Treinrondreis Schotland

9-daagse rondreis Schotland
 • 9-daagse rondreis Schotland
 • De mooiste spoortrajecten van Schotland
 • Verblijf in kleinschalige hotels
v.a.
 • € 974 1e klas / pers
 • € 895 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Prachtige spoortrajecten, korte reisdagen, heen- en terug per schip.

8,5 456 beoordelingen

Mooie afwisselende reis, goed georganiseerd.

Dag tot dag


Dag 1

Per bus van Amsterdam Centraal naar IJmuiden. Om 17.30 uur vertrek met DFDS Seaways.

Dag 2

Om 09.15 uur aankomst in Newcastle en per dubbeldekkerbus naar het centraal station. Trein naar Edinburgh. Verblijf in centraal gelegen hotel***. Verken de mooie binnenstad met de Royal Mile en het kasteel.

U kunt ook dag 1 en 2 samen nemen door per Eurostar naar Londen te reizen en over te stappen op de directe trein naar Edinburgh, aankomst 16.15 uur in de middag (op zondag 18.15 uur). Maak uw keuze in het boekingsformulier.

Dag 3

Prachtig treintraject via Glasgow, langs Loch Lomond naar Oban aan de westkust. Verblijf in hotel*** op loopafstand van het station en de haven.

Dag 4

Dag in Oban. Tijd voor bijvoorbeeld een dagje naar het eiland Mull, bezoek hier de kleurrijke hoofdplaats Tobermory. Of maak een dagtrip naar het mooie eiland Iona. Overnachting in Oban.

Dag 5

Per trein via het uitgestrekte Rannoch Moor naar Fort William. Verblijf in Guisachan House***, met mooi uitzicht over Loch Linnhe en de bergen.

Dag 6

Bijzonder mooi traject door de Schotse hooglanden, langs glenns en de zee naar Mallaig. Met de ferry naar Armadale, gelegenheid voor bezoek aan de befaamde kasteeltuin, met de bus over het ruige Isle of Skye naar Portree.
Overnachting in een guest house in Portree.

Het traject Fort William-Mallaig kunt u ook afleggen per "Jacobite"-stoomtrein, deze rijdt van 6 t/m 12 april, 13 april t/m 23 oktober 2020 op maandag t/m vrijdag, van 2 mei t/m 27 september 2020 ook op zaterdag en zondag. U kunt deze stoomtrein optioneel bijboeken in de tweede boekingsstap.
In 1e klas kunt u de Jacobite alleen als retour boeken. U reist in dat geval vanuit Fort William per directe bus langs het Caledonian Canal en via de Skye Bridge naar Portree (dus niet met de ferry).

Dag 7

Via Kyle of Lochalsh over een prachtig treintraject naar Inverness. Overnachting***.

Dag 8

Trein door de Highlands. Via Edinburgh reist u naar Newcastle. Vertrek DFDS Seaways om 17.00 uur.

Dag 9

Aankomst IJmuiden om 09.45 uur en bustransfer naar Amsterdam.

U kunt ook dag 8 en 9 samen nemen door per trein naar Londen te reizen en aansluitend per Eurostar naar Nederland (niet op zondag). Maak uw keuze in het boekingsformulier.


Lees het reisverslag van Ina Hollander

Liever reizen in een groep met Nederlandstalige reisleiding? Kijk dan bij Groepsrondreis Schotland

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Bustransfer Amsterdam CS - IJmuiden vv
 • Overtocht IJmuiden - Newcastle vv in 2-persoons binnenhut met douche/wc
 • Bustransfer Newcastle haven - station vv
 • Alle trein/boottickets zoals omschreven
 • Dagretour Oban - Mull, met ferry
 • Bustickets Armadale - Portree - Kyle of Lochalsh
 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt in 2pk met douche/wc op korte loopafstand station/openbaar vervoer (*** zonder lift, ***+/****-deels met lift)
 • Bij boeking 1e klas: Newcastle - Edinburgh/Inverness - Newcastle (overige trajecten alleen 2e klas)

Exclusief
 • Bustickets op Mull bij dagtrip vanuit Oban, in de bus verkrijgbaar
 • Treinticket naar/van Amsterdam CS

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/-verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie hiervoor de boekingsmodule
 • In elke overnachtingsplaats is het mogelijk uw verblijf te upgraden naar een betere klasse hotel of kamer. U kunt dit per plaats beslissen, of voor de gehele reis. De toeslag voor de gehele reis is € 180 p.p.
 • Verlenging 1 nacht in Glasgow, prijzen: zie boekingsmodule
 • Uitbreiding met bouwsteen Rannoch Moor

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 2-persoons buitenhut € 20 p.p. enkele reis, 1-persoons buitenhut € 40 p.p. enkele reis
 • Ferry maaltijdenpakket diner- en ontbijtbuffet € 69,80 p.p. retour
 • Heen- en/of terugreis per trein in plaats van ferry (zowel de heen- als de terugreis is hierdoor een dag korter!); zie geldende toeslagen in boekingsmodule
 • 1pk € 290, € 399 in hoogseizoen
 • De Jacobite stoomtrein Fort William - Mallaig 2e klas € 48 p.p., 1e klas alleen retour mogelijk € 134 p.p. inclusief directe bus Fort William - Portree
 • Bij boeking binnen één maand voor vertrek kan een toeslag gelden van ongeveer €75 pp

Korting
 • Boek uw reis vanaf Edinburgh (startpunt = dag 2) en tot aan Inverness / Edinburgh (eindpunt = dag 8), zie boekingsmodule voor de geldende korting. De aangepaste reissom is exclusief de prijs voor eventuele vluchten, mocht u deze wensen bij te boeken. Vraag ons eventueel om een prijsopgave, of boek zelf uw vlucht(en).

Vertrekdata


Dagelijks vertrek mogelijk. In het voor- en naseizoen (eind oktober - eind april) is de dienstregeling van de bussen over het eiland Skye beperkt. Om onnodig lange wachttijd te voorkomen boeken we de directe bus tussen Fort William en Portree. Van maandag t/m zaterdag is het mogelijk om in de ochtend retour Fort William - Mallaig te reizen. De bus naar Porrtree vertrekt in de middag.

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl.

Wegens beperkte capaciteit in de accommodaties raden wij u aan deze reis tijdig te boeken

Prijzen & boeken

Treinrondreis Schotland
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Diner en ontbijtbuffet ferry heen en terug

TIP: bespaar €22 p.p. (retour) als u het diner- en ontbijtbuffet vooraf boekt in plaats van aan boord!

Diner- en ontbijtbuffet in het Explorer’s Kitchen Restaurant

Volwassene - €69,80  (i.p.v.€91,80 aan boord) / p.p. retour

Kind t/m 11 jaar - €49,90 (aan boord zelfde prijs) / p.p. retour

Onbeperkt dineren in het Explorer's Kitchen Restaurant. Met een breed assortiment aan verschillende gerechten, warm en koud; vis, vlees en vegetarische. Er is ook een speciaal kinderbuffet. In het Explorer's Kitchen Restaurant wordt 's ochtends ook het ontbijtbuffet geserveerd.

€ 69,80 p.p. retour

Verlenging Glasgow (1 nacht)

Glasgow is de grootste stad in Schotland en  heeft een bruisend centrum met veel winkels. Bezoek bijvoorbeeld de Glasgow Cathedral of het Riverside Museum. Verblijf in een centraal ***-hotel inclusief ontbijt.

vanaf € 79 p.p.p.n.

Three Isles Tour

Bezoek de drie mooiste eilanden van de Schotse westkust: Mull, Staffa en Iona.
Vanuit Oban om 09.30 per ferry naar Mull en verder per bus over dit prachtige eiland naar Fionnphort voor de volgende ferry naar Staffa. Bezoek aan de Fingal Cave en verder zuidwaarts naar het eiland Iona. Bezoek aan het Benedictijner klooster, het Reilig Oran en de Iona Abbey. Terugkomst in Oban om 20.05 's avonds, in Iona is er gelegenheid voor lunch.

De Three Isles Tour wordt dagelijks aangeboden tussen 27 maart en 10 oktober 2020.

€ 89 p.p.

Bouwsteen Rannoch (1 nacht)

Verblijf in een ‘anti-stress-zone-hotel’. Prachtige wandelingen mogelijk (routebeschrijvingen inbegrepen) naar bijv. Bridge of Orchy (terug per trein) of Loch Laidon óf lees een goed boek bij de open haard. A la Carte restaurant. Vijf kamers: reserveer op tijd. Geen wifi. Mooie lounge met open haard en groots uitzicht over de Schotse hooglanden. Het hotel is geopend van do t/m ma, in de periode 6 februari t/m 23 november 2020. Op dinsdag en woensdag is overnachten niet mogelijk.

vanaf € 128 p.p.p.n.

Jacobite Steam train 2e klas (nog zeer beperkt beschikbaar)

De prachtige treinrit van Fort William naar Mallaig kunt u, in plaats van met een reguliere Scotrail-trein, ook afleggen in een sfeervolle stoomtrein. Vanaf Mallaig reist u per ferry en bus door naar uw verblijf op of bij het eiland Skye.


De Jacobite stoomtrein rijdt 6 t/m 12 april (Pasen) en van 13 april t/m 23 oktober 2020 op maandag t/m vrijdag, van 2 mei t/m 27 september 2020 ook op zaterdag en zondag.

Doordat deze trein zo populair is, is de beschikbaarheid beperkt en kunnen data gauw vol zitten. Wees tijdig met boeken!

€ 48 p.p.

Jacobite Steam train 1e klas RETOUR

In de 1e klas van de Jacobite stoomtrein heeft u meer comfort en ruimte, de rijtuigen zijn luxer en sfeervoller. Een 1e klas ticket is alleen te boeken als retour. Na terugkomst in Fort William reist u aan het einde van de middag (bij verlenging de volgende dag) per directe bus door naar Portree op het eiland Skye (3u). Het busticket zit bij de prijs inbegrepen.

De Jacobite stoomtrein rijdt 6 t/m 12 april (Pasen) en van 13 april t/m 23 oktober 2020 op maandag t/m vrijdag, van 2 mei t/m 27 september 2020 ook op zaterdag en zondag.

€ 134 p.p.

Skye Bus Tour (selecteer ook een extra nacht Portree)

Dé tour over het Isle of Skye! 's Ochtends vertrek vanaf het centrale plein in Portree, men rijdt met kleine 16-persoonsbusjes zodat er ook over de kleine weggetjes op het eiland gereden kan worden.

Bezoek aan oa:
- Fairy Pools
- Fairy Glen
- Kilt Rock
- Old Man of Storr
- Cuillin Mountains
- Quiraing
- Nest Point Lighthouse (of alternatief Dunvegan Castle, toegang GBP12 ter plaatse)

Terugkomst in Portree tussen 18.00 en 19.00. In de middag wordt er in de buurt van een café pauze gehouden. Tijdens de tour worden enkele bezienswaardigheden wandelend bezocht, goed schoeisel en winddichte kleding is aan te bevelen. Het is mogelijk om de wandelingen in te korten of te wachten (en ondertussen te genieten van de fantastische omgeving).

De Skye Bus Tour wordt dagelijks aangeboden in het zomerseizoen, in 2020 van 1 april t/m 31 oktober.

LET OP:  de Skye Bus Tour is erg populair, tijdig boeken wordt aangeraden!
Verlengingsnacht in Portree is noodzakelijk.

€ 62 p.p.

Excursie Loch Ness (selecteer extra nacht Inverness)

Per bus vanuit Inverness naar het Loch Ness en een rondvaart van 30 minuten over het meer. Aansluitend een bezoek aan Urquhart Castle en het Loch Ness Exhibition Center. Bustransfer terug naar Inverness. Totale duur 4 uur (10.00-14.00).
Verblijf van twee nachten in Inverness noodzakelijk

€ 44 p.p.
8,5

Treinrondreis Schotland

9-daagse rondreis Schotland
456 beoordelingen

Hieronder de 373 laatste beoordelingen

8
Anoniem (Met partner)
oktober 2019

Mooie afwisselende reis, goed georganiseerd.

9
Albert Tolen (Vrienden)
oktober 2019

Alles was zeer goed geregeld en daar waar nodig was er nog aanvullende info m.b.t. het reserveren van de busverbinding. Een aanrader is volgens ons wel de extra overnachtingen die wij per hotel/B&B hebben geboekt, dan kan je ook wat van de omgeving/stad zien.

10
Pieter Glaser (Met partner)
september 2019

Mooie reis. Prima geregeld, hotels dichtbij stations.

9
Anoniem (Met partner)
september 2019

Prachtige reis door uniek Schots landschap met trein, bus en boot. We zaten steeds eerste rang bij prachtige vergezichten en doorkijkjes in gouden herfstkleuren. Als bonus kregen we twaalf dagen lang vrijwel droog weer. Alleen jammer van één mindere verblijfsaccommodatie.

8
Anoniem (Met partner)
september 2019

Schitterende reis! Vooral de dagtochten naar Staffa/Mull/Iona en Skye waren hoogtepunten. Wij hadden ook nog eens het geluk dat de zon scheen. Hotels goed, guesthouses vond ik qua kwaliteit wisselend.

10
Anoniem (Met partner)
september 2019

Goed verzorgd met overzichtelijke map met papieren

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
september 2019

Heel aantrekkelijk, mooie mix van stadjes/steden en landschapsschoon.Achteraf gezien had ik een rustdag hier en daar wel prettig gevonden. Dan wordt de reis wel langer, maar minder inspannend.

9
Anoniem (Met partner)
september 2019

Veel van Schotland gezien

8
Anoniem (Met partner)
september 2019

prima geregeld

9
wilhelmus (Met partner)
september 2019

Heel leuke reis, gevarieerd

8
Anoniem (Vrienden)
september 2019

Mooie reis, wel veel reizen en zeker aan te raden om extra dagen bij te boeken( hebben wij niet gedaan en dat was jammer) Let vooral ook op bij het reizen op zondag!

9
Pieter de Groot (Met partner)
september 2019

Echt "op reis" door Schotland, mooi afwisselend: grote plaatsen en kleine stadjes, luxe treinen, locale treinen, bussen, veerboot...

8
Anoniem (Met partner)
september 2019

We hebben een prachtige reis gemaakt. Schotland is schitterend. De accomodatie was prima en de ligging uitstekend. De informatie van het dagelijkse reisschema was zeer handig. Het reizen per trein is heel relaxed en spannend tegelijk: de vertrektijden in de gaten houden, nu en dan ritten reserveren van tevoren. Maar als je reist, heb je prachtige views en kom je ogen tekort. De reis uitbouwen met meer overnachtingen is een aanbeveling. Iets meer rust op de plek, zeker plaatsen van formaat: Edinburgh en Inverness. De Schotten zijn heel attent, behulpvaardig en supervriendelijk. We vinden deze reis echt een aanrader!

9
Antonia Voermans (Met partner)
september 2019

Over het algemeen gled

8
Jan Timpers (Met partner)
september 2019

Fraaie reis, prachtige vergezichten. Portree was voor ons de top, daar wilden we nog wel een dagje blijven, en dan niet naar Inverness. We hadden de eerste 2 dagen regen, de rest van de reis zonnig weer, dus boffen, hoewel regen er in dit land bij hoort. Hoe je een dag bij moet boeken is mij niet bekend. Best een vermoeiende reis, maar tegegeven, je ziet in 8 dagen heel veel OP de ferry uit IJmuiden hadden we een hut op dek 5, dicht bij de scheepsmotoren: lawaai, Terug op dek 8 een hut, dat was prima.Het vooraf te boeken diner is erg duur, net als alle andere spullen die op de ferry worden verkocht.

9
Josephina Thomassen (Vrienden)
september 2019

We hebben genoten van het prachtige landschap en kennisgemaakt met met zeer vriendelijke gastvrije mensen. Jammer genoeg vielen alle veerponten uit naar Mul wegens de storm. De eilanden hebben we dus niet kunnen bezoeken.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Mooie treinreis, goed om een indruk van het land te krijgen.

9
Anoniem (Vrienden)
augustus 2019

Goed verzorgde reis. Reisbeschrijving is volledig. Wel is aan te raden om zelf een reisschema te maken omdat er nu eenmaal veel minder treinen en bussen rijden. Als je tijd genoeg hebt is het echt aan te raden om een extra dag in te plannen. Zo is er een extra dag in Oban. Je hebt daar genoeg keuze om, afhankelijk van het weer, de dag te vullen. Met de ferry gingen we naar het Eiland van Mull, Spirit of Scotland ticket is te gebruiken op deze ferry. Regionale bussen, kaart niet geldig, zijn er bij aankomst van de ferry. Wel even googelen welke bus je wil. Onze dagtrip op het Eiland van Sky was onvergetelijke, niet alleen vanwege de harde wind, regen (meestal droog als we uit de bus gingen) natuur, maar ook door de vermakelijke verhalen van Bill onze chauffeur en gids. Meestal ben je aan het begin van de middag op je logeeradres zodat er genoeg tijd is om stadje te verkennen. Wil je meer zien en wat rust nemen is een extra vrije dag aan te raden.

8
Anoniem (Vrienden)
augustus 2019

Goed geregeld, prachtig land,vriendelijk mensen.Prima slaapplekken. Wel meer tijd met reizen bezig geweest als dat we hadden gedacht.

Mathilda van Ginneke (Met partner)
augustus 2019

Een fantastische reis. Alsof je door een ansichtkaart reist. Ook de aangeboden excursies waren meer dan de moeite waard. We hebben genoten.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Ondanks het weer hebben wij genoten! Mensen erg aardig, behulpzaam.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Mooie reis, vooral Skye.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Mooie treinreis en goed geregeld! Schotland is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen!

10
Anoniem (Met partner)
juli 2019

mooie rondreis door Schotland cultuur en natuur

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Goed. Reis verliep volgens boeking. Goed geregeld allemaal.

8
Anoniem (Vrienden)
juli 2019

De reis geeft een goede totaalindruk van het land. De accomodaties zijn met uitzondering van 1 goed. Op loopafstand van de stations.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2019

prachtige reis door geweldig natuurschoon

9
Ronald Kant (Met partner)
juli 2019

Reis was boven verwachting. Het was de eerste keer dat we een treinreis hebben gemaakt en het is erg goed bevallen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Prachtige reis, goed georganiseerd, prachtig landschap, helemaal top!

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Goed georganiseerd en op elkaar afgestemd, alles klopte. Prettig en relaxed reizen. Wij hadden extra dagen bijgeboekt op diverse adressen en dat is zeker aan te raden: anders is het een druk reisschema. Aanrader: Three Isles Tour en de Skye Bustour. Tip: in Portree op Skye is bij het hostel een wasserette.

10
Irma Hollander (Vrienden)
juli 2019

De reis was erg afwisselend. Goede verhouding tussen grote stad, dorp, natuur

8
Janine (Met partner)
juli 2019

Prachtige reis, heel veel gezien. We waren blij dat we bij de meeste locaties een extra nacht geboekt hadden, zodat we tijd hadden om de omgeving te verkennen en te wandelen. Hoogtepunten voor ons waren: Edinburgh, de nacht in het seinhuis (Correur), bezoek aan Iona en wandeling over Quirang op Isle of Skye.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Veel gezien en volop genoten. Helaas is op zondag minder reis mogelijkheden. Je moet daar in vervolg rekening mee houden.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Geregeld vervoer en gereserveerde hotelovernachting in combinatie met de ruimte voor eigen verkenning en programma in halteplaatsen levert een actieve en ontspannen vakantie op.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2019

goed geregeld alles klopte

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Prachtige reis. Zeer genoten.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Een prachtige reis door een prachtig land

9
Anoniem (Ouder stel)
juli 2019

Mooie afwisselende reis, 2 excursies geboekt en 2 extra overnachtingen, dat bleek belangrijk

9
A. en V.G. van Strat (Met partner)
juni 2019

Prachtig. Maar: ik zou jullie dringend willen adviseren om mensen bij het boeken aan te raden minstens twee keer achterelkaar op dezelfde plek te overnachten! Wij kwamen soms pas ver in de middag aan en moesten 's ochtends vroeg weer weg. Dan krijg je niet de kans de plaats/stad een beetje te verkennen, een museum of kasteel te bezoeken, e.d. Je bent eigenlijk alleen maar aan het reizen.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Reis met de mooiste route door Schotland en met de mooiste excursies. Standaardverlenging in Oban volkomen terecht. Verlenging in Edinburgh, op Sky en in Inverness zou ik aanbevelen. Bootreis ook OK.

9
Anoniem (Alleen reizend)
juni 2019

De afwisselende verblijfplaatsen, fijne accomodaties, de routes onderweg, de omschrijvingen waar je het beste kon zitten met het mooiste uitzicht... Alles was prachtig mooi! Heb echt de tijd van mijn leven gehad in Schotland!

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Excellent! If possible I would give it a 9/10

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

mooie en afwisselende rondreis

8
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Wat een prachtland, ongelofelijk. Jammer dat je niet wat meer tijd hebt in de plaatsjes.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

De hele reis was goed geregeld. De informatie voor de reis kwam laat ( minder dan een week voor vertrek) maar was wel duidelijk en volledig. De hotels allemaal dichtbij de stations.

9
Anoniem (Vrienden)
juni 2019

Hele mooie rondreis, voortreffelijk georganiseerd, klopte allemaal op enkel puntje na. Schotten zijn uitermate vriendelijk en gastvrij.

7
Petrus Backx (Met partner)
juni 2019

Mede door het mooie weer hebben we een onvergetelijke rondreis door Schotland gehad. Echt de moeite waard! Wel zijn er enkele aandachtspunten.

7
JB (Met partner)
juni 2019

Prachtige treinreis, qua route en natuur! Veel aardige Schotten! Uitstekende vakantie gehad! Hier en daar povere hotels / B&B’s, wel karakteristiek, maar erg smalle bedden en vaak hoge trappen. Rannoch Moor overtrof onze stoutste verwachtingen! Fantastisch! Reisschema (busschema’s) klopte niet helemaal. Vergde wat improvisatie. Je moet ook nog het nodige zelf regelen (reserveringen). Verwacht geen volledig ontzorgde luxueuze reis, dan heb je een prima vakantie! Daarom ook dringend advies je reisbescheiden voor vertrek altijd heel goed te controleren (en ook je reisschema via on line planners te checken). Afhandeling wordt ieder jaar wat slordiger. Het lijkt erop dat de treinreiswinkel last heeft van onderbezetting, personeel klaagt ook over drukte. Van medereizigers kregen we dezelfde signalen. Het was daarbij lastig dat we onze spullen pas vier dagen voor vertrek opgestuurd kregen. Juist omdat goede controle zo nodig is en tijd kost. Bij ons bleken bv de tickets niet te kloppen.

8
Hendrikus Sangers (Met partner)
juni 2019

Goed georganiseerde reis, wel vermoeiend. Mooie landschappen en interessante steden

9
Anoniem (Fam. met jonge kinderen)
juni 2019

Prachtige reis, efficient en relaxt, overnachtingen op plaatsen die op loopafstand van de stations waren

8
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Een aangename reis met mooi weer

8
Richardus Langemeije (Met partner)
juni 2019

Prima georganiseerd! Veel mooie landschappen gezien. Het sjouwen met koffers in het vervoer is best wel vermoeiend. De accommodaties lagen gelukkig allemaal dicht bij het station.

9
Peter en Betty (Met partner)
juni 2019

Met slechts één geboekte tussendag ben je wel veel aan het reizen. Achteraf gezien was het beter geweest om wat meer tussendagen te boeken. Maakt het totale, toch wel prijzige arrangement wel nog duurder. Desondanks is de reis toch zeer de moeite waard geweest. We hebben er zeker geen spijt van.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Geslaagde treinvakantie die aan de verwachtingen heeft voldaan.

9
Anoniem (Vrienden)
juni 2019

Gehele reis goed,

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Prima reis, alles goed geregeld.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Een heerlijke en ontspannen manier om door Schotland te reizen.

10
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
mei 2019

De reis was schitterend en perfect georganiseerd. Achteraf heb ik spijt dat ik geen extra dag op Skye heb geboekt om de Skyetour te maken, want wat is dat eiland mooi!

8
Anoniem (Alleen reizend)
mei 2019

Goed verzorgd

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

prima

9
Wim Bekkers (Met partner)
mei 2019

Buitengewoon boeiende reis. Het Schotse (hoog)landschap en m.n. de eilanden Skye, Mull en Iona bieden fascinerende beelden en indrukken. Dat geldt ook voor een groot deel van de treinreizen. Deze verliepen punctueel.

9
Dirk (Met partner)
mei 2019

Gave rondreis, veel van Schotland gezien en we zijn op mooie plekken geweest waar je anders niet gauw zou komen. Het is wel een druk programma met veel reisdagen, op sommige plekken (bijvoorbeeld Portree) hadden we achteraf graag een extra overnachting geboekt.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

De reis was fantastisch

Anoniem (Vrienden)
mei 2019

Fantastisch

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Wij hebben een boeiende reis gehad en troffen het met het weer. De verblijfslocaties waren goed. In een enkel geval wat klein en achteraf kamertjes. Schotland is een prachtig land. Ruig en met mooie vergezichten. De botanische tuinen in Inverness zijn aan te bevelen.

9
Anoniem (Vrienden)
mei 2019

Behalve een goed verzorgde reis hadden we prachtig warm en zonnig weer in Schotland.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

De reis voldeed aan de verwachtingen.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Een hele mooie reis om met Schotland kennis te maken.

7
Anoniem (Met partner)
mei 2019

op zich een hele mooie treinreis, waarbij de nadruk echt op treinreis ligt. hierdoor was regelmatig het verblijf in de plaatsjes waar we aankwamen te kort om lokale dingen te bezichtigen. maar het uitzicht onderweg was grandioos.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2019

We hebben de reis gemaakt in de eerste weken van mei. Mei is een uitstekende maand om naar Schotland te gaan. De natuur was prachtig en we troffen goed weer.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Goed

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Zeer goed verzorgd. Goede aanwijzingen en tips.

9
Maria Nederpel (Met partner)
mei 2019

Prachtige reis. Aanrader

9
Anoniem (Met partner)
april 2019

Een boeiende reis met prachtige uitzicht-ervaringen en goed georganiseerd van plaats tot plaats.

8
Anoniem (Met partner)
april 2019

Goed geplande reis. Alles was goed geregeld en we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Echter hadden we in sommige dorpen niet echt kans om iets te doen terwijl we dat wel verwacht hadden.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
april 2019

Was een prachtige reis!!

8
Jan Ploumen (Met partner)
april 2019

Zeer goed

8
Anoniem (Met partner)
april 2019

Prachtige reis door de Schotse Hooglanden. Erg genoten, niet in de laatste plaats vanwege het uitstekende weer. Alles volledig volgens het reisschema verlopen! Goed te doen in 9 dagen omdat de treinreizen meestal maar een halve dag in beslag nemen.In Glasgow een langere overstap genomen om zo de stad nog te kunnen bezoeken.

9
Anoniem (Ouder stel)
april 2019

Goede balans tussen aantal dagen en reiskilometers.

9
Anoniem (Vrienden)
april 2019

Top vakantie

9
Anoniem (Met partner)
april 2019

Een prima reis. Een prachtig land met vriendelijke mensen. Veel mooie dingen gezien. Een aanrader.

8
Anoniem (Met partner)
april 2019

Mooie maar vermoeiende reis en aan te raden is om extra nacht(en) bij te boeken, b.v. in Oban of Inverness. De reisbechrijving en time table m.b.t. OV in orde. Let op: bij vertrek uit Edinburgh naar Oban via Gasgow is het verstandig een trein eerder te nemen dan het tijd schema aangeeft. Omdat er geen machinist beschikbaar was voor de 11.15 u misten wij onze aansluiting in Glasgow en waren wij genoodzaakt daar enkele uren rond te "dwalen". De B&B in Inverness serveert jammer genoeg geen ontbijt om 7.00 uur maar pas om 8 uur. Wel krijg je een karig ontbijt pakketje mee bij vertrek voor 8 uur. Als reisorganisatie zou ik daar aandacht aan besteden!

10
Suzanne van den Tore (Vrienden)
april 2019

Hele mooie reis en ontspannen om met de trein te reizen

7
Anoniem (Ouder stel)
april 2019

de reis is mooi!

8
wilhelmus van Hooff (Met partner)
april 2019

We adviseren de nodige rustpunten in te lassen en extra verblijfsdagen bij te boeken, anders is het wel heel veel (trein)reizen achtereen

9
Anoniem (Met partner)
april 2019

Een geweldige ervaring

7
Anoniem (Met partner)
april 2019

Achteraf hadden we liever een aantal keer langer in een plaats gebleven. Inverness was prachtig maar geen tijd om er veel van te zien. Langer dan 5 uur in een trein is wel echt vermoeiend.

9
Anoniem (Ouder stel)
april 2019

Schotland is prachtig , je reist individueel en toch verzorgd. Ook de overtocht per ferry is prettig.

8
Anoniem (Alleen reizend)
april 2019

Mooie complete reis met combinatie van boot en trein, gevarieerd en goed geregeld.

9
Anoniem (Ouder stel)
februari 2019

prachtige reis, maar extra dagen bijboeken zeker aan te raden

9
Anoniem
januari 2019

Fantastisch. Alles perfect georganiseerd, tijdstip pen klopten, routebeschrijvingen, hotels, uitstapjes. Helemaal ontzorgd. Een aanrader!

10
De Boer (Ouder stel)
december 2018

De hele reis was een highland-highlight. Magnificent. Mooie tijd, mooi weer. We hebben verlengd twee nachten, dat is wel een aanrader, dan heb je iets meer tijd.

8
Yvonne Zeegers (Fam. met oudere kinderen)
december 2018

een fijne vakantie waarin alle boekingen al zijn geregeld

10
Adriaan Lakerveld (Met partner)
oktober 2018

Prachtige reis, goed geregeld. Extra’s als Iona en Rannoch Moor zeer aan te raden

8
Cornelis Eijkelenboo (Met partner)
oktober 2018

Goed, maar zie de bemerkingen

8
Anoniem (Met partner)
oktober 2018

Veel reizen, volgende keer nemen extra dagen ter plekke op. Verblijf op SKY is bijvoorbeeld te kort.

8
Anoniem (Vrienden)
oktober 2018

Prachtige reis! Oktober wel wat laat ivm wisselend weer. Daardoor uitval treinen ( blaadjes op het spoor, lijkt wel NL!) en uitvallend pont ( storm) Daardoor Mull gemist. Extra nachten Edinburgh aan te raden. Op de pont beter niet het ontbijt en dinerbuffet nemen. Bij Brasserie betere hapjes en voor ontbijt koffie/thee en een broodje in het cafe.

8
Anoniem (Met partner)
oktober 2018

We hebben erg genoten van het gemak en de luxe van deze reis in mooi Schotland!

9
Teunis Ram (Met partner)
oktober 2018

De reis was geweldig.Jammer van 2 dagen regen en storm in Oban.De veerdiensten lagen er uit

8
Anoniem (Vrienden)
oktober 2018

vetrekdatum 2 oktober . mooi weer op vrijwel alle dagen; prachtige luchten boven de Lochs en slechts een regendag. de reistijden waren nergens te lang.

8
Arend (Alleen reizend)
september 2018

mooie reis, maar extra dagen inplannen is wel noodzakelijk

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Heel mooie omgeving om per trein te bereizen. We hadden wel het geluk dat het alleen regende als we in de trein zaten. De optionele bustoer over Sky is een echte must.

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Prima verzorgde reis.

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Prachtige treinrondreis in Schotland

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Prachtige reis, reizen was vermoeiender dan vooraf gedacht was

9
Age (Met partner)
september 2018

Het was een super reis en erg goed geregeld door treinreiswinkel .Wel aan te raden om extra overnachtingen te boeken zoals wij hadden gedaan anders heb je minder tijd om alles goed te bekijken .

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Prachtige rei. Goed basisprogramma, met ingebouwde extra's. Prachtig land, met uitermate vriendelijke mensen, zowel in hotels als onderweg. 4 seizoenen op 1 dag kan ook zijn 1 seizoen gedurende 2 weken. Het weer was voor september prima, alleen de laatste dagen toen we in een storm terecht kwamen en het treinverkeer volledig ontregeld werd. Achteraf, ja altijd achteraf, is dat leuk om over te praten, maar gelukkig waren we warm gekleed.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Het was een mooi uitgebalanceerde reis qua vervoer door prachtige landschappen.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Mooie reis, en prima geregeld.

10
Annette Zeegers (Alleen reizend)
september 2018

Het was een geweldige reis.

7
Anoniem (Met partner)
september 2018

er waren pluspunten, maar ook enkele negatieve punten aan de reis

8
Ruud (Met partner)
september 2018

Een erg mooie Treinrondreis door Schotland. We hadden geen extra dag ingepland. Volgende keer doen wij dat zeker in bijvoorbeeld Portree.

8
Anoniem
september 2018

Geweldige rondreis

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Bus transfer CS IJmuiden v.v En Newcastle station Newcastle niet adequat (bagage afhandeling slecht, geen ruimte, geen hulp)

8
Liesbeth Van Eijsden (Met partner)
september 2018

Interessante reis, op deze manier verken je Schotland op een relaxte manier. Achteraf hadden we misschien nog een paar dagen willen verlengen. Voor ons had Portree niet gehoeven, een minder toeristisch plaatsje in de buurt had ook leuk geweest. Maar in Glasgow is een extra nacht een aanrader.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Alles is heel goed geregeld. Echter toen de ferry naar Skye plotseling niet ging, moesten we zelf een alternatief zoeken. (En betalen!)

8
Anoniem (Vrienden)
september 2018

Erg mooi

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Goede verblijven!Treinreis redelijk

8
Anoniem (Vrienden)
september 2018

Wat is schotland mooi! Met nog ongerepte natuur.!

9
Willem van Antwerpen (Met partner)
september 2018

Het was een indrukwekkende reis , waar alle omstandigheden hebben meegewerkt, weer landschap en de reis totaal.

9
Jos Kieboom (Vrienden)
september 2018

Geweldige vakantie gehad! Zeker een aanrader.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Goed georganiseerd, afwisselend, duidelijke informatie.

8
Leo de Klerk (Met partner)
september 2018

Iets meer regen dan gehoopt, maar een heel mooie reis

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Prima reis, prachtig land, we hebben genoten.

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Als senioren was ons het ''leven vanuit de koffer" (bijna overal maar één nacht verblijf en weer vroeg op pad) op den duur vermoeiend gebleken. Skye: te lange tijd tussen aankomst ferry en vertrektijd bus (wij hebben taxi van 60 euro moeten nemen om nog wat aan die ene dag te hebben).

9
Sjoerd
september 2018

Heel leuke rondreis door een land met fantastisch mooie natuur!

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Erg kort tijd in Inverness

8
Anno Pomp (Met partner)
september 2018

Zat goed in elkaar, mooie route, trein e.d. Goed te halen. Puntje van aandacht was dat de opstapplaats waar we werden opgepikt niet toegankelijk was en we ter plekke het alternatief moesten achterhalen. Dat was geen leuk moment.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Uitstekend, zeer goed verzorgd, prachtige reis

8
Anoniem (Vrienden)
september 2018

De reis was mooi, we hebben veel gezien. Voor de reis van Portree naar Kyle of Lochalsh waren we graag gewaarschuwd om dit niet op zondag te doen. Het is afschuwelijk om 4 uur te moeten wachten op een koud station waar alles is gesloten, en het nog regende ook!

8
Anoniem (Met partner)
september 2018

Je ziet veel van de Schotlands landschappen. Het boeken van extra overnachtingen is een aanrader om de coleur locale beter ter ervaren en met de Schotten in contact te komen. Skye is een absoluut hoogtepunt en de bij te boeken rondreis een topper.

8
Anoniem
augustus 2018

Goed geregeld!

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
augustus 2018

Een prachtige reis waarin we de sfeer van de Schotse Hooglanden echt hebben leren kennen. Per trein, ferry en bus kwamen we op de mooiste plekjes. We hebben genoten!

5
Anoniem (Alleen reizend)
augustus 2018

Matig. De natuur is buiten kijf schitterend. Maar je moet hem wel zien. Met veel laaghangende bewolking en regenbuien lukte dat meestal niet. Dit is voor ons een doorslaggevende factor. Wat smerig veel obesitaslijders in Schotland!

8
Nicolaas Klein (Met partner)
augustus 2018

DFDS Ferry is wel comfortabel maar lang. Alternatief is vlucht naar Edinburgh aanbieden of trein via London.

7
Martin Van der veen (Met partner)
augustus 2018

Schotland is een mooi land, maar misschien minder geschikt voor een vakantie per trein/bus. Aansluitingen waren niet altijd, met name op za/zo, optimaal.

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2018

Het was een mooie reis, heel relaxed. het 'roadbook' van de treinreiswinkel klopte helemaal. De aansluitingen met trein, bus, veerboot waren op elkaar afgestemd. Jullie hebben ons een mooie reis bezorgd.

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2018

Fantastische reis! Wat een mooie regio is Schotland met goede restaurants en zeer vriendelijke mensen. Zeer goed georganiseerde route met duidelijke beschrijvingen en goede overnachtingsplaatsen dicht bij het trein- of busstation. Alles klopte. Door bijna elke dag te reizen, wat vaak het grootste deel van de dag duurt, is er niet veel tijd om ter plaatse dingen te doen. Wel veel te zien! Wil je meer rust dan is 2 nachten per locatie aan te raden. Wil je actief reizen dan is het huidige programma prima.

9
Els Borsboom (Met partner)
juli 2018

Prachtige reis , erg van genoten. Extra overnachtingen gemaakt in Glasgow, Inverness en Edinburgh. De laatst genoemde stad was erg bijzonder omdat er het internationale festival plaats vond.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Een erg leuke vakantie gehad. Uitbreiding met extra dagen en hotel Rennoch ( reis werd totaal 13 dagen) maakt het ritme prettig. Excursie in de boeking ook erg leuk!

10
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Het was een fantastische reis. We hadden op een aantal plekken best langer willen blijven, maar dat doen we een volgende keer.

8
Brigitte Visser (Alleen reizend)
juli 2018

Prima geregeld allemaal, alles klopte gewoon. Van de tickets en de verblijven tot de routebeschrijvingen en de aanvullende tips

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Wij vonden het een zeer boeiende en aangename reis.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Afwisselende reis met natuur en cultuur. Fijn dat we de reis uit konden breiden.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2018

Prima georganiseerd, fantastisch uitzicht vanuit de trein.

9
Imma Muris (Vrienden)
juli 2018

Prachtige, afwisselende reis, tot in de puntjes geregeld door de Treinreiswinkel. De overtochten tussen IJmuiden en Newcastle waren prima en de aansluitende bus- en treinverbindingen eveneens. We begonnen met twee dagen Glasgow en daar hadden we geen spijt van. We hebben op een aantal plaatsen overnachtingen bijgeboekt en dat zou ik een volgende keer zeker weer doen. Het land beleven doe je toch vooral te voet. Met alleen de reisdagen zou het voor ons te zeer gebleven zijn bij 'plaatjes kijken'. Ons verblijf in Oban, een leuk en heel mooi gelegen stadje, hebben we benut voor een oversteek naar Kerrera (5-10 minuten), waar je ontzettend mooi kunt wandelen en waar een heel leuk theehuis is. Aanrader! Het gesuggereerde bezoek aan Mull hebben we overgeslagen. Vanuit Rannoch Station kun je helaas niet echt goed wandelen, maar het is een prachtige stille plek. Fort William vonden we geen aantrekkelijke plaats. We hadden daar te weinig tijd om uit te zoeken of we er konden wandelen. Daarna waren we vier nachten op Skye en hebben daar uiteindelijk toch maar een auto gehuurd, omdat het openbaar vervoer er erg karig is; het wordt dan moeilijk om het prachtige ruige eiland te verkennen. Voor wandelaars is er genoeg te beleven. Inverness vonden we een leuke plaats, maar we waren er maar één nacht., te kort om de omgeving te kunnen beoordelen. Het centrum van Edinburgh was ontzettend druk en daardoor niet meer aantrekkelijk, maar onze wandeling op zondagochtend door Haymarket naar de Botanische Tuinen maakte dat helemaal goed.

7
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2018

De aangeboden reis is prima als basis maar om wat meer tijd en gelegenheid te hebben om steden en plaatsen te verkennen zijn verlengingen noodzakelijk. Anders is de tijd te kort en is er onvoldoende tijd voor grotere wandelingen in de omgeving etc.

10
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Prima verzorgde reis tot in de puntjes geregeld. Was voor ons de eerste keer maar uitstekend bevallen.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Geweldig mooi avontuur!

8
Maria Schouten (Fam. met oudere kinderen)
juli 2018

Goed georganiseerde reis. Prachtige natuur, comfortabele treinen, zeer bereikbare, goede hotels. Enkele extra dagen bijboeken is aan te bevelen.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

bij nader inzien had ik de reis liever willen verlengen om 1 à 2 keer te onderbreken om wat meer van Schotland te kunnen zien.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Prachtige reis met de mooiste landschappen waar je doorheen gaat. Ook de overnachtingsplaatsen waren uitstekend. Wij hadden op een aantal plaatsen een extra nacht geboekt om meer rust in te bouwen in de reis. Zouden we wel adviseren.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Een schitterende reis waar we veel van Schotland gezien hebben. Door de extra overnachtingen hadden we in veel plaatsen de tijd om te wandelen of met de bus/trein de omgeving te verkennen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Reis en verblijf waren redelijk goed, de organisatie prima en het land fantastisch (we hadden goed weer).

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Uitstekend verzorgd

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Prima bevallen.

10
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2018

We hebben genoten! Een heel leuk samengestelde reis. We hebben de reis wel verlengd met 2 extra dagen op Skye en dat was voor ons het hoogtepunt van de reis.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Een mooie reis die de hooglanden prachtig weergeeft.

9
Arnold en Annelies (Met partner)
juli 2018

Prachtige reis. Het klopte netjes, alles was goed te vinden, en we hoefden geen moment te rennen.

9
Jan (Met partner)
juli 2018

Goed georganiseerd, fijne reis.

8
Wiebe Roosjen (Met partner)
juli 2018

Mooie en relaxte reis die een goed beeld geeft van Schotland

8
Adriana de Boer (Met partner)
juli 2018

Mooie reis, goed geregeld.

8
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Goed georganiseerd. Leuke hotels en de activiteiten zijn het zeker waard om erbij te boeken.

8
Marc Vos (Ouder stel)
juli 2018

mooie reis, goed georganiseerd.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

De hele reis was prima geregeld door treinreiswinkel. Wij hebben genoten van de Schotse Hooglanden

9
Bert Verweij (Met partner)
juli 2018

uitstekend geregeld door de Treinreiswinkel

9
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Prachtig. Schotland is overweldigend.

8
D. Kerklaan (Met partner)
juli 2018

Prachtige reis, heel veel gezien van Schotland. Hoogtepunten voor ons waren Glasgow, Rannoch, Skye (goede tour) en Inverness (gezellige stad). Edinburgh en Oban waren mooi maar druk. Fort William (wel goed B&B) en de Jacobite (te commercieel, weinig uitleg en aandacht) slaan we de volgende keer over.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Rondreis met de treinreiswinkel is ons goed bevallen. Rondreis door Schotland is een schitterende ervaring. De reis is uit te breiden door op sommige plekken meerdere nachten te overnachten. Dit is wel prettig zo nu en dan. Zoveel reizen is ook vermoeiend, mede omdat je de hele dag wordt vermaakt de de schitterende natuur. Glasgow zijn wij blijven slapen. Dit was echt wel de moeite waard. Fort William is vooral interessant voor mensen die de Ben Nevis willen beklimmen. Reizen met Treinreiswinkel raden wij zeker aan en zullen zelf absoluut opnieuw kiezen voor de Treinreiswinkel.

9
paul de boer (Ouder stel)
juli 2018

hele fijne reis, uitstekend verzorgd en georganiseerd!

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

mooie reis, prima georganiseerd, alles klopte

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Verrassend gevarieerde reis door een prachtig gebied met mooie excursie-mogelijkheden!

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Goed georganiseerd, alle treintijden kloppen, nergens ver lopen naar hotel. Prettig om een extra overnachting bij te boeken, dat geeft meer rust.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Het was een hele mooie reis. Een prachtig weerzien met Schotland.

9
Harry (Met partner)
juni 2018

prima georganiseerd met veel vrijheid

9
Martin Nooijens (Met partner)
juni 2018

Een onvergetijk fijne treinrondreis waarbij elk uitzicht een schilderijtje was. het fantastisch zonnige weer droeg daar natuurlijk wel aan bij.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Boeiend, prachtig land, mooie trajecten per trein

8
Frank Hendriksma (Met partner)
juni 2018

Mooie reis en over het algemeen goed geregeld.

9
Jacob P (Met partner)
juni 2018

Uitstekend georganiseerde reis. Tijden en reisschema sloten goed op elkaar aan. Fijne hotels/guesthouses op loopafstand van de stations

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Prachtige reis. Heel veel gezien van het Schotse landschap. De Schotten zijn erg vriendelijk. We hadden bovendien de mooiste zomer in Schotland ooit.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Op een vertrouwde en ontspannende manier de leuke plekken in Schotland ontdekt. Behulpzame schotten en een erg mooi landschap

10
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Fantastische reis en perfect georganiseerd; heel relaxed!!!

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Uitstekend georganiseerd, heldere uitleg bij alle tickets, tijden, lokaties etc.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

De reis verliep goed, geen bijzonderheden. De crew in Amsterdam van de bus naar IJmuiden had actiever moeten kijken vanwege de bagage al in de bus maar voor de mensen geen plaats meer. Veel gezeur

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Zeer goed voldaan, wel aan te raden extra dagen bij te boeken. Isle of Skye hadden we graag meer van willen zien.

10
Anoniem (Vrienden)
juni 2018

Wij hebben genoten van een prachtige reis.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Mooie afwisselende rondreis (we hadden een hittegolf in Schotland!), maar vooral na Fort William vermoeiend door overstappen, met wachttijden. In elke plaats een nacht bijboeken is een aanrader.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Leuk om eens pervtrein door een land te reizen. Schone treinen, mooie omgeving, sobere hotels. Qua dingen te doen is het niet nodig om in kleinere plaatsen dagen bij te boeken.

9
Kee Louter (Alleen reizend)
juni 2018

Prachtige reis, perfect geregeld

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

prachtige landschappen, goede afwisseling trein, boot en bus

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Fantastische reis van begin tot eind. Prima manier om te onthaasten.

7
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Meer uren treinen dan ik verwacht had.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

3 minpuntjes - ontbijt Travelodge Edinburgh erg karig - aansluiting bus op veer naar Armadale (Skye) op zaterdag slecht - gebrek aan flexibiliteit Columba Hotel in Inverness: geen ontbijt, omdat we de trein van 7.55 moesten halen (wellicht ook op te lossen door plaatsen in trein later te reserveren). Doet niet af aan het feit, dat het een geweldige ervaring is geweest!

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Reis als geheel goed maar wel de 1ste 3 dagen per trein allerlei pech gehad.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Uitstekend. Alles geheel volgens de opgegeven planning.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Prima verzorgd en prachtige reis, hebben genoten. Wel extra dagen tussendoor boeken.

10
Joop Meijer (Met partner)
juni 2018

Een fantastische, goed georganiseerde reis

8
Hans Suijling (Met partner)
juni 2018

De reis was heel goed geregeld. Door de bagage die we hadden meegenomen, één rugzak en een rol-koffertje + boodschappentas was het toch wel vermoeiend. Dat neemt niet weg dat we genoten hebben.

8
Petrus Paree (Met partner)
juni 2018

Prachtige reis, goed geregeld

8
Hubertus Ramaekers (Met partner)
juni 2018

Zeer aangename reis. Het is raadzaam om op een enkele plaats een extra nacht te boeken. met name: zeker Edinburgh, overweeg Inverness en Fort William. Oban zit al voor 2 nachten in het package (het bezoek aan Iona was super!)

9
Anoniem (Vrienden)
juni 2018

Het was een prachtige reis waarin alles tot in de puntjes geregeld was. Jammer dat de jacobite volgeboekt was en de vervolg reis niet aangepast toen dat duidelijk was.dit heeft veel geld extra gekost voor het reserveren van de bus Fort William -Portree terwijl we de gok gewaagd hebben en met andere klanten met de Ferry overgestoken zijn. Wij waren nu om 13.00 uur in Portree ipv 20.15. Dit gaf wat extra tijd om Portree te verkennen.

8
Anoniem (Vrienden)
juni 2018

super , veel gezien, mooie manier om Schotland rond te reizen.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Een mooie reis waar veel te genieten valt aan de uitzichten uit de treinen en bussen. Wel lange reisdagen met late aankomsten op de plaatsen van bestemming.

8
Guus van Kessel (Met partner)
mei 2018

Alles klopte en was formidabel.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Voortreffelijk georganiseerd: alles klopte!

10
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Een prachtige reis en tot in de puntjes voorbereid.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Een aanrader! De bootreis is heerlijk. De trajecten per trein en bus bieden vele prachtige uitzichten

7
Jeanette Kuijken (Vrienden)
mei 2018

goed georganiseerd, viel ons tegen dat we niet logeerden bij het station dat op de foto stond, midden op de highlands.

7
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Goed verzorgd

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

We hebben een geweldige reis gehad. Enorm genoten. Schotland is een erg mooi land met ouderwets vriendelijke mensen.

9
Ruben (Met partner)
mei 2018

Erg fijne vakantie gehad en voortreffelijk weer. Waarschijnlijk hebben wij geluk gehad want het was tussen de 20 en 25 graden tijdens de dagen dat wij er waren. Geen regen.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Prachtige reis. Mooie natuur. Aardige mensen.

9
Anoniem (Vrienden)
mei 2018

Het was een mooie reis, met enkele prachtige trajecten. Altijd leuke onderkomens, soms vergane glorie, soms op een schilderachtige plek. Ontbijt altijd prima. Minpuntje: is het echt niet mogelijk om vanuit Nederland te reserveren voor alle Schotse treinen?

9
Robert Grievink (Met partner)
mei 2018

Goed geregeld, duidelijke informatie.

8
Anoniem (Ouder stel)
mei 2018

perfect geregeld

9
Tineke (Met partner)
mei 2018

Ik heb een enorm leuke reis gehad. Schotland is echt prachtig! Alle steden/ dorpen die we aangedaan hebben waren mooi (gelegen) en de Schotse natuur is mooi en ruig tegelijkertijd. Precies wat ik ervan verwacht had! Ook het eten is erg lekker. Ik was even bang dat ik alleen fish and chips moest eten (ik eet geen vlees), maar de seafood is erg goed en enorm vers daar!

9
Christine van de Gro (Vrienden)
mei 2018

Erg goed georganiseerd. Uitgebreide uitleg en instructies over ligging accommodatie en verbindingen trein-ferry-bus. TOP!

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Relaxte afwisselende trip met prima overnachtingen door machtig mooi West Schotland

9
Gerrit Verhaar (Met partner)
mei 2018

Mooie reis met veel verscheidenheid van landstreken. We hebben extra dagen bijgeboekt om wat meer rust te krijgen tussen de reisdagen. Dit is echt een aanrader. Vooral Sky is erg mooi.

9
Johannes van den Boo (Met partner)
mei 2018

Wij hebben de gehele reis als zeer prettig ervaren. We hebben veel mogen genieten van het ruige, Schotse landschap en van de mentaliteit van de mensen.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Zeer goed en makkelijk .

9
Anoniem (Ouder stel)
mei 2018

Rezen per trein dat is genieten en ontspannen

8
Anoniem (Ouder stel)
mei 2018

Goed verzorgd

7
Peter Snijders (Met partner)
mei 2018

Het was een mooie reis, edoch het uitzicht was niet zo spectaculair als we verwacht hadden.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2018

wel veel trein, maar prachtige tocht

8
Anoniem (Vrienden)
mei 2018

De reis door Schotland was prachtig en is zeker aan te bevelen. Wel zou ik willen adviseren om in Edenburg, Portree en Inverness een nachtje bij te boeken.Als je van wandelen houdt is ook een extra nachtje in Fort William aan te bevelen. De omgeving van Fort William is prachtig. Wel zou het mooi zijn als op het eiland Skije wat extra bussen zouden rijden. Na aankomst op Skije komt er pas om 17.00 uur een bus Daarna moet je ook nog overstappen en twee uur wachten voordat er weer een bus komt. Op deze manier ben je pas om 20.30 uur in Portree.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Super goed alles klopte Bedankt

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Uw organisatie van de reis was vlekkeloos.

8
Anoniem (Vrienden)
mei 2018

heel goed

8
Anoniem (Vrienden)
mei 2018

Verrassend, mooi, trein reist heel prettig

9
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Mooie rondreis langs alle hoogtepunten van Schotland. Fijn dat je zelf overal verlengingsnachten kan bijboeken. Door te beginnen met de boot vanaf Ijmuiden naar Newcastle kom je al helemaal uitgerust aan.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2018

Fijne manier om in korte tijd indrukken op te doen van een relatief groot gebied.

7
Henderik Bouman (Ouder stel)
april 2018

Leuke reis. Met enige minpuntjes: storm op zee ( hieraan heeft Treinreiswinkel geen schuld!) Weinig tijd voor sightseeing/ natuurwandelingen.Het verdient aanbeveling meer rustdagen in te plannen. Bus en trein sloten niet altijd gunstig op elkaar aan.(4 uur wachttijd in Kyle of Lochalch b.v.)

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

Fantastisch

8
Rob en Marleen (Met partner)
april 2018

We waren erg blij dat we in de meeste hotels een nacht extra hadden geboekt. Op het eiland Skye is het echt aan te raden zelf een dagtocht over t eiland te boeken per minibus. Dat was de mooiste dag van onze reis: prachtig eiland! Zo zonde als je 's avonds laat pas aan komt en de volgende ochtend weer vroeg weg moet. Dan zie je niets van t prachtige eiland. Wel erg vermoeiend deze hele reis.

7
Anoniem (Met partner)
april 2018

Als de reis betekent dat je op zondag in Portree bent dan is een alternatief te overwegen om dit over te slaan en een dag langer in Fort William te blijven. De busreis en wachttijd op de terugreis en daarmee verblijf in Inverness maken dat dit eigenlijk teveel is.

9
J. S. van der Linde (Met partner)
april 2018

Een geweldige reis met veel mooie landschappen!

8
Anoniem (Met partner)
april 2018

Perfect geregeld, zelfs een uitgebreide route beschrijving vanuit de trein naar het hotel. Mocht je alleen het reisvoorstel nemen van de organisatie dan ben je verhoudingsgewijs veel aan het reizen met de trein. Extra aanvullingen van de reis is natuurlijk altijd mogelijk maar maakt de reis wel duurder.

7
Anoniem (Met partner)
april 2018

Heg is een mooie reis, alleen moet je er rekening mee houden dat je de hele week staat te wachten op een schip, trein of bus. Kost erg veel tijd die je niet kunt besteden aan andere leuke dingen.

8
Anoniem (Met partner)
april 2018

Prima

9
Lubertus Nieuwenhuiz (Met partner)
april 2018

We hebben een heerlijke vakantie gehad, zowel door de goede organisatie vanuit de Treinreiswinkel, als door het goede weer, als door de vriendelijkheid van de mensen.

7
Eugene Caron (Met partner)
april 2018

Een leuke gevarieerde reis. Soms zijn de tussentijdse wachttijden wel lang en is er geen mogelijkheid de bagage te stallen. Reisschema klopte verder precies. Reserveren van plaatsen bleek essentieel op sommige trajecten.

7
Anoniem (Met partner)
april 2018

mooie reis, goede verhouding reistijd en verblijftijd

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

Fantastische ervaring. Reisgemak

7
Joep Timmermans (Met partner)
april 2018

De reis is prachtig, ongerepte natuur, mooie dorpen/steden. Het overnachten was soms wat primitief

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

Afwisselende reis

9
Kees Stigter (Met partner)
april 2018

De treinrondreis door Schotland was zeer interessant; de natuur is prachtig

8
Anoniem (Met partner)
april 2018

Verrassend mooi.

8
Anja de la Vieter de (Met partner)
april 2018

goede indruk van Schotland als je voor het eerst komt.

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

zorgvuldig en tot in details voorbereid en een unieke ervaring

10
Anoniem (Met partner)
april 2018

Het was fantastisch. Goed georganiseerd van begin tot einde.

8
Christiaan Vogelzang (Met partner)
april 2018

goed georganiseerd door treinreiswinkel

9
Anoniem (Met partner)
april 2017

Wij hebben de gehele reis zeer mooi, afwisselend en goed verzorgd gevonden. Schotland is een prachtig land daarvoor. Extra dagen die wij geboekt hebben in Edinburgh en Portree waren een zeer goede keus. Ook het afgelegen Rannoch Moor is zeer de moeite waard. De hotelaccomodatie, inclusief diner en service krijgen van ons een mooie 9!

8
Anoniem (Met partner)
april 2018

Reis is een fantastische ervaring, het reizen per trein is heerlijk omdat je je handen vrij hebt en volledig kan genieten van prachtige uitzichten! Wij hebben dagen bijgeboekt, wat echt nodig is om niet alleen maar te reizen maar ook nog echt wat te zien. Helaas is bijboeken niet overal genoeg om ook echt voluit de omgeving te verkennen. Openbaar vervoer (bussen om iets toeritisch te bezoeken) is niet overal even frequent en dus soms niet toereikend.

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

ik vond het een prachtige reis, het zat goed in elkaar. Enkele kleine minpuntjes: een hut met bedden op gelijke hoogte (dus geen stapelbedden) is op onze leeftijd weel zo prettig. Gelukkig konden we dat voor de terugreis alsnog krijgen.

9
johannes straetemans (Met partner)
april 2018

prima geregeld, goede hotels, fijne treinen.

8
Berend Vervelde (Met partner)
april 2018

We hadden een goede reis in Schotland. Alles was prima geregeld. De hotels waren schoon, de treinen reden op tijd en de Schotten waren vriendelijk. Erg genoten.

8
Tjeerd van Rij (Vrienden)
april 2018

mooie omgeving en ook heerlijk ontspannen

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

De omweg via Portree was niet nodig (weinig tijd, weinig bussen)

7
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
april 2018

niet erg comfortabel, weinig gelegenheid / tijd om plaatselijk te verkennen; informatie ter plaatse nogal gebrekkig over bezienswaardigheden.

10
Anoniem (Met partner)
april 2018

Mooie reis en prima geregeld

9
Anoniem (Met partner)
april 2018

Geweldige reis

8
Anoniem (Met partner)
maart 2018

Geweldig

9
Anoniem (Met partner)
maart 2018

heerlijke goed geregelde reis. alle aansluitingen klopten, hotelvouchers werden zonder problemen geaccepteerd. En we hadden mooi weer.

9
Anoniem (Met partner)
maart 2018

Fantastische ervaring. We reisden in maart en hadden ons voorbereid op slecht weer, maar dat viel erg mee. Het was erg afwisselend. De uitzichten tijdens de treinreis zijn prachtig. De hotels goed gelegen en bereikbaar en daarnaast waren de vertrek en aankomst tijden ongelooflijk goed getimed. Wij hebben een onvergetelijke reis gehad.

10
Johannes van den Bog (Met partner)
december 2017

Goed geregeld en zeer mooie trajecten. In 9 dagen tijd ruim 1100 foto genomen. Wat is Schotland mooi.

9
Carla Hoes (Vrienden)
november 2017

Geweldige ervaring. Prachtige landschappen en comfortabel reizen. Professioneel georganiseerd en voor herhaling barbaar.

9
Suzanne Felderhof (Vrienden)
oktober 2017

Fantastisch!

9
Anoniem (Met partner)
september 2017

Een leuke reis door een prachtig land.

8
Jan van Mourik (Met partner)
september 2017

Deze trein reis bracht ons door zeer fraaie stukjes Schotland. Vooral de higlands zijn prachtig.

9
Elisabeth Zaaijer (Vrienden)
augustus 2017

Fantastische reis. Heel blij dat we bij diverse plaatsen een nacht hadden bijgeboekt. Prachtig weer. Vrijwel overal in het openbaar vervoer gebruik kunnen maken het Britrailticket. Ideaal om op deze manier Schotland te bezoeken.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2017

Wij hebben de reis naar eigen wens aangepast door extra overnachtingen in te boeken. Bijv. in Oban omdat wij beslist naar Staffa wilden. We hebben ook in 2 nachten in Rannoch verbleven. Een aanrader.

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
augustus 2017

mooie reis. veel gezien

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2017

Een mooie reis, waarbij je heel veel van Schotland ziet

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Fijne reis, mooie gebieden bezocht en we hebben een goede indruk van het land gekregen. Erg mooie wandelingen gemaakt.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Wij hebben genoten van de prachtige steden Edingburgh en Glasgow en de overweldigende natuur.

8
Bernard de Jonge (Met partner)
juli 2017

Zeer afwisselend en goed te doen wat betreft reisschema's

8
T+A (Met partner)
juli 2017

fantastisch! Wij zijn bijna overal een nacht extra gebleven om meer rust in de reis te brengen en meer van de omgeving te kunnen zien.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Het is een mooie afwisselende reis, met leuke treintrajecten en prachtige natuur

9
Hans (Met partner)
juli 2017

De reis is ons erg goed bevallen. Alles was prima geregeld en we zijn geen problemen tegengekomen

8
Jasper (Fam. met oudere kinderen)
juli 2017

mooie reis, extra dagen verblijf boeken geeft meer mogelijkheden en draagt bij aan de vakantievreugde.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Met name voor wandelaars is het aan te bevelen om meerdere dagen in Fort William en Portree te verblijven. De wandelingen die daar te maken zijn kunnen je echt laten genieten van de Highlands

8
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2017

gevarieerde, mooie reis

8
Carla en Jody (Met partner)
juli 2017

Fijne manier van reizen om veel van de omgeving te zien.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Uitstekend georganiseerd. Goede informatie en alle verblijf van prima niveau. Heel veel indrukken opgedaan maar wel erg vermoeiend.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Mooie reis, maat je moet er zelf dagen extra bij plannen in de plaatsen waar je iets wilt kijken. Het standaard schema laat zo goed als geen plaats voor bezichtigen buiten de trein.

8
Anoniem (Vrienden)
juni 2017

Het is een fantastische reis.

9
Arianne Rigter (Fam. met jonge kinderen)
juni 2017

Het is een prachtige rondreis. We hebben op veel plekken verlengd en dat was ook echt nodig. Zelfs de twee weken die wij hadden, was eigenlijk veel te kort. De natuur was prachtig en de treinen comfortabel. De accomodaties waren ook prima, hoewel niet altijd helemaal geschikt voor kleine kindjes.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2017

Prachtige reis wij hadden 2 extra dagen geboekt om meer te kunnen zien van de omgeving.

9
Laurina Vogel-van de (Met partner)
mei 2017

De reis was geweldig! Heel afwisselend, zowel het landschap als de dorpen en steden. We waren wel blij dat we in de meeste plaatsen een nacht extra hadden geboekt.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2017

mooie reis, prachtige natuur en mooie steden en stations

9
Anoniem (Met partner)
mei 2017

Geweldige rondreis en goed geregeld.

8
senna (Met partner)
mei 2017

Geweldigge ervaring mooie reis alles was prima geregeld

9
Anoniem (Vrienden)
mei 2017

een prachtige tocht waarbij we veel geluk hadden met het weer: geregeld scheen de zon. Af en toe wat regenbuien maar dat hoort ook bij Schotland en die waaiden weer over. Geen last van midges gehad in deze tijd van het jaar.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2017

Schotland is een schitterend land, de mensen zijn aardig en als je geluk hebt (zoals wij in mei) heb je twee zonovergoten weken

8
Andries van der Zwan (Ouder stel)
april 2017

Het was een geweldig mooie reis. Schotland is prachtig land en het weer zat ons ook mee.

10
Anoniem (Vrienden)
april 2017

Fantastische reis, goed georganiseerd. Alle informatie klopte.

8
Anoniem (Met partner)
april 2017

Goed geregeld!

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
april 2017

Mooie reis, uitstekende accommodatie over het algemeen en alles goed geregeld. Geen enkele stress! En uiteraard een prachtig land en vriendelijke mensen.

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
april 2017

Mooie reis, afwisselend. In een korte tijd veel gezien van Schotland

8
Ellen van der Gulik (Vrienden)
september 2016

Goed geregeld en erg veel gezien in een erg mooi land. Alleen het Pierhotel vonden wij niet geweldig. Verder prima accomodaties op loopafstand van de stations. Geweldig

8
Henny (Met partner)
september 2016

De gehele reis is ons heel goed bevallen en we kijken er met een goed gevoel op terug, mede door het uitstekende weer. Wel zouden we het prettiger vinden als de busreis uit Portree naar Kyle of Lochalsh ook gereserveerd werd! De bus was vol en dan gaan gereserveerde reizigers voor.

9
Anoniem (Met partner)
september 2016

Leuke combi van steden zoals Edinburgh en Glasgow met prachtige treintrajecten door de ruige natuur. Heerlijk onthaasten.

10
Anoniem (Vrienden)
september 2016

Super. Heel goed geregeld allemaal.

8
Hendricus van Tunen (Met partner)
september 2016

Geweldig

9
Roland Pieters (Alleen reizend)
augustus 2016

Ik heb een geweldige tijd gehad in een land waar ik nog nooit eerder geweest was. Mijn hart is gestolen door Schotland. Je ziet en ervaart een heleboel in de korte tijd dat je er bent. Ikzelf had geen extra dagen bijgeboekt, maar ik raad dit wel aan! Twee dagen ergens verblijven geeft net even wat meer rust en ruimte om wat meer te ondernemen.

9
Dominic (Alleen reizend)
augustus 2016

Eind augustus begin september 2016 deze reis gemaakt. Mijn eerste rondreis en ook nog eens helemaal alleen. Alles was perfect geregeld en ik heb een fantastische tijd gehad. Wat is Schotland mooi zeg! Ik heb Eddinburgh, Portree (Isle of Sky) en Inverness wel allemaal met 1 dag verlengd zodat ik wat meer tijd had en niet elke dag hoefde te reizen. Dit is imo ook echt aan te raden want het is best vermoeiend al dat reizen. Wie van buitenactiviteiten houd (wandelen of Ben Nevis beklimmen) zou ook nog langer in Fort William kunnen blijven. De treinreizen waren echt prachtig en prima verzorgd. Heb mijn ogen uitgekeken met alle bergen, lochs en heides waar je doorheen rijd. Alle aansluitingen waren ook duidelijk aangegeven en liepen gesmeerd. Let erop dat als je op zondag van Fort William naar Portree reist je een lange wachttijd kunt hebben tussen trein, veerboot en busverbinding. Maar ik had prachtig weer dus het was prima buiten vertoeven! Wie op zoek is naar een mooie treinrondreis zou ik deze zeker aanraden.

9
Anne Hofstede (Met partner)
augustus 2016

Uitstekend

8
Anoniem (Ouder stel)
augustus 2016

Hele mooie reis

9
Anoniem (Vrienden)
augustus 2016

Zeer mooie reis door Schotland, leuk dat je zoveel plaatsen kan bezoeken in relatief korte tijd. Wel blij dat we bij Portree 1 dag bijgeboekt hadden, anders was het misschien te veel reizen. Hotels/B&B's en routebeschrijvingen waren goed voorbereid.

8
Anoniem (Ouder stel)
augustus 2016

Goed geplande en gedetailleerd gedocumenteerde reis. De toegevoegde extra dagen waren wel erg noodzakelijk om er geen gehaaste vakantie van te maken.

7
Anoniem (Alleen reizend)
augustus 2016

iets te hectisch, een volgende keer meer pauzes inlassen.

9
Anoniem (Vrienden)
augustus 2016

zeer goed verzorgd, overzichtelijk en goed voorbereid door Treinreiswinkel

9
Peter Nissen (Met partner)
juli 2016

Het was een van de mooiste reizen die wij ooit gemaakt hebben. Dat kwam niet alleen door het prachtige, ongerepte landschap van Schotland, het voor Schotse begrippen mooie weer en de enorme vriendelijkheid van de Schotten, maar ook door de perfecte voorbereiding door de Treinreiswinkel!

9
Mieke (Met partner)
juli 2016

Mooie reis, prima georganiseerd. Iets te veel reizen en te weinig mogelijkheden voor een wandeling tussendoor.

9
Dave Böskes (Met partner)
juli 2016

Een geweldige reis, een aanrader! Bestaande reis naar eigen wens aangepast. Heel goed geregeld door Treinreiswinkel. Volgend jaar boeken we weer via deze organisatie!

9
Anoniem (Met partner)
juli 2016

Prachtige reis, prettige hotels.

8
Anoniem (Ouder stel)
juli 2016

prachtige reis en als aanbeveling is een tweedaags-verblijf essentieel om te plekke voldoende te kunnen ervaren van al het mooie dat Schotland biedt.

9
wessel aslander (Met partner)
juli 2016

Als geweldig. We hebben enorm genoten en we zijn Treinreiswinkel dan ook bijzonder erkentelijk. Alles was vooraf tot in de bekende puntjes geregeld.

10
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2016

Prachtige reis, mooie trajecten en verrassend goed weer. We hadden in Edinburgh en Inverness bijgeboekt en hadden dit achteraf ook in Fort William wel willen doen. Daar is zoveel te doen dat 1 dag te kort is.

9
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2016

Hele mooie reis! Veel gezien en gedaan! Alles is prima georganiseerd. Enkele extra dagen tussrn de reisdagen zijn wel nodig, want het is een druk programma.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2016

bijzondere reis door Schotland, mooie en overzichtelijke reisdagen.

10
Tanja van Buul (Met partner)
juli 2016

Perfecte manier om Schotland te kunnen ontdekken en waar je eventueel naar terug wilt. De mooiste dingen vanuit de trein gezien helaas door de regen minder mooie foto's kunnen maken maar wat hebben we genoten. Het "leven uit je koffer" wel onderschat, meer plekken waar je 2 nachten bent zou mooi zijn om de omgeving meer te ontdekken en dat geeft wat meer rust. En...dan heb je meer tijd om de eilanden te bekijken maar dat is persoonlijk, grote steden zijn aan ons niet besteed...volgende keer gaan we direct naar de kust. De rondreis was, zoals al geschreven, perfect om te ontdekken. Het aanbevelen waard!

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2016

Uitstekend verzorgd. We hebben veel van de schoonheid van Schotland kunnen zien. Ook de steden Edinburgh en Glasgow waren zeer de moeite waard.

8
Rianne (Fam. met oudere kinderen)
juni 2016

Prachtige reis. We hadden gelukkig op de meeste plaatsen een overnachting bijgeboekt, want anders hadden we helemaal niet genoeg tijd gehad om al het moois te bekijken.

8
Gijsbert Dingemans (Ouder stel)
juni 2016

Erg mooie reis, vooral de Highlands en het eiland Skye zijn prachtig

9
Anoniem (Met partner)
juni 2016

prima geregeld en de treinen reden op tijd !

8
Anoniem (Met partner)
juni 2016

Het was voor ons de eerste keer dat we een treinreisvakantie hebben gemaakt. We hebben de auto niet gemist. We hebben echt kunnen genieten van Schotland. Het rijden in de trein was prachtig, koffie en andere versnapering kwamen langs. Voldoende zitruimte en je kunt je bagage goed kwijt in de trein.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2016

Mooie afwisselende reis. Leuke variatie in verblijf (hotel, guesthouse). Treinen Scotrail, Virgin) op tijd, schoon, voldoende plek (begin juni). Duidelijke informatie m.b.t. vervoer, verblijf en reisplan. Overstaptijd soms (te) krap, met name boot- trein Newcastle en bus (Skye) - Kyle of Lochalsh.

10
Alida Schaeffer (Alleen reizend)
mei 2016

Geweldige reis! Heel goed geregeld met hotels dicht in de buurt van het treinstation. Twee weken van tevoren alle reispapieren binnen met een duidelijke omschrijving. Alles was al uitgezocht.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2016

Grandioze reis door de ongerepte Schotse hooglanden. Zeker een aanrader voor iemand die van treinen houdt en niet op ziet om relatief veel te wandelen. Wij liepen tussen de 8 tot 10 km per dag. Maar dat hoeft niet, natuurlijk.

10
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
mei 2016

In één woord geweldig!

9
Ingrid van der Pijll (Vrienden)
mei 2016

Ik had het zelf niet bedacht, een vriendin kwam ermee. Het leek me wel aardig, maar het bleek een gouden tip. Ik zou echt iedereen aanraden om de auto thuis te laten en de trein te nemen. Zeker in Schotland.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2016

Prachtige treinreis. Jammer dat er soms lange wachttijden zijn tijdens de overstappen naar bus en boot. Wij hadden prachtig weer en konden een terrasje pakken maar in Schotland kan het ook regenen en dan is een overstap van 1 1/2 uur erg lang

9
Anoniem (Met partner)
maart 2016

Goed georganiseerd. Hotels voldeden aan de verwachting en lagen op loopafstand van het station. Het hotel in Oban is zoals al eerder vermeld ' vergane glorie' en is wat minder. We hadden graag wat info gehad over bepaalde highlights die je onderweg vanuit de trein nog ziet.

8
Anoniem (ouder stel)
september 2015

Heel mooie en goed georganiseerde reis, zeer genoten. De B&B's hebben voor ons meerwaarde t.o.v. de hotels, mede door de kleinschaligheid.

7
Anoniem (ouder stel)
augustus 2015

Leuke en goed georganiseerde reis. Maar soms te weinig tijd (b.v. Portree), aansluitingen bus - trein soms krap (Kyle of Lochalsh)

10
Anoniem (ouder stel)
augustus 2015

Het programma, de reisschema's en uitleg waar hotel zich bevindt loodst je moeiteloos door de gehele reis. Wij waren elke keer verrast door de mooie verblijven.

10
Anoniem (gezin met jonge kinderen)
augustus 2015

Dank voor de mooie ruime planning! Echt vakantie zo!

7
Anoniem (individuele reiziger)
juli 2015

Over het algemeen een topreis! Prachtige treinen, bestemmingen en aardige mensen. Het moet gek lopen wil ik volgend jaar niet weer een reis bij jullie boeken. Top!

9
Anoniem (ouder stel)
juli 2015

"Zeer tevreden over de info etc. Bedankt voor de organisatie van deze mooie reis! We hebben 3 x 1 dag bijgeboekt om te kunnen wandelen, anders zou het erg veel ""reizen"" zijn geweest (en ook wel vermoeiend daardoor)."

8
Anoniem (ouder stel)
juli 2015

Mooie reis, goede aansluitingen, prettige en comfortabele treinen, zeer wisselende kwaliteit van hotels.

9
Anoniem (ouder stel)
juni 2015

Sommige plekjes hadden we net iets langer kunnen blijven. Als we niet zelf op 2 plaatsen een nacht langer geboekt hadden was de tijd wat kort geweest om bezichtigingen te doen.

8
Anoniem (ouder stel)
juni 2015

Hotels in het algemeen netjes, sommige achterstallig schilderwerk maar dat doet aan het verblijf niet af. De treinen waren regelmatig erg vol, conducteurs waren erg vriendelijk bij het zien van onze Freedom of Scotland abonnementen.

7
Anoniem (ouder stel)
mei 2015

De reis zat goed in elkaar en alle instructies klopten. De bootreis was ook heel goed, evenals de transfers.

10
Anoniem (ouder stel)
mei 2015

In 1 woord: geweldig! Alles was eigenlijk perfect, goed gedaan, zijn zeer tevreden en dat zo via internet allemaal!

8
Anoniem (ouder stel)
december 2014

Wat een mooie reis! Dan waren we nog blij verrast met de uitstekende service in de 1e klas, inclusief eten en drinken.

10
Nancy J. (vriendengroep)
september 2014

Een schitterende ontdekkingstocht!

9
Anoniem (ouder stel)
augustus 2014

Schitterend (het weer zat ook echt mee :) )

8
Anoniem (ouder stel)
augustus 2014

We hebben een heel plezierige reis gehad. We gaan zeker nog eens deze kant op, maar dan langer. Fort William hadden we liever overgeslagen of een nacht bijgeboekt. Wij vonden dat we er te laat aan zijn gekomen. De Ben Nevis hadden we graag bewandeld, maar dan de volgende morgen. Wij vinden dat in Fort William verder weinig is om te ondernemen en hadden deze plaat daarom best willen overslaan.

10
Anoniem
augustus 2014

Het was geweldig, de hele reis was perfect geregeld

8
Anoniem (gezin met oudere kinderen)
augustus 2014

Indrukwekkende reis

7
Anoniem (ouder stel)
juli 2014

We hebben de reis als bijzonder ervaren, mede het goede weer was het een goede vakantie.

9
Jantien W (jong stel)
juli 2014

Heel erg mooie, afwisselende en interessante reis. Alles heel goed georganiseerd.

9
Jeannette K (individuele reiziger)
juli 2014

Onderweg ogen aan alle kanten te kort!

9
G R (ouder stel)
juli 2014

Prachtige natuur. Op sommige plaatsen is een langer verblijf aan te raden.
Wij boekten bij in Edinburgh en Inverness en daar hadden we geen spijt van.

9
Anoniem (ouder stel)
juli 2014

Genoten mede door goede organisatie van uw organisatie

8
Anoniem (vriendengroep)
juli 2014

Mooie reis, uitstekend verzorgd.

9
Anoniem (vriendengroep)
juli 2014

Enerverend en goed verzorgd

8
Anoniem (jong stel)
juni 2014

Mooi vogelvlucht van Schotland

Anoniem (ouder stel)
juni 2014

De Britrail Freedom of Scotland is 8 dagen geldig. Niemand vulde data in en dat was maar goed ook want we reden er 9 dagen op.
Validating in Newcastle kon niet; moest in Schotland (Glasgow)
Hotel zoeken in Oban: schrijf dat men de uitgang naar de stad moet nemen en niet richting zee.
Hotel zoeken in Fort William: schrijf dat na de uitgang er een tunnel is die in de plaats uitkomt en dat 50 meter na de tunnel het hotel links te zien is.
Aansluiting Kyles of Logalsh. De tekening is onduidelijk. Je loopt je ongans, vooral als de bus te laat is. En die bus rijdt door naar Inverness!
Station Edinburgh: Doorgaande treinen komen aan (en vertrekken dus) op een laag gelegen perron. Het station zit namelijk aardig ingewikkeld in elkaar.
U vergat de trein naar Newcastle. Die was geweldig, snel en geruisloos met service eerste klas lunch plus wijn.

6
Anoniem (vriendengroep)
juni 2014

te weinig ontspanning door serviceproblemen met hotel/ferry/bus. Daardoor ergernis

8
Peter K (ouder stel)
juni 2014

Geeft prachtige indruk van Schotland

Rob F (vriendengroep)
juni 2014

Prachtige rondreis, schitterende trajecten, treinen die schoon waren en op tijd reden, leuke hotels, uitstekend ontbeten. Schotland is een prachtland met vriendelijke mensen en bij velen nog onbekend. Wij hadden ook nog eens prachtig weer. Dat is wat zeldzamer in Schotland, maar het kwam ons natuurlijk geweldig uit. Naast Schotland waren we ook op het eiland Man (het was een combinatie van twee pakketreizen van TRW). Voor de trein en tramliefhebber is die eiland een paradijs.TIP koop absoluut de pas voor het rondreizen met al deze vervoermiddelen (inclusief de bus). Dit is vele malen voordeliger dan losse kaartjes. Wel is duidelijk te zien dat het eiland wat van vroegere glans verloren heeft. Vroeger was het de vakantie plek voor de Britten, die nu veel verder op vakantie gaan door de goedkope vluchten.

8
Anoniem (ouder stel)
mei 2014

Een behoorlijk indrukwekkend landschap met uiterst vriendelijke mensen!

9
Anoniem (ouder stel)
mei 2014

Hele goede en mooie samenstelling van de reis.

8
sjoukje B. (vriendengroep)
mei 2014

Goed, blijk dat we af en toe dagen bijgeboekt hadden. We hadden op het eiland Skye nog wel een dag langer willen blijven, verde was het prettig verdeeld zoals we het geboekt hadden.

9
Anoniem (ouder stel)
mei 2014

Wat de reserveringen van de trein betreft: op heenreis is reservering van Newcastle niet nodig, we zouden daar een uur moeten wachten om van de reservering gebruikt te kunnen maken.
Op terugreis zou reservering van Edinburgh naar Newcastle wèl prettig zijn geweest. Van Inverness naar Edinburgh was gereserveerd, daarna moesten we met onze bagage een andere plaats gaan zoeken.
In Newcastle was geen depot voor de bagage, moesten dus met de koffers door Newcvastle sjouwen. Op platform 12 schijnt er wel een geweest te zijn, nu niet meer.

9
Kees F (jong stel)
mei 2014

Het is wel een druk schema van reizen en ook wel vroeg in de ochtend op sommige plekken. De bootreis van IJmuiden naar Newcastle v.v. zouden wij geen tweede maal meer doen, vanwege de zware zeegang op de heenweg en op de terugweg de dronken toeristen die lawaai maken, in de nacht, in de gangen waar de hutten zijn. Ook was er op de terugweg veel lawaai in de hut naast ons. Een aandachtspunt is ook dat de maaltijden aan boord (zowel ontbijt als avondeten) abnormaal duur is. Raadzaam is om zelf iets aan eten mee te nemen aan boord. Het vliegtuig zou een vermelding in de brochure moeten zijn. Dit hebben wij eigenlijk wel gemist. De treinreizen door Schotland waren uitstekend verzorgd.

8
Anoniem (ouder stel)
april 2014

wij/ik kijk met een goed gevoel terug op deze voor ons eerste echte treinrondreis..

7
Debby W (jong stel)
april 2014

Omdat we anders veel te laat op de dag aankwamen in de overnachtingsplaats of te lang / te veel overstap hadden, hebben we zelf gekozen om met de bus te gaan van Oban naar Fort William en van Fort William naar Portree en van Portree naar Inverness.

10
Anoniem (gezin met jonge kinderen)
april 2014

Fantastische reis gehad. Heel goed verzorgd en hele complete reisinformatie. We hebben het ook erg getroffen met het weer. Prachtig land, genoeg te zien vanuit het treinraam! Onze reis was iets aangepast met een extra dag in Edinburgh en Inverness, aanraders als je ter plekke nog iets meer wilt zien of ondernemen, zoals bijvoorbeeld een excursie naar Loch Ness.

8
Anoniem (ouder stel)
april 2014

aangenaam en goed georganiseerd