Interrail- Alternatieve routes

Wanneer/waarom een alternatieve route:
  • Vermijd de dure toeslag voor deThalys naar Parijs of Eurostar naar Londen
  • Boek een alternatief als een TGV/Thalys/Eurostar volgeboekt is
  • Bespaar op toeslagen voor de hogesnelheidstreinen in Italië en Spanje

Parijs

Voor de Thalys naar Parijs geldt een toeslag van € 30 p.p. Hierbij ihet traject opstapstation Thalys - Nederlandse grens ingegrepen (tot het opstapstation van de Thalys is wel een treinkaartje nodig)

Per Thalys worden slechts een aantal plaatsen beschikbaar gesteld. Op=op. In het hoogseizoen zijn deze plaatsen snel uitverkocht. 

Er zijn een aantal goede alternatieven om toch in Parijs te komen. 

Alternatieve Route één:
Amsterdam C/Den Haag HS/Rotterdam C- Antwerpen per directe Intercity 
Antwerpen - Lille per directe Intercity
Lille - Parijs per TGV (reserveringskosten ca € 10 p.p., ruimschoots beschikbaar) 

Reisduur ca 6 uur

Alternatieve Route twee:
Den Haag/Rotterdam - Antwerpen per directe Intercity
Antwerpen - Lille 
Lille - Amiens 
Amiens - Parijs

Reisduur ca 7-9 uur, geen toeslagen en reserveringskosten.

 


TGV Frankrijk

Per TGV zijn slechts een aantal plaatsen beschikbaar voor houders van de Interrail pas. Op=op. Met name in het hoogseizoen zijn deze plaatsen vaak snel uitverkocht. Vanaf zomer 2015 zijn er 2 catgorieen toeslagen TGV: € 10met beperkte beschikbaarheid, en € 20 is altijd beschikbaar mits nog plaatsen op de trein. Hoe eerder geboekt hoe meer kans op de € 10 toeslagen.

Regionale treinen
Gebruik de 
Internationale Treinplanner om regionale treinen te vinden. Regionale treinen vind je door het vakje "Alle zonder ICE" aan te vinken. 

Nachttreinen
Als over lange afstanden wordt gereisd, kan de nachttrein een aantrekkelijk alternatief zijn. Vanuit o.a. Parijs vertrekken iedere avond nachttreinen. Lees meer over
nachttreinen

TGV vanaf Lille
Voor TGV's over een lange afstand naar Zuid-Frankrijk, bijvoorbeeld de directe TGV vanaf Brussel richting Marseille, zijn in het hoogseizoen zeer snel alle plaatsen volgeboekt. Een alternatieve route kan zijn om over Lille te reizen. Vanaf daar gaan ook rechtstreekse TGV's naar Zuid-Frankrijk die vaak nog wel beschikbaarheid hebben. 

Vroeg boeken
Aan te raden is om vroeg te boeken en indien mogelijk een voorboeking te plaatsen. Voorboeking: u boekt bij de Treinreiswinkel de reservering voordat de trein is opengesteld. Op het moment dat de trein geboekt kan worden, boeken we deze direct voor u in. 


Londen / Groot-Brittannië

De toeslag voor de Eurostar Nederland - Londen of omgekeerd: 2e klas € 35 p.p., 1e klas € 43 p.p.

Hoek van Holland - Harwich
Een goed en leuk alternatief is om per boot naar Engeland te reizen. Dit kan vanuit Hoek van Holland naar Harwich en kan per dag- of nachtboot.

Houders van een InterRail pas krijgen 30% korting op de standaard tarieven van Hoek van Holland naar Harwich. 

IJmuiden - Newcastle
Vanuit IJmuiden gaat een directe nachtboot naar Newcastle. Geen Interrail korting, wel vaak interessante aanbiedingen. Zie
DFDS.


Reizen zonder te reserveren

Om verbindingen te vinden waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden, dien je in de Internationale Treinplanner het vakje "Alle zonder ICE" aan te vinken. 

Met name in Italië en Spanje is het vaak een stuk voordeliger om met regionale treinen te reizen in plaats van hogesnelheidstreinen.