extra bouwstenen zeker een aanrader. De tweede bouwsteen de fietstocht is letterlijk in het water gevallen. Door onze late boeking was er geen overnachtings mogelijkheid op een van de eilanden, dus moest de volledige afstand in dag gefietst worden. De van te voren aangegevn 65 km bleken er 75 te zijn. Het water kwam die dag met bakken uit de hemel vallen, wel warm water en de conditie van de fietsen was erg slecht, naast dat ze voor ons ook te klein waren. Al snel begaf mijn zadel het na 9 km een lekke band, duurde een uur voor dat ze met vervangend materiaal kwamen en net voordat we het tweede eiland wilde verlaten een tweede lekke band. Toen helaas moeten besluiten om deze fietstocht te staken. Werden wel weer vriendelijkst door twee jongens van een telefoon zaakje geholpen. We raden deze reis echt aan een ieder aann

9
Anoniem (Vrienden)
juni 2019

Goed georganiseerde reis. Uitgebreide extra reisinfo (o.a. treintijden en overstapstations)door treinreiswinkel. Prettige hotels. Bijzondere overnachting in Koyasan. Het is een vol programma. Niet alle excursies kunnen doen bij de 10- daagse basisreis. Dan zijn extra dagen nodig.

9
Josina Koot (Met partner)
april 2019

Juiste volgorde van plaatsen en hoeveelheid nachten in n hotel. Vooral in het begin van de reis 3 nachten in 1 hotel is fijn! Even aclimatiseren!

9
Anoniem (Met partner)
april 2019

Een fantastische reis waarbij je een goede eerste indruk krijgt van Japan zowel de cultuur, de enrome steden als het vervoer (de Shikansen).

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
april 2019

Prachtige reis. In een korte tijd veel gezien.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
oktober 2018

verschillende bestemmingen goed op elkaar afgestemd

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Veelzijdige reis, in een bijzonder land, die goed in elkaar zit. Uitbreiden met extra nachten is aan te raden, evenals de bouwstenen. Alles erg goed georganiseerd en uitgewerkt.

10
Liesbethh van den Be (Met partner)
juli 2018

De reis in Japan was een fantastische ervaring. De reis zoals wij deze hebben ingevuld biedt een mooie afwisseling tussen stad, cultuur en natuur. De extra bezoeken aan Nikko en Nara zijn erg aan te raden. Ook de fietstocht over de eilanden van Hiroshima (van Onomichi naar Imabari) was een verreiking. De fietsjes waren overigens erg klein, Japanse maat. Wij hebben er dus voor gekozen om de reis wat uit te breiden, dit was erg prettig omdat het ons iets meer 'rust' gaf, en wij hierdoor niet constant bezig waren met het verplaatsten van de ene naar de andere stad. Tot slot waren er hierdoor meer momenten in de natuur.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Prachtige reis, veel afwisseling.

8
Augustinus Verduijn (Met partner)
mei 2018

prachtige reis in een mooi en interessant land

8
Anoniem
april 2018

programma was te vol, we hadden meer tussen dagen nodig

9
Anoniem (Met partner)
maart 2018

Zeer goed bevallen. Zeker een aanrader. Het geld zeker waard.

8
Hans Haije (Alleen reizend)
oktober 2017

Een enerverende, fascinerende reis in een hoog ontwikkeld land met een andere cultuur.

8
Cornelis Neve (Alleen reizend)
september 2017

Unieke reis. Er is geen ander land als Japan. Het land is modern met een vriendelijke en behulpzame bevolking. Maar in deze reis was er ook aandacht voor de traditionele cultuur. Vooral het bezoek aan een tempel in Koyasan was erg bijzonder.

9
Anoniem (Alleen reizend)
augustus 2017

Een mooie kijk in een andere cultuur. De reis was goed verzorgd en met de goede tips van de Treinreiswinkel heb ik een afwisselende reis gehad met vele nieuwe indrukken.

9
Carien Thissen (Met partner)
augustus 2017

Een prachtige reis, door een uniek land. Wij hebben de reis op eigen initiatief uitgebreid, wat zeker de moeite van het overwegen waard is. Ten aanzien van de bouwsteen wandelen: de wandeling bij Yunomine Onsen is zeer goed te doen op de tweede dag. De wandeling vanuit Kii Katsuura, zoals voorgesteld, is eigenlijk niet haalbaar. Je bent best even aan het reizen en komt dan niet meer toe aan een wandeling of excursie in de buurt. dit vraagt eigenlijk ook om een extra dag.

9
Marcus Jacobus Van W (Alleen reizend)
juli 2017

Prima reis. Japan heeft veel moois te bieden. Ook wel veel industriele lelijkheid en monotonie, maar ook dat was best interessant. Japan is ook een erg plezierig vacantieland: veilig, alles werkt, alles is goed doordacht en duidelijk uitgelegd, veel informatie is twee-talig, mensen zijn benaderbaar en helpen heel doelgericht. Mijn verwaxhte problemen met de moeilijk taal en onmogelijk schrift zijn niet bewaarheid.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2017

Prima verzorgd!