Golden Pass en Chocoladetrein

5-daagse rondreis Zwitserland
 • Inclusief Rochers de Naye (2042 m)
 • Golden Pass panoramatrein
 • Uitbreiding chocoladetrein of kaastrein
v.a.
 • € 858 1e klas / pers
 • € 668 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

5-daagse rondreis met de Golden-Pass-panoramatreinen Montreux-Interlaken en Interlaken-Luzern. Inclusief bezoek aan Rochers de Naye (2042 m). Uitbreiding met Chocoladetrein mogelijk.

8,6 11 beoordelingen

Het was een hele mooie Treinrondreis. Prachtige trein trajecten in Zwitserland. Met de tandradbaan bereik je grotere hoogte. Ideaal. Prima hotels vlakbij de stations. Op het meer van Genève kan je een bootreis maken op je Treinpas. Erg mooi. Van Montreux naar Lausanne.

Dag tot dag


Dag 1

Per ICE naar Basel, mooi Juratraject naar Lausanne. Verblijf in Hotel AlaGare (2 nachten).

Dag 2

Met de tandradbaan naar de Rochers de Naye (2042 m), grandioos uitzichtpunt boven het Meer van Geneve op o.a. de Mont Blanc en Jungfrau. Bezoek de marmottententoonstelling en de unieke marmottentuin.

Dag 3

Reis met de Golden Pass Panoramic: De panoramaramen zijn extra groot. Het voorbijtrekkende landschap is een onvergetelijke ervaring. In Zweisimmen overstap naar Interlaken. In de middag mogelijkheid voor uitstapje naar bijvoorbeeld Mürren of de Harder Kulm. Verblijf in City Hotel Oberland.

Dag 4

Met de nieuwe panoramatreinen Interlaken-Luzern Express langs 5 meren en over de Brünigpas naar Luzern. Hotel vlakbij het station. In de middag mogelijkheid voor Gouden Rondrit per boot/steilste kabelbaan naar de Pilatus.

Dag 5

Tijd voor Luzern, het Verkehrshaus of boottocht. In de middag per ICE via Basel naar Nederland.

Inbegrepen


 • Treintickets elk station in Nederland - Zwitserland vv
 • Zitplaatsreserveringen en toeslagen ICE
 • Alle treinreizen in Zwitserland
 • 4 nachten logies/ontbijt in kamer met douche/wc
 • Reservering/toeslag Golden Pass Panoramic in panoramarijtuig
 • Excursie Rochers de Naye (2042 m)
 • 50% korting op overige trein-/bus-/boottickets

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • Excursie Chocoladetrein (in mei, juni mogelijk op maandag t/m donderdag; sept, okt op maandag, woensdag en donderdag; juli en augustus dagelijks)+1 extra nacht Lausanne en treinretour naar Montreux €140 p.p.
 • Excursie Kaastrein (van 4 januari t/m 10 maart iedere vrijdag, zaterdag en zondag)+1 extra nacht Lausanne en treinretour naar Montreux €140 p.p.
 • Excursie Interlaken-Harder Kulm vv, €15,00 p.p.
 • Excursie Interlaken-Jungfraujoch (3454 m) vv, €97 p.p.
 • Excursie Luzern Gouden Rondrit Pilatus, €51 p.p.

Uitbreiding


Verlenging
 • Verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie voor prijzen de boekingsmodule.
 • Reisonderbreking Freiburg (Breisgau) om de heenreis in twee delen te splitsen, prijzen: zie boekingsmodule
 • Verlenging Basel na laatste dag, Hotel*** direct bij Basel SBB, prijzen: zie boekingsmodule

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl.

Prijzen & boeken

Golden Pass en Chocoladetrein
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Selecteer de korting in de tweede stap van het boekingsformulier: 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reisonderbreking Freiburg im Breisgau (1 nacht)

Onderbreek de heenreis in Freiburg im Breisgau. Deze fraaie stad ligt aan de voet van het Zwarte Woud en heeft een mooi historisch centrum. Direct te bereiken vanuit Nederland per ICE. U verblijft in het IntercityHotel*** direct naast het station. Lokaal openbaar vervoer is inbegrepen bij uw verblijf. De volgende dag reist u in de ochtend door naar Zwitserland, zo splitst u de heenreis in twee kortere delen.

vanaf € 70 p.p.p.n.

€ 9 korting klimaatwet Duitsland, 2e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 2e klas € 9 p.p.

€ 9 p.p. korting

€ 14 korting klimaatwet Duitsland, 1e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 1e klas € 14 p.p.

€ 14 p.p. korting

Bouwsteen Chocoladetrein (zomer)

Leer alles over het maken van chocolade. Vanuit Montreux per Belle Epoque-trein naar Gruyères en de Nestlé-fabriek in Broc. Bouwsteen inclusief entrees, bustransfer, koffie en croissant, chocoladeproeverij. Inclusief 1 extra overnachting in Lausanne (noodzakelijk) en treinretour Lausanne-Montreux vv.

Vertrek

Rijdagen van de Chocoladetrein:
mei, juni, september en oktober: maandag, woensdag en donderdag
juli en augustus: dagelijks

va € 147 pp

Bouwsteen Kaastrein (winter)

Leer alles over het maken van kaas. Vanuit Montreux per Belle Epoque-trein naar Château-d'Oex, bezoek aan kaasmakerij, een kaasfondue van lokale kazen en bezoek aan het Musée Du Vieux Pays-D'Enhaut over de historie van de streek of de Espace Ballon over de historie van het balonvaren. Bouwsteen inclusief entrees en kaasfondue (excl drankjes/dessert). Inclusief 1 extra overnachting in Lausanne (noodzakelijk) en treinretour Lausanne-Montreux vv.

Vertrek

Rijdagen van de Kaastrein in 2020:
4 januari t/m 28 april: vrijdag, zaterdag en zondag.

va € 147 pp

Excursie Jungfraujoch (3454 m.)

Het treinstation Jungfraujoch is met 3454 meter het hoogst gelegen treinstation in Europa. Neem de tijd en geniet van deze bijzondere excursie, de reisduur heen en terug is ca. 5 uur.

De Wengernalpbahnen vertrekken vanuit Lauterbrunnen en Grindelwald naar de Kleine Scheidegg (te bereiken vanuit Interlaken Ost met de Berner Oberlandbahnen). De route via Wengen begint al spectaculair met uitzicht op de watervallen in het Lauterbrunnendal. Na het passeren van de boomgrens duiken de imposante toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau op. Na een overstap op de Kleine Scheidegg (grandioos uitzicht, ideaal voor een tussenstop) rijdt de Jungfraubahn onder de indrukwekkende Eigernordwand door en via het station Eigergletscher op 2320 meter door een tunnel naar het Jungfraujoch op 3454 meter. Bij de stops in Eigerwand (2686 m.) en Eismeer (3160 m.) is er tijd om van de prachtige uitzichten te genieten.

Op het Jungfraujoch geniet u van een 360 graden panorama binnen en buiten op het uitzichtplatform "Sphinx". Bezoek ook  het ijspaleis in de gletsjer. Fascinerend is het uitzicht over de Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Het hele jaar door is er "Snow Fun" (tegen betaling): slede rijden, skiën en snowboarden, tyrolienne/kabelbaan over gletsjer spleten. Heel bijzonder: een wandeling naar de Mönchsjochhütte (3657 m.), de hoogstgelegen Zwitserse beheerde berghut, looptijd ca. een uur, bergschoenen nodig.

Normale prijs Jungfraujoch excursie € 210 p.p.
Wij raden aan om een verlengingsnacht bij te boeken zodat u voldoende tijd heeft om de excursie te maken.

€ 97 p.p.

Excursie Harder Kulm

Met de kabeltrein naar de Harder Kulm, direct boven Interlaken op 1322 meter. Prachtig uitzicht op de Jungfrau, Thunersee en Brienzersee. Panorama-restaurant.
De Harderbahn rijdt dagelijks tussen 13 april en 27 oktober 2019 van 09.10 tot 20.55 (laatste afdaling om 21.40 uur) en van 28 oktober t/m 1 december 2019 van 09.10 tot 17.40 uur (laatste afdaling om 17.55 uur).

€15,00 p.p.

Pilatus - Gouden rondvaart

Met de steilste tandradspoorweg  ter wereld naar de top van de Pilatus op 2132 meter. Vanuit Luzern per boot naar Alpnachstad (reisduur: één uur). Overstap op de tandrad-thriller, rijdt al meer dan 100 jaar veilig naar de bergtop. Top uitzicht over de Alpen en het Vierwoudstrekenmeer. Met de kabelbaan via Fräkmüntegg terug naar Kriens en met de bus naar Luzern. Met STS Combi ticket: € 51 p.p., zonder STS ticket € 102 p.p.

Mogelijk van 16 mei t/m 20 oktober 2020. Een extra verlengingsnacht in Luzern is noodzakelijk.

€ 51 p.p.
8,6

Golden Pass en Chocoladetrein

5-daagse rondreis Zwitserland
11 beoordelingen

Hieronder de 11 laatste beoordelingen

9
Anoniem (Ouder stel)
oktober 2019

Het was een hele mooie Treinrondreis. Prachtige trein trajecten in Zwitserland. Met de tandradbaan bereik je grotere hoogte. Ideaal. Prima hotels vlakbij de stations. Op het meer van Genève kan je een bootreis maken op je Treinpas. Erg mooi. Van Montreux naar Lausanne.

9
Anoniem (Met partner)
september 2018

Was een prima reis en alles was heel goed opgegeven en duidelijk. Totaal geen negatieve opmerking

10
Anoniem (Vrienden)
juli 2018

Prachtige route, goed georganiseerd, goed verblijf vlakbij stations. Alle papieren en tickets klopten.

9
Anoniem (Groepsreis)
december 2017

Leuke reis, heerlijk genoten van het uitzicht. En, in ons geval, de verse sneeuw.

9
Anoniem (Met partner)
oktober 2017

zeer aangenaam

8
Anoniem (Met partner)
september 2017

Mooi, comfortabel en in de basis goed georganiseerd door de Treinreiswinkel.

8
Anoniem (Met partner)
september 2017

mooie treinreis door zwitserland

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Wij hebben de reis uitgebreid met extra verblijf in Interlaken en Luzern. Reis door Jura naar Lausanne met kanteltrein was verrassend mooi. Rochers de Naye heeft een bijzonder mooi uitzicht met meerdere bergkammen achter elkaar. Goldenpass is mooi groen alpenlandschap. Transfers in Zwitserland zijn kort (2 uur), en daardoor is dit minder een treinrondreis dan andere rondreizen met Glacier of Bernina. Dit geeft wel extra tijd om met treintje naar Harder Kulm of Pilatus te gaan of boottochtjes te maken. Hotels liggen ideaal om zulke uitstapjes te maken.

9
Anoniem (Alleen reizend)
juni 2017

Alles was uitstekend geregeld en prima voor elkaar, tot in de kleine puntjes.

9
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2016

zeer mooie reis met verblijf te Lausanne en Lauterbrunnen; dagexcursie met chocoladetrein is een aanrader

7
Anoniem (Vrienden)
juli 2016

We gingen met ICE naar Basel en daarna door (via Bern, maar had eigenlijk via Biel gemoeten) naar Lausanne. Maar beter zou zijn geweest om met Thalys en TGV via Parijs naar Geneve te gaan.