Goedkoop met de trein naar Antwerpen?

De directe Intercity trein naar Antwerpen vanuit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar Antwerpen is tot 6 maanden vooruit boekbaar. Voor deze trein worden geen speciale vroegboekkortingen vrijgegeven. Er is één standaard aanbieding: het weekendretour (vrijdag of zaterdag heen, zaterdag of zondag terug) die tot de dag van vertrek is te boeken. 


Thalys Antwerpen

De directe Thalys naar Antwerpen vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam is drie maanden vooruit te boeken en heeft wel vroegboek voordeel. Treintickets zijn vanaf  29 p.p. te boeken. Hoe eerder geboekt, hoe voordeliger. Wie lastminute nog voordelig met de Thalys naar Antwerpen wil reizen maakt de grootste kans op voordelige tarieven op treinen laat in de ochtend of vroeg in de middag. 

Treintickets boeken


Stedentrip Antwerpen - Trein en Hotel

Hotel Century***
Hotel Century*** ligt tegenover Antwerpen Centraal. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.
Lees verder

Hotel De Keyser***
Uitermate gunstig gelegen hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Op de Keyserlei, omgeven door winkels, restaurants en bioscopen, op enkele meters van het Centraal Station.
Lees verder

Hotel Prinse****
Een pareltje in het centrum van Antwerpen. Vriendelijkheid en een stemmig interieur staan borg voor een aangenaam verblijf. Charme hotel. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand: de gezellige Grote Markt, de Zoo, de schitterende Onze Lieve Vrouwen Kathedraal en vlak bij de Schelde het eeuwenoude het Steen wat momenteel het Nationaal scheepvaartmuseum is.
Lees verder

Hotel Ibis***
Een kleurrijk hotel aan het levendige Koningin Astrid Plein. De Keyserlei en de Diamantenbuurt op 150 m en te voet via de Meir naar de oude stad in een kwartiertje! Ligging: in het centrum aan het Koningin Astridplein. Vanuit het hotel kunt u zowel met het openbaar vervoer als te voet op een leuke manier Antwerpen met z'n verschillende fascinerende facetten ontdekken.
Lees verder

Nieuw: HappyRail

Boek alle internationale treintickets naar Antwerpen via ons nieuwe platform HappyRail, één platform voor alle tickets in Europa en ver daarbuiten.


Reisomschrijving trein Antwerpen

Met de Thalys bent u in in 1.11 uur vanuit Amsterdam in Antwerpen. Vanuit Rotterdam bent u per Thalys sneller in Antwerpen dan in Amsterdam. De reis met de Thalys duurt vanuit Rotterdam slechts 32 minuten.

Met de reguliere Intercity vanuit Nederland duurt de reis met de trein naar Belgie iets langer (vanuit Rotterdam 1.18 uur). Deze treinverbinding is vaak veel voordeliger dan de reis per Thalys. De Intercity gaat vanaf Den Haag, Rotterdam,, Dordrecht en Roosendaal direct naar Antwerpen. Vanuit Amsterdam en Schiphol zijn prima aansluitende verbindingen.

Route treinreis naar Antwerpen

Rotterdam-Antwerpen is één van de mooiere treinroutes in Nederland mede door het passeren van de spoorbrug over het Hollands Diep .

Stations in Antwerpen

Antwerpen kent één hoofdstation, Antwerpen Centraal. Dit station is met de prachtige stationshal een bezienswaardigheid op zich. In de buurt van het station bevinden zich de beroemde winkelstraten De Keyserlei en de Meir. De Keyserlei loopt over in de Meir. Deze twee straten liggen op de looproute naar het centrum.

De Grote Markt en de Schelde liggen op ongeveer tien minuten lopen vanaf Antwerpen Centraal.

In Antwerpen biedt de Treinreiswinkel meerdere betaalbare hotels aan direct bij het station en in het oude centrum. Voor meer informatie zie Stedentrips Antwerpen. 

Tarieven trein Antwerpen

Rotterdam-Antwerpen met de Intercity

2e klas met VDU-kaart: € 12,50 p.p. per enkele reis

1e klas met VDU-kaart: € 20,20 p.p. per enkele reis

Voor de Thalys geldt:

Hoe eerder geboekt hoe voordeliger

Treintickets Antwerpen boeken

 Heenreis

 IC Brussel    ieder uur van  tot
 Amsterdam C  v  05.52  20.52
 Den Haag HS  v  06.43  21.43
 Rotterdam C  v  07.05  22.05
 Roosendaal  v  07.47  22.47
 Antwerpen C  a  08.15  23.15

 Terugreis

IC Brussel     ieder uur van tot 
 Antwerpen C  v  06.45  21.45
 Roosendaal  07.11  22.11
 Rotterdam C  07.56  22.56
 Den Haag HS  a  08.17  23.17
 Amsterdam C  a  09.04  00.04

stop ook in Schiphol en Dordrecht.Thalys Parijs

Hogesnelheidstrein die vanuit Nederland (Amsterdam, Schiphol, Rotterdam), België (Antwerpen, Brussel, Luik, Oostende) en Duitsland (Keulen) verbindingen heeft met Frankrijk (Lille en Parijs)
>Meer info

Intercity Brussel
De Intercity Brussel, ook bekend als de Beneluxtrein, rijdt weer vanuit Amsterdam. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam, Roosendaal; in Belgie in Antwerpen Berchem, Antwerpen Centraal, Mechelen en Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Midi/Zuid.
Meer informatie