Nachttreinen

Reserveer alle nachttreinen via de Treinreiswinkel
  • Leg grote afstanden slapend af
  • Bespaar overnachtingskosten
  • Bespaar reisdagen met de 19.00 uur regel

 

Algemeen

Europa kent een uitgebreid nachttreinennetwerk. In de meeste nachttreinen is het mogelijk een zitplaats, ligplaats in een 4- of 6-persoonscoupé (ook bekend als Couchette) of bed in een 3-, 2- of 1-persoonscoupe (ook bekend als Slaaprijtuig) te bespreken. Aan weerszijden van de wagon bevinden zich standaard een wastafel en wc.

Nederland
Vanuit Nederland zijn er zeer goede aansluitingen naar Düsseldorf en Hannover, hiervandaan kunt u met rechtstreekse nachttreinen naar Zuid-Duitsland en meerdere bestemmingen in Oostenrijk reizen. In voorjaar en zomer kunt u vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar Verona en Livorno in Italië reizen, ideaal voor iedere vakantiebestemming in Italië.

Duitsland
In Duitsland kunt met name vanuit Düsseldorf, Hannover of München rechtstreeks naar bijvoorbeeld naar Wenen, Innsbrück, Boedapest, Rome, Venetië, Florence en Livorno reizen. 

Frankrijk
Binnen Frankrijk rijden vanuit Parijs nachttreinen naar alle hoeken van Frankrijk.

Groot-Brittannie
Binnen Groot-Brittannie rijden nachttreinen vanuit Londen naar o.a. Schotland en het zuidwesten van Engeland/Cornwall.

Scandinavie
Binnen Scandinavie is een ruim aanbod aan nachttreinen, onder andere op bekende treinroutes als Malmoe - Stockholm, Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim, Stockholm-Narvik en Helsinki-Rovaniemi.

Zuid-Europa
In Zuid-Europa rijden nachttreinen binnen/naar Spanje, binnen/naar Italie (bv Milaan-Palermo) en naar Portugal (bv Madrid-Lissabon en Irun - Lissabon)

(Zuid) Oost-Europa
In Oost-Europa en Zuidoost-Europa rijden tussen alle middelgrote en grote steden comfortabele nachttreinen. 

 

Zitplaatsen in 6p Coupe

De meeste nachttreinen in Europa beschikken over zitplaatsen in een 6-persoonscoupe. Deze stoelen kunnen meestal helemaal naar beneden worden getrokken zodat horizontaal slapen mogelijk is.


Ruststoelen

Nachttreinen in Frankrijk en Scandinavie beschikken over comfortabele ruststoelen in open rijtuigen die achterover gekanteld kunnen worden. Deze zitplaatsen zijn vergelijkbaar met vliegtuigstoelen (met 1 groot verschil: er is veel meer beenruimte!)

 

Ligplaatsen/bedplaatsen

Alle nachttreinen beschikken over ligplaatsen.

Kies uit:

- 6-persoonscoupés (Lig-6) en 4-persoonscoupés (Lig-4) met ligbanken. Aan weerszijden van een deze rijtuigen is een wc en een wasruimte (geen douche)

- Slaaprijtuigen met 1-, 2- of 3-persoonscabines (Slaap-1, Slaap-2 of Slaap-3). Deze beschikken over echte bedden en meestal een eigen wastafel. Er zijn ook slaaprijtuigen met coupés met eigen douche/wc.