Ervaringen, Reisverslagen, Video's

Een greep uit de reisverslagen die we de afgelopen jaren ontvingen:

Kilometers Spoor
"Vanuit mijn bed kan ik precies door het raampje naar buiten kijken en langzaam zie ik het voorbijtrekkende landschap veranderen. Van eindeloze bossen vol berkenbomen in herfstkleuren naar uitgestrekte vlaktes met lang gras en groene struiken. We rijden over rivieren en langs meren, omrand door brede rietvelden die golven in de wind en door glooiende heuvels met in de dalen piepkleine dorpjes. Ik raak vertrouwd met het piepen, knarsen, schommelen en schokken van de trein en tezamen met het zachte gesnurk van mijn coupégenoten vormt het een bijzonder slaapliedje waarop ik elke nacht in slaap val en telkens weer kilometers verderop pas wakker word."
>> Reisverslag - Waar is Marleen?


Mongolië Terelj natuurpark
"Toch waren deze zandweggetjes nog niets vergeleken met wat we na een half uurtje meemaakten nadat we het natuurpark waren in gereden. Nadat we eerst met de auto wat beekjes hadden overgestoken, kwam het betere werk. Een snel stromende rivier."
>> Reisverslag Irene Faber - Treinreis Rond de Wereld in 80 dagen
>> Bekijk onze Treinreis Rond De Wereld


Van Amsterdam naar Hong Kong
"Via de Zijderoute. Vanuit Moskou dwars door de Kara Kum-woestijn naar Kazachstan, en vervolgens door het oosten van China naar Hong Kong aan de kant van het land."
>> Bekijk het reisverslag van Kiki Quist (veel video's en foto's)


Op bezoek bij de Nomaden
"Bij het grensstation vlak voor Mongolië was Edwin uit de trein gestapt om even buiten te kijken. Nog geen minuut later reed de trein weg van het perron."
>> Lees het reisverslag van Sietske


Aangekomen in Beijing
"Op het station stond onze transfer juffrouw al netjes klaar met een briefje waarop onze namen stonden, prima geregeld. Voor het station was het een drukte van jewelste dus maar goed opletten dat je de kleine donkere samen in geel t-shirt niet kwijt zal raken. Het gaat goed en we zitten al snel in de taxi naar ons hotel."
>> Lees het reisverslag van Tjeerd Wijnja (inclusief foto's)


Rotterdam - Praag - Talinn - St. Petersburg Hong Kong
"Dit gebouw is zo overweldigend mooi, geen woorden voor. Ik kan er wel van alles over vertellen maar dat zal niet de werkelijke schoonheid van dit museum overbrengen. Er zijn kamers die ondersteund worden door gigantische pilaren verguld in goud. Volledige kamers zijn van goud."
>> Lees het reisverslag


Van Moskou tot Tibet
"Het was een reis om nooit te vergeten, van het moderne Moskou waar vrouwen extreem verzorgd zijn (op en top gekleed tijdens het ontbijt met naaldhakken aan) tot Beijing en Tibet waar veel vrouwen met een mondkap rondlopen en er overal op straat gespuugd wordt (ja, dat lees je goed!)."
>> Lees het reisverslag (met foto's!)Klantenreacties

Een greep uit een reacties die we laatste jaren ontvingen

Rond de wereld met de trein inclusief de Transmongolie Express:

"In elk geval moge je duidelijk zijn, dat we dankbaar zijn voor alles, wat je voor ons hebt gedaan.

Ooit ging ik eens naar een nationaal opererend Amsterdams reisbureau met de vraag, of zij mij konden helpen met de samenstelling van een reis door Australië.

Dat kon, zei je juffrouw, ze zou wat uitzoeken.

Toen ik terugkwam, had zij voldaan haar taak volbracht.

Ze lepelde toen wat vliegmogelijkheden op en dat was het zo ongeveer.

Toen ik wat later aan haar collega duidelijk maakte, dat dit niet de bedoeling was, bood zij aan het over te nemen.

Ook zij kwam na een paar dagen met de suggesties van een paar reisorganisaties, met bijbehorende vluchten.

Toen brak mijn klomp en dat werd het laatste bezoek aan dit bureau.

Die klomp is door jouw toedoen weer in orde, want wat jij gedaan hebt, was meer dan ik durfde te verwachten.

We zijn je daar zeer erkentelijk voor en natuurlijk vertellen wij het verder en schakelen wij jou en de Treinreiswinkel in de toekomst in, als de kans zich voordoet."


Transmongolie Express - Moskou-Beijing

"We genieten volle bak. Reis is meer dan we ervan hebben durven dromen. Bar van de trein die 2u langer open blijft voor ons omdat we met dronken Russen de grootste lol hebben, het "koken/kamperen", de sfeer, het uitzicht. Geweldig! We zijn vanochtend aangekomen in Irkutsk en hebben de tickets bij de lokale agent opgehaald. Niks anders dan lof voor jullie goede werk en organisatie! Helemaal top!"


Transmongolie Express - Riga-Beijing

"Eind augustus zijn we aangekomen in Beijing. Voor wat betreft het door de Treinreiswinkel georganiseerde deel van onze reis kwam hier teneinde. Al onze stops vanaf Riga tot Beijing zijn voorspoedig verlopen. Daarnaast hebben we erg genoten van ons verblijf bij en met Bert in Mongolië. Dank in ieder geval voor jullie service.

Aangezien wij nog steeds aan het reizen zijn heb ik niet de beschikking over jullie enquêteformulier. Deze heb ik thuis gelaten ivm de vele bagage. Als enkel verbeterpunt zouden wij kunnen noemen, dat er ondertussen Engelse douaneformulieren beschikbaar zijn gesteld door de Russische douane en dat wanneer men de treinkaartjes in Irkoetsk dient op te halen, het verstandig is om altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de medewerkster (gelet op openingstijden en de beste manier om die kant op te reizen). Verder willen we de complimenten geven voor jullie flexibiliteit waarin jullie precies wisten te voldoen aan onze wensen.

Daarnaast heb ik beloofd het volgende met jullie te delen: 

In Perm en Krasnoyarsk hebben wij de beste ervaringen gehad in Rusland. Op beide plaatsen werden wij zeer welkom ontvangen en zelfs rondgeleid. In Perm werden wij tegen een zeer kleine vergoeding meegenomen naar een nabijgelegen openluchtmuseum. Daarbij werden wij continu vergezeld door een dame van onze leeftijd die perfect Engels sprak. Dit betrof hostel 7rooms gelegen in het centrum van Perm. 

In Krasnoyarsk werden we ontzettend goed ontvangen door Kate en Anton van het Grenada geusthouse. Allereerst werden we gratis opgehaald van het station en mochten we omstreeks 08.00 uur 's ochtends al inchecken zonder problemen. Ook Kate en Anton zijn zeer geïnteresseerd in Europese gasten en zijn zeer ambitieus. Anton heeft ons gratis rondgeleid langs de bijzondere punten nabij Krasnoyarsk. Daarbij hebben wij onder andere het Stoby national park bezocht. Met Anton bespraken wij dat het Stoby national park voor veel Nederlandse toeristen een mooie plek is om iets van de wilde natuur van Siberië te kunnen zien. Wellicht als jullie opnieuw klanten krijgen die iets willen zien van de Siberische natuur dat je Kate en Anton van het Grenada guesthouse kan aanraden."


Ook een bijzonder reisverslag en/of goede ervaringen met de Treinreiswinkel? We horen het graag via transsib@treinreiswinkel.nl (natuurlijk horen we het ook graag als iets beter/anders zou kunnen)