Rail Adventure

Comfortabele 8-daagse rondreis
 • Comfortabele rondreis door Zwitserland
 • Verblijf in drie- of viersterren hotels, inclusief rustdagen
 • Luzern, Lugano, St. Moritz & Zermatt
v.a.
 • € 1717 1e klas / pers
 • € 1457 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Alle trein-hoogtepunten die Zwitserland te bieden heeft: route over de Gotthard Pass, Bernina en Glacier Express. Verblijf in steden. Reis voor wie met de mooie panoramatreinen wil reizen en in verblijfplaatsen keuze uit winkels en restaurants wil hebben. Keuze uit drie- en viersterren hotels.

8,9 66 beoordelingen

Een door mij met extra verblijfdagen uitgebreide rondreis is erg goed bevallen. De treinen rijden als een Zwitsers uurwerk.

Extra's bij te boeken

Lunch Glacier Express, Gornergrat (3089m) Bekijk extra's

Dag tot dag


Dag 1

Vanuit Nederland reist u per ICE naar Basel. De ICE rijdt tussen Keulen en Frankfurt tot maximaal 300 km/h. U kunt eventueel naar de voorste coupé lopen om met de machinist mee te kijken. In het midden van de trein (rijtuig 26 of 36) is een BordBistro aanwezig waar u terecht kunt voor wat eten of drinken, in de 1e klas wordt u ook op uw plaats bediend. In Basel SBB stapt u over op de aansluitende trein naar Luzern. Overnachting in Luzern.

Dag 2

Vandaag reist u met de Gotthard Panorama Express van Luzern naar Lugano. De boot over het Vierwoudstreken meer naar Flüelen vertrekt vanaf aanlegsteiger 1 (“Bahnhofquai 1”) aan de voorkant van het station. In Flüelen legt de boot direct bij het station aan. U neemt vervolgens de Gotthard Panorama Express naar Lugano. Reist u op een dag dat de Gotthard Panorama Express niet rijdt dan neemt u eerst de trein naar Erstfeld om vanaf hier met de regionale trein over de Gotthardspoorlijn naar Lugano te reizen. Overnachtingen in Lugano.

Dag 3

Geniet van de mediterrane sfeer in Lugano. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de promenade van het Meer van Lugano, of een excursie naar de Monte Brè of Monte San Salvatore. Overnachting in Lugano.

Dag 4

Vandaag reist u met de Bernina Express, eerst per postbus van Lugano naar Tirano via een prachtige route langs Lago Lugano en Lago di Como en door het Valtellina. Daarna per panoramatrein van Tirano naar St. Moritz.

Dag 5

Rustdag in St. Moritz, of één van de vele excursiemogelijkheden. Overnachting in St. Moritz.

Dag 6

Reis met de Glacier Express, één van de meest bijzondere treinreizen ter wereld. Via de Albulaspoorlijn en de Oberalppas naar Zermatt. Overnachting in Zermatt.

Dag 7

Dag in Zermatt, bijvoorbeeld excursie naar de Gornergrat. Overnachting in Zermatt.

Dag 8

Vanaf Zermatt reist u met de Matterhorn Gotthard Bahn naar Brig, hier komt u aan op het stationsplein. Voor de aansluitende trein over de Lötschbergspoorlijn loopt u het station binnen. De BLS RegioExpress Lötschberger klimt vanaf Brig langzaam omhoog richting Goppenstein. Ga voor het mooiste uitzicht over het Rhônedal links in de rijrichting zitten. Na Goppenstein rijdt de trein door de 12 kilometer lange Lötschbergtunnel tot in het Kandertal in Berner Oberland. Na Kandersteg daalt de trein middels enkele keerbochten af naar Spiez aan de Thunsersee. Voorbij Spiez heeft u de rechterzijde een mooi uitzicht over de Thunsersee. Na Thun rijdt de trein verder door het Mittelland richting Bern. Voor een laatste blik op de Alpen kunt u bij helder weer achterom kijken. In Bern stapt u op de intercity naar Basel. In Basel SBB stapt u over op de ICE richting Nederland. Een maaltijd kunt u bestellen in de BordBistro in rijtuig 25 of 35, in de eerste klas kunt u ook op uw plaats bediend worden.

Inbegrepen


 • Treinticket vanaf elk station in Nederland naar Zwitserland
 • Zitplaatsreserveringen in IC/ICE treinen
 • Alle genoemde trein- boot- en busreizen binnen Zwitserland
 • Reservering en toeslag in panoramarijtuig voor Gotthard Panorama Express (18 april t/m 18 oktober, dinsdag t/m zondag), Bernina Express en Glacier Express (rijdt niet van 12 oktober t/m 12 december 2020)
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in kamer met douch en wc in 3*** hotels, veelal met lift
 • 50% korting op bus-, boot- en treintickets op rust- en verlengingsdagen

Uitbreiding


 • Verlenging in alle plaatsen mogelijk
 • Deze reis is uit te breiden met diverse bouwstenen: zie boekingsmodule
 • Reisonderbreking Freiburg im Breisgau om de heenreis op te splitsen
 • Reisonderbreking Basel om de terugreis op te splitsen

Toeslag/Korting


 • Toeslag 1-persoonskamer, zie "Prijzen en Boeken"
 • 1e klas, zie "Prijzen en Boeken"

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk van 5 januari t/m 6 oktober 2020.

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl

Prijzen & boeken

Rail Adventure
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Selecteer de korting in de tweede stap van het boekingsformulier: 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reisonderbreking Freiburg im Breisgau (1 nacht)

Onderbreek de heenreis in Freiburg im Breisgau. Deze fraaie stad ligt aan de voet van het Zwarte Woud en heeft een mooi historisch centrum. Direct te bereiken vanuit Nederland per ICE. U verblijft in het IntercityHotel*** direct naast het station. Lokaal openbaar vervoer is inbegrepen bij uw verblijf. De volgende dag reist u in de ochtend door naar Zwitserland, zo splitst u de heenreis in twee kortere delen.

vanaf € 70 p.p.p.n.

€ 9 korting klimaatwet Duitsland, 2e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 2e klas € 9 p.p.

€ 9 p.p. korting

€ 14 korting klimaatwet Duitsland, 1e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 1e klas € 14 p.p.

€ 14 p.p. korting

Pilatus - Gouden rondvaart

Met de steilste tandradspoorweg  ter wereld naar de top van de Pilatus op 2132 meter. Vanuit Luzern per boot naar Alpnachstad (reisduur: één uur). Overstap op de tandrad-thriller, rijdt al meer dan 100 jaar veilig naar de bergtop. Top uitzicht over de Alpen en het Vierwoudstrekenmeer. Met de kabelbaan via Fräkmüntegg terug naar Kriens en met de bus naar Luzern. Met STS Combi ticket: € 51 p.p., zonder STS ticket € 102 p.p.

Mogelijk van 16 mei t/m 20 oktober 2020. Een extra verlengingsnacht in Luzern is noodzakelijk.

€ 51 p.p.

Bouwsteen Alp Grüm

Tussen Tirano en Graubünden ligt deze unieke plek op 2092 meter hoogte met adembenemend uitzicht. Alleen per trein te bereiken, stop van de Bernina Express. Recent is na een grondige renovatie Albergo Ristorante Alp Grüm in het traditierijke stationsgebouw heropend. Mooie kleurrijke, frisse kamers met een geweldig uitzicht. Heerlijke berggastronomie. Zonneterras aan twee kanten. Uitzicht op het Val Poschiavo en de Palü Gletscher. Immense rust tussen de majesteuze bergwereld en alpenweiden.

Veel leuke wandelingen: Via Belvedere langs de spoorlijn naar Ospizio Bernina (terug per trein), naar de voet van de Palü Gletscher (via kleine tunneltjes) of naar Cavaglia en terug per trein. Bezoek hier de bijzondere Gletschertuin, rondleidingen zijn aan te raden. Of neem de trein naar Diavolezza voor een prachtige wandeling naar Livigno, terug per bus.

De bouwsteen bestaat uit 1 overnachting in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijt.

Het hotel is gesloten van 20 april t/m 9 mei 2020.

vanaf € 99 p.p.p.n.

Glacier Express Lunch

Voor de optionele 3-gangen lunch wordt de tafel met mooi linnen gedekt. In het restauratierijtuig wordt alles vers bereid en met veel zorg op tafel aan uw plaats geserveerd. Met dit uitzicht een heerlijke maaltijd: dit is echt genieten. Een aanrader!

€ 42 p.p.

Bouwsteen DFB Furka

Op 12 augustus 2010 heropend: het historische traject Gletsch-Oberwald en hierdoor is de Furkapasroute Oberwald-Realp weer in zijn geheel te berijden. Na de opening van de Furkatunnel in 1982 was deze oorspronkelijke alleen in de zomer geopende spoorlijn over de Furkapas in verval geraakt. Talloze vrijwilligers, velen uit Nederland, hebben in 28 jaar tijd deze bijzondere spoorlijn hersteld en de rijtuigen gerestaureerd. De aan Vietnam verkochte stoomlocomotieven zijn teruggekocht. De route voert over de boomgrens in alpiene hoogte op 2163 meter naar station Furka. De meeste stations liggen afgelegen en zijn niet per auto te bereiken. De stoomtreinen beschikken over rijtuigen 2e klas, een klein aantal plaatsen 1e klas en open rijtuigen (!). Sfeer en route zijn grandioos en adembenemend.

Dag 1 - Reis naar Andermatt per Glacier Express, overnachting in 3*** hotel vlakbij het station.

Dag 2 - Reis met de regionale trein naar Realp. DFB Furka stoomtrein vertrek 10.15 uur, aankomst in Oberwald om 12.30 uur. Vervolgens per regionale trein terug naar Andermatt (u kunt uw bagage in Andermatt achterlaten bij het hotel of op het station, 's middags heeft u de tijd om deze weer op te halen). Voortzetting van de rondreis met de Glacier Express richting Zermatt. (Indien u met de Glacier Express vanuit Zermatt richting St. Moritz reist, reist u met de stoomtrein op dag 1).

 

Vertrek

Rijdagen van de DFB-stoomtrein in 2020:

 

13 juni t/m 5 juli: vrijdag, zaterdag en zondag

6 juli t/m 16 augustus: dagelijks

17 augustus t/m 27 september: vrijdag, zaterdag en zondag

vanaf € 239 p.p.

Excursie Gornergrat (3089 m.)

De excursie naar de Gornergrat op 3089 meter hoogte is een absolute aanrader. Het uitzicht onderweg en vanuit de Gornergrat zijn onovertroffen en subliem. Na vertrek vanuit Zermatt (station tegenover de Matterhorn Gotthardbahn) is het uitzicht op de Matterhorn door de oeroude Arvenbossen steeds verrassend. Er zijn nauwelijks tunnels en het onbelemmerde uitzicht is constant adembenemend (de ramen kunnen open) . Vanaf de top (hou er rekening mee dat het hier 10-15 graden kouder is dan in Zermatt) heeft u uitzicht op 29 toppen boven de 4000 meter met naast de iconische Matterhorn o.a. de Dente Blanche en het Monte Rosa massief met de Dufourspitze (hoogste punt van Zwitserland). Drie immense gletsjers glinsteren in de diepte. In het  hotel of op het terras is het heerlijk vertoeven. De reisduur is ca. 30 minuten en de treinen vertrekken minimaal ieder half uur.

We raden aan om een verlengingsnacht bij te boeken in Zermatt zodat u voldoende tijd heeft om de excursie te maken.

€ 45 p.p.

Bouwsteen Niesen (2363 m.)

Uniek berghotelletje op 2362 meter hoogte met een 360 graden panorama over het Berner Oberland (Simmental, Kandertal, Thunersee). Naast de kabeltrein loopt de langste trap ter wereld met 11.674 treden. Geen wintersport, enkele wandelpaden, hier gaat men naartoe om van het adembenemende panorama te genieten. Unieke ervaring van zonsondergang en zonsopkomst. Bijzonder: volle maan

Het berghotel is enkele jaren geleden helemaal gerenoveerd, telt 11 kamers, hip ingericht, (de meeste met gedeeld sanitair), uitstekende maaltijden. De kamers zijn ingericht met natuurlijke materialen, in de bedden komt er geen spijker aan te pas.

Geopend van 18 april t/m 15 november 2020 (in mei en juni van maandag op dinsdag gesloten!).

vanaf € 193 p.p.
8,9

Rail Adventure

Comfortabele 8-daagse rondreis
66 beoordelingen

Hieronder de 41 laatste beoordelingen

9
Anoniem (Alleen reizend)
september 2019

Een door mij met extra verblijfdagen uitgebreide rondreis is erg goed bevallen. De treinen rijden als een Zwitsers uurwerk.

9
Anoniem (Vrienden)
augustus 2019

Fantastisch

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Heel duidelijk

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Prachtige treinreis door Zwitserland gemaakt, incl. Gotthard, Bernina en Glacier Express. Mooie landschappen met als hoogtepunt de Matterhorn. Het is aan te raden om in elke stad een dag te verblijven, om wat van de omgeving te zien en niet verzadigd te raken van het treinreizen.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

Geweldig om met de mooiste treinlijnen door Zwitserland te rijden!

8
Jeroen (Met partner)
mei 2019

Zeer mooie gevarieerde treinrondreis!

10
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Absolutely fantastic. It surpassed my already high expectations. Switzerland is just simply beautiful, clean and very calming.

9
Anoniem (Met partner)
mei 2019

Mooie route door het land. Leuk, dat er een boot-,en busreis tussenzat.

9
Anoniem (Ouder stel)
september 2018

top

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2018

Prachtige reis met uitstekende hotels

9
Hendrik Schuring (Met partner)
augustus 2018

geweldige reis

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
augustus 2018

We hebben een fantastische reis gemaakt. De treinreizen waren schitterend, de steden interessant en heel verschillend. Aan te raden is om tussendoor extra overnachtingen te boeken, want de standaardreis zit vol met hoogtepunten en daarmee kun je amper op adem komen en alles verwerken. M.n. achteraf spijt van, dat we geen extra overnachting in Alp Grum hadden geboekt. Reis is van harte aan te bevelen.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Programma zat goed in elkaar. Bijna alle hotels op steenworp afstand van het treinstation.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

uitstekend

9
Paul (Met partner)
juli 2018

Prachtige trein rondreis door Zwitserland; we zijn enthousiast gemaakt om andere trein (rond)reizen te overwegen.

10
Anoniem (Met partner)
juni 2018

prachtige reis met heel veel "highlights"

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Een belevenis bij ansichtenkaarten weer.

10
NMW (Alleen reizend)
juni 2018

Ik reisde dit keer eerste klas en dat maakt toch echt wel een verschil qua drukte in de coupe's. In Zwitserland is dat allemaal keurig geregeld en verzorgd.Hotels allemaal of dichtbij station of prima geregeld met taxibusje hotel die je ophaalt vanaf het station. Keurige hotels en hotelkamers, uitgebreid ontbijt overal. In Luzern had ik een extra dag moeten bijboeken. Wat een mooie stad en in de omgeving was er ook veel te bezichtigen geweest...

8
Anoniem (Met partner)
april 2018

Wij hebben genoten van de landschappen, de afwisseling, de goede hotels, het feit dat alles goed geregeld en aangegeven was - heel ontspannend en aangenaam.

8
Mirjam Mooij (Met partner)
september 2017

Zeer comfortabele, prettige reis. De bezochte plaatsen ( Luzern, Lugano, St.Moritz en Zermatt) waren zeer de moeite waard! De afwisseling tussen boot, trein en bustochten vonden we erg leuk. En het natuurschoon van bergen, meren, watervallen, sneeuw en bos overweldigend. De treinen super-de-luxe! De hotels comfortabel, sfeervol en vlakbij de stations. Deze week was zeker niet goedkoop, maar het geld wel waard! Uitzondering daarop waren de restaurants in Zwitserland, deze waren echt te duur. In St. Moritz hadden we (gratis) de beschikking over een kaart waarmee we in alle kabelbanen, bussen, etc. konden, doordat we 2 nachten in het hotel verbleven; dit vonden we een heel goede service! En we hebben deze dan ook maximaal benut!

10
Dick Bode (Vrienden)
augustus 2017

De gehele reis voldeed 150% aan onze verwachtingen. Alles werkte perfect (aansluitingen, hotels, tickets, reserveringen). Een aanrader.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2017

prima verzorgt ,erg mooie reis zeker de afwisseling in de verschillende streken.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Het wasv een fantastiche reis.

9
Anoniem (Alleen reizend)
juni 2017

Mooie afwisselende reis. Onderbreking Freiburg erg interessant. Extra dag in Luzern en Lugano beveel ik aan.

9
Tom van den Berg (Met partner)
juni 2017

Alles was tot in de puntjes goed geregeld met een erg duidelijke reisbeschrijving. Het kon gewoon niet misgaan.

10
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Uitstekend verzorgd met alle (trein)tickets, mooie hotels, duidelijke en complete beschrijvingen van vervoer.

10
John Berkman (Met partner)
september 2016

Een aanrader

8
Anoniem (Met partner)
september 2016

Goed verzorgt, alles klopte de tijden en zelfs de perrons één keer hadden we geen besproken plaatsen van Basel naar Frankfurt toen moesten we een paar keer gaan verzitten

9
Geep Hoogerwerf (Met partner)
september 2016

Zeer geslaagd.

10
Anoniem (Met partner)
augustus 2016

Prachtige reis

10
Anoniem (Met partner)
augustus 2016

Een mooie opbouw van de reis vanuit de meren naar de hogere bergen. Alles is mooi onderweg en wordt steeds mooier en blijft verrassen. Service is geweldig van de Zwitsers. Hier kan je alleen maar blij van worden.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2016

Erg mooie reis. Alle papieren en documenten waren prima voor elkaar. Relaxed om zo door Zwitserland te reizen en op plekken te komen waar je met de auto niet komt.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2016

Prachtige rondreis langs steden en bergland van Zwitserland

9
Anoniem (Met partner)
mei 2016

Super. Misschien zou u nog een alternatief aan kunnen bieden met hotelaccomodaties met wat minder sterren?

8
Anoniem (Met partner)
april 2016

We hadden een geweldige reis, alles was prima geregeld!

7
Anoniem (ouder stel)
augustus 2015

Geweldige reis, ook wel prijzig.

9
Anoniem (ouder stel)
juli 2015

Prima verzorgd. Niets dan lof!

8
Anoniem (vriendengroep)
juni 2015

Gelukkig alle treinen gehaald (op 1 na) wat ik vooraf nogal spannend vond. Wij zijn geen ervaren treinreizigers, maar hebben het wel als prettig ervaren.

8
Anoniem (vriendengroep)
mei 2015

Wij hebben een prachtige reis gehad, alle dagen zon, hebben het op z'n mooist gezien.

8
Anoniem (ouder stel)
juni 2014

Het voordeel van dit systeem is dat je zelf dagen kunt toevoegen.Dit is ons goed bevallen.Zo bouw je wat rustmomenten in.
Alles stond perfekt op papier,het vervoer was goed geregeld,de reisschema's klopten en de hotels waren goed.

9
Anoniem (ouder stel)
mei 2014

Een prachtige ervaring