Rail Baltica

9-daagse rondreis Baltische Staten en Oostzee
 • Drie hoofdsteden: Vilnius, Riga en Tallinn
 • Historische sfeer in oude bnnensteden
 • Oostzee-ferry: Comfortabele overtocht, inclusief gratis gebruik van sauna
v.a.
 • € 879 1e klas / pers
 • € 759 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

9-daagse rondreis per trein, bus en ferry door de Baltische Staten. Schitterende historische binnensteden op het kruispunt van Scandinavië, Rusland en Oost Europa. Ferry-overtocht van Finland naar Duitsland, met sauna aan boord.

8,7 49 beoordelingen

De tekst op de site maakte ons nieuwsgierig en het is volledig uitgekomen.

Dag tot dag


Dag 1

Vanuit Nederland per Intercity naar Berlijn, overstap op de Eurocity naar Warschau. Mogelijkheid tot diner in het Poolse restauratierijtuig. Overnachting in het Novotel Warschau Centrum, direct bij het centraal station.

Dag 2 (vrijdag, zaterdag of zondag)

Halverwege de ochtend vertrekt u per moderne Intercitytrein naar Bialystok in Noordoost-Polen. Sinds juni 2016 rijdt er iedere vrijdag, zaterdag en zondag weer een grensoverschrijdende trein (eenvoudige dieseltrein) naar Litouwen over de nieuwe “Rail Baltica”-spoorlijn, het begin van de hogesnelheidslijn tussen Berlijn, Warschau, de Baltische Staten en Helsinki. Aankomst in Kaunas in de avond, tweede stad van Litouwen met een historisch centrum. Overnachting in het Ibis-hotel vlakbij het station (het oude centrum ligt op 25 min lopen van het hotel).

Dag 3

Vanuit Kaunas per moderne dubbeldeks sneltrein naar Vilnius, de eerste van drie Baltische hoofdsteden. Vilnius heeft een prachtige barokke binnenstad met kasteel en kathedraal. Overnachting in het Panorama-hotel tegenover het station.

Dag 4

In de ochtend per lange-afstandsbus van Vilnius naar Riga, de enige internationale verbinding in de Baltische Staten waar geen treinen rijden. Bezoek Riga, de hoofdstad van Letland. Ook hier een prachtig middeleeuws centrum, maar ook veel art-nouveau architectuur. Overnachting in Opera Hotel&Spa tegenover het station en op 5 minuten lopen van het oude centrum.

Dag 5

Treinreis van Riga naar Tallinn met een overstap aan de grens in Valga. De Letse trein van Riga naar Valga is een trein uit de Sovjet-tijd, maar wel met comfortabele stoelen. In Valga overstap op de moderne Estse trein via Tartu naar Tallinn. Overnachting in Tallinn, Hotel Go Shnelli direct naast het treinstation.

Dag 6

Verken Talinn, derde van de Baltische hoofdsteden op het kruispunt van invloeden uit Rusland, Scandinavië en de Baltische Staten. Ook hier een prachtig middeleeuws centrum met stadsmuur, maar ook hippe clubs en winkelcentra. Overnachting in Hotel Go Shnelli

Dag 7

In de ochtend per catamaran in 1 uur en 40 minuten naar Helsinki, u komt midden in de stad aan. In Helsinki gelegenheid voor een wandeling langs de haven (optionele verlenging in Helsinki mogelijk). Aan het eind van de middag inschepen voor de ferry naar Lübeck in Duitsland. Na vertrek uit Helsinki laveert de veerboot tussen de eilanden van de scherenkust van Finland.

Dag 8

Hele dag op de Oostzee. Geniet van de zon aan dek, een lekkere maaltijd in het restaurant of maak gebruik van de sauna aan boord (de sauna is inbegrepen bij de ticketprijs). Aankomst in Lübeck om 21.00 ’s avonds, aansluitend met de bus naar het centrum. Overnachting in het Klassik Altstadt Hotel in de Hanzestad Lübeck

Dag 9

Vanuit Lübeck via Hamburg en Osnabrück terug naar Nederland

Inbegrepen


 • Treintickets Nederland-Warschau-Kaunas-Vilnius, Riga-Tallinn en Lübeck-Nederland
 • Zitplaatsreserveringen in lange-afstandstreinen
 • Bustickets Vilnius-Riga (1e klas in de bus obv lounge-klasse)
 • Catamaran-overtocht Tallinn-Helsinki obv Tourist-klasse
 • Ferry-overtocht Helsinki-Lübeck Travemünde obv 2-persoonsbinnenhut
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijt
 • Uitgebreide dag-tot-dagbeschrijving en reisschema's

Niet inbegrepen
 • Transfers naar de ferryterminal in Tallinn en Helsinki, resp circa €2,- en circa €3,20
 • Bus in Lübeck van ferryterminal naar het station, circa €3,20 p.p.

Uitbreiding


 • Reisonderbreking/-verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie hiervoor de boekingsmodule
 • Onderbreking in Berlijn op dag 1. Hotel Amano Grand Central***+ naast het centraal station. Vanaf €60 p.p. per nacht
 • Onderbreking in Helsinki op dag 7. Hotel Sokos Presidentii*** in het centrum. Vanaf €75 p.p. per nacht
 • Bouwsteen St Petersburg (3 nachten), zie tabblad "Extra's"

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 1e klas €120 p.p. (Nederland-Bialystok, Kaunas-Vilnius, Valga-Tallinn en Lübeck-Nederland, overige treinen alleen 2e klas), bus Vilnius-Riga is dan obv "Lounge"-klasse, evenals de ferryovertocht Tallinn-Helsinki
 • Buitenhut aan boord van de ferry Helsinki-Lübeck, €150 p.p.
 • Maaltijdpakket aan boord van de ferry (1x diner na vertrek, 1x brunch en 1x diner op aankomstdag), €73 p.p.

Vertrekdata


 • Bij standaardreis (zonder verlenging) elke donderdag, vrijdag en zaterdag
 • Reisdag 2 (Warschau-Kaunas) is alleen mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag, hou hier rekening mee bij het boeken van verlengingsnachten
 • Ferry Helsinki-Lübeck (reisdag 7-8) vaart niet op 22, 24, 25, 26, 29, 31 dec, 1, 5 jan, 11, 13 apr, 21 jun

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl.

Prijzen & boeken

Rail Baltica
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: Standaardreis (zonder verlenging) kan geboekt worden met vertrek uit Nederland op donderdag, vrijdag, en zaterdag. Zie ook tabblad "Vertrekdata".

Verlengingsnachten en Extra's

Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Selecteer de korting in de tweede stap van het boekingsformulier: 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

€ 9 korting klimaatwet Duitsland, 2e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 2e klas € 9 p.p.

€ 9 p.p. korting

€ 14 korting klimaatwet Duitsland, 1e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 1e klas € 14 p.p.

€ 14 p.p. korting

Onderbreking Berlijn 1 nacht, Hotel nabij station***

vanaf €60 p.p. per nacht

Bouwsteen St Petersburg (3 nachten)

Reisprogramma:
Dag 1 (dag 7 van de rondreis): Een dag extra om in Tallinn rond te kijken, in de namiddag per Russische trein naar St Petersburg, aankomst in de late avond. De transfer naar Hotel Grifon*** is inbegrepen, karakteristiek hotelletje aan de gracht achter de Kazankathedraal (geen lift, kamers vanaf 4e verdieping).
Dag 2: Verblijf St. Petersburg. Bezoek de Hermitage, het grootste museum van Europa, wandel langs de Nevsky Prospekt - één groot openluchtmuseum.
Dag 3: Verblijf St. Petersburg.
Dag 4: 's Ochtend's vroeg per Allegro-hogesnelheidstrein naar Helsinki, vervolg van de rondreis  (aan het van de middag per ferry naar Lübeck of verlenging Helsinki).

Prijs bouwsteen is inclusief:
- Treinticket 2e klas Tallinn-St Petersburg (zitplaatsen)
- privé-transfer vanaf het station naar hotel Griffon
- 3 overnachtingen in Hotel Griffon in 2- of 1-persoonskamer met douche/WC inclusief ontbijt
- Treinticket 2e klas St Petersburg-Helsinki
- Uitnodiging voor visum Rusland

Visum Rusland: Voor een bezoek aan St Petersburg/Rusland is een geldig paspoort nodig (voor de Baltische Staten volstaat een identiteitskaart). Daarnaast dient u een visum aan te vragen. Via onze visumpartner kunt u een visum aanvragen, informatie volgt na boeking, kosten circa €80 p.p. inclusief afhandeling. Hou rekening met een verwerkingstijd van circa 4 weken.

vanaf €290 p.p.

Maaltijdenpakket ferry Helsinki-Lübeck

Maaltijdenpakket ferry Helsinki-Lübeck: 1x diner op vertrekdag, 1x brunch en 1x diner op aankomstdag.

€ 75 p.p.
8,7

Rail Baltica

9-daagse rondreis Baltische Staten en Oostzee
49 beoordelingen

Hieronder de 49 laatste beoordelingen

10
Anoniem (Met partner)
december 2019

De tekst op de site maakte ons nieuwsgierig en het is volledig uitgekomen.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
september 2019

Iitstekend georganiseerde, interessant en avontuurlijke reis. Een aanrader!

8
Paul Westerneng (Met partner)
september 2019

Uitstekend. Een goede en verantwoorde manier om echt te reizen. Goed geregeld en prima verzorgd, maar individueel genoeg om af en toe een beetje avontuurlijk te zijn.

9
Anoniem (Ouder stel)
augustus 2019

Goed georganiseerd, plezierige, ontspannen manier van reizen.

9
Anoniem (Alleen reizend)
augustus 2019

Een fraaie reis langs schitterende steden. Om de steden voldoende te kunnen bezichtigen is het boeken van extra overnachtingen zeer aan te bevelen, omdat men anders in verhouding tot het verblijf (te) veel aan het reizen is.

9
G.L. Bosch (Met partner)
augustus 2019

Boeiende en indrukwekkende stedenreis !!

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

was goed en duidelijk aangegeven. Was een mooie interessante reis heel afwisselend.

10
Dirk Smolders (Met partner)
juli 2019

Een prachtige en afwisselende reis!

10
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Alles was goed verzorgd. Routebeschrijvingen van stations naar hotels waren heel handig.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Advies is wel op in elke tussenstop minimaal 1 dag extra te blijven.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2019

prachtige manier van kennismaking met de baltische staten met mooie steden

9
Anoniem (Ouder stel)
juli 2019

Prachtige reis. Landen met een geschiedenis. Natuurlijk wel extra nachten boeken. Warschau ook bijzonder. St Petersburg is indrukwekkend. Visa kwamen pas op het laatste moment. (Daar kan de treinreiswinkel niets aan doen).

9
Gert en Liesbeth (Met partner)
juni 2019

Bijzondere reis en zeer interessant voor wie van architectuur en geschiedenis houdt.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

boeiende reis

8
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Goed

8
Nicolaas Verberg (Met partner)
juni 2019

We hebben niet precies de reis gemaakt zoals die werd aangeboden in de brochure dus daarover kunnen we niet oordelen. Wij hebben in de diverse steden een extra dag doorgebracht. Zonder die dagen zou het o.i. vermoeiend zijn geweest. De reis zoals wij die gemaakt hebben is heel plezierig geweest.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Prachtig

9
Adrianus (Met partner)
mei 2019

Prachtige reis met aanvulling 3 nachten Sint Petersburg en extra overnachting in alle hoofdsteden.

8
Anoniem (Alleen reizend)
mei 2019

Goed georganiseerde reis.

10
TB (Met partner)
mei 2019

Fijne en interessante reis door de Baltische staten.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

De steden prachtig .

8
Anoniem (Vrienden)
maart 2019

Goed. Maar MET verlengingen. Om de steden goed te kunnen verkennen zeker in iedere hoofdstad nacht verlenging aan te raden. Ook in Lubeck anders wordt het meer reizen als zien.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
januari 2019

Deze reis is ons goed bevallen, een extra dag Helsinki zou nog prettiger zijn geweest. Je weet het voor de reis al, maar de overtocht Helsinki naar Travemünde is een behoorlijk lang traject.

8
Anoniem (Met partner)
december 2018

Geweldige reis. Hadden wel in alle steden 2 nachten geboekt zodat je de steden ook echt kon bezoeken (soms kom je ‘s avonds laat aan en vertrek je in de ochtend alweer...). Allemaal schitterend, allemaal met hun eigen karakter. Aanvullend nog warschau, st petersburg (doen!) en helsinki geboekt; dit maakte het uiteindelijk een echt schitterende treinreis van 2,5 week. Kunnen m iedereen aanraden, echt heel mooi!

10
Anoniem (Vrienden)
oktober 2018

Geweldige reis, prachtige steden. Bootreis was ook bijzonder en heerlijk rustgevend.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Een fantastische reis!!

9
Robert en Mirjam (Met partner)
september 2018

Een bijzondere reis door landen die we eigenlijk nauwelijks kennen. Estland, Letland en Litouwen hebben een roerige en bijzondere geschiedenis, die eigenlijk nauwelijks tot onze westerse landen is doorgedrongen. Inmiddels zijn het welvarende landen geworden, met mooie steden en goede treinen waar het heel prettig vakantie houden is.

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Informatie en tickets waren op tijd aanwezig en er is een duidelijke omschrijving waar je precies moet zijn

9
Ouder stel (Ouder stel)
september 2018

Mooie goed georganiseerde reis langs veel interessante steden

9
Nicolaas van der Hor (Ouder stel)
augustus 2018

Mooie/interessante reis. Mooie steden,waar genoeg te zien is een reis vol met hoogte punten.

8
Aat Snaterse (Met partner)
augustus 2018

In korte tijd is heel veel te zien. Kennismaken met andere reizigers is heel plezierig.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
augustus 2018

Geweldig. Ik met mijn 2 meter ga bij toekomstige treinreizen wel eerste klas boeken en een paar keer een extra nacht bijboeken is ook aan te raden.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
augustus 2018

Prima reis! Veel zien in korte tijd. goed geregeld. Extra nachten Berlijn en Helsinki waren.heerlijk. Op de boot kom je helemaal tot rust. Fijne reis dus

9
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Prachtige reis; zeer goed verzorgd; comfortabel gereisd eerste klas. bijna alles reed zoals aangegeven op de NS na bij terugkomst in Nederland; defecte trein

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Mooie reis!

7
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2018

Bewustwording van complexe geschiedenis ... in de trein Baltische zielen van Jan Brokken lezen en muziek van Arvo Part beluisteren. De geschiedenis is ook verschillend afhankelijk van de bril die je opzet. In het Museum van Vilnius is de geschiedenis anders dan in het Museum van Riga of Tallinn en ook in verschillende reisgidsen worden andere geschiedenissen verteld. De relativiteit van een nationale identiteit wordt pijnlijk duidelijk.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

In alle opzichten een mooie reis. Zeker met het boek "Baltische zielen" van Jan Brokken in de hand. Uitstapjes naar Kuldiga en Vilandi zijn zeker aan te raden.

9
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Geweldig. Enorme ervaring om zo kennis te maken met de Baltische Staten.

9
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Prachtige reis, idee van over de Oostzee terug naar Lübeck was ook geweldig.

8
Miek (Met partner)
juli 2018

Het was een prachtige reis. Veel gezien. Wel erg fijn om wat extra dagen tussendoor te boeken, anders is het erg veel reizen achter elkaar. Het zijn alle mooie steden, waar je veel van de geschiedenis nog kan zien. Met name in Riga (met meer jonger publiek) en Tallinn het ook 's avonds erg naar onze zin gehad.

9
Arie Mol (Met partner)
juli 2018

Interessante en afwisselende reis door mooie landschappen (wat een ruimte in O-Europa!) en fraaie (binnen)steden en ook prachtige vaartocht over de Oostzee. Van de 9-daagse reis hebben we er 15 gemaakt, was beslist de moeite waard om in de Baltische landen 2/3 nachten door te brengen. Bovendien heel ontspannen want weinig toeristendrukte.

9
Anoniem (Fam. met jonge kinderen)
juli 2018

Heel afwisselende reis door verrassende landen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Geweldige ervaring! Blij dat we Helsinki voor 1 nacht bij hadden geboekt.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Mooie en verrassende reis, interessante steden in voor ons tot nu toe onbekende landen. Zeker de moeite waard om in de hoofdsteden een dag extra te blijven.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Mooie rondreis

8
Anoniem (Met partner)
mei 2018

zeer goed , afgezien van enkele informatieve tekortkomingen vooraf

9
Anoniem (Vrienden)
mei 2018

Fantastische reis!

8
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Een tot in de puntjes verzorgde reis. Mooie locaties. De Baltische Staten is een aanrader.

9
Gerrie (Met partner)
februari 2018

Het was reuze koud met temperaturen tussen de -10 en -20 maar we hebben geweldig genoten