Alle landen, alle voordelen

Vele landen hebben voordelen speciaal voor houders van een Interrailpas.België


Vervoer
Reis rechtstreeks van Brussel of Antwerpen naar Düsseldorf en Londen.
Reis met de bus tussen België, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland op de volgende routes:
• Londen-Antwerpen-Eindhoven-Roermond-Düsseldorf
Houders van een Global Pass hoeven alleen te reserveren (gebruikelijke reserveringskosten). Houders van een pas die niet geldig is in alle landen waar de bus doorheen rijdt, hebben een reservering en een ticket nodig voor het deel dat niet door de pas wordt gedekt.
Tickets en reserveringen zijn verkrijgbaar bij de Treinreiswinkel.

Verblijf

Meininger Hostels & Hotels 
Je kunt 10% korting krijgen op je verblijf in Meininger hotels of hostels in Brussel.Wifi is gratis in de hotels en hostels.
Boekingsinformatie: de korting is alleen van toepassing op boekingen via Meininger per e-mail, telefoon +49 30 666 36 100 of rechstreeks via de website van Meininger. Gebruik de website om de beschikbaarheid te controleren.

Overnacht in Brugge in het Bauhaus Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Bauhaus Hostel in Brugge houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en proef allerlei Belgiche bieren in de Bauhaus Bar van het hostel!

10% korting op topklasse appartementen met service in Brussel
Profiteer van 10% korting op de Best Flexible Rates bij Citadines Apart'hotels. Geniet van geweldige faciliteiten en voorzieningen voor gasten op centrale locaties in de Belgische hoofdstad.

15% korting op de Brussels Card
Houders van een Interrail Pass kunnen profiteren van 15% korting op de Brussels Card, je toegangssleutel tot het beste dat Brussel te bieden heeft. Met een Brussels Card die 24, 48, of 72 uur geldig is, je krijgt GRATIS toegang tot 39 musea, inclusief alle hoogtepunten, en korting op toeristische attracties, excursies, winkels, museumrestaurants, bars en clubs.

Bestel een One Country Pass Benelux

 


Denemarken


Vervoer
Reis van Denemarken naar Noorwegen met de veerboten van Fjord Line
Houders van een Interrail Pass krijgen 30% korting op de veerbootoversteek tussen:
• Hirtshals – Kristiansand
• Hirtshals – Langesund
• Hirtshals – Stavanger – Bergen

De korting geldt het hele jaar en op alle routes, geldt voor passagierstarief en vluchtzitplaatsen, en niet toepasselijk voor voertuigen, cabines, maaltijden en extra's.
Boekingsinformatie: je krijgt je korting als je je Interrail pas laat zien bij de terminal van Fjord Line, of als ja online boekt via de website van Fjord Line. 

DSB lounges
Houders van een Interrail pas voor de 1e klas hebben gratis toegang tot de DSB lounges in Aarhus, Kopenhagen en Odense.

Steek de zee over met veerboten van Stena Line
Interrail pashouders krijgen tot 30% korting op de volgende routes naar Zweden en Noorwegen:
• Grenaa - Varberg
• Frederikshavn - Göteborg
• Frederikshavn - Oslo
Tickets met korting kunnen online worden geboekt (gebruik de code EURAIL) of in de haven worden gekocht op vertoon van je Interrail Pass. Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line. 

.
Verblijf
Overnacht in het Copenhagen Downtown Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt Copenhagen Downtown Hostel houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers via de website van famous hostels. 
Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in het centrum van Kopenhagen!

Bezienswaardigheden

Bezoek het Jernbanemuseum
Bespaar 25% op een ticket voor het Deense Spoorwegmuseum in Odense. Meer dan 10.000 m2 aan wagons, locomotieven, bussen, modelveerboten, modelspoorwegen, minitreinen en een speelzone. Locatie: Dannebrogsgade 24, Odense (naast het station). Boekingsinformatie De toegang is gratis als je je Interrail pas laat zien bij de kassa. Dit speciale tarief is online niet verkrijgbaar. Bezoek voor meer informatie de website van het Deense Spoorwegmuseum. 

Bestel een One Country Pass Denemarken
Duitsland


Vervoer
Vaar naar Finland met Finnlines
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de standaard tarieven op de volgende routes:
• Travemünde – Helsinki (Finland)
• Travemünde - Malmö (Zweden)
Je kunt reserveren op de website van Finnlines(boekingscode: RAIL) of je kunt bellen met +49 45 028 0543 of +46 771 340 940. Houd er rekening mee dat deze voordeelaanbieding niet geldt voor hutaccommodatie. Haventoeslagen en maaltijden zijn niet inbegrepen in de kortingsaanbieding.
Neem vanaf het treinstation in Rostock bus 40 richting Seehafen Anleger. Stap na 30 minuten uit in Seehafen Fähre. Neem de trein vanuit Lübeck om naar de veerbootterminal in Travemünde te komen. Deze trein brengt je in 30 minuten naar de 'Skandinavienkai'.

Stap in de S-Bahn en ontdek grote Duitse steden
Een Interrail pas is ook geldig op het netwerk van de S-Bahn (grootstedelijke metro) van DB in de grote Duitse steden, waaronder de hoofdstad Berlijn. De S-Bahn herken je aan het logo (een witte S op een groene ondergrond).
Ga shoppen in Frankfurt of München
Houders van een Interrail pas kunnen gratis reizen met de 'Shopping Express Bus', die je naar het Wertheim Shopping Village (outlet winkeldorp) in Frankfurt of het Ingolstadt Shopping Village in München brengt. Om van de aanbieding gebruik te kunnen maken, hoef je alleen maar je Interrail pas aan de chauffeur te laten zien.
We raden je aan te reserveren. Bel naar +49 (0)89 - 24 24 85 14 of stuur een e-mail naar de busonderneming. Ga voor meer informatie naar de website van Wertheim Village of de website van Ingolstadt Village. 
Vertrektijden bus: De Shopping Express Bus naar Wertheim Village vertrekt om 09:30 van het hoofdstation in Frankfurt (zuidelijke uitgang naar busparkeerplaats, tegenover Mannheimerstrasse 15, bushalte Romantische Straße), of om 10:00 bij het Westin Grand Hotel (naast metrostation Konstablerwache). De Shopping Express Bus naar Ingolstadt Village vertrekt om 09:30 van het hoofdstation in München (tegenover het warenhuis Karstadt) of om 10:00 bij het Westin Hotel Grand München (Arabellastrasse 6).

Reis in heel Europa met internationale IC-bussen
Als houder van een Interrail Pass kunt u GRATIS reizen op IC-busverbindingen die door Duitsland gaan. Hiermee, kan je naar steden in 10 landen reizen, zolang je Interrail Pass geldig is in alle landen waar je door reist. Een reservering van € 4,50 is vereist.
Bezoek de DB Bahn website voor meer informatie.

Ga de zee over met veerboten van Stena Line
Interrail pashouders krijgen tot 30% korting op de volgende routes naar Letland en Zweden:
Travemunde - Liepaja
Kiel - Göteborg
Rostock - Trelleborg
Sassnitz - Trelleborg
Boekingsinformatie : Tickets met korting kunnen online worden geboekt (gebruik de code EURAIL) of in de haven worden gekocht op vertoon van je Interrail Pass. Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line.

Ontdek Duitse steden per fiets
Interrail pas houders krijgen 20% korting bij Call a Bike.
Bezoek de website van Call a Bike voor meer informatie.

Verblijf
Meininger Hostels & Hotels
Je krijgt een korting van 10% op je verblijf in Meininger hotels of hostels in Berlijn, Frankfurt, München, Keulen en Hamburg. Verbergen Wifi is gratis in de hotels en hostels.
De korting is alleen van toepassing op boekingen via Meininger per e-mail, telefoon +49 30 666 36 100 of rechstreeks via de website van Meininger.  Gebruik de website om de beschikbaarheid te controleren.
A&O hotels en hostels
Houders van een Interrail pas krijgen een korting van 10% • A&O Berlin Friedrichshain
• A&O Berlin Mitte
• A&O Berlin Hauptbahnhof
• A&O Dortmund Hauptbahnhof
• A&O Dresden Hauptbahnhof
• A&O Düsseldorf Hauptbahnhof
• A&O Frankfurt Galluswarte
• A&O Hamburg Hammerkirche
• A&O Hamburg Hauptbahnhof
• A&O Hamburg Reeperbahn
• A&O Hamburg City Süd
• A&O Karlsruhe Hauptbahnhof
• A&O Köln Neumarkt
• A&O Köln Dom
• A&O Leipzig Hauptbahnhof
• A&O München Hauptbahnhof
• A&O München Hackerbrücke
• A&O Nürnberg Hauptbahnhof
Deze korting geldt alleen als je vooraf boekt. Boek je hostel of hotel op de website van A&O. 
of via de telefoon (+49 30 80 947 5110).
Gebruik de code 'interrail' om je korting te krijgen.

Overnacht in Frankfurt in het Five Elements Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Five Elements Hostel in Frankfurt houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en de gratis kroegentochten en pasta-avonden van het hostel!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

Overnacht in Berlijn in het Circus Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Circus Hostel in Berlijn houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in Berlijns Mitte!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

10% korting op topklasse appartementen met service in Duitsland
Profiteer van 10% korting op de Best Flexible Rates bij Citadines Apart'hotels. Geniet van geweldige faciliteiten en voorzieningen voor gasten op centrale locaties in Berlijn, München, Hamburg en Frankfurt.
Profiteer van 10% korting op de Best Flexible Rates bij Citadines Apart'hotels. Geniet van geweldige faciliteiten en voorzieningen voor gasten op centrale locaties in Parijs, Lyon, Cannes, en meer beroemde Franse steden.
Boekingsinformatie: Aanbieding alleen beschikbaar op www.citadines.com et de actiecode EURAIL. Maak een keuze uit de volgende woningen:.
CITADINES KURFÜRSTENDAMM BERLIJN
CITADINES ARNULFPARK MÜNCHEN
CITADINES CITY CENTRE FRANKFURT
CITADINES MICHEL HAMBURG

Verblijf bij 500 Duitse hostels met een gratis lidmaatschap
Reizigers met een Interrail Pass die geldig is in Duitsland kunnen een GRATIS lidmaatschapskaart bestellen voor Duitse hostels (standaardprijs: € 7 jongere, € 21 volwassene). Dit lidmaatschap biedt je de exclusieve mogelijkheid om te logeren in 500 hostels in Duitsland.
Boek online via www.jugendherberge.de.

Bezienswaardigheden
Bezoek het historische spoorwegmuseum in Nürnberg
Houders van een Interrail pas kunnen het DB Spoorwegmuseum gratis bezoeken.
De toegang is gratis als je je Interrail pas laat zien bij de balie. Ga voor meer informatie naar de website van het DB Spoorwegmuseum. 

Het DB Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van het hoofdstation van Nürnberg.
Maak een boottocht over de Rijn of Moezel met KD
Houders van een Interrail Duitsland Pass kunnen met 20% korting varen op boten die worden geëxploiteerd door KD German Rhine Line en geregelde dagtrips maken op de Rijn tussen Keulen en Mainz en op de Moezel tussen Koblenz en Cochem.
Bel voor meer informatie met +49 (0) 221 2088 318 of ga naar de website van KD. 

Romantic Road bus
Houders van een Interrail Pass krijgen 20% korting op deze mooie busreis van Frankfurt naar Füssen.
Reserveren wordt met klem aanbevolen en kan online online (selecteer de EURail optie onder personen) of door te bellen met +49 (0)69 719 126 261.

Ontdek de stad Neurenberg voor minder
Als je Neurenberg bezoekt, je kunt met je Interrail Pass 10% korting krijgen op de Nürnberg Card. De superhandige kaart geeft gratis toegang tot alle musea en attacties van de stad plus gratis toegang tot openbaar vervoer in de regio.

Bespaar 10% op de Frankfurt Card
Gebruik je Interrail Pass en krijg 10% korting als je een Frankfurt Card koopt.
-Tot 50% korting op de toegang tot verschillende attracties in Frankfurt
-Gratis en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Frankfurt
-Verschillende kortingen bij restaurants en winkels
Meer informatie via de website.

Bestel een One Country Pass Duitsland


Finland


Vervoer
Reizen met korting tussen Finland en Duitsland met veerboten van Finnlines
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op standaardtarieven op de volgende routes:
• Helsinki - Travemünde (Duitsland)
Boekingsinformatie Je kunt reserveren op de website van Finnlines. 
(onlineboekingscode 'RAIL') of je kunt bellen met +35 810 343 4500 of +49 451 1507 443. Klanten moeten hun Interrail pas laten zien bij het inchecken. Let erop dat deze korting niet geldt voor hutaccommodatie. Haventoeslagen en maaltijden zijn niet inbegrepen in de kortingsaanbieding.

Vaar naar Zweden, Duitsland of Estland
Houders van een Interrail pas betalen een speciaal tarief op veerboten van Tallink Silja Lines die varen op de volgende routes:
• Turku - Mariehamn - Stockholm (Zweden)*
• Helsinki - Mariehamn - Stockholm (Zweden)*
• Helsinki - Tallinn (Estland)
In het hoogseizoen krijg je 20% korting. In het laagseizoen krijg je 40% korting. (Ga naar de website van Tallink Silja  voor de data van het hoog- en laagseizoen, deze kunnen namelijk per route variëren.) Houd er rekening mee dat de veerboten hierboven met een '*' 's nachts oversteken en dat je een hut moet boeken. de website van Tallink Silja Lines  (voucher- of promotiecode 'Eurail'). Je kunt ook bellen met +358 (0)600 174 552 of +46 (0)822 2140.

 Bijkomende toeslagen en voorwaarden

• Alle kortingen gelden voor hutcategorieën A, B, C/E. 
• Havenbelastingen zijn niet inbegrepen in de kortingsaanbieding.  

Neem vanaf het hoofdstation in Helsinki tram 2 of 3 om naar de Olympia-terminal te komen. De haven van Turku heeft zijn eigen treinstation en is te bereiken vanuit Helsinki en Tampere. De passagiersterminal ligt op loopafstand van het treinstation.  

Met Viking Line vaar je naar Stockholm
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting wanneer ze aan dek reizen op de volgende routes: 
• Helsinki/Turku - Stockholm (Zweden) 
• Helsinki - Tallinn (Estland)  

Verken Finland per bus met Net-matkat
Houders van een Interrail pas reizen gratis op de volgende route die niet per trein kan worden afgelegd: 
• Kemi – Tornio – Haparanda  

Je hoeft alleen maar je Interrail pas te laten zien om van deze gratis manier van reizen te profiteren.

Reis met korting naar Moskou en St. Petersburg
De Finse spoorwegen (VR) bieden een korting voor Interrail-passagiers op Allegro- en Tolstoi-treinen tussen Finland en Rusland.

Bezienswaardigheden 
Gratis toegang tot het Finse Spoorwegmuseum in Hyvinkää
Bezoek het Finse Spoorwegmuseum gratis met je Interrail pas.
Ticketinformatie: Laat je Interrail pas zien bij de balie om gratis toegang te krijgen. Ga voor meer informatie naar de website van het Finse Spoorwegmuseum.
Het Finse Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van het treinstation van Hyvinkää.

Gratis toegang tot de Jokioinen Museumspoorlijn in Kiipu
Houders van een Interrail Pass krijgen gratis toegang tot de enige nog werkende smalspoorlijn in Finland.

Bezoekadres: 
Kiipuntie 49, Kiipu Village, Finland 

Geopend van juni tot half augustus 
Ticketinformatie: laat je Interrail pas zien bij de balie om gratis toegang te krijgen.

Ga voor meer informatie naar de website van het Jokionen Spoorwegmuseum
Het Jokioinen Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van het treinstation Humppila.

Bestel een One Country Pass Finland


Frankrijk

Vervoer
Vaar naar Ierland met Irish Ferries Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de oversteek per veerboot van Frankrijk naar Ierland op de volgende routes: • Roscoff - Rosslare (Ierland) (mei tot september)
• Cherbourg - Rosslare (Ierland) (februari tot december)
Boekingsinformatie: il je gebruikmaken van de korting, boek dan per telefoon op +33 233 234 444, +353 818 300 400 of +33 170 720 326 (in het Frans). Men kan je vragen je Interrail pas te laten zien als je incheckt voor de afvaart

Bijkomende kosten en voorwaarden • De korting is van toepassing op de voetgangerstarieven van de veerbootroutes die hierboven staan vermeld, en als je Interrail pas geldig is in het land van vertrek of het land van aankomst.
• Geen dagelijkse afvaarten, reserveren is verplicht.
• Hutaccommodatie is beschikbaar tegen extra vergoeding.

Roscoff heeft een eigen treinstation en je kunt er vanaf Parijs in ongeveer 5 uur komen. Vanaf het treinstation van Roscoff is het 20 minuten lopen naar de passagiersterminal.
Je kunt Cherbourg per trein bereiken. Daar vandaan kun je een taxi nemen (€ 8 - 10 ) of je kunt naar de passagiersterminal lopen (30 minuten).

Reis met de busdienst van de Franse nationale spoorwegmaatschappij
Houders van een Interrail pas kunnen gratis reizen met de busdiensten van de Franse nationale spoorwegen op de volgende routes:
• Digne – St Auban
• Digne – Veynes
• Oloron - Canfranc (Spanje)
Boekingsinformatie: je kunt het beste bij de plaatselijke dienst voor toerisme of in het treinstation informeren naar de beschikbare busdiensten. In grote steden rijden bussen tussen busstations (gare d'autobus/routière), die zich over het algemeen naast het treinstation bevinden. Op het platteland zijn de bussen meestal van de SNCF en rijden ze tussen lokale steden en het treinstation. Bussen van de SNCF, waarvoor treintickets en -passen geldig zijn, worden in de treindienstregeling aangegeven met een autobus.

Laat je met de Thello slapend vervoeren van Frankrijk naar Italië
Zoek je een comfortabele manier om tussen Frankrijk en Italië te reizen? De Thello nachttrein verbindt Parijs met een groot aantal Italiaanse steden, zoals Milaan, Verona en Venetië. Houders van een Interrail pas reizen met een speciaal tarief als ze met deze trein reizen! Reserveren verplicht. We raden je aan ruim van tevoren te reserveren. Thello

Steek de zee over met veerboten van Stena Line
Interrail pashouders krijgen tot 30% korting op de route:
• Cherbourg - Rosslare (februari tot december)

Boekingsinformatie: Tickets met korting kunnen telefonisch worden geboekt of in de haven worden gekocht op vertoon van de Interrail Pass. Telefoon VK +44 (0)8445 762 762, Ierland: +353 (0)1907 5388. Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line. De actiecode voor deze korting is EURAIL.

Verblijf
Overnacht in Marseille in het Vertigo Vieux-Port Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Vertigo Vieux-Port Hostel in Marseille houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in de wijk rond de oude haven van Marseille!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

Overnacht in Nice in het Villa Saint-Exupery Beach Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Villa Saint-Exupery Beach Hostel in Nice houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in het centrum van Nice!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

Overnacht in Parijs in het St Christopher's Canal Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het St Christopher's Canal Hostel in Paris houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in het levendige 19e arrondissement van Parijs!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

Overnacht in Lille in het Gastama Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Gastama Hostel in Lille houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in het oude centrum van Lille!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

10% korting op topklasse appartementen met service in Frankrijk
Profiteer van 10% korting op de Best Flexible Rates bij Citadines Apart'hotels. Geniet van geweldige faciliteiten en voorzieningen voor gasten op centrale locaties in Parijs, Lyon, Cannes, en meer beroemde Franse steden.
Boekingsinformatie: Aanbieding alleen beschikbaar op www.citadines.com et de actiecode EURAIL. Maak een keuze uit de volgende woningen:.
CITADINES AUSTERLITZ PARIJS
CITADINES BASTILLE GARE DE LYON PARIJS
CITADINES BASTILLE MARAIS PARIJS
CITADINES LA DEFENSE PARIJS
CITADINES LES HALLES PARIJS
CITADINES MONTMARTRE PARIJS
CITADINES MAINE MONTPARNASSE PARIJS
CITADINES OPERA PARIJS
CITADINES PLACE D'ITALIE PARIJS
CITADINES DIDOT MONTPARNASSE PARIJS
CITADINES REPUBLIQUE PARIJS
CITADINES ST GERMAIN DES PRES PARIJS
CITADINES TOUR EIFFEL PARIJS
CITADINES TROCADERO PARIJS
CITADINES CROISETTE CANNES
CITADINES CASTELLANE MARSEILLE
CITADINES PRADO CHANOT MARSEILLE
CITADINES ANTIGONE MONTPELLIER
CITADINES WILSON TOULOUSE
CITADINES GENEVE FERNEY VOLTAIRE
CITADINES CITY CENTRE GRENOBLE
CITADINES CITY CENTRE LILLE
CITADINES PART DIEU LYON
CITADINES PRESQU'ILE LYON
CITADINES KLEBER STRAATSBURG

Bezienswaardigheden
Bekijk heel Lyon met de Lyon City Card
Met je Interrail Pass krijg je 50% korting op de tweede Lyon City Card. Reis je alleen? Dan krijg je 20% korting op de Lyon City Card! Met deze kaart krijg je:
• gratis toegang tot musea, voorstellingen, rondvaarten en meer
• onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer van Lyon.
Je kunt de Lyon City Card kopen bij het Bureau voor toerisme, Place Bellecour 69002, Lyon. Dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00. Reis je alleen? Dan krijg je 20% korting op de Lyon City Card!
Ga voor meer informatie naar de website van Lyon citycard  , bel 0033 472776969 of stuur een e-mail naar info@lyon-france.com.
Deze korting geldt alleen voor de Volwassenenkaart. De korting geldt niet voor de Rhonexpress City Card.

Ontdek Nantes met de Nantes City Pass
Met je Interrail Pass krijg je 50% korting op de Nantes City Pass. 24 uur lang geeft deze pas je:
• gratis toegang tot musea, kastelen, rondvaarten en meer
• onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer van Nantes
• korting in winkels, op entertainment en activiteiten.
Je kunt je Nantes City Pass krijgen bij het bureau van toerisme van Nantes in de Rue des Etats 9, 44000 Nantes.
Ga voor meer informatie naar de website van Nantes tourisme of bel met +33 272 640 479. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@nantes-tourisme.com.

Ontdek de Franse Rivièra
Met je Interrail Pass krijg je 10% korting op je Franse Rivièra Pass. Met deze pas kan je alle toeristische bezienswaardigheden in Nice en aan de Franse Rivièra gratis bezoeken!
Je kan je kortingspas verkrijgen bij de welkomstbalie van het toeristenbureau van Nice dat net buiten het centraal station ligt.
Ga voor meer informatie naar de website van French Riviera Pass.

Ontdek Marseille met een all-in pakket
Houders van een Interrail Pass krijgen 15% korting op de Marseille City Pass. De stadspas is geldig voor 24, 48 of 72 uur, afhankelijk van wat je kiest.
Gratis toegang in 14 musea voor kunst en geschiedenis
Stadsrondleiding of bezoek aan Château d'If
Gratis openbaar vervoer
Bezoek voor meer informatie
marseille-tourisme.com .

Verken Bordeaux met de Bordeaux City Card
Verken Bordeaux voor minder dankzij je pas. Laat je pas zien bij de dienst voor toerisme van Bordeaux, dan krijg je 10% korting op de Bordeaux City Pass: 24 u., 48 uur, en 72 u. Deze kaart biedt je:
Gratis toegang tot musea, monumenten en meer
onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer van Bordeaux
Je kunt alleen bij de dienst voor toerisme van Bordeaux gebruikmaken van deze aanbieding., 12 cours du 30 Juillet, 33000 Bordeaux. Iedere dag geopend van 09:00 - 18:30 uur, met uitzondering van: 1 januari en 25 december.
Bezoek voor meer informatie www.bordeaux-tourisme.com .

Bestel een One Country Pass FrankrijkGriekenland


Vervoer
Vaar naar Italië met Superfast Ferries
Met een Interrail pas die geldig is in Griekenland en Italië kun je op de volgende routes reizen:
• Patras-Ancona (Italië)
• Patras - Bari (Italië)
• Patras-Venetië (Italië)
• Igoumenitsa - Ancona (Italië)
• Igoumenitsa-Venetië (Italië)
• Igoumenitsa - Bari (Italië)
• Corfu - Ancona/Bari (alleen in de zomer)
Houders van een Interrail pas die geldig is in Griekenland EN Italië mogen gratis meevaren aan dek. Houders van een 1eklas pas mogen gratis gebruikmaken van slaapzalen* of vliegtuigstoelen. Als je pas geldig is in Griekenland OF Italië, krijg je 30% korting op het volle tarief.
* Slaapzalen zijn niet beschikbaar op veerboten die op de volgende routes varen:
• Patras (Griekenland) - Igoumenitsa / Corfu (Griekenland) - Bari (Italië);
• Bari (Italië) - Igoumenitsa / Corfu (Griekenland) - Patras (Griekenland).

Op dit moment is het niet mogelijk online veerboten te boeken tussen Patras, Igoumenitsa en Bari. Neem voor reserveringen contact op met de helpdesk van Attica Group via e-mail: helpdesk@attica-group.com.
Pashouders (behalve houders van een Griekse Eilanden pas) moeten wel seizoenstoeslagen, havenbelastingen en brandstoftoeslagen betalen.
Boekingsinformatie Reserveren kun je op de dag van je reis in de haven van waaruit je vertrekt. Je kunt ook online reserveren op de website van Superfast Ferries 
. Er gelden speciale instructies voor kortingen voor Interrail reizigers.Je kunt ook het volgende nummer bellen: +30 210 89 19 700 of + 39 041 52 86 522.
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar de Attica Group.
Toeslagen/voorwaarden
• Seizoenstoeslag:
- juni en september € 10 per persoon
- juli en augustus € 20 per persoon
• Havenbelastingen: € 7 per passagier, per inscheping
• Er kan een brandstoftoeslag van toepassing zijn
• Inchecktijd: 2 uur

Je bereikt Patras per trein vanuit Athene in ongeveer 3,5 uur. De veerboothaven ligt op loopafstand van het hoofdstation van Patras.
Je kunt Igoumenitsa vanuit Thessaloniki per bus bereiken in ongeveer 4 uur.

Reis naar Italië met Minoan Lines
Houders van een Interrail Global Pass kunnen gratis reizen op de route:
• Patras/Igoumenitsa-Ancona/Ravenna/Trieste (Italië)
2e klas: pashouders reizen tussen Italië en Griekenland gratis op het dek. 1e klas: pashouders reizen gratis in een soort vliegtuigstoelen.
Houders van een Interrail pas met een One Country Pass geldig in Griekenland of Italië krijgen een korting van 30% op deze route. Houd er rekening mee dat pashouders toeslagen moeten betalen.

Ga voor boekingsinformatie naar de website van Minoan Lines  of stuur een e-mail naar het havenkantoor van Minoan Lines in Italië of Griekenland. Je kunt ook een van de kantoren bellen op de volgende nummers +39 071 201708, +39 041 5041201 of +30 210 4145700. Toeslagen/voorwaarden
• Seizoenstoeslag:
- juni en september € 10 per persoon
- juli en augustus € 20 per persoon
• Havenbelastingen: € 7
• Brandstoftoeslag: € 15 (met uitzondering van jonge kinderen)
• Upgrades beschikbaar tegen gereduceerde tarieven bij inscheping
• Inchecktijd: 2 uur

Je bereikt Patras per trein vanuit Athene in ongeveer 3,5 uur. De veerboothaven ligt op loopafstand van het hoofdstation van Patras.

Reizen met korting op de binnenlandse routes van Blue Star Ferries & Superfast Ferries
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op voorwaarde dat ze de Adriatische Zee al zijn overgestoken met Superfast Ferries. De kortingen zijn geldig op de volgende routes:
• Piraeus-Chania/Heraklion (Kreta). Route wordt gevaren door Anek Superfast.
• Piraeus - Cycladen (Syros - Tinos - Mykonos - Paros - Naxos - Ios - Santorini Amorgos - Iraklia - Schinoussa - Koufonissi - Donoussa)
• Piraeus - Dodecanese (Astypalaia - Kalymnos - Nisyros - Tilos - Lipsi - Symi - Kastellorizo - Patmos - Leros - Kos - Rhodos)
• Piraeus – Chios – Lesbos - Psara - Oinousses
• Rafina - Cycladen (Andros - Tinos - Mykonos - Syros - Paros - Naxos)
Boekingsinformatie:
Voor reserveringen bel je het nummer +30 210 891 9800 of stuur je een mailtje naar de Attica helpdesk. Bezoek de website van Blue Star Ferries  of van Superfast Ferries  voor meer informatie.

Speciale tarieven op de binnenlandse veerbootroutes van Minoan Lines
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting, op voorwaarde dat ze de Adriatische Zee al zijn overgestoken met Minoan Lines. De korting is geldig op de volgende route:
• Heraklion – Piraeus
• Igoumenitsa – Patras

Om aanspraak te maken op de korting hoef je alleen maar je ticket te laten zien voor je oversteek van de Adriatische Zee met Minoan Lines. Je kunt reserveren via de website van Minoan Lines  of je kunt bellen met +30 210 4145700.
Toeslagen/voorwaarden
• Seizoenstoeslag:
- Juni en september € 10
- Juli en augustus € 20
• Havenbelastingen: € 7
• Brandstoftoeslag is extra

Vaar met Grimaldi Lines naar Italië
Houders van een Interrail pas krijgen 20% korting op officiële tarieven (met uitzondering van havenbelasting en vaste kosten) op de onderstaande routes.
• Igoumenitsa/Patras – Brindisi

Je kunt reserveren per telefoon ((+39) 081 496 444 of (+34) 902 531 333) of per e-mail (info@grimaldi.napoli.it of reservas@grimaldilogistica.com). Als je reserveert moet je een kopie van je Interrail pas aan Grimaldi Lines sturen.
Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de reisagentschappen van Grimaldi Lines in Italië:
• Grimaldi Tours Napoli, Via Marchese Campodisola 13
• Grimaldi Tours Roma, Via Boncompagni 43
• Grimaldi Tours Palermo, Via Emerico Amari 8
Bijkomende kosten en voorwaarden
• Vast bedrag: € 25 per persoon
• Voor reizen van en naar Griekenland betaal je een brandstoftoeslag van € 5.
Bezoek de website van Grimaldi Lines  voor meer informatie over dit voordeel.

TRAINOSE bus
Houders van een Interrail pas reizen gratis met de TRAINOSE bus van Kiato naar Patras.


Bezienswaardigheden
Bezoek het Spoorwegmuseum van Athene
Houders van een Interrail pas krijgen gratis toegang tot het Spoorwegmuseum van Athene op vertoon van hun pas.
4, Siokou Street, Athene.
Openingstijden: dagelijks van 09:00 - 13:00 (behalve op maandag)

Bestel een One Country Pass Griekenland of
Bestel een One Country Pass Griekenland-plusGroot-Brittannië


Vervoer
Steek de zee over met veerboten van Stena Line
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de routes:
• Liverpool - Belfast (Ierland)
• Cairnryan - Belfast (Ierland)
• Harwich - Hoek van Holland (Nederland) - Reserveren verplicht
• Fishguard - Rosslare (Ierland)
• Holyhead - Dublin Port (Ierland)

Je kunt tickets telefonisch boeken of kopen in de haven als je je Interrail Pass laat zien. Bel om te boeken met +44 (0)8445 762 762 (Verenigd Koninkrijk) of +353 (0)1907 5388 (Ierand). Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line 

De veerbootterminal in Harwich ligt op loopafstand van Harwich International Station.
De veerboothaven van Fishguard is te bereiken per trein.
Het treinstation van Holyhead (richting noorden) ligt op loopafstand van de veerboothaven.
De haven van Cairnryan is te bereiken per bus vanuit het treinstation van Ayr.
De veerboothaven van Liverpool is te bereiken per trein (met bestemming New Brighton) vanuit Liverpool Central Station. Vanuit New Brighton is het een klein eindje lopen naar de passagiersterminal.

Reis tussen Groot-Brittannië en Ierland met Irish Ferries
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de voetgangerstarieven op de volgende routes:
• Pembroke - Rosslare (Ierland)
• Holyhead - Dublin Ferryport (Ierland)

Wil je gebruikmaken van de korting, boek dan per telefoon op +33 233 234 444, +353 818 300 400 of +33 170 720 326 (in het Frans). Men kan je vragen je Interrail pas te laten zien als je incheckt voor de afvaart.
Voorwaarden
• De korting is alleen van toepassing als je Interrail pas geldig is in het land van vertrek of het land van aankomst.
• Hutaccommodatie is tegen extra vergoeding beschikbaar.

Het treinstation van Pembroke Dock ligt op loopafstand van de passagiersterminal.

Verblijf
Meininger Hostels & Hotels
Profiteer van 10% korting op je verblijf in het Meininger hostel in Londen (Queen's Gate, South Kensington).
Wifi is gratis in de hotels en hostels.

De korting is alleen van toepassing op boekingen via Meininger per e-mail, telefoon +49 30 666 36 100 of rechstreeks via de website van Meininger  . Gebruik de website om de beschikbaarheid te controleren.

Overnacht in Edinburgh in het St Christopher's Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt St Christopher's Hostel in Edinburgh houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en verblijf in de stad in de buurt van het treinstation Waverly.
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van
Europe's Famous Hostels.

Overnacht in Londen in het St Christopher's Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het St Christopher's Village in Londen houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer terwijl je overnacht in een van de levendigste goedkope opties van Londen!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

10% korting op topklasse appartementen met service in Londen
Profiteer van 10% korting op de Best Flexible Rates bij Citadines Apart'hotels. Geniet van geweldige faciliteiten en voorzieningen voor gasten op centrale locaties in de Britse hoofdstad.
Boekingsinformatie: Aanbieding alleen beschikbaar op www.citadines.com et de actiecode EURAIL. Maak een keuze uit de volgende woningen:.
CITADINES BARBICAN LONDEN
CITADINES HOLBORN-COVENT GARDEN LONDEN
CITADINES SOUTH KENSINGTON LONDEN
CITADINES TRAFALGAR SQUARE LONDEN

Bestel een One Country Pass Groot-Brittannië
Hongarije


Vervoer
Mav Start lounge
Houders van een 1e klas Interrail pas en een 1e klas reservering hebben gratis toegang tot de VIP-lounge in Boedapest.

Verblijf
Overnacht in Boedapest in het Maverick Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Maverick Hostel in Boedapest houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in het centrum van Boedapest!
Boekingsinformatie: Boek van tevoren via de website van Europe's Famous Hostels.

Bezienswaardigheden
Bezoek het Hungarian Heritage Railway Park (Hongaars spoorwegpark)
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de toegangsprijs als ze de motortrein nemen naar het Spoorwegpark.
Ticketinformatie: Om aanspraak te maken op de korting moet je je Interrail pas laten zien bij het loket op het Nyugati Station van Boedapest (wordt aangeduid als spoorwegparkstation). Ga voor informatie over de openingstijden naar de website van het Spoorwegpark  .
Neem vanuit Boedapest Nyugati Station de motortrein naar Esztergom om naar het Hungarian Heritage Railway Park (Hongaars spoorwegpark) te gaan. Vertrektijden: 10:20, 11:20, 13:20. Houd er rekening mee dat deze trein van 27 maart tot 1 november rijdt.

Ontdek Budapet met de Budapast Card
Interrail pas houders ontvangen 10% korting op de Budapest card. Gebruik code EURAIL bij het bestellen op de website.

Bestel een One Country Pass HongarijeIerland


Vervoer
Kies het ruime sop met Irish Ferries
Als je Interrail pas geldig is in Ierland krijg je 30% korting op voetgangerstarieven op de volgende routes:
• Rosslare – Pembroke (Wales)
• Dublin (Ferryport) – Holyhead (Wales)
• Rosslare - Roscoff (Frankrijk) (mei tot september, geen dagelijkse afvaarten, reserveren verplicht)
• Rosslare - Cherbourg (Frankrijk) (februari tot december, geen dagelijkse afvaarten, reserveren verplicht)

Wil je gebruikmaken van de korting, boek dan per telefoon op +33 233 234 444, +353 818 300 400 of +33 170 720 326 (in het Frans). Men kan je vragen je Interrail pas te laten zien als je incheckt voor de afvaart.
Toeslagen
- Hutaccommodatie is tegen extra vergoeding beschikbaar.
Om in de veerbootterminal van Rosslare te komen neem je de trein naar Rosslare Europort. De terminals van de veerboot liggen op loopafstand.

De haven van Dublin is bereikbaar per pendelbus. Deze busdienst rijdt twee keer per dag en vertrekt vanaf Westmoreland Street in het stadscentrum, om 07:15 's morgens en om 19:30 voor de avondafvaart. De busdienst neemt ook aangekomen passagiers mee naar het stadscentrum van Dublin. Voor meer informatie kun je bellen naar 01 204 7744.

Steek de Ierse Zee over met Stena Line

Houders van een Interrail Pass krijgen 30% korting op de volgende routes:
• Belfast - Liverpool (Engeland)
• Belfast - Cairnryan (Schotland)
• Rosslare – Fishguard (Wales)
• Dublin – Holyhead (Wales)

Boekingsinformatie:
je kunt tickets telefonisch boeken of kopen in de haven als je je Interrail Pass laat zien. Bel om te boeken met +44 (0)8445 762 762 (Verenigd Koninkrijk) of +353 (0)1907 5388 (Ierand). Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line  .
Om in de veerbootterminal van Rosslare te komen neem je de trein naar Rosslare Europort. De terminals van de veerboot liggen op loopafstand.
De haven van Dublin is bereikbaar per pendelbus. Deze busdienst rijdt twee keer per dag en vertrekt vanaf Westmoreland Street in het stadscentrum, om 07:15 's morgens en om 19:30 voor de avondafvaart. De busdienst neemt ook aangekomen passagiers mee naar het stadscentrum van Dublin. Voor meer informatie kun je bellen naar 01 204 7744.

Om in de haven van Belfast te komen, neem je metrolijn 96 van Donegall Square West naar West Bank Road. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De Belfast-Liverpool terminal van Stena Line ligt in het midden van de West Bank Road. De terminal van Stranraer ligt aan het einde van de West Bank Road.

Bezienswaardigheden
Bekijk de schoonheid van Ierland
Railtours Ireland biedt bezoekers van Dublin verschillende treinexcursies met gids, met een duur die varieert van een tot negen dagen. Houders van een Interrail pas krijgen tot € 30 korting.
Ga voor meer informatie naar de website van Railtours Ireland  of bel +353 (0)1 856 0045.


Bestel een One Country Pass Ierland
Italië


Vervoer
Reis tussen Italië en Griekenland met Superfast Ferries International
Houders van een Interrail Pass die geldig is in Italië en Griekenland mogen reizen op de routes:
• Ancona - Patras (Griekenland);
• Bari - Patras (Griekenland).
• Venetië-Patras (Griekenland)
• Ancona - Igoumenitsa (Griekenland);
• Venetië-Igoumenitsa (Griekenland)
• Bari - Igoumenitsa (Griekenland);
• Ancona/Bari - Corfu (alleen in de zomer)
1e klas: gratis "vliegtuigstoelen" of slaapzalen*.
2e klas: gratis economystoelen.


Houders van een Interrail One Country Pass die geldig is in Italië of Griekenland krijgen een korting van 30% op deze routes.

*Slaapzalen zijn niet beschikbaar op veerboten die op de volgende routes varen:
• Patras (Griekenland) - Igoumenitsa / Corfu (Griekenland) - Bari (Italië);
• Bari (Italië) - Igoumenitsa / Corfu (Griekenland) - Patras (Griekenland).

Op dit moment is het niet mogelijk online veerboten te boeken tussen Patras, Igoumenitsa en Bari. Neem voor reserveringen contact op met de helpdesk van Attica Group via e-mail: helpdesk@attica-group.com.

Pashouders (behalve houders van een Griekse Eilanden pas) moeten wel seizoenstoeslagen, havenbelastingen en brandstoftoeslagen betalen. 

Boekingsinformatie: reserveren kun je op de dag van je reis in de haven van waaruit je vertrekt. Je kunt ook een reservering maken op de website van Superfast Ferries  . Er gelden speciale instructies voor kortingen voor Interrail reizigers.
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar de Attica Group.

Toeslagen/voorwaarden
• Seizoenstoeslag:
- juni en september € 10 per persoon
- juli en augustus € 20 per persoon
• Havenbelastingen: € 7
• Er kan een brandstoftoeslag van toepassing zijn
• Inchecktijd: 2 uur
Bari ligt op 4 uur met de trein vanaf Rome. Neem vanaf het treinstation van Bari bus 20 naar de havens.
Ancona ligt op 3 uur met de trein van Rome. Neem vanaf het treinstation van Ancona bus 1 of 4 naar de veerbootterminal.

Gratis overtochten en kortingen op internationale trajecten met Minoan Lines
Met een Interrail pas die geldig is in Griekenland en Italië kun je gratis reizen op de volgende route:
• Ancona/Ravenna/Trieste-Igoumenitsa/Patras (Griekenland)
Houders van een 2e klas pas reizen tussen Italië en Griekenland gratis op het dek. Houders van een 1e klas pas reizen gratis in een soort vliegtuigstoelen. Houders van een Interrail pas die geldig is in Griekenland of Italië krijgen 30% korting op deze route.

Boekingsinformatie: ga voor boekingsinformatie naar de website van Minoan Lines  of stuur een e-mail naar het havenkantoor van Minoan Lines in Ancona, Venetië of Piraeus (Griekenland). Je kunt ook een van de kantoren bellen op de volgende nummers +39 071 201708, +39 041 5041201 of +30 210 4145700.

Toeslagen/voorwaarden
• Seizoenstoeslag:
- juni en september € 10 per persoon
- juli en augustus € 20 per persoon
• Havenbelasting: € 7
• Brandstoftoeslag: € 15 (met uitzondering van jonge kinderen)
• Upgrades beschikbaar tegen gereduceerde tarieven bij inscheping
• Inchecktijd: 2 uur
Ancona ligt op 3 uur met de trein van Rome. Neem vanaf het treinstation van Ancona bus 1 of 4 naar de veerbootterminal.
De passagiersterminal van Venetië ligt dicht bij het stadscentrum. Er is een pendelbusdienst beschikbaar die je van Piazzale Roma naar de terminal kan brengen. Let op: voor dienstregelingen en aanvullende informatie kun je contact opnemen met je veerbootmaatschappij.

Vaar met Grimaldi Lines naar Griekenland, Spanje, Sardinië of Sicilië
Houders van een Interrail Italië Pass krijgen 20% korting op officiële tarieven (met uitzondering van havenbelasting en vaste kosten) op de onderstaande routes.
• Civitavecchia - Barcelona (Spanje);
• Porto Torres (Sardinië) - Barcelona (Spanje);
• Savona - Barcelona (Spanje) • Brindisi-Igoumenitsa/Patras (Griekenland)
• Civitavecchia - Porto Torres (Sardinië);
• Livorno - Olbia (Sardinië)
• Civitavecchia - Olbia (Sardinië)
• Livorno - Palermo (Sicilië)
• Salerno - Palermo (Sicilië);
Op de meeste routes varen de veerboten niet dagelijks. Ga naar de website van Grimaldi Lines 
voor uitgebreide informatie over de vertrektijden. 
Boekingsinformatie: je kunt reserveren per telefoon (+39) 081 496 444 of (+34) 902.531.333) of per e-mail (info@grimaldi.napoli.it of reservas@grimaldilogistica.com). Als je reserveert moet je een kopie van je Interrail pas aan Grimaldi Lines sturen.
Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de reisagentschappen van Grimaldi Lines in Italië:
• Grimaldi Tours Napoli, Via Marchese Campodisola 13
• Grimaldi Tours Roma, Via Boncompagni 43
• Grimaldi Tours Palermo, Via Emerico Amari 8

De haven van Civitavecchia ligt met de trein op ongeveer 1 uur van Rome. Je kunt met de pendelbusdienst van Grimaldi Lines van Napels naar Civitavecchia. Koop op de veerboot of in de bus een ticket (€ 24).

Livorno ligt met de trein op ongeveer 2,5 uur van Rome. Neem vanaf het hoofdstation van Livorno bus 1 naar het Piazza Grande, waar je de passagiersterminals vindt.

Porto Torres ligt met de trein op ongeveer 4 uur van Calgliari (het zuiden van Sardinië). Je kunt de pendelbus naar de handelshaven nemen.
Neem vanaf het centraal station van Palermo bus 139 naar Via Francesco Crispi. Daarvandaan is het een klein stukje lopen naar de passagiersterminal.

Salerno ligt op 2 tot 3 uur met de trein van Rome. Vanaf het hoofdstation van Salerno kun je de bus naar de haven nemen.

Laat je met de Thello slapend vervoeren van Frankrijk naar Italië
Zoek je een comfortabele manier om tussen Frankrijk en Italië te reizen? De Thello nachttrein verbindt Parijs met een groot aantal Italiaanse steden, zoals Milaan, Verona en Venetië. Houders van een Interrail pas krijgen 25% korting als ze met deze trein reizen!
Reserveren verplicht. We raden je aan ruim van tevoren te reserveren. Thello
  .

Reis per veerboot naar de Italiaanse eilanden en Kroatië
Met je Interrail pas krijg je 20% korting op SNAV veerboten die varen van de Italiaanse eilanden en vanuit Ancona (Italië) naar Split (Kroatië). De korting geldt voor alle soorten accommodaties.
• Ancona - Split/Hvar (Kroatië)
• Napels - Eolische eilanden (Stromboli, Panarea, Salina Santa Marina, Vulcano, Lipari)
• Napels - Ischia Casamicciola
• Napels - Ventotene / Ponza (reserveren alleen per e-mail/telefoon)
• Napoli - Procida (boeken alleen mogelijk per e-mail/telefoon)
Je kunt boeken op de website van SNAV
  door de code snaveurail2017 te gebruiken. Je kunt ook boeken per e-mail of bellen met +39 081 428 5555.

Bezienswaardigheden
Ontdek de prachtige steden van Italië
Houders van een Interrail Italië Pass krijgen 20% korting op City Sightseeing bussen in Florence, Milaan, Napels, Rome en nog veel meer steden.
Ga voor meer informatie naar de website van City Sightseeing 
.


Bestel een One Country Pass Italië
of
Bestel een One Country Pass Italië-plus
KroatiëVervoer
Reis per veerboot van Kroatië naar Italië
Met je Interrail pas krijg je 20% korting op SNAV veerboten van Split of Hvar (Kroatië) naar Ancona (Italië). Deze korting geldt voor alle soorten accommodaties. Je kunt boeken op website van SNAV. 
door de code snaveurail2017 te gebruiken. Je kunt ook boeken per e-mail of bellen met +39 081 428 5555.

Bestel een One Country Pass KroatiëNederland
Vervoer
Naar naar Groot-Brittannië met een veerboot van Stena Line
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de route:
• Hoek van Holland - Harwich (Groot-Brittannië) Voor deze veerbootroute is reserveren verplicht.

Boekingsinformatie: je kunt tickets telefonisch boeken of kopen in de haven als je je Interrail Pass laat zien. Bel om te boeken met +44 (0)8445 762 762 (Verenigd Koninkrijk) of +353 (0)1907 5388 (Ierand). Ga voor meer informatie naar de website van Stena Line 
.

Lounges van NS International
Op de reisdag heb je met een 1e klas zitplaatsreservering gratis toegang tot de NS International lounge in verschillende hoofdtreinstations.

Reis rechtstreeks van Eindhoven naar Düsseldorf en Londen
Reis per bus tussen Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittanië op de volgende routes:
• Londen-Antwerpen-Eindhoven-Roermond-Düsseldorf
Houders van een Global Pass hoeven alleen te reserveren (gebruikelijke reserveringskosten). Houders van een pas die niet geldig is in alle landen waar de bus doorheen rijdt, hebben een reservering en een ticket nodig voor het deel dat niet door de pas wordt gedekt.

Tickets en reserveringen zijn verkrijgbaar bij de Treinreiswinkel.

Bestel een One Country Pass BeneluxNoorwegenVervoer
Reis van Noorwegen naar Denemarken en Zweden met veerboten van Fjord Line
Houders van een Interrail pas betalen een speciaal tarief op de veerboten tussen:
• Hirtshals – Kristiansand
• Hirtshals – Langesund
• Hirtshals – Stavanger – Bergen
• Strömstad - Sandefjord
Tijdens het laagseizoen krijg je 20% korting.
Tijdens het hoogseizoen (16 juni - 20 augustus) krijg je 10% korting. Op de route Hirtshals - Langesund krijg je het hele jaar door 20% korting.
Fjord Line biedt ook 50% korting op zitplaatsen aan boord van de schepen MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord.

Boekingsinformatie: je krijgt je korting als je je Interrail pas laat zien bij de terminal van Fjord Line, of als ja online boekt via de website van Fjord Line 
.

Reis per trein naar Zweden
Een pas die geldig is in Noorwegen dekt:
• directe grensoverschrijdende treinen vanuit Olso naar Göteborg en Stockholm.

Met korting reizen met een FRAM bus
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de volgende lijnen:
• Buslijn 420 (Andalsnes - Molde)
• Buslijn 681 (Andalsnes - Alesund)
Ga voor meer informatie naar de website van Fram 
. Tickets kun je bij de chauffeur kopen met een creditcard of contant. 

Verblijf
Verblijf met korting bij Hostelling International
Houders van een Interrail Pass krijgen 10% korting op hun verblijf in een hostel van Hostelling International. Deze aanbieding geldt in de volgende steden in Noorwegen:
• Dombås, Flåm, Froland, Geilo, Gjøvik, Hamar, Hjerkinn, Høvringen, Kongsberg, Lillehammer, Lunde, Oslo Haraldsheim, Sandnes, Voss, Stavanger St.Svithun, Oslo Haraldsheim, Bergen Montana, Bodø en Åndalsnes.
Ga voor meer informatie naar de website van Hostelling International 
of bel met +47 22 15 21 85

Bezienswaardigheden
Geniet van adembenemende berglandschappen
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de route van de Flåmspoorweg:
• Myrdal – Flåm
Deze toeristische treinroute van 13 mijl (20,2 km) neemt je mee langs een stijl bergpad, soms met een helling van 55%. Geniet van het ongeëvenaarde uitzicht op watervallen, rivieren en bergen waarvan de toppen met sneeuw bedekt zijn.
Boekingsinformatie: je moet reserveren voor deze trein en dat kun je doen op het station van Bergen, Oslo of Flåm. Je krijgt korting als je je Interrail pas laat zien. Je kunt ook bellen met het callcenter van NSB op +815 00 888 of +47 23 62 00 00. Bezoek voor de dienstregeling en meer informatie de website van de Flamspoorweg 
.

Bezoek het Noors Spoorwegmuseum
Houders van een Interrail pas krijgen gratis toegang tot dit spoorwegmuseum in Hamar.
Voor een gratis ticket hoef je alleen maar je Interrail pas te laten zien.
Bezoekadres Strandveien 163, N-2316 Hamar
Bezoek voor meer informatie de website van het Noors spoorwegmuseum 
.
Vanaf het treinstation/centrum brengt bus nr. 1 naar Hamar-west je naar het spoorwegmuseum.

Bestel een One Country Pass NoorwegenOostenrijk


Vervoer
Reis gratis met de S-Bahn
Houders van een Interrail Pass kunnen onbeperkt gratis reizen met de S-Bahn in Wenen en Innsbruck.

Gratis toegang tot ÖBB lounges
Houders van een Interrail pas met een 1e klas pas hebben gratis toegang tot de ÖBB lounges in:
• Wien-Haubtbahnhof (in Wenen)
• Wien-Westbahnhof (in Wenen)
• Wien-Meidling (in Wenen)
• Linz Hbf
• Salzurg Hbf
• Innsbruck Hbf
• Graz Hbf
• Klagenfurt Hbf

Expresbussen door een adembenemende omgeving
Je Interrail Global Pass is geldig in de ÖBB InterCity bus op de volgende routes:
• Klagenfurt – Graz
• Klagenfurt - Villach - Venetië (Italië) (Venezia Mestre & Tronchetto)
Voor het internationale traject moet je pas geldig zijn in Italië en Oostenrijk.

Verblijf
Meininger Hostels & Hotels
Krijg 10% korting op je verblijf in hotels of hostels van Meininger 
in Wenen of Salzburg.

A&O hostels en hotels
Houders van een Interrail pas krijgen 10% korting op het dagtarief bij de volgende hotels en hostels van A&O 
in Wenen en Graz:
• A&O Wien Stadthalle
• A&O Wien Hauptbahnhof
• A&O Salzburg Hauptbahnhof
• A&O Graz Hauptbahnhof

Overnacht in Salzburg bij Yoho Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt Yoho Hostel in Salzburg houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf, op een perfecte locatie tussen het oude centrum van Salzburg en het treinstation.

Overnacht in Wenen bij Hostel Ruthensteiner
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt Hostel Ruthensteiner in Wenen houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en logeer op maar 3 minuten lopen van het Westbahnhof Station van Wenen!

Bezienswaardigeheden
Maak een tocht over de schitterende Donau
Ontvang 20% korting op rondvaarten met Blue Danube Schiffahrt (DDSG) in Wenen en Wachau.
Boekingsinformatie: je kunt alleen per e-mail reserveren met korting. Informatie over opstapplaatsen en rondvaarten vind je op de website van Blue Danube 
.
Toeslagen
Je aankoop wordt verhoogd met een brandstoftoeslag van € 2.

Verken Salzburg met de Salzburg Card
Houders van een Interrail Pass krijgen 10% korting op de Salzburg Card, die je recht geeft op:
• gratis toegang tot attracties en musea;
• gratis gebruik van het openbaar vervoer van de stad.
Je kunt de Salzburg Card krijgen bij de plaatselijke dienst voor toerisme in het hoofdstation van Salzburg.
Verken Wenen met de Vienna City Card
Houders van een Interrail Pass krijgen 10-20% korting op de Vienna City Card

Bestel een One Country Pass OostenrijkPolen


Vervoer
Reis rechtstreeks van Krakau naar Berlijn
De reis met de bus tussen Krakau en Berlijn op de volgende route:
• Krakau - Wroclaw - Berlijn
Houders van een Global Pass hoeven alleen te reserveren (gebruikelijke reserveringskosten). Houders van een pas die niet geldig is in alle landen waar de bus doorheen rijdt, hebben een reservering en een ticket nodig voor het deel dat niet door de pas wordt gedekt.

Tickets en reserveringen zijn verkrijgbaar aan het loket in Duitsland of via de Treinreiswinkel.

Bestel een One Country Pass PolenPortugal

Vervoer
CP lounge
Twee uur voor vertrek of na aankomst hebben houders van een 1e klas treinreservering voor de treinen Alfa Pendular (AP), Sud Expresso of Lusitânia gratis toegang tot de CP lounge in het station Lissabon Oriente.

Bestel een One Country Pass PortugalRoemenië

RoemeniëRoemeniëRoemeniëRoemeniëRoemeniëRoemeniëRoemeniëRoemenië
Verblijf
Speciale hoteltarieven
Houders van een Interrail pas krijgen korting bij het volgende hotel:
• Hotel Alexandros in Busteni: 10% korting op receptietarieven.
Je moet ten minste 15 dagen van tevoren reserveren op de website van Hotel Alexandros. 


Bestel een One Country Pass Roemenië
Servië


Bezienswaardigheden
Bezoek het Servische Spoorwegmuseum in Beograd (Belgrado).
Houders van een Interrail pas krijgen gratis toegang in dit spoorwegmuseum.
Ticketinformatie: laat je Interrail pas bij de kassa zien wanneer je je tickets koopt.
Bezoekadres 11000 Beograd, 6 Nemanjina straat.
Openingsuren: weekdagen: 9:00 - 14:00, zaterdagen en zondagen: bezoek op afspraak

Bestel een One Country Pass ServiëSlovenië


Vervoer
Gratis busvervoer
Houders van een Interrail pas hebben recht op gratis busvervoer op de route:
• Divača - Škocjan Caves

Verblijf
SZ spa en hotels
• Bohinj Park Hotel: 10% korting op de toegang tot het zwembad en waterpark.
Adres: Triglavska cesta 17 Bohinjska Bistrica
E-mailadres: info@2864.si
de website van Bohinj Park Hotel 

• Hotel Park Ljubljana: 15% korting.
Adres: Tabor 9, Ljubljana
Telefoonnummer: +386 13002500
E-mailadres: info@hotelpark.si
de website van Hotel Park Ljubljana 

• Laško Wellness Park en Zdravilišce Laško: 20% korting op gebruik van het zwembad of de sauna en op beide activiteiten in combinatie met een lunch. informatie 

• Thermana Hotels en Resorts: 10% korting op medicinale behandelingen en gerelateerde diensten.
Zdraviliška c. 4, Laško
Telefoonnummer: +386 (0) 34232300
E-mailadres: info@thermana.si
• Olimia Therme: 30% korting op toegang tot het aquapark.
Adres: Zdraviliška cesta 24, Podcetrtek
E-mailadres: info@terme-olimia.com

Bezienswaardigheden
Waterpret en ontspanning in Terme Catez
Houders van een Interrail pas krijgen 's zomers en 's winters van maandag tot en met vrijdag 15% korting op de toegang tot het Thermal Riviera en Saunapark. In het weekend en op feestdagen bedraagt de korting 10%. Bezoek voor meer informatie de website van Terme Catez 
of neem contact met hen op via e-mail of telefoon (+386 7 49 36 700).
Adres: Topliska cesta 35, 8251 Catez ob Savi.

Geniet van de rust van een Romeinse spa
Rimske Terme (Romeinse spa) biedt houders van een Interrail pas 25% korting voor het zwembad en de sauna en 15% korting op spadiensten in het wellnesscentrum Amalija.
Bezoek voor meer informatie de website van Rimske Terme 
of neem contact met hen op via e-mail of telefoon: +386 3 574 20 00.

Wateravonturen in Atlantis Water Park
Houders van een Interrail pas krijgen 25% korting in waterpark Atlantis in Ljubljana. Adventure World, de Thermal Temple en Sauna Land zijn inbegrepen. Bezoek voor meer informatie de de website van Atlantis Waterpark.

Bestel een One Country Pass Slovenië
Slowakije


Verblijf
AquaCity - Poprad
Je kunt 20% korting krijgen op alle services + een seizoensbonus. Je hoeft alleen maar je Interrail pas te laten zien om de korting te krijgen. We raden je aan accommodatie te reserveren. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Aquacity 
of bellen met (+421) 52 78 51 111.

Mercure Bratislava Centrum
Interrail pashouders ontvangen tot 30% korting op hun verblijf in dit hotel in het centrum van Bratislava. Houders van een Interrail pas krijgen op werkdagen 20% korting op accommodatie en in het weekend 30% korting. Kijk op de de website van Mercure 
voor informatie over beschikbaarheid. Voor meer informatie kun je bellen met (+421)25 72 77 000 of het bedrijf een e-mail sturen.

Hotel Dalia - Košice
Houders van een Interrail pas krijgen tot wel 25% korting in dit ecovriendelijke hotel, dat zich naast het treinstation van Košice bevindt.
Om korting te krijgen, hoef je alleen maar je Interrail pas bij aankomst te laten zien. Bezoek de website van hotel Dalia 
voor de beschikbaarheid en meer informatie.

Bezienswaardigheden
Ervaar een stukje Slowaakse historie
Houders van een Interrail pas krijgen tot 50% korting op deze historische spoorlijn door de bossen. De spoorlijn werd opgericht in 1909 en exploiteert nu vintage houten passagierstreinen over een route van 14km:
• Šánske - Čierny Balog - Vydrovská dolina - Dobroč
In het zomerseizoen (2 mei - 2 september) rijden de treinen dagelijks en de rest van het jaar op verzoek. Voor groepen wordt reserveren aanbevolen. Kijk op de website van Čiernohronská železnica 
(alleen in het Slowaaks) voor foto's en meer informatie.

Bestel een One Country Pass SlowakijeSpanje


Vervoer
Vaar met Grimaldi Lines naar Italië en Sardinië
Houders van een Interrail pas krijgen 20% korting op officiële tarieven (met uitzondering van havenbelasting en vaste kosten) op de onderstaande routes.
• Barcelona - Civitavecchia (Italië)
• Barcelona - Savona (Italië)
• Barcelona - Porto Torres (Sardinië)
Let op dat de veerboten op de meeste routes niet dagelijks varen. Ga naar de website Grimaldi Lines 
voor uitgebreide informatie over de vertrektijden.
je kunt reserveren per telefoon ((+39) 081 496 444 of (+34) 902.531.333) of per e-mail (info@grimaldi.napoli.it of reservas@grimaldilogistica.com). Als je reserveert moet je een kopie van je Interrail pas aan Grimaldi Lines sturen.
Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de reisagentschappen van Grimaldi Lines in Italië:
• Grimaldi Tours Napoli, Via Marchese Campodisola 13
• Grimaldi Tours Roma, Via Boncompagni 43
• Grimaldi Tours Palermo, Via Emerico Amari 8
Neem bus 57 vanaf het station Barcelona Sants en stap uit bij de 9e halte (Sants-Pg Sant Antoni). Hiervandaan is het 5 minuten lopen naar de passagiersterminal.

Reis naar de Balearen
Krijg 20% korting op oversteken en accommodatie op de volgende veerbootroutes van Balearia:
• Alcudia - Ciudadela
• Algeciras - Ceuta / Tánger
• Barcelona – Palma de Mallorca / Ciudadela / Ibiza / Alcudia
• Denia - Palma de Mallorca / Formentera / Ibiza / San Antonio
• Ibiza - Formentera / Palma de Mallorca
• Valencia - Ibiza / Palma de Mallorca / Mostaganem (Algerije)
• Melilla - Motril/Almería
Boekingsinformatie: je kunt reserveren bij een reisbureau of de plaatselijke kantoren van Balearia. Je kunt ook bellen met +34 902 160 180. Ga voor meer informatie over vertrektijden en prijzen naar de website van Balearia.

Denia is te bereiken met de bus vanuit Alicante in ongeveer 2,5 uur. Het busstation van Denia ligt op 10 minuten lopen van de haven.

Valencia is 3 uur met de trein vanaf Barcelona. Neem daarvandaan bus 3 richting Castell de Pop - Jesús Natzaré. Stap uit bij de 17e halte (Manuel Soto 'Enginyer' - Comandància Marina). Hiervandaan is het 5 minuten lopen naar de passagiersterminal.
Neem bus 57 vanaf het station Barcelona Sants en stap uit bij de 9e halte (Sants-Pg Sant Antoni). Hiervandaan is het 5 minuten lopen naar de passagiersterminal.

FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya)
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de volgende routes:
• Barcelona – Vallès
• Anoia – Llobregat
• Kabelspoorlijn van Gelida
• Kabelspoorlijn van Montserrat
• Monistrol - Montserrat (tandradspoorlijn)
• Nuria - Ribes de Fresser (tandradspoorlijn)
Boekingsinformatie: laat je Interrail pas zien bij de kassa wanneer je je tickets koopt. Ga voor meer informatie naar de website van FGC.

Gratis toegang tot de Sala Club Lounge
Vanaf 2 uur voor vertrek hebben houders van een Club, Gran Clase of Preferente 1e klas treinreservering gratis toegang tot de Sala Club Lounge die op verschillende treinstations te vinden is.

Reis door Spanje met bussen van SNCF

Houders van een Interrail pas kunnen gratis reizen op de route:
• Canfranc – Oloron
Boekingsinformatie: je kunt het beste bij de plaatselijke dienst voor toerisme of in het treinstation informeren naar de beschikbare busdiensten. In grote steden rijden bussen tussen busstations (gare d'autobus/routière), die zich over het algemeen naast het treinstation bevinden. Op het platteland zijn de bussen meestal van de SNCF en rijden ze tussen lokale steden en het treinstation. Bussen van de SNCF, waarvoor treintickets en -passen geldig zijn, worden in de treindienstregeling aangegeven met een autobus.

Doorkruis de Spaanse stad Valencia met de bussen van Renfe
Houders van een Interrail pas kunnen gratis reizen met bussen van Renfe op de route:
• Valencia S. Joaquin Sorolla - Station Valencia Nord
Je moet wel een reservering voor de hogesnelheidstrein AVE kunnen laten zien om van deze aanbieding gebruik te kunnen maken. De bus rijdt 365 dagen per jaar, van 6:00 tot 23:00. De rit duurt 3-5 minuten en de bussen rijden ongeveer elke 10 minuten. In beide stations is er hulp voor mensen met speciale mobiliteitsbehoeften.

Maak een reis van Spanje naar Marokko
Houders van een Interrail Pass krijgen 30% korting op de volgende veerbootroutes:
• Algeciras (Spanje) - Tanger Med (Marokko)
• Tanger Med (Marokko) - Algeciras (Spanje)
Veerboten worden gerund door AML. Er zijn tot 8 overtochten per dag. Ga voor meer informatie en online reserveren naar de website van AML 
.

Bezienswaardigheden
Bezoek de Spaanse Spoorwegmusea in Madrid en Barcelona
Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van deze musea.
Locaties
• Museo Del Ferrocarril Madrid, Paseo de las Delicias, 61 Het museum ligt tegenover het metrostation Delicias.
• Museo Del Ferrocarril Barcelona, Vilanova i la Geltru, Pl. Eduard Maristany Het museum ligt op loopafstand van het treinstation Vilanova i la Geltrú. Ticketinformatie: laat gewoon je Interrail pas zien bij de kassa om je korting te krijgen. Ga voor meer informatie over openingstijden en prijzen naar de website van Museo Del Ferrocarril  (de Engelse versie is onder constructie).

Bestel een One Country Pass Spanje
Tsjechië


Vervoer
CD lounges
Houders van een 1e klas Interrail pas hebben gratis toegang tot de CD lounges in verschillende treinstations.

CD fietsen
Met je Interrail pas kun je een fiets huren voor een speciaal tarief. Gaan naar de website van CD 
voor meer informatie (klik op een regio voor het bekijken van de prijzen).

Verblijf
A&O hostels en hotels
Houders van een Interrail pas krijgen 10% korting op het dagtarief in het A&O hostel en hotel in Praag:
• A&O Praag Metro Strizkov. Deze korting geldt alleen als je vooraf boekt. Boek je hostel of hotel op de website van A&O 
of per telefoon (0049 30 80 947 5110).

Overnacht in Praag in het Czech Inn Hostel
Als lid van Europe's Famous Hostels, biedt het Czech Inn Hostel in Praag houders van een Interrail Pass 10% korting op van tevoren geboekte kamers. Geniet van een vriendelijke hostelsfeer en bespaar op je verblijf in een prachtig gerestaureerde 19e-eeuwse Tsjechische herberg!
Bezienswaardigheden
Bezoek het Luzna spoorwegmuseum
Pashouders kunnen gratis meer te weten komen over de geschiedenis van treinen en spoorwegen in Tsjechië in het spoorwegmuseum van CD. Toon gewoon je pas bij de ingang.
Bezoek de website van het Luzna Spoorwegmuseum 
voor meer informatie over de openingstijden en prijzen. Het spoorwegmuseum ligt op loopafstand van het treinstation Lužná.

Shoppen tot je erbij neervalt in Praag!
Ga shoppen in de Fashion Arena Prague Outlet en ontdek meer dan 200 modemerken met elke dag korting van 30-70%! Als je je Interrail Pass laat zien in het Fashion Arena Information Center, krijg je een VIP dagpas met 10% extra korting in je favoriete winkels.
Fashion Arena Prague Outlet is het grootste outletcentrum in Tsjechië en ligt in de buurt van het centrum van Praag. Je bent er zo met de Shopping Shuttle Bus die elke 30 minuten vertrekt. 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Ga voor meer informatie naar de website van Fashion Arena 
.

Bestel een One Country Pass Tsjechië
Zweden


Vervoer
Reis naar Finland, Estland of Letland met de veerboten van Tallink Silja Lines
Houders van een Interrail pas betalen speciale tarieven op veerboten van Tallink Silja Lines die varen op de routes:
• Stockholm - Riga (Letland)
• Stockholm – Mariehamn – Turku (Finland)
• Stockholm – Mariehamn – Helsinki (Finland)
• Stockholm - Tallinn (Estland)
In het hoogseizoen krijg je 20% korting. In het laagseizoen krijg je 40% korting. Houd er rekening mee dat de veerboten hierboven 's nachts oversteken en dat je een hut moet boeken.
Boekingsinformatie: je kunt reserveren op de website van Tallink Silja Lines 
(voucher- of promotiecode 'Eurail'). Je kunt ook bellen met +49 (0)40 547 541 222 of +46 (0)822 2140.
Bijkomende kosten en voorwaarden
• Alle kortingen gelden voor hutcategorieën A, B, C/E.
• Havenbelastingen zijn niet inbegrepen in de kortingsaanbieding.
• Bezoek de website van Tallink Silja Lines 
als je wilt weten wat de data van het hoog- en laagseizoen zijn aangezien deze kunnen variëren per route.
Veerboten met bestemming Riga vertrekken uit Stockholm Frihamnen. Je kunt de bus nemen van Stockholm Central Station naar de terminal. De bussen vertrekken vanuit de City Terminal. Bezoek de website van Tallink Silja linesvoor andere opties.

Laat een Viking Line veerboot je naar Finland brengen
Krijg 50% korting wanneer je aan dek reist op de route:
• Stockholm – Helsinki/Turku (Finland)
Boekingsinformatie: je kunt reserveren per telefoon: +358(0)60041557, of online door gebruik te maken van de code VKRAIL. Laat je Interrail pas op de kade zien. Deze korting geldt niet voor hutprijzen. Ga naar de website van Viking Line 
voor meer informatie.
Viking Line heeft een shuttlebusdienst tussen de Viking Terminal en Slussen-Cityterminal.

Ga met de bus de grens over
Houders van een Interrail pas kunnen gratis reizen op de volgende routes waar geen treinen rijden:
• Haparanda – Tornio (Finland) – Kemi (Finland) (Net-matkat)
• Haparanda – Luleå (Länstrafiken Norrbotten)
Je hoeft alleen maar je Interrail pas aan de chauffeur te laten zien bij het instappen.
Bezoek voor meer informatie de website van Länstrafiken Norrbotten 
. Je kunt Länstrafiken Norrbotten ook bellen op +46 926 756 80.

Reis naar Denemarken en Noorwegen
Een geldige pas in Zweden dekt:
• directe SJ treinen naar en van Kopenhagen en de luchthaven van Kopenhagen.
• directe grensoverschrijdende treinen vanuit Göteborg en Stockholm naar Oslo.

SJ lounges
1e klas: pashouders hebben gratis toegang tot de SJ lounges op de hoofdstations van Stockholm, Malmö en Göteborg. Toon gewoon je pas om toegang te krijgen.

Reis met de Berlin Night Express
Houders van een Interrail pas krijgen korting op deze Snälltåget nachttrein, die rijdt op de routes:
• Äre - Malmö (alleen in de winter)
• Malmö - Berlijn (Duitsland) (alleen in de zomer)
De veerbootoversteek van Trelleborg naar Sassnitz is inbegrepen. Het reserveren van een couchette is verplicht. Je kunt 's nachts reizen voor maar € 29 in een couchette. Je pas hoeft alleen geldig te zijn in Zweden.
Boekingsinformatie: ga naar de website van Berlin Night Express 
voor informatie over hoe je tickets kunt kopen.

Bezienswaardigheden
Geniet van het landschap van Småland vanuit een smalspoortrein
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op tickets voor de smalspoorroute:
• Hultsfred – Västervik
Deze korting is alleen persoonlijk verkrijgbaar. Toon gewoon je Interrail pas aan het ticketloket bij aankomst. Houd er rekening mee dat de trein alleen in de zomer rijdt (juli - augustus).

Bestel een One Country Pass ZwedenZwitserland


Verblijf
Bespaar op hotelkosten met de Hotelcard
Met de Hotelcard kun je voor de helft van de prijs logeren in 600 tophotels in het mooie Zwitserland en omringende landen.
Houders van een Interrail Pass krijgen een exclusieve korting van 50% op de aankoop van een Hotelcard. Vraag je eigen Hotelcard aan en profiteer!

Contactgegevens:
• Online: de website van Hotelcard 


• E-mail: office@hotelcard.ch
• Telefoon: +41 (0)848 711 717

Profiteer van een verblijf met korting in een van de 43 Swiss Youth Hostels
Houders van een Interrail Pass krijgen 15% korting op een kamer (+ ontbijt) in 43 Swiss Youth Hostels. Gebruik de actiecode RAIL wanneer je een kamer boekt.
Je kunt je Swiss Youth Hostel boeken:
• online via de website van Swiss Youth Hostel 
;
• door een e-mail te sturen naar booking@youthhostel.ch;
• per telefoon: +41 44 360 14 14.

Bezienswaardigheden
Maak een tocht over de prachtige meren van Zwitserland
Houders van een Interrail pas reizen gratis met de volgende bootdienst:
• BLS-bootdiensten op het Meer van Brienz en het Meer van Thun Houders van een Interrail pas krijgen 50% korting op de volgende bootdiensten:
• BSG-bootdiensten op het Meer van Biel en op de rivier de Aare tussen Biel en Solothurn
• CGN-bootdiensten op het Meer van Genève
• LNM bootdiensten op het Meer van Neuchâtel/Murten
• SGV-bootdiensten op het Meer van Luzern
• URh bootdiensten op de rivier de Rijn tussen Konstanz en Schaffhausen
• ZSG-bootdiensten op het Meer van Zürich
Je hoeft alleen maar je Interrail pas te laten zien voordat je aan boord gaat om gratis of met korting mee te varen.

Geniet van prachtige panoramische uitzichten vanaf de top van de berg Pilatus.
Houders van een Interrail pas krijgen 30% korting op de routes:
• Kriens - Pilatus Kulm (kabelbaan)
• Alpnachstad - Pilatus Kulm (tandradspoorweg)
Om korting te krijgen hoef je alleen maar je Interrail pas te laten zien bij de ticketbalie. Ga voor dienstregelingen en prijzen naar de website van Pilatus 
.

Bekijk de Stanserhorn vanuit 's werelds eerste cabrio-kabelbaan
Houders van een Interrail pas krijgen 25% korting op deze speciale open kabelbaan die je naar de top van de Stanserhorn brengt.
Boekingsinformatie: om korting te krijgen hoef je alleen maar je Interrail pas te laten zien bij de ticketbalie. Ga voor meer informatie naar de website van Stanserhorn-Bahn 
.
Je kunt bij de Stanserhorn-Bahn komen vanaf het dorpje Stans dat op 20 minuten met de trein van Luzern ligt.

De Glacier Express

Houders van een Interrail Pass reizen gratis met de Glacier Express. Deze toeristische trein rijdt over 291 bruggen en door 91 tunnels. Reserveren is verplicht voor deze trein. Bij een Zwitsers station of bij de Treinreiswinkel.

Reis door het hart van Zwitserland met de toeristische trein de Golden Pass
Houders van een Interrail pas reizen gratis op deze toeristische treinroute die van Montreux naar Luzern voert. Hij verbindt de rivier de Vaud met het Vierwoudstedenmeer en heeft directe verbindingen met zowel de luchthaven van Genève als die van Zürich.
Route: • Montreux - Interlaken - Luzern
Reserveren is verplicht voor deze trein. Bezoek voor meer informatie de website van Golden Pass 
.

Maak een adembenemende reis met de Bernina Express
Deze treinreis is zo adembenemend mooi dat de route zelf is uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Laat je Interrail pas zien, betaal alleen een klein bedrag aan reserveringskosten (CHF 14,00 in de zomer en CHF 10,00 in de winter) en reis door de bergen en langs gletsjers, klim steile hellingen en rijd door 55 tunnels. Van de besneeuwde Alpen tot de met palmbomen bezaaide regionen van Italië in maar vier uur. Routes:
• Chur (Zwitserland) - Tirano (Italië) - Lugano (Zwitserland)
• St. Moritz (Zwitserland) - Tirano (Italië) - Lugano (Zwitserland)
Boekingsinformatie: je kunt tot 90 dagen voor vertrek reserveren. Neem contact op met SBB via e-mail of bel met +41 81 288 65 65 om je zitplaatsen te reserveren. Reserveren kan ook bij de Treinreiswinkel. Extra informatie De Bernina Express-trein rijdt alleen naar Tirano. Vandaar uit kun je verder reizen naar Lugano met de Bernina Express-bus. Houd er rekening mee dat de bus alleen in de zomer rijdt en CHF 14,00 extra reserveringskosten vereist.

Bestel een One Country Pass ZwitserlandTurkije


Vervoer
Steek het grootste meer van Turkije over met een veerboot van TCCD
Houders van een Interrail pas die geldig is in Turkije of een Interrail Global Pass kunnen gratis met de veerboot reizenop de route:
• Tatvan - Van (op dinsdag en vrijdag, wanneer internationale treinen passeren)
Boekingsinformatie: je hoeft alleen maar je Interrail pas te laten zien als je in de haven aankomt.
Extra informatie
• Er is een rechtstreekse treinverbinding van Ankara naar Tatvan, een reis van bijna 42 uur. Passagierstreinen rijden van elk eindstation naar de veerboothavens. De veerboot van Tatvan naar Van doet er ongeveer 4 uur over. De trein rijdt verder vanaf Van.
• In Van kun je de Trans-Asia Expresstrein naar Teheran (hoofdstad van Iran) nemen. Er is ook een internationale trein in de andere richting naar Damascus (hoofdstad van Syrië). Je Interrail pas is niet geldig in Iran en Syrië.
• Bezoek de website van TCDD 
voor de dienstregelingen.

Bezienswaardigheden
Bezoek het Orient Express Spoorwegmuseum
Houders van een Interrail pas hebben gratis toegang tot het TCDD Spoorwegmuseum in het station Sirkeci in Istanboel (gesloten op zondag en maandag).

Bestel een One Country Pass Turkije