Eolische Eilanden

7-daagste trein-ferry reis Eolische Eilanden
 • vulkanische eilanden met weelderige natuur
 • actieve vulkaan Stromboli
 • uitbreiding mogelijk op eiland Filicudi
v.a.
 • € 924 1e klas / pers
 • € 799 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Reis naar het zuiden van Italië met dagtreinen. Comfortabele hogesnelheidstreinen. Aankomst Stromboli vanuit Napels per nachtferry vaak spectaculair door de goed zichtbare uitbarstingen van de actieve vulkaan. Mooie hotels met rustige ligging.

Dé trein

 • TGV Parijs-Turijn door de Alpen
 • ferry naar en tussen de eilanden
 • Frecciarossa naar Milaan

Dag tot dag


Dag 1

Via Parijs per Thalys en TGV naar Turijn. Mooie route door de Franse Alpen. Aankomst in Turijn aan het begin van de avond. Overnachting in hotel*** in het centrum.

Dag 2

Rond het middaguur per hogesnelheidstrein van Turijn naar Napels. De nachtferry vertrekt om 20.00 uur, twee keer per week op dinsdag en vrijdag.

Dag 3

Aankomst Stromboli om 06.00 uur. Het is de moeite waard om op tijd op dek te zijn. De uitbarstingen van de actieve vulkaan Stromboli zijn vaak beste te zien in het donker/schemering. Verblijf in leuk hotel in het kleine dorpje Stromboli. Het is mogelijk om terplekke de wandeling naar de kraterrand te boeken. Gids verplicht, wandelschoenen verplicht, ook te huur, klim van ca 3 uur, aankomst in het donker, en afdaling in het donker. Pittige wandeling en bijzonder spectaculair. Of maak een avondtocht per boot langs de kant van Stromboli waar de lava richting zee stroomt.

Dag 4

Per hydrofoil of ferry naar Salina langs Panarea. Centraal gelegen eiland van de Eolische Eilanden met twee hoge, niet actieve, vulkaantoppen. Uitstapjes mogelijk per bus of boot. Ook mooie wandelingen zoals in half uur langs de kust naar Lingua. Weinig autoverkeer. Verblijf in leuk hotel in Santa Marina Salina waar de hydrofoils en boten vertrekken.

Dag 5

Verblijf Salina.

Dag 6 (niet op za)

In de ochtend per hydrofoil naar Milazzo op Sicilië. Bus naar Messina en ferry naar het vaste land, Villa San Giovanni. Per hogesnelheidstrein via Napels naar Milaan. Verblijf hotel Madison naast het station.

Dag 7

Na het ontbijt directe Eurocity naar Basel en per ICE naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar Napels heen en vanaf Villa San Giovanni terug
 • Zitplaatsreserveringen
 • Napels-Stromboli ferryticket in 2-persoons buitenhut
 • 5 overnachtingen in hotel*** op basis van logies/ontbijt

Niet inbegrepen
 • Hydrofoil/ferry tickets Stromboli-Salina en Salina-Milazzo: i.v.m. zelf te kiezen reistijdstip zelf ter plekke aanschaffen, timetable bij boeking, ca € 29 p.p.
 • Busticket Milazzo-Messina in de bus, ca € 8 en aansluitende ferry Messina-Villa San Giovanni ca € 6 p.p.

Uitbreiding


Uitbreiding/verlenging
 • bezoek het eiland Filicudi: 1 nacht verblijf in Hotel Phenicusi (exclusief bootticket)

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • 1e klas € 125 per persoon (reisdag 1,2,6 en 7)

Vertrek


 • Vertrek ma en do (i.v.m. boot Napels-Stromboli), geen boekingsmogelijkheid voor vertrek 30 juli t/m 27 aug; tijdens het hoogseizoen in Itailë zijn alle hotels overvol, te duur.

Prijzen & boeken

Eolische Eilanden
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Overnachting Parijs (1 nacht)

Gunstig gelegen hotel, ca. 500 meter vanaf station Gare du Nord. Gelegen in een levendige wijk dichtbij verschillende warenhuizen, café's en restaurants en belangrijke toeristische bezienswaardigheden. Goede prijs kwaliteit verhouding! Er wordt elke dag in de ontbijtruimte een continentaal ontbijt geserveerd.

vanaf € 98 p.p.

Uitbreiding Parijs (2 nachten)

vanaf € 158 p.p.

Bouwsteen Filicudi

Filicudi is ongerept en nog niet ontdekt door toeristen. Het eiland is niet groot, maar de weidse uitzichten zijn eindeloos. Hier vind je hotel Phenicusa, een eenvoudig maar sfeervol hotel, met een geweldig uitzicht op zee en de eilanden Salina en Panarea in de verte. Vanuit het hotel kun je over het kustpad naar de Capo Graziano lopen (1 km), vanwaar je goed zicht hebt op de inactieve vulkaan en enkele dorpjes op de heuvelflank.

Vertrek in de ochtend of in de middag met de boot uit Salina, vaartijd 40 minuten. Bootticket ter plekke verkrijgbaar.

Vertrek vanaf Filicudi: de volgende dag neemt u de rechtstreekse boot naar Milazzo op Sicilië (zie beschrijving dag 6).

€ 75 p.p.

Onderbreking Rome (1 nacht)

Onderbreking van 1 nacht in Rome om deze indrukwekkende stad te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan, het Colloseum of één van de tallloze andere bezienswaardigheden. Inclusief 1 overnachting met ontbijt in Hotel Piemonte*** vlakbij het Termini-station

vanaf €75 p.p.

Onderbreking Rome (2 nachten)

vanaf €130 p.p.