Met de trein naar Lissabon

De voordeligste treintickets

Reisomschrijving

Met de nachttrein naar Lissabon is een klassieke treinreis, een echt treinavontuur. Vanuit Nederland begint de treinreis naar Lissabon met de Thalys naar Parijs. In de Franse hoofdstad moet worden overgestapt van Paris Nord naar Paris Montparnasse. Dit gaat vrij eenvoudig per metro, maar kost tijd.  Wij raden aan om minimaal een uur voor deze overstap uit te trekken. Bij de Treinreiswinkel of in de restauratiewagen van de Thalys kunt u metrokaartjes voor Parijs aanschaffen.

Vanaf Paris Montparnasse reist u razendsnel per TGV dwars door Frankrijk naar Hendaye aan de Spaans-Franse grens. Hier vertrekt vroeg in de avond en op aansluitend opde TGV de nachttrein naar Lissabon. Deze nachttrein is niet zo modern als de CityNightLine en beschikt niet over een uitstekend restaurant als de Elipsos nachttrein tussen Parijs en Barcelona/Madrid, maar is comfortabel en ademt één en al romantiek uit.

De reizigers aan boord zijn vaak échte reizigers die meereizen voor de avontuurlijke treinreis.

De nachttrein arriveert in vroeg in de ochtend in hartje Lissabon. 

Route

Rotterdam-Antwerpen is dankzij de spoorbrug over het Holland Diep een mooie treinroute. Vanaf Vanaf Brussel scheert de Thalys met 300 km/h door het Noord-Franse land. Auto’s lijken stil te staan. Ook de rit van Parijs naar Hendaye gaat razendsnel. De nachttrein naar Lissabon is een heel stuk langzamer, des te meer tijd om in de avond het mooie Noord-Spaanse landschap voorbij te zien trekken. In de ochtend is lange tijd van het Portugse landschap te genieten. 

Stations in Lissabon

Lissabon kent twee grote stations: Lissabon Apolonia en Lissabon Oriente. Lissabon Apolonia ligt in het centrum van de stad, terwijl Lissabon Oriente in het zakencentrum ligt. Vanaf Lissabon Oriente is het centrum per metro goed bereikbaar.

Tarieven

Vanaf € 93 p.p. per enkele reis.

Hoe eerder geboekt, hoe voordeliger.