Reis- en boekingsvoorwaarden

Treinreiswinkel is aangesloten bij de Vereniging van ANVR Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. De ANVR-boekingsvoorwaarden zijn op alle boekingen van toepassing.

SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden
Treinreiswinkel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.  De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds
Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. U kunt de voorwaarden vinden op de website van het calamiteitenfonds

Wijziging aanbod / Vergissingen
Houd rekening met tussentijdse wijzigingen. Kennelijke fouten en vergissingen binden Treinreiswinkel niet.

Reisdocumenten
Denk aan geldige reisdocumenten! Voor problemen ontstaan door niet volledige reisdocumenten is Treinreiswinkel niet aansprakelijk.

Annuleren / Wijzigen
De kosten van wijzigen en annuleren staan op de boekingsbevestiging vermeld. Indien u de reis wilt annuleren kunt u dit per mail, telefonisch of bij ons in de winkel doorgeven. Indien u per mail wilt annuleren, dient u er rekening mee te houden dat uw mail tijdens kantooruren in behandeling wordt genomen, ofwel dat moment van annuleren het eerstvolgende openingstijdstip is. (Voorbeeld, indien u 's avonds een email ter annulering verstuurt, wordt de annulering de volgende werkdag behandeld en geldt die datum als annuleringsdatum)

Administratiekosten
Naast eventuele administratiekosten van de touroperator rekent de Treinreiswinkel voor administratie- en communicatiekosten € 9,50 per persoon, met een maximum van € 19 per boeking.

Voorboeking
Treinreizen kunnen vaak pas 2 of 3 maanden voor vertrek ingeboekt worden. Daarom raden we voorboekingen sterk aan. Wij houden alle data in de gaten. Op het vroegst mogelijke moment boeken we de reserveringen in. Zodra de complete reis geboekt is, ontvangt u van ons de definitieve bevestiging.
Indien de totale ticketprijs 10 % of hoger is dan het offertetarief dan is het mogelijk binnen 3 dagen na ontvangst van de factuur kosteloos te annuleren of wijzigen.

Boeking
Dat kan in de Treinreiswinkel in Amsterdam en Leiden, via de website
of 071-513 70 08.

Betaling
Tenzij anders vermeld zijn alle bedragen in de brochure en op de website in euro. Betalen in de Treinreiswinkel kan via pin of creditcard (dus niet contant). Bij boekingen via de website en telefoon kan telefonisch per creditcard (Visa en Eurocard Masterdcard) worden betaald. Houd rekening met een creditcardtoeslag. Bij boekingen meer dan 7 weken voor vertrek wordt een factuur thuisgestuurd. Aan- en restbetaling gaan dan per bankoverschrijving.

Treinrondreizen
Wanneer een accommodatie van een treinrondreis is volgeboekt bieden we een gelijkwaardig alternatief aan.

Reisbescheiden
Na ontvangst betaling of circa 7 dagen voor vertrek (afhankelijk van type reis, staat op boekingsbevestiging vermeld) worden de reisbescheiden naar het huisadres gestuurd. Bij last minute boekingen binnen 7 dagen voor vertrek in overleg.

Vertragingen / Treinuitval / Stakingen
De Treinreiswinkel is niet aansprakelijk voor (financiële) gevolgen ontstaan door vertragingen, treinuitval, gemiste aansluitingen en stakingen. Wij adviseren in dergelijke gevallen onmiddellijk de (hoofd)conducteur of perronopzichter in te schakelen voor een oplossing en e.e.a. te laten aantekenen op het ticket. Niet gebruikte reserveringen of tickets altijd laten stempelen als 'ongebruikt'. Gestempelde reserveringen of tickets komen eventueel voor vergoeding in aanmerking.

Geld terug bij vertraging
Bij een vertraging -als gevolg van bijvoorbeeld een langzaam rijdende trein en/of treinuitval en/of gemiste aansluitingen-  van minimaal 60 minuten tijdens uw internationale treinreis kunt u aanspraak maken op een eventuele compensatie. Vanaf 1 april 2010 dient u zelf rechtstreeks bij de spoorwegmaatschappij uw vertragingsvergoeding aan te vragen. Hiervoor kunt u gebruik maken van speciale formulieren. Deze formulieren zijn te verkrijgen bij het loket of via internet. Of u bij de Nederlandse, Duitse of Franse spoorwegen uw vertragingsvergoeding aanvraagt, hangt af van het ticket waarop u gereisd heeft. Op uw ticket staat vermeld welke spoorwegmaatschappij het ticket via de Treinreiswinkel heeft afgegeven.

Let op: reist u met RIT-tickets, waarop geen tarief staat vermeld, dan geldt ook dat u deze tickets bij vertraging kunt opsturen (dus ook zonder tarief!). Voor deze tickets geldt een vaste vergoeding van €10 voor een 2e klas ticket of €15 voor een 1e klas ticket.

 • Voor DB BAHN-tickets: zie www.bahn.de/fahrgastrechte  Hier vindt u het Fahrgastrechte Formular online. Originele tickets meesturen.
 • Voor NS International-tickets: www.nsinternational.nl vervolgens naar Op reis en dan na de reis/ compensatie bij vertragingen. Hier vindt u het formulier geld terug bij vertragingen. Originele tickets meesturen.
 • Voor SNCF-tickets: vertragingsformulier in de trein of aan het loket vragen en ingevuld met tickets sturen naar Service Relations Clients, 62973 ARRAS Cedex 9, France.
 • Voor EUROSTAR-tickets geldt: vertragingsformulier in de trein of aan het loket vragen en ingevuld met tickets sturen naar:
  Traveller Care Eurostar UK [LTD]
  2nd Floor Kent House
  81 Station Road
  UK-Ashford KENT TN23 1AP
  United Kingdom
 • Voor THALYS-tickets geldt: vertragingsformulier in de trein of aan het loket vragen en ingevuld met tickets sturen naar:
  Thalys Klantendienst
  Postbus 14
  1050 BRUSSEL 5
  België
 • Voor tickets van overige spoorwegmaatschappijen geldt: vertragingsformulier in de trein of aan het loket vragen en ingevuld met tickets sturen naar het adres vermeld op het vertragingsformulier
 • Chartertreinen, zoals Autoslaaptrein, Krokus Express en Alpen Express, zijn uitgezonderd van vertraginsvergoedingen.

   Iets niet in orde?
   Ondanks alle voorzorgen kan het gebeuren dat er tijdens de reis iets niet in orde is. De reiziger dient daarvan ter plekke altijd melding te maken aan de vervoerder, accommodatieverschaffer of lokale reisagent, om klachten en ongemak te voorkomen.

   Klachten dienen uiterlijk 1 maand na terugkomst schriftelijk bij de Treinreiswinkel te zijn ingediend samen met de originele tickets en/of hotelvoucher.