Treinrondreis Sicilië

9-daagse rondreis Italië / heen & terug per trein
 • 9-daagse rondreis Italië / heen & terug per trein
 • Het 2700 jaar oude Siracusa
 • Tempelvallei van Agrigento
v.a.
 • € 899 1e klas / pers
 • € 799 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Lange en mooie reis er naartoe, ter plekke korte afstanden, veel bezienswaardigheden, mooie hotels.

8,3 39 beoordelingen

Het effect met de trein is helemaal anders als je "geleidelijk aan" naar Sicilië reist en de landschappen traag aan je voorbij ziet gaan dan als je er met het vliegtuig na amper twee uurtjes wordt "gedropt".

Dag tot dag


Dag 1

Per dagtrein reist u naar München, vervolgens per nachttrein naar Rome.

Dag 2

IC-trein van Rome naar Catania, de trein gaat op de boot. Aankomst in Catania in de avond. Overnachting in hotel Villa Romeo, vlakbij het station van Catania.

Dag 3

Unieke tocht rond de Etna met de ‘Circumetnea’ , de smalspoortrein die rond de vulkaan rijdt (tot 1000 meter hoogte), door o.a. lavavelden van de laatste vulkaanuitbarstingen. In de namiddag naar Siracusa. Verblijf in hotel Sorella Luna, gelegen op 300 meter vanaf het station.

Dag 4

Siracusa. Geniet van een wandeling langs de kade, door de smalle straatjes, langs kerken en monumenten zoals de Dom (gebouwd op de overblijfselen van een Griekse tempel), of bezoek het Archeologisch Museum.

Dag 5

Per trein naar Agrigento, zeer de moeite waard, dwars door het binnenland van Sicilië. Agrigento, aan de zuidkust van Sicilië, is beroemd om de Tempelvallei, indrukwekkende overblijfselen van een Grieks/Romeins tempelcomplex. Verblijf in hotel Colleverde Park, uitstekend hotel op het terrein van de Tempelvallei met grote tuin en mooi uitzicht.

Dag 6

Bezoek de Tempelvallei en bijv. in de namiddag naar het strand.

Dag 7

Per trein naar Palermo, een mooie tocht (circa 2 uur) van ‘kust naar kust’ door ongerept landschap. Verblijf in hotel Ambasciatori, midden in het historisch centrum van Palermo. Palermo was reeds in het Moorse rijk in de 9e eeuw een hoogontwikkelde stad; daarna volgde een nieuwe bloeiperiode onder de Normandische koningen, hetgeen goed zichtbaar is in de talrijke middeleeuwse kerken en monumenten.

Dag 8

Vroeg in de ochtend per IC naar Rome. (Of uitbreiding reis met de bouwsteen Eolische eilanden: per boot vanuit Milazzo naar Salina, 3 nachten hotel Salina, aansluitend 1 nacht hotel in Milazzo of direct per nachtboot vanaf Salina naar Napels, zie onder tabblad extra's). Nachttrein vanuit Rome naar München.

Dag 9 -Terugreis per trein

Aankomst in de ochtend in München en in de namiddag aankomst in Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinretour elk station in Nederland – Sicilië
 • Alle treintrajecten in Sicilië zoals omschreven inclusief dagticket Circumetnea
 • Zitplaatsreserveringen
 • Slaaprijtuig double in nachttreinen (bij 1e klas is München-Rome v.v. coupé met douche/wc)
 • 6 overnachtingen logies/ontbijt in hotels vlakbij station/openbaar vervoer
 • Regionale treinen Sicilië beschikken alleen over 2e klas.

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/-verlenging in alle plaatsen mogelijk.
 • Onderbreking in Rome op heen- of terugreis: Hotel Piemonte*** vlakbij het Termini-station. Prijzen: zie boekingsmodule

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 1-persoonkamer € 325 (inclusief een eigen single coupé in de nachttrein, retour)

Vertrekdata


 • Van januari tot half oktober kunt u dagelijks vertrekken, daarbuiten is deze reis op aanvraag mogelijk. Circumetnea (dag 3) kan niet op zondag.

Prijzen & boeken

Treinrondreis Sicilië
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Onderbreking Rome (1 nacht)

Onderbreking van 1 nacht in Rome om deze indrukwekkende stad te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaan, het Colloseum of één van de tallloze andere bezienswaardigheden. Inclusief 1 overnachting met ontbijt in Hotel Piemonte*** vlakbij het Termini-station

vanaf €50 p.p.p.n.

Bouwsteen Salina (Eolische eilanden)

Uitbreiding met een 3-daags verblijf op Salina, een van de mooiste en rustigste Eolische eilanden. Hotel Borgo di Mare*** ligt direct aan zee op een rustige locatie met prachtig uitzicht. Inclusief ontbijt, vervoer naar en van het eiland en eventuele hut op nachtboot. Op dag 4 terugreis naar Milazzo op het vasteland van Sicilië, overnachting in hotel***, óf meteen door per nachtboot naar Napels (alleen op ma of do, eigen hut do/wc inbegrepen), i.p.v. treinticket Milazzo-Napels terugreis.

Deze bouwsteen is alleen te boeken in de periode 15 april - 15 oktober.

vanaf €295 p.p.
8,3

Treinrondreis Sicilië

9-daagse rondreis Italië / heen & terug per trein
39 beoordelingen

Hieronder de 19 laatste beoordelingen

9
Anoniem (Met partner)
mei 2017

Het effect met de trein is helemaal anders als je "geleidelijk aan" naar Sicilië reist en de landschappen traag aan je voorbij ziet gaan dan als je er met het vliegtuig na amper twee uurtjes wordt "gedropt".

10
N v Willigenburg (Met partner)
februari 2017

Tot in de puntjes verzorgde reis. Een kind kan de was doen (of de reis doen in dit geval). (Zeer) goede hotels, en een duidelijk in- en uitspat schema.

8
Leo M. Stafleu (Met partner)
oktober 2016

plezierig, interessant, afwisselend

8
Anoniem (Alleen reizend)
oktober 2016

Een goed uitgestippelde reis door een mooi land. De hotels zijn heel goed. Tip: schakel op de heen en terugreis minimaal een dag Rome tussen. Anders zit je heel lang in de trein.

8
Kees Jongelie (Vrienden)
oktober 2016

Nogal inspannend, je moet echt van reizen met de trein houden. Veel papierwerk, met grote risico's bij het gebruik van de Interrail pas.kapit Vul per ongeluk één vakje verkeerd in en het kost je kapitalen en de politie haalt je uit de trein. Dan overkwam ons dan ook gelukkig in het laatste traject.

10
Cornelis Bloem (Met partner)
oktober 2016

zeer goed

10
Anoniem (Alleen reizend)
oktober 2016

Mooie treinreis Sicilie v.v. door de voortdurend veranderende landschappen en goede kennis- making met landschap en cultuur in Sicilie zelf.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2016

Catania sprak ons niet zo aan (misschien door het korte verblijf, gecombineerd met de Circumetnea). Wellicht is het beter om een verblijf in Messina te overwegen. Siracusa en Agrigento waren erg leuk, Palermo ook, ons advies om daar twee dagen te blijven.

8
Anoniem
juni 2016

Een hele leuke, maar ook zeer intensieve reis.

8
Anoniem (Met partner)
april 2016

Goed verzorgd,duidelijke informatie over de reis en de hotels.stijlvolle hotels en onze treinreis was prima,fijn om na aankomst in Rome,daar eerst een hotelovernachting te hebben,alvorens verder te reizen naar Sicilië,zo ook op de terugreis.Terug zouden we ook de aansluitende nachttrein in Rome niet gehaald hebben ivm vertraging vanuit Sicilië.

8
Anoniem (ouder stel)
mei 2015

Reisschema's en tickets geweldig! Prima service!

8
Anoniem (ouder stel)
april 2015

Dit was een cadeautje dat ons nog lang zal heugen. Siracusa is een prachtige stad. Bij hotel Colleverde Park in Agrigento is een schitterende tuin. Vanaf het dakterras van Hotel Ambasciatori in Palermo heb je een geweldig uitzicht.

8
Anoniem (ouder stel)
maart 2015

Zoveel informatie, wat wij als zeer plezierig hebben ervaren. Erg plezierige en mooie reis gemaakt. Met koffers sjouwen viel ons zwaar, maar we hebben het gered mede dankzij de ruime tijd voor overstappen.

8
Anoniem (ouder stel)
september 2014

Trein is een uitstekend middel om Sicilië te leren kennen.

Anoniem (individuele reiziger)
september 2014

Lange reis en veel te weinig tijd om dingen te bekijken. De 10/5 dagen Global Pass biedt voor een extra verblijfsdag. Feitelijk zouden in Siracusa en Palermo een extra dag nodig zijn. In Agrigento kan tijd gewonnen worden door een gunstiger gelegen hotel.

9
Anoniem (ouder stel)
september 2014

Prima georganiseerd! Zou zelf iedereen aanraden een dag langer in Catania te blijven. Leuke stad met een hele prettige sfeer en toch wel heel lekker om even te relaxen na zo'n lange reis en ook wat minder gehaast en zonder bagage het rondje om de Edna te kunnen maken, Aardige hulpvaardige mensen, die Sicilianen!

8
Anoniem (jong stel)
mei 2014

De treinreis naar sicilie was ok, alleen vanaf Rome naar Catania was een hele lange zit......, verder een afwisselende en mooie complete reis.

8
Anoniem (ouder stel)
april 2014

voor het grootste gedeelte een mooie en ontspannen reis. wij reisden wel eerste klas.

5
Anoniem (ouder stel)
april 2014

Catania viel erg tegen. Hotel daar was wel goed. Alleen de buurt en omgeving is erg slecht. We hadden een gevoel van onveiligheid. Ik zou u dan ook willen aanraden Catania te laten vervallen en Taormina hiervoor in de plaats te nemen. Taormina is geweldig. Mooi en leuk toeristisch. Ook van uit daar kan er een rondreis om de Etna gemaakt worden.

Op de terugweg met de City-Nigtline hadden wij geen slaapwagen. Men had een oude vieze tweedeklas lig-wagen voor ons. Erg slecht geregeld door DB.
We hadden wel betaald. Moet het nu maar zien terug te krijgen wat ik heb betaald , maar niet heb gehad.